Foro- Ciudad.com

Valjunquera - Teruel

Poblacion:
España > Teruel > Valjunquera
23-08-05 11:24 #97526
Por:No Registrado
Hospederia
¿Porqué no se dice nada respecto la Hospedería de Valljunquera, para cuando se va ha inagurar?

noticia aparecida en el siguiente enlace: https://ww.aragondigital.es/not/noticias.asp?notid=20868

La provincia de Teruel tendrá cuatro nuevas hospederías antes del 2008

El Departamento de Turismo del Gobierno de Aragón tiene previsto abrir antes del año 2008 cuatro nuevas hospederías en la provincia de Teruel. Las instalaciones se ubicarán en las localidades de Allepuz, Tramacastilla y Segura de Baños, además de la Baronía de Escriche, cercana a la capital turolense.
Puntos:
24-08-05 09:52 #97898 -> 97526
Por:No Registrado
RE:Hospederia
Noticia publicada a la revista Temps de Franja ( )

VALLJUNQUERA PROMOU UN ARXIU FOTOGRÀFIC DEL MATARRANYA

Valljunquera vol convertirse en el referent fotogràfic de la Comarca del Matarranya.L’Ajuntament, amb la col·laboració del Consell Comarcal, Omezyma i Ibercaja, ha posat en marxa un projecte de museu i arxiu de fotos antigues dels divuit pobles que formen la delimitació comarcal. Amb les donacions desinteresades de
particulars, ajuntaments i associacions culturals, ja ha recollit 3.200 imatges, que son el punt de partida de l’arxiu. El municipi que més fotografíes ha aportat ha estat, com no
podia ser d’altra manera, l’anfitrió, Valljunquera. El conseller de Cultura, Javier Bergua, confia en poder inaugurar l’exposició permanent de fotos el proper mes d’agost. A la mostra fotogràfica, que estarà oberta tot l’any, hi haurà entre 50 i 60 fotos, però Bergua vol que «els visitants puguin tenir accés a totes les fotos arxivades a través d’ordinadors o d’altres mitjans». El projecte suposarà una inversió de 100.000 euros i, de moment, Ibercaja s’ha compromès a fer una primera aportació de 18.000. L’alcalde, José Escrig, explica que el passat estiu es va muntar una exposició temporal de fotos antigues i «va agradar molt al públic», un èxit que va animar l’Ajuntament a posar en marxa el projecte del museu i arxiu comarcals. La seu del museu seran les dos coves contigües –unes antigues cotxeres– de 25 metres quadrats cada una situades a prop de l’esglèsia parroquial. De fet, des d’una de les coves, es poden veure els solaments del temple. La primera part del projecte ja està en maxa i ha consistit a restaurar i consolidar les parets i la bòveda de les coves, que, temporalment, podran utilitzar-se també per a exposicions temporals. L’Ajuntament, amb aquest projecte, vol dotar el poble d’un atractiu cultural permanent i crear un fons fotogràfic que puga mostrar els costums, les tradicions i la història de la comarca per mitjà d’imatges. Bergua explica que els visitants podran adquirir a preu de cost reproduccions de les fotos arxivades. Els materilas rebuts han estat classificats i digitalitzats per asegurar la seua conservació i facilitar-ne la consulta.
L’arxiu fotogràfic no és l’únic projecte cultural i turístic de Valljunquera, un poble de 440 habitants. L’Ajuntament vol restaurar un edifici monumental del segle XVIII i condicionar- lo com a hotel d’alta qualitat. La primera fase suposarà una inversió de 120.000 euros i en total l’obra en costarà 660.000. L’objectiu municipal és incorporar l’establiment al conjunt d’hotels menuts, però amb algun atractiu singular, que s’han creat els darrers anys al Matarranya.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
NOMBRE DE LA HOSPEDERIA Por: No Registrado 15-02-06 09:19
No Registrado
7
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com