Foro- Ciudad.com

Bèlgida - Valencia

Poblacion:
España > Valencia > Bèlgida
28-04-11 19:12 #7637653
Por:xavi1

IncompetÈncia, amb uniforme o sense
INCOMPETÈNCIA, AMB UNIFORME O SENSE

L'assumpte dels sofàs que furtaren de la casa de la carretera (al costat de “el localet”, que deien els xicons quan anaven) està portant rastre. Continua vigent, encara que sembla que ja no se'n parla, i per això m'agradaria fer este comentari.

Els afectats, tot siga dit, han obrat de forma lògica: si entren a ma casa i em furten alguna cosa, vaig i ho denuncie. Segons tinc entés ho van posar en coneixement del jutjat de pau del poble i allí se'ls recomanà denunciar-ho a la Guàrdia Civil.

El problema està en qui devia d'haver fet les indagacions pertinents perquè la cosa no isquera del poble i no arribara fins on ha arribat. Perquè no oblidem que els autors no són delinqüents i que ha estat una xiquillada i res més. Mereixedora d'una bona reprimenda, això sí, però no deixa de ser una xiquillada.

No puc culpar ningú perquè no sé qui havia de fer eixes indagacions, ni si el susdit va amb uniforme o no, però està clar que qui tinguera que fer-ho, no n'ha pegat ni una a les dretes. Perquè els primers que van declarar al respecte fóren Diego i Arnau, els quals, naturalment, no en sabien res, però algú degué donar els seus noms i au, es quedà tan tranquil. Com si no haguera fet res. No va pensar en el mal que podia fer, tant a l'un com, sobre tot, a l'altre (Arnau). Direu que si estes persones no han fet res no haurien de témer res, però tots sabem com funciona la justícia, a vegades, en este benvolgut país, i si algun dia teniu algun problema amb ella (o, simplement, que a algun fill de sa mare li pegue per implicar-vos en algun assumpte més o menys greu sense tindre res a vore) que Déu us pille confessats, perquè el resultat és impredicible.

Algun dia se sabrà qui, amb tota la mala llet del món, ha donat eixos noms, perquè, com se'ls caurà la cara de vergonya, entropessarem amb ella mentres caminem. Si es que li queda algo de vergonya, que ja comence a dubtar-ho. Però és que, ademés, és un covard, perquè no té el valor de dir “sí, jo he donat eixos noms”. I ha actuat com fa esta gentola: ha tirat la pedra i ha amagat la mà. Jo no acusaré ningú, encara que, com tots, puc tindre les meues sospites, però el temps (ja que l'autoritat “competent” no ha estat capaç de fer-ho) posarà a cadascú en el seu lloc, d'això n'estic segur.

Això sí, a l'hora de fer-se els ofesos tots clamen al cel, pero de solucionar el problema, res de res. I mira que era fàcil! Perquè ara resulta que un xavalet de 17 anys va i parla amb uns, amb altres, esbrina qui són els culpables, queden en reparar el dany produït i contacten amb els afectats perquè lleven la denúncia. Així de ximple. En dos vesprades ha solucionat el que no han estat capaços de fer qui havia de fer-ho. I després s'ofendran si els diuen ineptes, incompetents, i coses semblants.

Este xicot ha demostrat que té molt més seny que alguns dels que volen semblar respectables. A mi no m'ha sorprés en absolut, perquè ja sabem que el sentit comú es el menys comú dels sentits. I, com diu el refrany, “quien se pica, ajos come” (sent no tindre'n cap similar en valencià), així que qui s'emprenye pel que estic dient serà que alguna cosa no ha fet bé.

Cal destacar l'extraordinari comportament dels afectats (els propietaris de la tan esmentada casa), els quals han exigit només que els autors ho netejen i ho deixen tot com estava. No reclamen cap quantitat econòmica, la qual cosa els honra i demostra que encara queden persones amb dos dits de front i que no aprofiten les ocasions per a traure'n profit. Alguns haurien de prendre exemple, sobre tot la classe política.

Ara, només quedaria que el malparit que ha donat eixos dos noms demane perdó als afectats, però dóna la casualitat que estes feristeles tenen el cor pelut i el plomall de les gallines. Solen ser escòria i, per tant, s' imposa tractar-la com al fem. A vore si en este cas són l'excepció que confirma la regla, però...

AMB ESTE ESCRIT VOLDRIA QUE QUEDARA LLAVAT EL BON NOM D'ESTES DOS PERSONES INJUSTAMENT TRACTADES. (Escric amb majúscules per a significar que estic cridant, a vore si així el de dalt em sent i s'anima a reconéixer que ha ficat la pota, mai millor dit).

I ja per acabar digueu-me: estem o no estem rodejats d'incompetents? Amb uniforme o sense.

Estigueu bons

Javier Giner (pare)

ACLARACIÓ.- Parle només en singular i masculí per a major claredat de l'escrit, però pregue al lector que fique també mentalment el femení i el plural, perquè tampoc sabem si el bocamoll ha estat una o més persones ni a què sexe pertany.
Puntos:
02-05-11 18:16 #7666502 -> 7637653
Por:Rosana 10

RE: IncompetÈncia, amb uniforme o sense
Hola, soy una persona que suelo venir habitualmente al pueblo,y me he estado enterando de las cosas que han ido pasando, y realmente tengo que decir que es una verguenza.Me parece muy poco profesional que las cosas de esta embergadura no se puedan solucionar aqui y tenga que intervenir la Guardia Civil.

Y a ti Javier darte la enhorabuena por este escrito que as enviado. Y que por mi parte están bien lavados el nombre de estas dos personas
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
SENSE WIFI NO GUANYARAS KIKO Por: No Registrado 10-04-09 21:40
No Registrado
3
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com