Foro- Ciudad.com

Lleida - Lleida

Poblacion:
España > Lleida > Lleida
22-05-12 08:52 #10091200
Por:lo_JF

Només 7 kilòmetres
Després diràn que ens queixem per res, fa ANYS que es reclame una millora a la carretera de la Vall d'Aràn, i després de retallades i retrassos varis ara inauguren el primer tram, 7 kilòmetres d'autovia d'Alguaire a Almenar que no val la pena utilitzar perque es done molta volta per agafar-la. La última retallada del Ministeri de Foment va ser que no valie la pena connectar-lo amb la A2 perque la connexió en si serie massa cara. ¿Quants anys tardaràn en acabar la obra?

https://ww.324.cat/noticia/1739221/segria/Obren-al-transit-set-quilometres-dautovia-entre-Almenar-i-Alguaire-que-no-tenen-continuitat

Alguaire-Almenar
Obren al trànsit set quilòmetres d'autovia entre Almenar i Alguaire que no tenen continuïtat
Redacció Actualitzat a les 18:08 h 21/05/2012

Aquest cap de setmana, i sense inauguració oficial, Foment ha obert l'únic tram construït de l'A-14, l'autovia que hauria d'unir Lleida amb la Vall d'Aran. Són 7 quilòmetres de recorregut entre Alguaire i Almenar. Una infraestructura nova, que ha costat 37 milions i que no té continuïtat ni pel nord ni pel sud. La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha justificat l'obertura "per evitar les curses" en aquest tram.
El tram d'autovia s'ha construït en paral·lel a la N-230. Foment ha obert al trànsit set quilòmetres entre Alguaire i Almenar que passen pel costat de l'aeroport. Un trajecte que no té continuïtat ni cap a la Vall d'Aran ni cap a Lleida, on ha de connectar amb una altra autovia, l'A-2.

Una obra incompleta i sense data per la qual gairebé no han cobrat res els pagesos a qui van expropiar les terres. Prolongar l'autovia, si més no cap a Lleida, permetria evitar les travessies urbanes de quatre pobles quan es va per carretera.

El tram s'ha obert, però, segons la subdelegada del govern espanyol a Lleida, perquè no hi hagi la temptació de fer-hi curses il·legals i per evitar el deteriorament de la via. "Ja s'ha donat informació als Mossos d'Esquadra i entra dins els trams en què hi ha vigilància. S'ha obert el tram per evitar les curses, no perquè pensem que sigui imprescindible", ha defensat. I ha afegit que els alcaldes de la zona no n'estaven al cas.

Precisament, l'alcalde d'Alguaire, Antoni Perea, creu que la via "es pot arribar a convertir en una mena de pista d'assaig dels conductors". L'alcalde d'Almenar, Pasqual Izquierdo, ho comparteix i alerta que l'autovia pot arribar a ser un "circuit de curses" entre la rotonda d'Almenar i la d'Alguaire "per veure qui arriba abans, perquè d'utilitat al trànsit —ha remarcat— no n'hi ha cap".
Puntos:
22-05-12 09:24 #10091270 -> 10091200
Por:lo_JF

RE: Només 7 kilòmetres
A sobre no paguen...

https://ww.lavanguardia.com/vida/20120522/54297058646/fomento-expropiaciones-autovia-lleida.html

Fomento debe aún expropiaciones por la autovía a ninguna parte de Lleida
El Gobierno adeuda a un centenar de vecinos de Alguaire y Almenar seis millones de euros por los terrenos expropiados | Muchos vecinos que trabajaron en la obra tampoco han cobrado por esas tareas | Un ciclista circulaba en sentido contrario por la vía al no saber del estreno

La inauguración, por sorpresa, del primer tramo abierto al tráfico de la autovía A-14, entre Lleida y Val d'Aran, que no lleva a ninguna parte, suma más despropósitos, pues el Ministerio de Fomento ha abierto ese trayecto de siete kilómetros sin haber pagado todavía a los vecinos propietarios de las fincas atravesadas por la vía el importe acordado por las expropiaciones de los terrenos. Pascual Izquierdo, alcalde de Almenar, reveló ayer, en declaraciones a La Vanguardia, que el importe adeudado por el Gobierno se acerca a los seis millones de euros. Los vecinos afectados por el impago de esta cantidad rondan el centenar. Pero la lista de despropósitos con la inauguración de ese tramo de autovía, sin continuidad hacia el norte ni hacia el sur, no acaba ahí. Decenas de vecinos de Alguaire y Almenar -los dos municipios atravesados por esos siete kilómetros de carretera desdoblada- aún tienen pendientes de cobro facturas de cientos de miles de euros por trabajos realizados en la ejecución de los trabajos de construcción de la nueva carretera. Entre estas víctimas se cuentan personas que cedieron máquinas o realizaron trabajos, como subcontratados de la UTE que ejecutó la obra, y restaurantes y bares que sirvieron a los operarios de la autovía.

Visto el panorama, no extraña la indignación que se respira entre los vecinos de esas localidades del Baix Segre, que además de constatar, en primera persona, la poca operatividad de esos siete kilómetros de flamante autovía (con un coste de 37 millones de euros), han sufrido pérdidas económicas por el impago de deudas e incumplimiento de los compromisos sellados con el Ministerio de Fomento. La respuesta del Gobierno a las reiteradas reclamaciones hechas los últimos tres años para que abone esos seis millones de euros por las expropiaciones siempre es la misma: "Ahora no hay dinero por los recortes". Lo cuenta un vecino de Alguaire, con un terreno atravesado por ese tramo de autovía.

La Subdelegación del Gobierno en Lleida emitió una nota el sábado para informar de la decisión de Fomento, informaba ayer La Vanguardia. La forma en la que se ha inaugurado ha conseguido enfurecer a vecinos y alcaldes de la zona. "Nadie del Gobierno nos informó de ese estreno", afirma el alcalde de Almenar. La delegada del Gobierno en Lleida, Inma Manso, indicó ayer que se ha decidido abrir ese tramo, que admite que no tiene continuidad, "para evitar su deterioro y las carreras ilegales".

Los afectados por el impago del importe de las expropiaciones no han tenido ni tiempo, revela el mismo vecino de Alguaire, de manifestarse para exigir el pago de esa deuda: "Habíamos estudiado la posibilidad de recorrer, con tractores, ese tramo cuando aún no estaba abierto al tráfico de vehículos y hacer, así, visible nuestro enfado. Pero al estrenarlo por sorpresa, ya no podemos hacer ni eso, pues los únicos perjudicados por esa protesta serían ahora los pocos vehículos que van a circular por ese tramo".

La falta de información sobre el estreno de ese tramo ha estado a punto de causar algún accidente. Y es que el pasado domingo un vecino de Alguaire circulaba en bicicleta en sentido contrario por la autovía, como hacía habitualmente, al no haberse enterado aún de que la carretera ya estaba abierta al tráfico.
Puntos:
22-05-12 09:53 #10091354 -> 10091270
Por:lo_JF

RE: Només 7 kilòmetres
Mira que si els que feien curses son els mateixos que quedaben al Gurugú per fer curses després al polígon dels Frares...

https://ww.ara.cat/societat/alguaire-almenar-lleida-a-14-obres_publiques_0_704329706.html

El govern espanyol admet que l'obertura d'un tram mort a l'A-14 no era "imprescindible" però diu que evita les curses il·legals

Foment va inaugurar aquest cap de setmana per sorpresa 7 quilòmetres entre Alguaire i Almenar que no connecta amb res

La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha assegurat que el tram de 7 quilòmetres de l'autovia A-14 que uneix Alguaire i Almenar (Segrià) i que va obrir a la circulació el Ministeri de Foment dissabte passat s'ha obert per evitar les curses il·legals que s'hi feien i evitar el seu deteriorament. El tram no té sortida, ni pel nord, ni pel sud. L'obra, quan estigui acabada, ha de connectar Lleida i Viell.

Segons Manso, no es va fer cap inauguració ni es va avisar els alcaldes afectats perquè es tracta d'un tram que no és ''imprescindible''. També ha assenyalat que estan treballant perquè es puguin tornar a engegar el més aviat possible els tràmits per poder fer realitat la connexió amb Lleida.

Segons Inma Manso, des de la subdelegació es tenia constància que al tram de 7 quilòmetres de l'A-14 entre Alguaire i Almenar s'hi estaven fent curses il·legals. Per això i per evitar el seu deteriorament per manca d'ús, el Ministeri de Foment ha decidit obrir-lo a la circulació, tot i ser conscient que és una autovia que no porta enlloc. Manso ha remarcat que ''ara ja estarà més controlat'' i que s'ha informat als Mossos d'Esquadra perquè facin vigilància i s'evitin aquestes carreres.

La subdelegada del govern espanyol a Lleida també ha comentat que no hi ha data per definir la connexió amb la Vall d'Aran, però si que ha remarcat que estan treballant perquè la connexió amb Lleida i l'A-2 sigui una realitat aviat. De fet, el projecte ja estava en marxa i les expropiacions de terrenys també però es va veure aturat per les retallades pressupostàries.

Dissabte el Ministeri de Foment va informar a través d'un comunicat de premsa que va reenviar la subdelegació del govern espanyol a Lleida que a partir d'aquell mateix moment entrava en servei el tram de 7 quilòmetres de l'autovia A-14 entre Alguaire i Almenar. L'únic tram d'aquesta via tant reclamada pel territori que està acabat.
Puntos:
22-05-12 18:20 #10093253 -> 10091354
Por:No Registrado
RE: Només 7 kilòmetres
pues algo de morro si que tienen, han tardado casi 4 años en hacer 7 km de una obra que hace mas de 20 años que se reclama, encima no los han hecho con logica sino que empiezan por un tramo que resulta inutil, una vez mas nos demuestran que desde madrid gobiernan fatal, el psoe por iniciar las obras de mala manera y el pp por inaugurarlas peor todavia
Puntos:
22-05-12 22:52 #10094520 -> 10093253
Por:No Registrado
RE: Només 7 kilòmetres
Ja, no es el único sitio donde hacen las cosas tarde mal y nunca, y quien no se lo crea que se escuche esta reviindicación de los turolenses que hace tiempo que circula
Puntos:
23-05-12 11:53 #10096029 -> 10094520
Por:lo_JF

RE: Només 7 kilòmetres
Lo fotut no es que no serveixi de res, lo fotut es que la resta de les obres estàn aturades "sine die", perque en principi ere una bona cosa connectar la Vall d'Aràn amb l'autovia i ja de pas també l'aeroport. Per tant ¿tendriem que parlar d'obra inutil o de gobern incapaç d'acabar el que ha començat l'anterior?

https://ww.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1172791

Duran ve escandalosa la autovía Alguaire-Almenar porque "no sirve para nada"
21-05-2012 / 18:50 h EFE

El portavoz de CiU en el Congreso, Josep Antoni Duran Lleida, ha considerado hoy "escandalosa" la inauguración de un tramo de autovía entre Alguaire y Almenar, porque, a su juicio, "no sirve para nada".

El Ministerio de Fomento puso el pasado sábado en servicio el tramo Rosselló-Almenar (Lleida) de la autovía A-14, de una longitud de 7 kilómetros, que ha supuesto una inversión de más de 37 millones de euros.

Desde su cuenta en Twitter, Duran ha criticado esta infraestructura: "Qué escándalo inaugurar un trozo de autovía entre Alguaire y Almenar. Lo llevaremos al Congreso".

"¿En qué cabeza entra inaugurar este tramo de autovía que no sirve para nada? ¿Quién planificó gastar inútilmente este dinero?", se ha preguntado Duran, natural del pueblo oscense de Alcampell, cerca del límite provincial con Lleida.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Presupuesto detallado del Ayuntamiento de Lleida - 2015 Por: Foro-ciudad.com 22-09-16 11:44
Foro-ciudad.com
0
el cant de la senyera Por: No Registrado 14-06-13 23:29
No Registrado
2
com ha anat la mona? Por: No Registrado 02-04-13 09:46
No Registrado
0
Temas olvidados Por: No Registrado 08-02-13 11:41
No Registrado
1
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com