Foro- Ciudad.com

El Morell - Tarragona

Poblacion:
España > Tarragona > El Morell
11-03-08 17:54 #748153
Por:No Registrado
L'Embruix perd!!!
Quasi totes les persones joves del poble em pastat per l’Embruix en un moment o altre i em donat el millor de nosaltres per fer reviure l’esperit que el caracteritza.
No obstant això molts dels integrants de aquesta associació varem optar per abandonar-la de forma progressiva perquè el nostre cognom no tenia prou pes o els postres pares no estaven ben col•locats dins de certes institucions públiques, la qual cosa es veia reflectida en les relacions personals i voluntàries que dins d’aquesta es donaven.
Actualment no se com funciona, però si recordo que en la meva època la gent menyspreava els altres per els motius exposats anteriorment.
Espero realment que ja no hi hagi aquest tipus de discriminació, però no obstant també m’adono que aquesta associació ha perdut el suport dels joves del poble i com es fa patent en cada Festa Major, cada cop menys persones col•laboren.
Potser és necessària una reflexió.


Jo també hi visc aquí!!
Puntos:
01-04-08 14:21 #783988 -> 748153
Por:No Registrado
L'Embruix perd!!!
Si l'Embruix perd, perd el Morell, doncs no hi ha massa alternatives associatives que diguem, vaja, de fet no n'hi ha cap més, a no ser que es consideri associació aquella reunió de més d'una persona en, per exemple, un bar tot fent una coca-cola.

No acabo d'entendre això de que el cognom no té pes o que els pares no estaven ben col·locats. Pel que jo sé, si per alguna cosa s'ha caracteritzat l'Embruix és per ser sempre totalment independent de qualsevol poder fàctic del poble. Per això sempre se l'ha criticat, doncs tot i rebre subvencions municipals, mai dels mais s'ha estat subjecte a ningú i sempre s'ha fet i desfet al gust (o disgust potser) de la gent que en formava part.

Pel que fa a la col·laboració i suport dels joves del poble crec que ho veus amb uns altres ulls, ben lluny de la realitat.
Jo n'he estat membre i ara m'ho miro des de fora i el que veig és que hi ha una junta nova i moltes cares noves. Es podria dir que dels "vells" no en queda ni rastre. Vaja, si no és així ja em corregireu.
Si una entitat pot col·laborar amb reis, carnaval, festes majors, fer sortides fora del poble, organitzar en tres dies de festa major un seguit d'activitats com una cercavila, la cuca, el correfoc, matinades i, alhora, encara pot gaudir de la resta d'activitats que s'ofereixen, només pot fer-ho d'una manera i només es pot fer tenint molta gent al darrera, principalment jovent amb ganes de fer coses pel poble i, sobretot, de forma desinteressada.
Això últim, el fet de fer-ho de forma desinteressada, potser sí que ha provocat que algú, actualment, hagi descartat l'entitat per no poder-ne treure'n profit, juntament amb que els temps i costums canvien. Està clar que fa 25 anys, el que motivava al jovent eren unes coses i avui dia en són unes altres.
Tot i els molts contres que es podrien trobar, una entitat que l'any vinent farà el 30è aniversari i en la que hi ha hagut una renovació total(potser t'agradarà més neteja) de la gent es mereix molt més crèdit del que sembla que li dónes.

També perd (aquest cop sí que perd de veritat) el Fútbol Club Morell, amb un esforç pressupostari que ni ens imaginem, i no passa res, veritat ?
També perd el poble quan es perden tradicions com ara el Corpus i ningú diu res (ep, que consti que no sóc practicant), però reconec que el poble hi perd.
També perd el poble quan tenim una indústria química que constantment ens fa respirar fums, i ningú diu res.

Està clar que al Morell estem perdent en moltes coses però ves per on, l'únic que perd de veritat és l'Embruix !!

Com diuen, més val que parlin de tú encara que sigui malament.

Des d'aquí encoratjo i felicito a tota la nova gent que ha decidit que l'Embruix no ha de parar, doncs potser han fet la reflexió que comentaves i han vist que valia la pena tirar del carro d'una de les entitats amb més història del Morell, senzillament això.

Si continuen d'aquesta forma, per mi ja poden anar perdent molts anys, fins per exemple el 40è o 50è aniversari, que espero poder veure'ls.

Com dirien els romans.

Llarga vida a l'Embruix, amb tots els seus defectes i totes les seves virtuts.



Puntos:
04-04-08 09:23 #790595 -> 783988
Por:No Registrado
RE: L
Jajaja, ei xati, que t'han contestat el missatge, i sembla que s'han molestat una mica. no t'hi capfiquis, segur que hi ha escrit això és un/a del clan del poble. Els a... o els g.... bueno, tots sabem qui són les famílies que tenen el poder al poble....

És com... com et diria jo.... mmm.... aha sí, com els Montsolís de Nissaga de Poder.

Bueno, ara ja em toca a mí parlar. Si tan bé ho feu, segons tu no esteu en decadència ni res, com t'expliques que a la teva cuca que menciones no hi vagi ni una quarta part de gent de la que hi anava abans??? Aha sí, potser és que la gent està tan contaminada per la indústria que tenim que no pot ni sortir de casa... sí, deu ser això. Mil disculpes per haver pensat que podia ser una altra cosa.

M'encanta El Morell, és un dels millors pobles que he vist mai, però la gent com tu fa que sigui desastrós i classista.

Saluts a la gent humil del poble!!!!
Puntos:
04-04-08 12:18 #790919 -> 790595
Por:No Registrado
RE: L
Hola,

abans que res dir-te que no m'ha moltestat el comentari, només m'ha sorprès en el sentit de si respon a un opinió objectiva o subjectiva.

Segurament tens raó en que algun any a la Cuca no hi ha anat tanta gent com en anys anteriors, però crec que vincular això amb el fet que l'Embruix estigui en decadència és barrejar els temes.

L'Embruix continua sent capaç de continuar organitzant activitats i aquesta és la seva funció. Una altra cosa és que la gent del poble, i de fora el poble, decideixi participar d'aquestes activitats. Contra això, amb els mitjans que sé dels que disposa l'entitat poca cosa s'hi pot fer.
Segurament i per posar un exemple, donat al solapament algun any de la Cuca amb les vaquilles, fa que molta gent decideixi anar a gaudir de la festa "nacional" enlloc de remullar-se ... bé, cadascú tria on decideix participar.
També es podrien buscar altres motius com ara el temps, l'hora, ..., o senzillament que molta gent passi d'anar-hi.

Fa uns dies vaig entrar a la web de l'Embruix (www.embruix.cat) i vaig veure que precisament la Cuca ha estat escollida pel Consell Comarcal del Tarragonès com a patrimoni viu del Tarragonès. Bé, serà allò que diuen que s'acostuma a ser profeta lluny de la teva terra.

Ja m'agradaria que hi hagués més entitats que organitzessin més coses, encara que no hi anés massa gent.

I al ball de festa major, que hi va tanta gent com altres anys ? I a les revistes que es fan al nou envelat esportiu, que hi va molta gent ? I al futbol, que hi va molta gent ?

La resposta és que no. En aquestes activitats no hi va molta gent, però pel poble tenen un impacte molt major. Em refereixo al cost, a la pela. Sí, aquestes activitats fàcilment programables i amb un pressupost a disposició no tenen tampoc molta participació. A mi em fan patir aquestes activitats, que són les que ens costen calers als morellencs i morellenques i en les que la participació és molt baixa i en les que el jovent cada cop hi participa menys.

Que a la cuca hi va més o menys gent ? No passa res de res. El dia que no hi vagi ningú doncs ja es deixarà de fer. Les festes són així, mentre la gent en participi i en gaudeixi es continuen fent i quan ja no motivin doncs es deixen de fer. Ja s'inventaran una altra cosa.

Per acabar, no entenc que diguis que la gent com jo fa que el Morell sigui desastros i classista. Ja t'asseguro que en això t'equivoques. Ni sóc de les a... ni dels g... que comentes, que sigui dit tampoc sé qui són. Intueixo, però, que fas referència a alguns cognoms i t'agraeixo que no els hagis citat, doncs en l'anonimat d'aquesta conversa t'hagués estat molt fàcil fer-ho i crec que si nosaltres, que estem conversant, no ens donem els noms i cognoms, seria lleig citar altres persones amb noms i cognoms.

T'asseguro que si em fessin definir em definiria dins del grup de gent a la que saludes tot i que em puguis dir que peco de poca humilitat :-), però vaja, sembla ser que ja estic catalogada.

Com que sembla un debat a dos, podem continuar xerrant, si vols, amb la condició que opinem i parlem dins d'un respecte mutu i envers la resta de gent que puguis fer referència.
Pel que fa a mi, si no es compleix això, em dedicaré a altres coses.

A10 !
Puntos:
21-04-08 11:16 #825337 -> 790919
Por:No Registrado
RE: L\\\\
crec k ningú t'ha faltat al respecte
Puntos:
04-04-08 13:11 #791015 -> 783988
Por:No Registrado
RE: L
Hola, pues jo si q sóc de la g, xò em sembla q no es la g q tu et penses. Només vull dir una cosa i molt rapidet q a la societat actual no tenim massa temps. Una entitat amb quasi 30 anys d'història s'aval.la per ella mateixa, em sembla q això es clar. I si s'ha de morir per falta de motivació i de gent, doncs es morirà com totes les coses i més quan es parla de cultura.

Només una cosa més, si creus q a l'Embruix hi va poca gent, p q no hi vas tu? Hi ha seccions per a totes les edats, no?

Ara a la conversa ja en som tres.

Jo no stic per res molest, a més trobo que totes les intervencions donen pluralitat i punts de vista diferents, q sempre són interesants.

Salutttttttt

Puntos:
06-04-08 17:46 #794804 -> 791015
Por:No Registrado
RE: L
Per començar, a la conversa som 4, doncs t'asseguro que qui la començat no sóc jo, tot i que estic totalment d'acord amb tot el que hi ha posat.

Com podeu comprobar, com pot ser que només posant la inicial, s'hagin donat per eludits? alguna cosa deu voler dir.

Segon. Com ja s'ha comentat, tant la primera persona com jo ( autora de la tercera i ara )hem estat dins de l'Embruix, i tot el que hi hem descrit en les converses és perquè ha passat. Si creieu que no, el que haurieu de fer és parar bé les orelles, doncs t'asseguro que n'hi ha més de dos, de tres i de quatre... que opinen igual.

Jo no estic dient en cap moment que s'hagi d'acabar l'Embruix, doncs t'asseguro que dormo igual de tranquil·la si hi és o no. Per altra banda, si no he parlat del tema ball, futbol, i altres que hagueu mencionat, és perquè en cap conversa d'aquest foro s'ha tret directament.

No em queda res més a dir, només que comenteu que no us molesta però la veritat és que sí que us cou. I no us hauria d'afectar tant perquè com ja he comentat som molts que ho pensem, i si ho dubteu, feu enquestes al poble.

De totes maneres, agraeixo a el company/la companya, que hagi tret el tema, no tan sols perquè m'hi he sentit identificada, sinó perquè ha fet que el foro de El Morell tingui més vida.

Gràcies!
Puntos:
07-04-08 10:15 #796010 -> 794804
Por:No Registrado
RE: L
Algú, qui sigui, podria situar en el temps totes aquestes qüestions, o retrets, de "relacions personals"?
És a dir això va passar fa 25, 15, 10, 5 anys o passa en l'actualitat?

Ho comento perquè si són històries que van passar fa molt temps, potser no ens portarà enlloc parlar-ne'n.

Pel que tothom comenta, i per la manera en que ho expressem, no dubto de ningú. Alhora, em sembla que tots n'hem estat membres i que actualment ja no en formem part, si més no de forma activa, cosa que em fa suposar que són històries passades. Si és així, de què serveix tota aquesta conversa? L'important és l'entitat i no les persones. L'entitat quedarà i les persones que hi haguem passat alguna temporada ens n'anirem, però segur que haurem ajudat, cadascú com hagi pogut o volgut, a fer que l'entitat hagi pogut estar viva durant tants anys. Pel que fa a mi espero que continuï molts anys més i sí, jo sí que no dormiria bé si veiés que l'entitat no funcionés. Em sabria molt greu i em faria molta pena. Sortosament el que veig és que hi ha una nova colla de gent, força transversal pel que fa a colles i ideologia, que ben segur tirarà endavant amb l'entitat.

Jo, que sóc la persona de la segona intervenció, també us asseguro que ni sóc de les a... ni de les g..., pel que no m'he sentit al·ludida en cap moment. Això em fa pensar, no ho sé, que anem tots una mica despistats i em dóna la sensació que estàvem, si és que vam coincidir a l'entitat, al mateix costat.

A10


Puntos:
21-04-08 21:36 #826898 -> 796010
Por:No Registrado
RE: L
M'idetifico com l'autor de la discordia, ja que veig que aixó es el que ha suscitat.
Com a persona, l'única intenció era reflectir la meva humil opinio, en resposta a una altre persona.
Només volia expressar la meva experiencia.

Tot i aixi hi veig algo positiu en tot aixó, com a mínim heu utilitzat el forum, i podrem compartir moltes mes coses.

Salut i alegria.
Puntos:
22-04-08 12:11 #827920 -> 826898
Por:No Registrado
RE: L
MÉS QUE UNA HUMIL OPINIÓ HA ESTAT UNA CRÍTICA BASTANT DESPECTIVA, I CREC QUE NO ÉS CONVENIENT COMPARTIR OPINIONS AMB PERSONES TAN CAPQUADRADES.
Puntos:
23-04-08 14:03 #830564 -> 827920
Por:No Registrado
RE: L
Sort que vivim en un pais lliure i que les persones poden parlar sense ser atacades i expressar la seva opinio lliurement!!!
Puntos:
24-04-08 08:52 #832175 -> 827920
Por:No Registrado
RE: L
doncs això
Puntos:
20-07-08 23:05 #1023897 -> 748153
Por:No Registrado
RE: NO SIGUEM TANT RUCS
Respecte a tot el que es diu en aquesta pàgina, crec que, ni tals famílies mencionades, ni el mateix Embruix te la culpa de tot això!
I si una persona abandona tal cosa com és ara aquesta associació, i per les raons que es diuen, perdona que et digui, però és perquè es te una autoestima molt baixa. És la única raó que se’m passa pel cap.
I parles tu de classisme? Si la primera en fer distincions ets tu mateixa!!

Sóc de les persones que sempre (tot hi participar) ha estat bastant al marge de totes les festes i demès coses que s'han fet, però he tingut un germà, el qual s'hi ha esforçat molt participant de tot cor amb aquesta associació (l’Embruix), i al qual la feina feta crec que l'ha gratificat bastant personalment. I tot això sense ser família A...ni família G..., ni fills de...

Crec que no s’ha de perdre el temps donant la culpa de coses que passen perquè els temps canvien, a gent que ni molt menys la te.

Suposo que tots en som partícips de que els temps i les mentalitats canvien, ara els joves tenen moltes altres coses al cap, i no dic que no hi hagin excepcions, però si més no, tots treballen, perquè la vida no és fàcil per ningú, i cada vegada es te menys temps lliure per poder dedicar a fer una cosa, que segons estic veient, després pocs valoren.

No ens oblidem, que l'Embruix encara es viu, i si és així, és per la voluntat i l'esforç, d'aquells (potser pocs) joves, que treuen el temps d'on faci falta per remuntar-lo.

I crec que, més que fer un escrit trepitjant-lo, el que s’hauria de fer, és un escrit donant forces i ànims a tots aquells que malgrat la gent com tu(la primera persona que ha escrit) fan el possible, per a que un poble com El Morell, tingui aquella vida que el fa tant especial i aquest toc d'alegria que és el grup d’animació l'Embruix. Totalment voluntari i obert a qui s’hi vulgui afegir, sense classismes i sense res.

I també cal dir que si les festes ja no són com abans, on es podia veure un ambient de la hòstia, on tothom participava en tot i on les festes del Morell eren festes per destacar, crec que tots i cada un de nosaltres en tenim part de culpa. Començant per qui organitza i acabant pel que menys hi participa.
Crec que, si tots poséssim de la nostra part, no criticant, sinó col•laborant una mica, exposant d’alguna manera els coses que es creguessin necessàries canviar per a que les festes tornessin a ser festes, i no abandonant, com s’està fent, a participar en les coses que fa el poble, tot aniria millor.

I ja veus, en ves de perdre el temps assegut davant l’ordenador despotricant a la gent, (cosa que es molt fàcil i que agrada tant a la gent d’aquí) et poses mans a la obra i comences a intentar canviar tot allò que tant et molesta.

Moltes vegades les nostres actituds ens porten a situacions d’immobilisme. Ens agraden les coses fàcil sense esforços.
Un gran de sorra fa una muntanya?
Certament, un no!, però la unió de molts grans de sorra si poden arribar a fer una gran muntanya.
D'això es tracta, de canviar alguns dels nostres hàbits, per aconseguir grans de sorra.





Realment no se si contesto a la primera o ves a saber a qui. Però queda reflectit aquí el que he volgut fer arribar!!


I jo no visc aquí, però potser encara m'hi sento!!
Puntos:
21-07-08 10:55 #1024420 -> 1023897
Por:No Registrado
RE: NO SIGUEM TANT RUCS
A buenas horas mangas verdes...
Puntos:
22-07-08 21:32 #1028801 -> 1024420
Por:No Registrado
RE: NO SIGUEM TANT RUCS
pues si, pero más vale tarde que nunca!!
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
El Morell perd, l'Embruix no! Por: No Registrado 23-04-08 09:55
No Registrado
2
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com