Foro- Ciudad.com

Horno de Alcedo - Valencia

Poblacion:
España > Valencia > Horno de Alcedo (Valencia)
25-05-07 19:11 #383861
Por:No Registrado
Castellar es una pedania pero te dret a ser considerada
Hola a tots els habitants de Castellar-Oliveral y mes enya. Necesite ajuda ja que estic cercant informacio sobre la pedania, informacio de tipus: relleu, clima, residus, cuantitat de gent que utilitza el transport public... estadistiques que ens informen de les activitats que es realitzen, estadistiques numeriques per exemple, entre altres. He buscat informacio per tot arreu: ajuntament,diverses oficines, a llibres de la universitat... i no hi ha cap!!! es vergonyos que Castellar Oliveral siga un poble fantasma respecte a este tema, tenim una historia tambe i ningu la te en compte. Magradaria que si algu sap on puc cercar aquesta informacio em responguera. Gracies.c
Puntos:
29-05-07 12:33 #395681 -> 383861
Por:AMLaPunta

RE: Castellar es una pedania pero te dret a ser considerada
Cal diferenciar en primer lloc els origens de Castellar i L'Oliveral.

Aixina, l'origen de Castellar no està clar. Se sap que és molt antic, però no es conserven documents escrits. Una de les dos besants enmarca l'origen del Castellar en l'alqueria del comte de Lluís Castellà de Vilanova, agraciat en este comtat en 1.604. No obstant, no hi ha cap constància en el lloc, ni es recorda al famós comte o descendents. Sí se sap que poseïa terres ben a prop.

Atre dels origen ens remonta un poc abans, en l'alqueria musulmana denominà "Castelló de l'Albufera", que ja consta al "Llibre de Repartiment".

Va ser per l'any 1.386 quan es té constància de que les terres van ser començades a ser habitades i trevallades, florint una població dispersa en alqueries i barraques que vivien lligades a la pesca de l'Albufera i a l'agricultura.

Pero no va ser fins a mitant S.XIX quan una agrupació de cases al voltant de l'Església Nostra Senyora de Lepanto de Castellar quan va sorgir l'actual nucli de Castellar. Aixina, a finals del XIX i principis del XX la població va notar un considerable creixement, apareguent els primers comerços.

L'Oliveral per la seua banda va anar formant-se poc a poc debut del creixement del Castellar, en un terreny d'oliveres.

Junts, hui en dia formen la pedania del Castellar-l'Oliveral, que passà a formar part de València en 1.877 junt al poble de Russafa, al que va pertanyer durant un temps. Va ser més tard quan Castellar-Oliveral passà a ser una de les pedanies que integren la Ciutat de Valencia.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Autoescuela Oliveral en Castellar - Oliveral Por: No Registrado 19-04-13 17:49
No Registrado
0
Autoescuela EL CID-AVAE en Castellar-Oliverla Por: No Registrado 13-05-11 12:26
No Registrado
0
Castellar-Oliveral... Por: Jes-Che 11-07-08 14:00
No Registrado
3
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com