Foro- Ciudad.com

Villanueva de Castellón - Valencia

Poblacion:
España > Valencia > Villanueva de Castellón
06-10-07 14:32 #524404
Por:No Registrado
Presentació Xarxa Castelló
Aquesta secció de la pàgina web pretén ser un lloc de trobada permanent dels ciutadans/nes dels municipis dels Països Catalans amb el topònim comú de CASTELLÓ: Castelló de la Ribera, Castelló de la Plana, Castelló de Rugat, Castelló de Farfanya, Castelló d’Empúries, Castellonroi, .........


Des de www.acicastello.org, i en un futur no molt llunyà des de www.xarxacastello.org, proposem i treballem per a que es duguen endavant les tres iniciatives de caràcter cívicocultural, institucional i d’estudi següents:

1a) Celebrar cada dos anys i en cada Castelló la Trobada Cívico-Cultural dels Castelló PPCC hauria de ser una iniciativa ciutadana dels castellonencs/ques, castelloners/es, castellonins/es, catillonroiencs/ques, que vivim en cadascun dels Castelló, per construir i fer real el nostre país.

L’objectiu de la primera Trobada a Castelló de la Ribera (20, 21 d’octubre de 2000, organitzada per l’Associació Síndic Pere Calp) tenia per objectiu reivindicar el topònim d’aquest municipi usurpat per maniobres polítiques de la dreta política valenciana en el poder (el PP i Zaplana). “Els Castelló amb Castelló de la Ribera” era el lema de la marxa ciutadana que va inaugurar aquesta primera Trobada.

Més enllà d’aquest polèmica local i de la solidaritat de la resta dels Castelló, la Trobada ha de ser un lloc d’encontre, d’interrelació territorial entre diverses comarques del país, de fer real aquest país, de reivindicar la llengua, la història i cultura comunes que ens uneix i d’intercanvi de grups i entitats culturals, festeres, esportives, socials, etc.

2a) Organitzar les Jornades sobre Història, Arqueologia, Art i Etnologia dels Castelló PPCC, cada dos anys en un dels Castelló (l’any que no s’organitze la Trobada) hauria de ser una iniciativa d’estudi realitzada pel col·lectiu de persones del món de la història, art, investigació, publicació d’estudis i llibres, etc. amb l’objectiu d’exposar, intercanviar coneixements, mostrar les publicacions i els aspectes de la història, l’arqueologia, etnologia i art dels Castelló PPCC.

3a) Crear una Xarxa Cultural Intermunicipal dels Castelló, hauria de ser una iniciativa institucional constituïda pels Ajuntaments dels Castelló dels Països Catalans, amb l’objectiu de crear un circuit en el que els grups culturals, entitats festeres, musicals, esportives, etc. recorregueren tots els Castelló.

www.acicastello.org
Puntos:
06-10-07 14:36 #524407 -> 524404
Por:No Registrado
RE: Presentació Xarxa Castelló
Més Castelló de la Ribera

Documents que fonamentaren accions per a establir la denominació valenciana: Sanchis Guarner i Joan Fuster (vegeu del document); Josep Lacreu (vegeu del document).

(2006) Segons la informació de Acícastelló.org (coneguda gràcies a Josep-Carles Vila, [llista Zèfir, 08.11.2006]):

Situació del Topònim: Castelló de la Ribera

Editat per: Síndic Pere Calp el 02.11.2006

Nou recurs de cassació al Suprem
El dimarts 31.10.2006 vaig demanar per correu electrònic, a través de la nova web del nostre Ajuntament, informació sobre la situació del topònim.

El Sr. alcalde m'ha remés en data de 02.11.2006 una còpia de la decisió del Tribunal Suprem (Madrid), Interlocutòria de data 11 d'octubre de 2006, per la qual ha decidt estimar el recurs de queixa contra la Interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de València que acordava no admetre a tràmit el recurs de cassació anunciat contra la Sentència de 22 d'abril de 2005 dictada pel TSJ-València.

I això què vol dir?
1r. Que el Tribunal Suprem (Madrid) li diu al Tribunal Superior de Justícia de València que sí es por tramitar el recurs de cassació (davant del mateix Tribunal Suprem) contra la Sentència de 22 d'abril de 2005, aquella que tornava a repetir l'argument de l'aplanament.
2n. Que a partir d'ara torna el tema a estar en mans del Tribunal Suprem (Madrid).

Quan ens faciliten la còpia del recurs de cassació podrem explicar si el Suprem entrarà o no a decidir el fons de l'assumpte que mai, des del meu punt de vista, ha volgut resoldre el TSJ-València.

Moisés Vizcaíno Garrido
Advocat del Síndic Pere Calp
-----------------------------------------------------
(2005) Castelló de la Ribera torna a perdre la denominació oficial en valencià, i hauria de tornar a dir-se oficialment Villanueva de Castellón segons el Tribunal Superior de Justícia valencià. (Sentència)
Tot i això l'alcalde ha anunciat un recurs davant el Tribunal Suprem i, mentres el tribunal resol, demanarà la suspensió de la sentència del TSJ De fet, l'Ajuntament utilitza oficialment (vegeu notícia) (juliol 2005) la denominació Castelló de la Ribera.

(2004) Castelló de la Ribera recupera oficialment la seua denominació valenciana: Resolució de 6 de maig del 2004.(Sentència)
Premsa: Levante, 04.05.2004. (vegeu notícia)

(199Chulillo Oficialment es torna dir «Villanueva de Castellón», tal com diu l'Acord de 29 de setembre de 1998 del Govern Valencià. (vegeu document)

Tanmateix, hi ha un recurs del mateix Ajuntament en marxa en el Tribunal Suprem espanyol: (El País, 08.04.2000) «El Supremo decidirá sobre la legalidad del topónimo de Castelló de la Ribera».

Enllaç interessant:
Toponímia de Castelló de Xàtiva

www.acicastello.org
Puntos:
06-10-07 14:39 #524411 -> 524404
Por:No Registrado
2008: 5a Trobada dels Castelló
Les Trobades dels Castelló. Any 2000: Castelló de la Ribera. Any 2002: Castelló de la Plana. Any 2004: Castellonroi. Any 2006: Castelló de Rugat.
El proper any 2008, s’hauria d’organitzar la 5a Trobada dels Castelló (dels Països Catalans, de l’Antiga Corona d’Aragó, d’àmbit lingüístic comú, o com vulgueu anomenar-ho), en un dels Castelló de Catalunya, bé el de Farfanya, bé el d’Empúries. Toni Royo, responsable d’Acció Cultural del País Valencià a Castelló de la Plana, ja s’ha posat en contacte amb gent del nostre Castelló (de la Ribera), per posar en marxa la proposta de la 5a Trobada dels Castelló, que ell suggereix que siga a Castelló d’Empúries, per les dificultats que poden tindre a Castelló de Farfanya.

Des del nostre Castelló (de la Ribera), haurem de posar en marxa la maquinària, tant institucional de l’Ajuntament, com de la societat civil (especialment l’ASPC-Associació Síndic Pere Calp), per continuar el compromís que es va iniciar en l’any 2000, quan es va celebrar la 1ª Trobada Cívica i Cultural dels Castelló dels Països Catalans, organitzada per l’Associació Síndic Pere Calp, que, recordem, va tindre els objectius següents:

“1.- Reivindicar el topònim de Castelló de la Ribera. Aquesta proposta de la trobada és totalment reivindicativa del topònim Castelló de la Ribera, que per aplanament del govern Zaplana ens van anul·lar en una sentència.

2.- Donar a conèixer el nostre topònim als habitants de la resta de Castelló dels PPCC.

3.- Fer un intercanvi cívic i cultural amb els ciutadans/es i el món associatiu dels Castelló dels PPCC.

4.- Fer participar al nostre Ajuntament, els conciutadans/es i a la resta d’associacions locals.

5.- Animar el nostre poble amb diverses activitats cíviques i culturals”.

La secció “xarxacastello” de la pàgina web www.acicastello.org servirà com a lloc de contacte i d’informació de les pròximes notícies sobre la 5a Trobada dels Castelló al 2008.

Moisès Vizcaino Garrido
Castelló de la Ribera
Agost de 2007.


Gravat de la primera trobada dels
Castelló dels Països Catalans

Castelló de la Ribera 20, 21 i 22 d’octubre de 2000


www.acicastello.org
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Elecciones Generales 2016 - Resultados electorales en Villanueva de Castellón Por: Foro-Ciudad.com 26-06-16 22:46
Foro-Ciudad.com
0
Transacciones Inmobiliarias en el Municipio de Castelló de la Ribera 3T2012 Por: Foro-Ciudad.com 11-12-12 14:40
Foro-Ciudad.com
0
saludos Por: maricela 15-07-11 10:10
No Registrado
1
Fiesta en Pradas- San Agustín Por: SMI82 29-04-08 13:34
SMI82
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com