Foro- Ciudad.com

Vilallonga/Villalonga - Valencia

Poblacion:
España > Valencia > Vilallonga/Villalonga
30-01-16 09:22 #12983424
Por:esfasaber

Junta Gobierno
PP, Compromís y las dos concejalas díscolas del PSPV suprimen la Junta de Gobierno de Villalonga
El segundo intento fue el bueno y la oposición al alcalde socialista asume más protagonismo en la gestión
27.01.2016 | 22:38

s. s. gandia El Ayuntamiento de Villalonga, con los siete votos que suman los grupos del PP, Compromís y las dos concejalas No Adscritas que fueron expulsadas por el PSPV-PSOE, ha conseguido el objetivo de suprimir la Junta de Gobierno Local, formada por el alcalde socialista, Enric Llorca, y los otros tres concejales de su grupo que le respaldan.

Esta medida ya se trató de aprobar en el pleno del pasado mes de noviembre mediante una moción presentada por el Partido Popular, pero el alcalde lo impidió al considerar que no se podía tratar al haberse planteado como una cuestión de urgencia. En el pleno de enero sí ha sido abordado, con el resultado conocido de siete votos a favor y los cuatro del PSPV-PSOE en contra.

A partir de ahora, y de acuerdo con lo establecido en cada caso, las competencias de la Junta de Gobierno Local pasan en algunos casos directamente al alcalde y en otros al pleno corporativo.

Queda claro, por lo tanto, que las que solo se necesita el aval del alcalde saldrán adelante, pero cuando las decisiones requieran el acuerdo del pleno Enric Llorca tendrá que negociar con algún grupo o con las dos concejalas que formaban parte del suyo, algo complicado en este momento debido a las profundas diferencias que existen entre entre ellos.

El grupo de Compromís per Vilallonga valoró positivamente esta decisión porque, según señala el concejal portavoz, Santi Alberca, la supresión del Gobierno local permitirá «simplificar la administración y hacer que su funcionamiento sea más ágil y más barato». Añade Alberca que a partir de ahora, «algunos trámites, como otorgar un vado, pagar una factura a un proveedor o dar una licencia de actividades o de obras, serán más rápidos porque únicamente será necesaria la firma del alcalde», y añade que «la medida conlleva también un ahorro para las arcas municipales de unos 4.000 euros al año en concepto de dietas los cuatro concejales que integraban el Gobierno local».

Pese a que el alcalde y los tres concejales socialistas que formaban la Junta de Gobierno Local se mostraron en contra de la supresión de ese órgano, Alberca concluye que «con el tiempo, coincidirán con nosotros en que esta decisión mejora el funcionamiento del ayuntamiento».
Puntos:
02-02-16 12:35 #12984712 -> 12983424
Por:esfasaber

RE: Junta Gobierno
Pepa Perez Muries: Que ganes de protagonisme, casi tota la taula de esquerres i apolleu mes al pp que al vostre alcalde i les profuges altres que tal

Compromís per Vilallonga: Pepa Perez Muries, nosaltres recolzem mesures que milloren el funcionament de l'ajuntament. Cal superar els partidismes i donar suport a propostes que serveixen per avançar i facilitar els tràmits als veïns i l'estalvi de recursos.

Pepa Perez Muries: Pero sempre aneu en contra

Compromís per Vilallonga: No és cert, Pepa Perez Muries. Per exemple en este darrer plenari aprovàrem per unanimitat una sèrie de mesures per lluitar contra l'assetjament escolar. I podrien ser moltes més si l'actual alcalde fóra capaç de mirar pel poble en lloc d'estar tot el dia barallant-se en tot el món. O no? O és que si vas contra ell estàs fent-ho mal? Gràcies pel teu interés.
Puntos:
02-02-16 12:38 #12984713 -> 12984712
Por:esfasaber

RE: Junta Gobierno
Web Compromís.

El plenari de Vilallonga suprimeix la Junta de Govern

L’Ajuntament de Vilallonga ha aprovat en el seu darrer plenari per ampla majoria (7 vots a favor dels 11 que conformen el plenari) suprimir la Junta de Govern del seu organigrama. La raó, tal i com va explicar el portaveu de Compromís, Santi Alberca, no és altra que “simplificar l’Administració i fer que el seu funcionament siga més àgil i més barat”. En aquest sentit, explicava que “a partir d’ara, alguns tràmits com atorgar un gual, pagar una factura a un proveïdor o donar una llicència d’activitats o d’obres, seran més ràpids per als ciutadans per què només caldrà la signatura de l’alcalde, sense necessitat d’esperar a que es convoque aquest òrgan col·legiat”.

La mesura comporta també un estalvi per a les arques municipals d’uns 4.000 euros a l’any que percibien en concepte de dietes els quatre regidors que fins ara integraven aquest òrgan —l’alcalde i els tres regidors del PSOE que li donen suport. Recursos que —ha afegit— podran destinar-se a altres polítiques i prioritats del municipi.

“Des de Compromís entenem que l’alcalde i els tres regidors afectats es mostren contrariats per la inicitiva, però estem convençuts què, amb el temps, coincidiran amb nosaltres en què esta decisió millora el funcionament de l’Ajuntament per què fa que siga més àgil, més dinàmic i, sobretot, elimina burocràcia i tràmits que no aporten cap valor afegit”.

La Junta de Govern: òrgan d’existència voluntària

La Llei de Règim local estableix que en els Ajuntaments menors de 5.000 habitants, l’existència de la Junta de Govern és voluntària. A Vilallonga, la consulta de les actes de les reunions de la Junta de Govern evidenciava que tots els acords es produien sempre per unanimitat, sense debat, i en reunions que la majoria de les voltes duraven només uns pocs minuts —per exemple quan es convocaven només per aprovar relacions de factures—. Per això, ja havia estat objecte de debat moltes voltes entre els diferents partits polítics la innecessarietat de la seua existència, més encara quan la societat demanda que les administracions facen un esforç de simplificació, de reducció de costos, i que prescindisquen d’òrgans que no aporten res de nou, sobretot en Ajuntaments menuts com és el cas de Vilallonga.

La Junta de Govern és un òrgan que pot tindre competències delegades bé per l’alcalde, bé pel plenari. Al poble, no obstant, la Junta no tenia cap competència delegada pel plenari per la qual cosa la seua supressió no afecta als temes sobre els que aquest darrer ha de decidir. Malauradament, els amics del diari Levante-EMV s’han despistat hui a l’hora d’elaborar la notícia que publiquen i no han contrastat aquesta dada ja que afirmen que a partir d’ara a Vilallonga “l’oposició tindrà més protagonisme perquè determinats assumptes passaran a tindre que ser debatuts al plenari”, quan no és així, per les raons que hem explicat. Per això hem insistit en què l’eliminació d’este òrgan facilita la gestió —totes les competències que tenia atribuïdes ara passen a l’alcalde— i, sobretot, ajuda a reduir costos, com els 200 euros que ens costava cada reunió, el que feia unes dos o tres voltes al mes.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Dimarts 31, plenari ajuntament Por: vilallonga 08-08-12 18:26
cabrejat
20
Gobierno y Generalitat valenciana crean una Comisión Mixta para evaluar los daños del incendio y aprobar ayudas el viernes Por: ricoelao 07-07-12 16:35
ricoelao
7
Pagina web ajuntament Por: macmilan 10-05-12 15:18
macmilan
2
I l'ajuntament no te diners! ja, ja, ja. Por: safeclasic 01-03-12 19:12
barrufetroiginegre
7
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com