30-10-11 15:14 | #9021261 -> 8982821 |
Por:No Registrado | |
RE: Receta de choupis Estimados foreiros do núcleo, ou espallados coma esporas en 21 dias tras a choiva que esquivou a sequía: Precisar que pra millorar a busca de choupis, pódese afrontar o percorrido dende arriba, baixándo pesquisando na umbría norte dos árbores que oubera., traelos co sombreiro calado o pra baixo. (Non fai falla que veña morrudo tamén), e que non se molle, senón que se cepille como un barbeiro popular un cogote. Eu co aceite, bótese xeneroso (pero solo molle completamente o cú da sartén mais tixola), e primeiro os choupins.."antes que o xamón", e sin perexil (mais propio pra condimentalos en Lugo e nó Norte). Logo dispois vai xamón a misturarse cós choupis pra que non prevaleza sua dominancia de sabor, non se achurrusque, e quede terso e blando en textura.O viño blanco que non enfríe demasiao o estofao.(Atemperalo). Esí cando colle algo de tono o xamón estará o plato listo. Pra min o choupin e un ben cultural por riba de hallowen, ou mais. O Neno | |
Puntos: |
02-11-11 23:44 | #9041143 -> 9021261 |
Por:VIVALAROUCO ![]() ![]() | ![]() ![]() |
RE: Receta de choupis Neno gracias pola receta | |
Puntos: |
04-11-11 01:06 | #9047392 -> 9041143 |
Por:No Registrado | |
RE: Receta de choupis Ai outra receta mais sinxela, de como preparar os choupins con formato de micrófono radiofónico, ou "pechaos". Non vou dicir que se lle bote auga ou viño nin sal dentro, nin as inciertas horas que deberá estar no lume coa correcta temperatura.,pra que sexa outro foreiro quén ó conte e participe. O Neno | |
Puntos: |
05-11-11 14:18 | #9054583 -> 9047392 |
Por:No Registrado | |
RE: Receta de choupis Eso que os primeiros que preparei ca tua receta estaban impresionantes. O único malo é que foron mercados nunha fruteria, e con orixen na Rioxa | |
Puntos: |
05-11-11 22:40 | #9057158 -> 9054583 |
Por:o neno dos zoelas ![]() ![]() | ![]() ![]() |
RE: Receta de choupis Reviven celébricas as tuas verbas ensalzantes da suculencia do choupín Larouqueño clásico con cebola e xamón..porque debemos, co mesmo direiro que os Rioxanos mencionar as nosas pócimas orixinarias. Dóutra, de ser eu quen elaborase eses choupís logrados en Logroño, añadiríalle un anaco de caldo estarlux e un espárrago. A pastilla vénme pra darlle sabor a fósil de dinosaurio por ser entorno xurásico), e o espárrago por leva-lo el mesmo na boca, toca. E o viño.. o viño millor que imaxinemos..témolo con nos dende os romanos. O Neno | |
Puntos: |
08-11-11 23:42 | #9074151 -> 9057158 |
Por:No Registrado | |
RE: Receta de choupis Xa cho dixen son insípidos totais. Gracias o viño que foi envolvendo as papilas da lingua e dandolle o sabor do Candedo á comida. Terei que poñer un saco de champiñons na bodega si quero comer algo natural. Mañá vou a preguntar onde se compran e polo menos ter un trozo de horta ( lembranzas do Noguedo). Que pena, o que fai a distancIA. | |
Puntos: |
12-11-11 22:43 | #9095708 -> 9074151 |
Por:No Registrado | |
RE: Receta de choupis Conozco a alguén que estubo muy próximo a outro que dixo que viu como mengano estaba indo a unha invitación pra ver comer un choupín, namais.E, que este ano é terrible, e as esporas queimáronse ou escondéronse no chan ata pasar a crise. E claro, as cousas no seu tempo, como a desexada choiva de setembro non tubo lugar, adolecemos mais que nunca este irreversible cambio climático.Sería bon que a política nos axudase a preservar o pouco espazo verde sin viñas que queda sin queimar., e volverían os choupis a medrar. O Neno | |
Puntos: |
13-11-11 18:11 | #9098244 -> 9074151 |
Por:VIVALAROUCO ![]() ![]() | ![]() ![]() |
RE: Receta de choupis Na percura dos choupis sempre saia: Choupin,choupiñeiro dime do teu compañeiro. | |
Puntos: |
01-10-14 22:36 | #12259525 -> 9074151 |
Por:No Registrado | |
RE: Receta de choupis Iréis a sua perdura maña | |
Puntos: |
13-10-14 23:02 | #12279371 -> 9074151 |
Por:No Registrado | |
RE: Receta de choupis Atopei unha manita cesarea | |
Puntos: |
Tema (Autor) | Ultimo Mensaje | Resp | |
Noite maxica de san xoan Por: VIVALAROUCO | 24-06-12 19:10 Naxo_Larouco | 1 | |
Unha historia do bar centro Por: VIVALAROUCO | 05-06-12 21:32 VIVALAROUCO | 0 | |
Ovo frito Por: No Registrado | 27-01-12 22:49 No Registrado | 3 | |
Teño ó gusto.. Por: o neno dos zoelas | 28-11-09 11:50 Naxo_Larouco | 1 |
![]() | ![]() | ![]() |