Foro- Ciudad.com

Almoines - Valencia

Poblacion:
España > Valencia > Almoines
25-07-11 09:43 #8425604
Por:No Registrado
cine d'estiu en catala
per aixi del trilengüisme, que tant preoqupa als del bloc, hara farem una pel.licula en castella, altra en català i altra en angles.

i hara volen fomentar el bilingüisme, una setmana en castella i l'altra en castellà i quan estaven ells totes les setmanes en catala.

que vergonya


no cal que ningu en coregixca les valtes ja soc conscient de que ne faig.
Puntos:
25-07-11 15:56 #8427469 -> 8425604
Por:No Registrado
RE: cine d
català=valencià. Mentre no entenguen açò no hi ha res a fer.
Puntos:
26-07-11 08:45 #8431493 -> 8427469
Por:quisoc

RE: cine d
me da igual català=valencià que al revés.
El que lo tiene que entender eres tú y todos vosotros!!.
Si cuando governaba el partido nacionalista "catalán" las pelis las ponia como él creía (en versión catalán) ahora que ya no las pone él y esa decisión es de otro partido, pues te aguantas. Igual que las he escuchado yo ahora las escuchas tú, y como es democracia, si no te gusta pues no vayas... y cuando vuelvas a mandar tú (espero que NUNCA) pues haces lo que creas conveniente..
Puntos:
26-07-11 15:17 #8433671 -> 8431493
Por:almoiner

RE: cine d
Fes el favor i no digues tonteries.
Puntos:
26-07-11 17:27 #8434554 -> 8433671
Por:quisoc

RE: cine d
Qué son tonteries? Que vosotros poniais las pelis en catalán? Que ahora os "pica" escucharlas en castellano? Querido amigo, es lo que tiene, cuando uno manda hace lo que cree y si en este caso el gobierno local cree que se deben de poner en castellano (igual que tu lo has hecho en catalán) pues se escuchan en castellano, y si no te parece y le pides si puede ponerlas en version catalan y no lo aceptam... es lo que tiene.. hoy tu y mañana el otro..

NO TE PREOCUPA MAS EL ESTADO FINANCIERO EN EL QUE HABEIS DEJADO AL PUEBLO QUE LOS DIBUJOS ANIMADOS???

Esto tambien son ""tonteries"",no?????
Puntos:
26-07-11 17:49 #8434739 -> 8434554
Por:almoiner

RE: cine d
Amic, per favor, no em claves en el sac de cap partit polític sols perquè no estiga d'acord amb tu en aquest tema.

Està clar que el nou govern haurà de prendre les decisions que crega convenients, però també és possible que les decisions que prenga sols siguen favorables per a una minoria, com per a mi ocorre en aquest cas.
A Almoines la major part de la gent del poble és valencianoparlant i pense, tal volta amb molt d'optimisme, que el 100% dels habitants comprenen el valencià. Crec, que al castellà no li fa falta ser fomentat de cap manera, tothom el sap parlar i l'entén, però, en canvi, el valencià no està en igualtat de condicions, a pesar de ser la llengua oficial, juntament al castellà, a la nostra comunitat.
És per aquest motiu, benvolgut amic quisoc, que, en la meua opinió, el govern d'una localitat valencianoparlant hauria de fomentar aquesta llengua, una llengua que està obligat a parlar i, per tant, la seua llengua.

I per l'amor de Déu, que no fiquen com a excusa que no han trobat cap verió en valencià, sinó que les han trobades en català i per això fiquen el cinema en castellà, que m'agarra la risa.
Puntos:
27-07-11 08:57 #8438416 -> 8434739
Por:quisoc

RE: cine d
Este foro esta bien, porque cada uno da su opinion, ahora bien, no pidas que no te metamos en el saco de partidos politicos porque se te ve venir desde muy lejos (que no tiene nada de malo).

Me vas a decir que eres de derechas? jajajaja, o del PSOE jajajaja.... de IU? jajajajaja... pero que no pasa nada si no lo quieres reconocer pues tu mismo... (tampoco es un problema)

Es muy facil criticar (aunque tambien hay que saber asumir las criticas) y luego decir "No soy de ningun partido", "no me gusta la politica", no me declino por ninguno" etc... Ya que se critica que se sepa desde que punto de vista se hace.

Permiteme que discrepe, no creo que sea como dices la "mayoria" la que quiere ver la peli en valenciano o catalan, considero que es mas bien una minoria!!, si bien es cierto que la mayoria del pueblo es valencianoparlante, pero una cosa no tiene porque ir ligada con la otra...( te digo que el valenciano me gusta mucho, pero me cuesta escribirlo y escucharlo en TV, Pelis, etc.. y me imagino que aunque seas valencianoparlante te puede pasar...) tambien te digo que llevas razon en la excusa que se dijo es "triste".
Puntos:
27-07-11 13:35 #8439920 -> 8438416
Por:almoiner

RE: cine d
Pense que el tema a tractar no és a quin partit polític sent més afinitat, si això obrim un altre post i exposem les nostres opinions al respecte.

En el meu missatge anterior he dit que el fet d'emetre el cinema en la versió castellana afavoreix a una minoria perquè pense que és una minoria a qui els importa ben poc que la llengua valenciana es trobe en una situació normalitzada respecte al castellà. És més, m'atrevixc a dir que a part d'aquesta minoria no els importaria que el valencià i les altres llengües d'altres comunitats desaparegueren "en favor de la unitat del poble espanyol".
I com ja he dit abans, el govern d'una localitat valencianoparlant en la seua gran majoria, hauria d'adoptar mesures perquè aquesta llengua arribe a una situació normalitzada respecte al castellà. Crec que el fet d'emetre el cinema en valencià ajudaria a que aquella gent que no es preocupa per millorar el seu nivell de valencià faça un esforç per entendre i parlar millor l'idioma.

Aprofite per a disculpar-me de tildar un dels teus missatges anteriors de "tonteries", crec que no ha estat correcte.
Puntos:
27-07-11 17:48 #8441607 -> 8438416
Por:psionic30

RE: cine d
Crec que si que espodia possar un 50% de cinema en catala, tambe crec que per alguna gent i mes els xiquets no es el mateix escoltar un peli en catala que en castella ja siga per a be o per a mal. Per desgracia la unica manera que teniem de veure dibuixos en catala era per mitjan de tv3 cadena que ara tenim censurada, pr tb et dic que tots els dibuixos o quasi tots estan en castella, tb et dic que en estos moments i cituacio el que menys em preocupa a mi es si les pelicules estan en catala o en castella si es pot parlar de aquet tema pr no es el primordial ni es deuria donar tant de bombo com se li esta donant. I per el cap de compromis si en un pleno et diuen que deixes un deute brutal; com osties preguntes al instant per el cinema? PERFAVOR!!!!!!!!
Puntos:
27-07-11 20:10 #8442896 -> 8438416
Por:almoiner

RE: cine d
Està molt clar que el principal tema a tractar és el tema econòmic, ja que, segons pareix, la situació actual no està per a tirar cohets, però tampoc pots deixar de costat els altres assumptes i per aquest motiu estan els concejals, per a que cadascun s'encarregue d'una àrea de treball.
Puntos:
01-08-11 01:07 #8467569 -> 8438416
Por:No Registrado
RE: cine d
soc valencia, entenc i parle el valencia.

Pero escrivo mejor en castellano, al menos hago menos faltas, eso creo, yo cuando alquilo una pelicula para verla en mi casa no se me ocurre ponerla ni en valenciano ni en catalan, la pongo en castellano, por que me gusta mas i punto. a mi me guastaria saber si todos esos del bloc o de compromis o quienes piden ver peliculas en catalan en la plaza cuando ven cine en casa o alquilan una pelicula ¿¿ la ven es catalan ?? ¿¿ o la ven en castellano ?? yo creo que nadie debe de imponer a nadie nada y menos todavia la tonteria esa de poner peliculas en catalan y punto, por que esto es una verdadera tonteria, si tant els agrada el catala o el velencia, que miren pel.liqules en casa d'ells conforme vullguen en catala, en valencia en angles en xines o conforme els done la gana, pero si la gent prefereix vorer cine a la plaÇa en castella que el posen en castella.

Sols heu de vorer que quan posen una pelicula en catala molta gen sen va, i la plaÇa esta prou buida, quan la pel.liqula es en castella la plaÇa esta mes plena ¿¿ o no ??
Puntos:
03-08-11 12:05 #8483827 -> 8438416
Por:No Registrado
RE: cine d
catalan a la mierda mejor valenciano!!
Puntos:
04-08-11 04:16 #8489152 -> 8438416
Por:DOMITILA 2

RE: cine d
La veritat es que sí hi ha més gent a la plaça ara que les pelis son en castellá, el problema es que un divendres per la nit la gent no té masa gana de culturitzartce, jo també prefereixc "te quiero" a "t'estimu" perque la veritat els valencians no parlem així, la economía no dona pals doblatges en valencià i això no es excusa pa que els catalans vullguen imposarse.

De vergonya els comentaris del block al últim pleno cuant els parlaven d'economía i ells ixien en lo de la llengua, pero si van repetir i tot, fortísim, uns altres que mos volen tindre entretenguts pa que no pensem en el dèficit igualet que en temps pasats en la senyera i la llengua, estan desfasats i caducs, ho sento pero pense així, o aixina com diguem a Almoines.
Puntos:
04-08-11 08:01 #8489255 -> 8438416
Por:elsant7

RE: cine d
Domitila2, sempre fas comentaris sensats y de consens. Deuries escriures mes en els foros de Almoines.
Puntos:
04-08-11 16:37 #8492011 -> 8434739
Por:No Registrado
RE: cine d
Entenc que comque per a tu el valencià es el mateix que el català, per això sobreentens que t'estan prenent el pèl en això de que no han trobat pel·licules en valencià. Per a mi que son dos llengues que utilitzen vocabulari bastant diferent, es comprensible que si no en troben en valencià les posen en castellà, pues a la comunitat valenciana les llengues oficials son el castellà i el valencià, en quin cap entra aleshores que es pasen pelis en català??1a llengua oficial, no en trobem, doncs segona llengua oficial castellà.no hi ha mes volta amics!!
Puntos:
04-08-11 16:31 #8491970 -> 8427469
Por:No Registrado
RE: cine d
el que ha de tornar a mirar-se els temes ets tu. Si son la mateixa llengua perquè hi ha un diccionari en català i un altre en valencià??he de dir "noi" ara a estes altures??
Si fos exactament la mateixa llengua no hi hauria tantíssimes paraules diferents, ni farien falta dos diccionaris, en un hi hauria suficient.
Si vols veure cinema en Català ves pensant en traslladar-te a Catalunya, perquè mentre visques a València t'hauràs de conformar en veure-les en valencià.
Puntos:
05-08-11 00:37 #8495003 -> 8491970
Por:almoiner

RE: cine d
Bé, crec que aquest és un tema en el que mai ens ficaríem d'acord... pels motius que siga.

De totes maneres ací us deixe una adreça en la que podeu entretindre-vos i reflexionar, i on m'agradaria subratllar la següent frase que apareix a la notícia, i cite textualment:

"denominada oficialmente 'valenciana' en su Estatuto de Autonomía y en el ámbito académico 'catalán'."

Aquesta és l'adreça: https://ww.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/02/01/ts-avala-nuevo-filologia-catalana-acreditar-valenciano/674948.html

A mi, tots els professors de valencià que he tingut en tota le meua vida d'estudiant m'han dit que el valencià i el catlà són la mateixa llengua, i jo, per tant, m'ho crec.
Puntos:
17-08-11 11:29 #8565852 -> 8495003
Por:No Registrado
RE: cine d
Ens importa un pepino que siga la mateixa llengua o no, el tema es que no ens agrada i punt no ens dona la gana sentir pel-liqules en eixe idioma i meins que ens el imposen, cadascu en la seva casa que senca les pel.liqules conforme vullga, pero en el carrer que n o vullguen imposar res a ningu.
Puntos:
18-08-11 16:57 #8572953 -> 8565852
Por:No Registrado
RE: cine d
Es que resulta que jo vull vore les pel·licules en valencià i el meu ajuntament està imposantme voreles en castella i com jo mes gent que viu en este poble.
Tens tu mes dret que jo a vore les pelis com tu vullgues? Supose que no així que no estaria mal que partiren i feren la mitat en cada idioma aixina tots contents i no s'imposa res a ningú. Crec que tampoc costaria tant no?
Puntos:
21-08-11 08:39 #8586422 -> 8572953
Por:No Registrado
RE: cine d
De partir be, ja ens en tenem algo.

¿¿ tu no t'enrecordes que l'altre partit que manava no partia ?? sols imposava vore les pel.liqules en cataÑa i punt. ¿¿ o no es de veres ??
Puntos:
21-08-11 19:20 #8588915 -> 8586422
Por:No Registrado
RE: cine d
Jo no estic parlant de ningun partit, estic parlant de lo que m'agradaria.
Puntos:
11-11-11 22:26 #9091678 -> 8425604
Por:No Registrado
RE: cine d
perque digueu badomies? com es possible que com a valencians preferiu el castella i l`angles a la nostra llengua, VALENCIA-CATALA
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Cinema d' estiu a la plaÇa Por: No Registrado 28-06-14 19:31
No Registrado
2
Cine d'estiu o cine de verano. Por: No Registrado 22-07-13 10:53
No Registrado
1
Amb l'estiu el cinema. ¿o el cine? Por: No Registrado 11-07-12 22:22
No Registrado
7
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com