Foro- Ciudad.com

Can Fornaca - Girona

Poblacion:
España > Girona > Can Fornaca (Riudarenes)
28-05-08 09:24 #903872
Por:pizarro

Diari de Girona
LA MOCIÓ QUE ES VA GESTAR EN NOMÉS VINT DIES Un any després de les eleccions, una moció de censura contra l'alcalde divideix els veïns de Riudarenes

L´alcalde: "A l´oposició puc ser perillós".

El ple de Riudarenes debatrà avui la moció de censura presentada pel grup local de CiU, liderada per Jordi Ros contra l'actual alcalde, Jordi Gironès (AIR-PSC), i que, en principi, precipitarà el relleu a l'alcaldia tot just un any després de les eleccions. Això serà possible gràcies al suport del regidor trànsfuga, José Miguel Martínez, antic edil d'Esports al govern, que fa uns dies va decidir sortir del govern, descontent amb la gestió de Gironès.
És època de canvis polítics a Riudarenes i això es respira pels carrers del municipi. A la sortida de l'escola, al carrer i als comerços, la gent parla del relleu a l'alcaldia i el canvi de color del govern municipal. Alguns veïns no s'ho acaben de creure i encara estan a l'espera del que passarà avui a la sala polivalent, on avui es debatrà la moció de censura contra l'alcalde, Jordi Gironès (AIR-PSC), impulsada per CiU, amb Jordi Ros al capdavant i amb el suport del regidor trànsfuga José Miguel Martínez. Tothom a Riudarenes vol escoltar els arguments que donaran uns i altres, ja sigui per defensar la gestió de Gironès o donar suport a la moció. La previsió diu que la sala polivalent quedarà petita.
La Maria, una veïna del centre creu que "les coses no s'haurien de fer així pequè ha de manar qui ha guanyat les eleccions". A més, alguns veïns consideren que aquesta moció encara fa més evident la divisió del poble, que dura de fa anys.
Des que es va saber que el regidor José Miguel Martínez deixava el govern d'AIR-PSC per passar, els rumors sobre una imminent censura a l'alcalde van circular ràpidament pel poble. No obstant, com explica la Conxita, que fa gairebé 13 anys que viu al poble: "L'ambient de moció ve de fa mesos". Aquesta veïna explica que els pamflets que darrerament han aparegut pel poble la fotografia del regidor trànsfuga i en contra de CiU "no són res" comparat amb el que han viscut alguns veïns que, assegura, "hemrebut trucades a casa per saber què pensàvem del govern de Gironès". Iniciatives com aquesta fan que alguns veïns tinguin por, i callin.
Rumors i fets
Els veïns que van acudir a la reunió que va convocar Gironès fa dues setmanes per donar la seva versió dels fets, van trobar-se a les cadires fulletons explicant als ciutadans què és un trànsfuga. Uns dies abans havien aparegut pamflets dient que el regidor no adscrit s'havia "venut". Potser aquesta mena de campanyes han contribuït a fer que el sentiment dominant entre els veïns sigui de certa decepció amb CiU per haver acceptat arribar al poder gràcies al suport d'un trànsfuga, l'antic regidor d'esports d'AIR-PSC. En Joan, un veí de Can Fornaca, assegura que aquest anar i venir de declaracions no fa més que demostrar que "CiU ho està fent molt malament".De tota manera hi ha altra gent que no es declara partidària ni d'uns ni d'altres, i alguns veïns ?-anònims, això sí?- amb qui va parlar ahir Diari de Girona comparen l'actitud dels polítics locals a la d'una colla de nens "de guarderia". Subscriu aquesta afirmació, per exemple la dependenta d'una botiga de queviures, que prefereix no donar el seu nom.
Els veïns que porten més anys vivint al municipi reconeixen a Gironès que "ha fet molt pel poble". Ho diu en Joan, que lamenta tot seguit que "no són maneres de treure'l del poder, no s'ho mereix".
Hi ha també qui fa un balanç més crític de la gestió del fins avui alcalde, com la Maria, que recorda que "el poble sempre ha estat dividit entre els que són pro Gironès, als quals ha fet favors, i els que hi estan totalment en contra". La Maria diu que potser ara, amb la moció de censura, aquesta divisió es farà encara més evident. De tota manera tan Jordi Ros com el trànsfuga asseguren que la moció ha de servir per posar fi a "les dues Riudarenes". És a dir, la de Gironès i la de la resta. A partir d'avui, doncs, un cop consumat el relleu a l'alcaldia, "caldrà veure de què són capaços els nous", conclou la Glòria, una veïna.
Puntos:
28-05-08 09:30 #903889 -> 903872
Por:pizarro

RE: Diari de Girona
https://ww.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008052800_3_268305__Comarques-Lalcalde-loposicio-perillos


https://ww.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008052800_1_268430__Girona-Riudarenes-qestiona-mocio-censura-impulsa-avui-suport-trnsfuga
Puntos:
28-05-08 16:16 #904899 -> 903872
Por:EL MENTIROSO

RE: Diari de Girona
Si en CAN FORNACA Solo hay un Joan ..es mi padre y no ha dicho eso..Allí predomina nombres como Hermenegildo,Manolo el de los sombreros..etc.¿JOAN?.JA JA JA.Todos nos conocemos..

Los periodístas preguntan a todos pero nosotros usamos "el foro".

Hechos no palabras...

Nada más faltaría que con 13 años no hubieran futut res de res..Tiempo a los que entran..


Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Diari de Girona Por: pizarro 27-05-08 09:48
Al medio día alegría
1
Diari de Girona (Cartes al Director) Por: pizarro 23-05-08 14:00
ESTRELLA SAT
1
Diari de Girona Por: pizarro 21-05-08 23:15
pizarro
0
Diari de Girona Por: pizarro 13-05-08 14:57
la xufla
1
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com