Foro- Ciudad.com

Vilanova del Camí - Barcelona

Poblacion:
España > Barcelona > Vilanova del Camí
15-08-13 13:49 #11508108
Por:No Registrado
El qui la fa la paga
Presó per quedar-se 700.000 euros de 93 bagencs
Els dos acusats no van tornar als afectats la part recuperada d'una inversió fallida a l'Argentina
31.07.2013 | 11:08
JOSEP SALLENT | MANRESA Dotze anys després que un grup de 93 bagencs perdés, com a conseqüència de la fallida econòmica de l'Argentina, més de 2,1 milions d'euros que havien invertit en aquell país, l'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó dos experts financers que es van comprometre amb els afectats a recuperar la inversió perduda. Tots dos, però, es van acabar apropiant els 700.000 euros que van aconseguir retenir.

Un dels dos condemnats és un assessor financer d'Igualada, Martí Mensa Rovira, de 61 anys, a qui l'any 2004 els afectats van confiar l'encàrrec d'intentar recuperar la inversió perduda a l'Argentina. L'altre és un expert en inversions internacionals, Jorge Molinas de Gracia, de 53 anys, natural de Barcelona, que treballava a l'Argentina en el moment dels fets i que va rebre l'encàrrec de Mensa.

Es dóna el cas que Molinas ja es troba des de fa un any a la presó Model, en situació provisional, per una altra causa, després d'haver estat extradit a Espanya des dels Estats Units. Per la seva banda, l'igualadí Mensa no ingressarà de moment a presó, a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) resolgui el recurs de la defensa. En cas que es confirmi la sentència, s'haurà de fer efectiu l'ingrés a presó, ja que la pena és superior als dos anys.

Tots dos han estat condemnats per un delicte d'apropiació indeguda, i no pas per estafa, com demanava inicialment l'advocat barceloní Paulino Rodríguez, que representava els 93 bagencs afectats. Per fer-ho, l'Audiència ha conclòs que els dos condemnats no tenien inicialment la intenció d'estafar els perjudicats, sinó que van decidir més endavant apoderar-se dels diners, un cop van recuperar una part de la inversió (705.000 euros) després de moltes dificultats.

Els tres jutges que signen la sentència, entre els quals Santiago Vidal (conegut per les seves intervencions en mitjans de comunicació i la seva defensa pública del dret a decidir), obliguen també els condemnats a retornar els 705.000 euros als 93 afectats, tots ells veïns de Manresa i de la resta del Bages. L'advocat dels perjudicats, Paulino Rodríguez, però, reconeix la dificultat d'aquest punt. "Serà una feina dura. Perquè, a dia d'avui, encara no han retornat ni un duro", va reconèixer ahir a aquest diari. Rodríguez es mostrava, tot i així, satisfet amb la sentència, malgrat que inicialment reclamava la totalitat de la inversió argentina (2,5 milions d'euros més els interessos), en entendre que els condemnats s'havien compromès davant dels afectats a recuperar el 100% dels diners.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Elecciones Locales 2015 - Resultados electorales Ayuntamiento de Vilanova del Camí Por: Foro-Ciudad.com 24-05-15 21:26
Foro-Ciudad.com
0
7 incendios en Vilanova del Cami queman 2.01 Ha durante el decenio 2001-2010 Por: Foro-Ciudad.com 27-09-12 01:06
Foro-Ciudad.com
0
VERGÜENZA AMBULATORIO DE VILANOVA DEL CAMI Por: No Registrado 17-02-12 13:38
No Registrado
5
SUMINISTRO E INSTALACIÓN DE PLACAS SOLARES TÉRMICAS EN LOS VESTUARIOS DEL CAMPO DE FÚTBOL DE CAN TITÓ Por: Foro-Ciudad.com 13-02-10 03:44
Foro-Ciudad.com
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com