Foro- Ciudad.com

Alberic - Valencia

Poblacion:
España > Valencia > Alberic
25-07-12 12:18 #10349079
Por:abcd3

Les campanes de l'ermita
Hola, bon dia.
Anit, sobre les 11 hores, quan passejava amb la meua família, amb només el propòsit de prendre un poc d'aire fresc i al mateix temps agafar prompte el son, per zones pròximes a la nostra benvolguda Muntanyeta vaig poder escoltar com sonaren les campanes de l'ermita.
Em va estranyar molt perquè feia anys que no les escoltava, almenys a eixes hores, però al mateix temps el seu so em va inflamar en el meu interior una sensació d'alegria. Uns quinze minuts després vaig tornar a escoltar-les. En eixe interval de temps vaig veure una patrulla de la Policia Local que es dirigia fins l'ermita. Supose que algun veí com jo estranyat d'haver-les escoltat, i suposant algun desgavell per part d'alguns vàndals que pul·lulen a eixes hores per la Muntanyeta amb la sola idea de fer mal al mobiliari públic, va avisar als agents de l'orde.
No se si algun dels què participen en este fòrum, va escoltar com jo, el so de les campanes de l'ermita, i si és així m'agradaria conèixer les sensacions que va tindre. No se si sabran que les campanes de l'ermita estaven molt vinculades a la vida dels agricultors del nostre poble, ja que el seu so marcava l'inici i el final de la jornada laboral dels què estaven treballant al camp en el terme municipal.
No sóc partidari que les campanes s'escolten de nit, perquè hi ha gent a qui els molesta. Però si que m'agradaria des d'este fòrum reivindicar que des de l'Ajuntament es començarà a posar els fonaments perquè estes es tornen a escoltar per la població durant el dia.
Se que l'assumpte no està per a dispendis, però dic jo que açò no serà tan car.
Salutacions.
Puntos:
26-07-12 11:22 #10352532 -> 10349079
Por:46260

RE: Les campanes de l
Buenos días abcd3, sobre lo que planteas de las campanas de la Montanyeta, tengo entendido que tradicionalmente tocaban a las 8, 12 y 20, coincidiendo mas o menos con las labores agrícolas y era una referencia mas los inicios, comidas y fin del trabajo. Como otras muchas cosas tradicionales de Alberic, se van perdiendo. Ni tan siquiera el "gran día de la lechuga", se le ocurre ni al Ayuntamiento ni al propietario de la Ermita (La Iglesia) ponerlas en su funcionamiento ancestral.
Por lo visto hay un desfase entre la maquinaria y la luz eléctrica que la alimenta y han sonado de noche es por avería.
No creo que la P.Local fuera por allí por eso, seria para vigilar algún botellón o rondas en prevención de incendios.
Si el Ayuntamiento tuviera interés en ponerlas en funcionamiento correcto, lo tiene muy fácil e incluso le saldría gratis, tan solo ponerse en contacto con el grupo local de campaneros, pero dadas malas las relaciones que mantienen a cuenta de las campanas del reloj de S. Lorenzo, no creo que estuvieran por la labor, pero para eso está el hábil Carratlá.
Puntos:
26-07-12 12:53 #10352861 -> 10352532
Por:Caterina2012

RE: Les campanes de l
También yo escuché, no una sino dos noches seguidas, las campanas de la Ermita a más de las 11 de la noche.
Me cuesta creer que sonaran por casualidad o por algún desfase. Fue un sonido atolondrado, sin ritmo ninguno: dos o tres campanadas la primera noche, varias veces, y sólo una, pero de al menos 7 u 8 campanadas la segunda.
Estaría bien que alguien con competencias al respecto, lo explicara.
Y por supuesto, aparte la sorpresa, también la fuerte y entrañable evocación de un tiempo pasado.
Estaría muy bien que, superando las malas relaciones de los campaneros con la Parroquia de San Lorenzo, se recuperaran los toques de la Ermita.
Sería una buena ocasión, para cerrar desagradables episodios.
Puntos:
26-07-12 22:47 #10355024 -> 10352861
Por:Marta L

RE: Les campanes de l
de nuevo hola, esta noche he vuelto por aquí, mis "monstruitos" creo que esta noche me dejarán navegar un poco. Una historia nuevo, que me hace evocar a mis antepasados, que eran montanyeros, y me trae muy buenos recuerdos de la muntanyeta. Lo de las campanas era una bonita tradición, pero os he de decir, que hace más de 40 años que no suenan con asiduidad, pero también parece que también eso es culpa de Carratalá. Esto es ridículo! La muntanyeta hace años que está abandonada, las calles requieren un mantenimiento, la casa de la música, el casal jove no se acabá, y todo culpa de Carratalá. Aço es pa morirse! que manera de manipular a la gent.
Puntos:
27-07-12 11:02 #10356147 -> 10355024
Por:

Borrado por su Autor.
Puntos:
27-07-12 12:30 #10356436 -> 10356147
Por:abcd3

RE: Les campanes de l'ermita
Hola Marta L, bon dia
No se que et referixes amb això de “mis monstruitos”.
Em dóna el nas que camines un poc nerviosa. Si és per quelcom que jo he escrit en el meu post sobre les campanes de l'ermita, et demane disculpes. No era la meua intenció, en cap moment, culpar a Carratalá de que les campanes de l'ermita NO SONEN, i menys manipular res, només demanava que: “des d'este fòrum reivindicar que des de l'Ajuntament es començarà a posar els fonaments perquè estes tornen a sonar i es tornen a escoltar per la població durant el dia”, no demanava res més. La Muntayeta, l'ermita i les seues campanes és una de les millors senyals d'identitat que tenim tots els que hem nascut i volem a este meravellós poble.
Al mateix temps, en el meu escrit, volia reivindicar que la gent es consciencie que hi ha “salvatges” que es dediquen a trencar el mobiliari urbà, no sols de la Muntanyeta, sinó també de dins del poble i que també es dediquen a trencar les portes d'entrada a l'ermita ficar-se dins i “tocar les campanes” a mitjanit.
M'encanta saber que els teus familiars hagen estat relacionats amb la nostra benvolguda Muntanyeta, tu pots parlar de la Muntayeta amb millor coneixement de causa que nosaltres. Nosaltres podem apreciar este meravellós regal que la naturalesa ens ha regalat a tots els alberiquenys, però tu que has estat molt relacionat amb ella podràs comprendre el que et dic i este sentiment encara serà major .
Salutacions.
Puntos:
27-07-12 14:53 #10356862 -> 10356436
Por:

Borrado por su Autor.
Puntos:
27-07-12 18:06 #10357548 -> 10356862
Por:Caterina2012

RE: Les campanes de l
Hola, a tots!!!
He entés que Marta es referia als seus fills en parlar-ne de "monstruitos". Però no veig on es culpe a Carratalá dels sons estranys de les campanes de l'Ermita a deshora.
Crec que, precisament aquesta conversa, no ha aparegut per a parlar de polítiqueos. Abcd3 va evocar uns records y un regust al escoltar-les, i tampoc no va culpar ningú. Només va suggerir la possibilitat de que es poguessen recuperar aquells tocs entranyables.
Es veritat que fa molt molt de temps que no sonen, i que els costums d'aquest poble han canviat de dalt a baix, però la Muntanyeta segueix ahí, ara quasi dins de l'àmbit urbà. Eixes campanades no molestarien ningú, en ser de dia, i bastant menys sonores que les dels rellotges de les Parròquies.
Puntos:
27-07-12 19:15 #10357873 -> 10356862
Por:46260

RE: Les campanes de l
Como la mayoría de los asuntos que comentamos aquí tienen relación directa con el Ayuntamiento, para mi está claro que el responsable es la máxima autoridad local, ahora es Carratalá, antes Sala, Carpi, Morcillo, .....
En absoluto tengo obsesión por este u otro Alcalde, pero cae por su peso que ahora mismo quien tiene que resolver es él, las medallas y los palos son para él como actual Alcalde.
Expuse una solución a lo de las campanas de la Montañeta, porque aquí tenemos ese grupo de personas que saben del asunto y por el cariño que todos tenemos por la Montañeta y su Ermita, serian capaces de solucionarlo, lo pudiera arreglar algún técnico municipal, no se.
Que están enfrentados a cuenta de la denuncia formulada por el Ayuntamiento contra el Párroco de S.Lorenzo por el ruido de las campanas del reloj de esa Iglesia es de general conocimiento local y nacional. Si el actual Alcalde hubiera sido mas hábil, este asunto estaría solucionado y no lo está, el procedimiento administrativo de recursos sigue andando por los vericuetos administrativos.
Ni me molestan unas u otras campanas, nací y vivo muy cerca de las del lío y por mi que sigan sonando como hace muchos años que lo hacen.
Otro tema a tratar serian los "ruiditos" de las motos, los coches-disco, los de las fallas, las tracas-boda, etc. Por cierto en esto también tiene que ver el Alcalde se llame como se llame.
Puntos:
30-07-12 00:25 #10363571 -> 10356862
Por:Caterina2012

RE: Les campanes de l
Bona nit d'estiu, amics!!!
Al capdavall, i de bona tinta, les campanes de l'Ermita no sonaren per cap anomalia mecànica. Segons sembla, una quadrilleta de chiquillos, entre 13 o 14 anys, foren els autors de la trastada, tot i que no m'ha arribat la manera exacta com o feren, però s'escolaren dins i tocaren, supose que manualment perquè, d'altra banda, no crec que eixa campana estiga electrificada.
El segon dia aparegué la policia municipal. Aparcaren a les Cases de Pilara i s'adreçaren a peu cap a la zona de la Creu Roja, on en eixe moment es trobava la colla de xiquets, els quals, en veure'ls venir escamparen amb rapidesa.
Supose que per part de la regiduria a qui corresponga, es prendran les mesures adients per tal que no torne a succeir. Hauria d'haver una protecció més que especial per a la Muntanyeta, en aquests dies d'estiu, resecs i calorosos, però també veure de quina manera es podriem lliurar dels vandals, siguen xiquets o grandets.
Puntos:
30-07-12 11:27 #10364292 -> 10356862
Por:abcd3

RE: Les campanes de l
Bon dia a tots
He acabat de llegir el post de Caterina2012 alhora que estic veient per la tele el partit dels Jocs Olímpics de London 2012 de vòlei-platja femení entre la Repùblica Txeca i Illes Mauricio, de moment no hi ha color perquè les d'Illes Mauricio són prou fluixetes.
Doncs bé com els deia Caterina2012 ha confirmat en el seu escrit les sospites que tenia de que un grup de vàndals van entrar en l'ermita, m'imagine que trencant els panys de la porta de la Casa d'Oficis i amb nocturnitat, premeditació i "alevosía" van fer sonar les campanes. Com l'alarma d'este edifici no funciona per falta de pagament, ho van tindre tindre prou fàcil.
46260 deia en el seu post sobre les campanes de l'ermita que: “Por lo visto hay un desfase entre la maquinaria y la luz eléctrica que la alimenta y han sonado de noche es por avería.
No creo que la Policía Local fuera por allí por eso, seria para vigilar algún botellón o rondas en prevención de incendios”.
Pareix que 46260 estava equivocat, que jo sàpia, i estic prou assabentat, les campanes no estan electrificades i per tant no hi havia avaria possible i la Policia Local si que va pujar a l'ermita per a tractar d'identificar a estos vàndals perquè algun veí els va avisar, com ha confirmat Caterina2012 en el seu post.
Caterina2012 té tota la raó quan diu que: “Supose que per part de la regiduria a qui corresponga, es prendran les mesures adients per tal que no torne a succeir. Hauria d'haver una protecció més que especial per a la Muntanyeta, en aquests dies d'estiu, resecs i calorosos, però també veure de quina manera es podriem lliurar dels vandals, siguen xiquets o grandets”. En la nostra benvolguda Munyanyeta, desgraciadament no hi ha cap tipus de vigilància ni especial, ni res de res. La Policia Local no pot atendre en la seua totalitat la vigilància de la Muntanyeta, ja que té molts altres serveis que atendre, i encara sort que de dia i enjorn el grup de dones i hòmens que van a caminar i córrer per la zona, quan veuen quelcom irregular solen avisar a les autoritats, igual que fan el grup de jubilats que passejen per la zona més tard. A la vesprada les veïnes i els veïns que porten als seus fills al parc de la Creu Roja, també solen avisar si veuen quelcom anormal.
Una crida des d'este fòrum a les autoritats, que algunes si que ho lligen, perquè se solucione l'assumpte i que la figura del “Montañero” torne a aparèixer.
Salutacions.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
viva les campanes Por: No Registrado 05-03-12 09:14
bezino1
4
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com