Foro- Ciudad.com

San Martín de Trevejo - Caceres

Poblacion:
España > Caceres > San Martín de Trevejo
30-11-08 00:20 #1469592
Por:NACHITU

Lista de fornus.
Bôs dias a tôs.
En Vilamel hai dois fornus, um e de lenha u otru estoi en duda.
O problema e que chegarán frius os cordeirus, nos ha pasau en verán.
Cerca de O Sartu hai otrus dois, um e o de Marcus, peru esti apaga o
fornu de mairugá.
Carlus o valverdeiru ten fornu eléctricu dundi fai as pizzas, esti verán
nos aso um'os cabritus i queorin ben.
Siria cuestión de que O Sartu se dera um sartu i falara cum él, pâ vel
cumu ten esi dia o trabalhu, pois idel que vas en nomi mei pur si poi
sel de axua, d'esta forma poera sel que chegaran quentis pur a cercania.
A forma máis fácil de asalos e dali um toqui de sal i um'a regueita de
agua, logu segun se asa sorta os xugus propius i se sigui caicuandu
danduli um'a rocieita de agua, esti e o sistema de Roa i Aranda.
Isu si, agua da fonti nova que num ten cloru i e mui boa.
Hai mutas formas máis de adobalo peru d'esta quea menus pesau i se saca
máis o sabol do animal, soi aficionau i num cudinheiru, peru e vistu
cumu os feian, ago, que en o Lugal tamen os preparan ben.
Soidi pâ `tôs.
Puntos:
30-11-08 11:15 #1470003 -> 1469592
Por:chitu

RE: Lista de fornus.
Creu que has dau en o clavU Nachitu, personalmenti le habiu feitu a Fonova unha sugerencia, por correu, mais ben pa nun dal publiciai de na, que ya sabemus como nos as gastamus en o lugal,asi que toma nota Fontinova.Ya que tu o didis, o amigu Carlos, e amabli y condescendienti igual que a mullel y por poicu que poa, sin duda, nos asará os corderus, que, desde logu, quearán tan ben como quean as pizzas que fai. Asi que a siguil atandu cabus que o tempu corri. Soidi pa tos y pa falal y un saluu de Chitu.
Puntos:
30-11-08 14:24 #1470408 -> 1470003
Por:Cerrumicli

RE: Lista de fornus.
Receta del Lechazo Asado en Horno de Leña
Esta receta de hoy es la de un excelente lechazo asado en horno de leña. Estas receta queda exquisíta al usar un cordero lechal con denominación de origen de Aranda de Duero.

Ingredientes necesarios:
• Cuarto cordero lechal IGP
• Agua
• Limón
• Sal

Cómo hacer la receta:

En Aranda de Duero se utiliza un horno de leña que debe permanecer a 180 grados de temperatura, y que se ha ido calentando lentamente durante toda la mañana con madera de encina con un año de secado. También se puede hacer en el horno de casa y queda también muy sabroso.

Su elaboración se basa sólo en la calidad de la materia prima y en la habilidad del maestro asador; porque simplemente se pone el cuarto de lechazo, cubierto por su propio “epiplón” o ligera “telilla” de grasa sobre un recipiente de barro, en el que previamente se ha rellenado la base con agua y unas gotas de limón. Se añade algo de sal y al horno.

En mitad del proceso, más o menos, se da la vuelta al lechazo, boca arriba, y antes de servir se le arrima al fuego para que la parte de arriba se dore y quede crujiente.

Pasados una hora y tres cuartos estará listo para disfrutarlo acompañado de un buen vino de La Ribera del Duero.

Algo de historia…

El lechazo es una animal que pertenece exclusivamente a la raza seleccionada churra en un 90% pero también se puede dar de raza castellana y ojalada. El lechazo sólo ha probado la leche materna; las cuales se alimentan de rastrojos de cereal y de vegetación natural, incluidas las plantas aromáticas como tomillo y romero, que trasmitirán sus esencias a través de la lactancia a los pequeños lechazos.

El lechazo se sacrifica a los 21 días de su nacimiento y su peso en canal no debe superar los cinco o cinco kilos y medio; su carne es rosa nacarada y una vez asada es muy jugosa.

A hora que é y vendu comu poin queal estis curdiritus se me fai a boca agua.
Capitan Centenu, me elugru que te unas a o eventu, a o que hemus de sumal temen a Consuelu Garcia, me ha ditu que contemus con ela.
O Salto: Agó comu tú eris anfitrió y representanti do Foru en o lugal, tes que convencel a Máximu y a Domingu pa que representin a o lugal en esti actu de hermandai.
Inda quea un mes,que se pasará volandu, y me apostu otrus dois condeirus a que chegaremus a os trenta. Si perdu, ya queariamus pa próxima fecha. ¡¡Muñu, agarrati un par de caixas mais de Honoris!!
Pol aquí fai un tempu de "perrus" y por o que veu hay mutus mitius en o ordenaol.
Forti abrazu.
Puntos:
01-12-08 13:18 #1473414 -> 1470408
Por:FONTI NOVA

RE: Lista de fornus.
¡Hola Nachitu!
-Ya se nota, qu’andas atareau conos bombós i os turrós; pues, se te ve poicu poraquí. Veu,que tantu tú,comu Cerrumicli,conhoceis un-ha boa maneira de fel o lechazu. Tamén m’atriviría apostal,que siríais un-hos bos candidatus a fel de cudinheirus.

O importanti, baisu o mei puntu de vista: é, que poamus disfrutal de boa cumía; sin queal pexaus ni molestus. -O excexu de grasa,a noxotrus ya nun nos convén; i menus agora, que ya nun temus que sel o campu, p’abril os pes das uliveiras ni rozal pariós.Pues,nun tes mais que miral esa fotu de "mye"do Xuan Vicenti;pa darti conta que as azás i otras ferramentas do campu,solu han queau pa ornamentación das pichorras.

En cuantu ofornu p’asalos: tú, apuntas comu otra alternativa o fornu de Carlus,-que suponhu está eno Lugal- ;Chitu ,didi que le pareci mui boa idea;pues a mí, ¡me pareci fantásticu!.To o que voxotrus fayais,pa milhoral i simplifical esi tema; ben feitu está. Está ben,que vayan sendu opiniós diversas,así,poemus eligil a que máis nos gusti según se nos vaya ocurrindu

Cerrumicli: a mí me pareci, qu’un lechazu de cincu o cincu Kilus i meyu,é algu pequenu; pues,ena mayuría dos caxus,apuntan sobri seis i meyu en canal i de treinta días .Pues, é convenienti que tenha a grasa suficienti pa que chupi d’ela según vaya asandusi; -os piquininus, solu sabin a leiti-.

Así, que tamén se nos ha apuntau "capitán centenu";me pareci estupendu qu’o haya feitu.- Vamus a vel!!, esti capitán; ¿nún é o jovin teólogu "Manchau"?,por qué si é así,-¡ya nos conhocemus!-. De toas maneiras, está ben que tamén a iglesia esté esi día entri noxotrus,do contrariu: ¿quin diba a pronuncial esa frasi que pronunciaban os religioxus eno medievu antis d’empezal a comel cuandu punhían cordeiru? "Deus qui fecit totum, benedicat cibum et potum".

Nachitu: a mí,me pareci estupendu que se asin con agua da Fonti Nova. Peru,siría convenienti consultal con Chalrrieira. Él cree,que a agua d’esta fonti,levanta dolor de barriga enos animais, -¡imagina enas persoas!-. Naturalmenti,istu é un-ha broma, pues,si nun l’eitamus algu d’humor a esta situación d’incertidumbri qu’estamus atravexandu,acabaremus máis zumbaus qu’as maracas de Machín.

Soidi a tos

FONTI NOVA






Puntos:
01-12-08 15:13 #1473785 -> 1473414
Por:chalrrieira

RE: Lista de fornus.Pa Fontinova.
Boas tardis, Foristas, Mañegas y Mañegus:
Estimau amigu Fontinova: A agua de a Fonti Nova, nun e má en o envernu: E en o verán, que venin os cabalus suandu y e entoncis cuandu le produdi o malestal de barriga a os animais. Ten en conta que si ei te e ditu que hubu animais que se pusieran maus con bebel esa agua en o veran, e que e certu.
En cuantu as ferramentas: Roceiras, Foicis, Pon, Malletas, Garabatus, Azás, Sachus, Endras, etc.se verán en as "Pichorras", cumu instrumentus de "Museu"; pol isu nun con ven Comel muta grasa de "cordeiru", porque ya sois mayoris y nun hay que traballal en o campu.
Disfruteyo ben y que paseis un dia muy "hermosu" toos y toas.
Soidi a Fala, Mañegas y Mañegus.
Chalrrieira.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Nacionalistas-Independentistas... Por: SanPeiruXIV 27-09-18 10:12
SanPeiruXIV
0
Socialista Manhegu de Pura Cepa Por: FONTI NOVA 01-05-17 10:14
FONTI NOVA
0
Si quieres trabajo , ve en las listas con carlos Por: Cachina1953 26-02-16 18:52
Outback
19
Eleccios municipais/ listas. Por: Chenchu 10-05-11 13:56
Chenchu
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com