Foro- Ciudad.com

la Font d'En Carròs - Valencia

Poblacion:
España > Valencia > la Font d'En Carròs
13-10-09 20:38 #3514529
Por:pablitas

SOBRE LA PELÍCULA DE AMENÁBAR: ÁGORA
¿La habéis visto? ¿Qué os ha parecido?



Un saludo
Puntos:
13-10-09 20:52 #3514695 -> 3514529
Por:No Registrado
RE: SOBRE LA PELÍCULA DE AMENÁBAR: ÁGORA
Amenábar es un crack, ojalá Agora tengo un exitazo increíble aunque solo sea para fastidiar a aquellos que no quieren que pensemos de forma libre.
Puntos:
16-10-09 22:06 #3548763 -> 3514695
Por:No Registrado
RE: SOBRE LA PELÍCULA DE AMENÁBAR: ÁGORA
Iee que asco doneu! Aquest foro es d la font i x a tractar temes d la font!. A parlar d pelicules i rouco valera sen aneu a un altre foro! I AVORE SI ENS ENSENYEM A PARLAR EN VALENCIÀ!
Puntos:
19-10-09 18:37 #3571850 -> 3548763
Por:pablitas

RE: SOBRE LA PELÍCULA DE AMENÁBAR: ÁGORA
Al 3548763.

Si hablas de temas de la Font igual como acabas de hablar (de escribir,) mejor no hablar de nada contigo. Y si nos tenemos que centrar en temas de la Font, la llevamos clara. Dínos algo que nos pueda interesar. !Iee, que asco¡
Puntos:
19-10-09 12:33 #3568202 -> 3514695
Por:Leo_08

RE: SOBRE LA PELÍCULA DE AMENÁBAR: ÁGORA
Hola a tothom. Encara que el foro s'hauría d'utilitzar per a coses delpoble, és de veres que s'ha de respectar les aportacions que façen altres persones. Pot ser alguns temes tinguen més interés que d'altres. I ho dic jo, que en altre lloc m'he oposat a certs temes.

AGORA és una bona producció que dona fe del testimoni d'allò que el director vol transmetre en la seua pel.licula. En una roda de prensa que va fer quan va acabar la seua pel.licula expresa que, com a colofó de les declaracions al voltant de la seua direcció, "Ágora es una película para que el público descubra que el mundo no ha cambiado tanto". No és més que una demostració de com van succeín-se els canvis d'interés de tres sectors religiosos que conviuen en una mateixa època. Que al final guanya aquella que més poder té, es així. I hem de tindre clar que es desenvolupa en el moment en que l'imperi esomença a dividir-se (orient i occident), però l'Emperador és cristíà... Però ni la religió egipcia, ni els jueus són moco de pavo.

El lliure pensament sempre ha estat en perill d'extinció. El que és terrible és que siguem els homens els que sempre acabem volent dominar els uns sobre els altres, i imposar la nostra veritat com a cosa absol.luta. I això és el que ens fa preguntar-nos com pot ser que el tal "Cirilo de Alejandría" acabe sent sant i doctor de l'Esglesia?.

El que està clar es que la majoría del temps sóm incoherents. Però cal tindre en conter que Amenabar parla d'una època i un moment concret de la Historia i de unes formes concretes de pensament pròpies del moment. No podem treure conlusions anacròniques i fora de context.

És evident que és una gran pel.licula i te molta "miga" que parlar, però sempre dins del seu contexte històric. Fel.licitacions a amenabar.

Leo_08, uno que ha vist la pel.licula i ha disfrutat.
Puntos:
19-10-09 18:47 #3571960 -> 3568202
Por:pablitas

RE: SOBRE LA PELÍCULA DE AMENÁBAR: ÁGORA
Leo, a mí me impactó lo que le dijo Hipatia a su antiguo alumno, ese que se convierte en un auténtico manipulador. "Tú no cuestionas lo que crees; yo debo".
la Iglesia continúa haciendo santos a quien mejor le parece. Tenemos buenos ejemplos. San Pablo, uno de los primeros, santo a pesar de que decía que las mujeres tenían que estar calladas y obedecer. Eso era amar a su prójimo como así mismo.
En la película, Amenábar, más que de la historia de Hipatia, nos cuenta cómo el poder es el máximo corruptor de conciencias. Antes y ahora, por desgracia. Lo malo es que nos estamos acostumbrando a ver demasiadas cosas malas, ya parecemos como vacunados contra este mal.

Un saludo.
Puntos:
22-10-09 11:15 #3601619 -> 3571960
Por:Leo_08

RE: SOBRE LA PELÍCULA DE AMENÁBAR: ÁGORA
De totes maneres, Pablitas, cal tindre en conter que les paraules de Hipatia al seu amic són propiament paraules que se poden aplicar a qualsevol creient de qualsevol religió. Pense, i crec que pense be, que quan la religió (qualsevol religió) tracta de constituir-se en l'unic i absolut camí del home, i tracta d'erigir-se en el poder polític, perd el 80% de la seua esència.

Els sants són necessaris per a les religions perquè ja que no podem constituir-nos en deitat primordial, en ser abolut o causa primera, necessitem trobar persones que, al nostre modo d'entendre, són manifestació d'una parcela perfeta del ser absolut. És veritat que l'Esglesia fa sants a molts que deixen molt a desitjar, però també crec que no en tots els sants s'ha equivocat. No obstant, ja deia jo que Agora és una pel.licula que no pot descontexturalitzar-se del seu moment històric; treure conclusións més enllà dels aconteiximents ocorreguts en un lloc, en un contexte cultural concret, pot portar a desvirtuar el valor dels mateixos aconteiximents.

Estic d'acord que cal fer una lectura actual de les coses, però tenit sempre com a punt de partida com, quant, on i perquè ha estat aixina i no d'una altra manera. Ninguna religió està lliure de la crítica, i sóc partidari de la crítica a la religió. Però jo pense que el que deia Amenabar en la frase que vaig aportar en la meua intervenció anterior, diu el que és esencial de la seua pel.licula, que no és moco de pavo.

Leo_08, un veí que m'agrada disertar amb tu.
Puntos:
22-10-09 17:57 #3605669 -> 3601619
Por:pablitas

RE: SOBRE LA PELÍCULA DE AMENÁBAR: ÁGORA


Estoy de acuerdo en que algunos santos, santos han sido. Pero la perfección es tan inalcanzable...
Ciertamente, las cosas no han cambiado tanto. Hoy también existen mujeres como Hypatia. Ella tuvo la suerte de tener a su padre, Teón, que la protegió y le permitió hacer lo que a ella le gustaba. Hypatia amaba la Ciencia más que a su propio cuerpo (también más que a su vida), al que parecía no comprender. Sus valores no fueron entendidos por aquellos que se llamaban cristianos y que interpretando, a su libre albedrío, la Ley Divina, se convirtieron en fánaticos asesinos.
Creo que, hoy en día, tampoco estamos completamente a salvo de la intolerancia de algunos.
Si yo digo que creo en Dios y también en la Teoría de Darwin, ¿es algo demencial?
Hay personas que se cuestionan muchas cosas. No les basta con lo que les presentan, o les quieren hacer creer.
En todo caso, la película me gustó bastante. El cine es una manera de pasar el tiempo agradablemente.
Un saludo
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Lo que no sale en la tele sobre el 11-m Por: remington 18-03-11 19:39
patro
10
El coste del bulo sobre el rescate financiero del FMI y la UE a España lo pagaremos todos a base de recortes sociales Por: almirall 21-06-10 09:23
patro
1
Q vos pareix el debat sobre la edat de jubilacio?? Por: No Registrado 09-02-10 19:24
No Registrado
4
LOS DEL BLOC OTRA VEZ SOBRE EL CASTILLO Por: No Registrado 09-12-09 12:15
No Registrado
4
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com