Foro- Ciudad.com

Gimenells i el Pla de la Font - Lleida

Poblacion:
España > Lleida > Gimenells i el Pla de la Font
27-06-07 14:57 #437172
Por:No Registrado
MANIFESTACIO DIA 1 CONTRA L'ABOCADOR
Hola veïns!!

Aquest diumenge es la manifestació a Almacelles en contra de l'abocador.
A una de les reunions es va comentar d'anar tots junts amb bus ( crec que no s'ha apuntat ningú )o be quedar a una hora per tal de sortir tots els cotxes junts com fem quan anem a les cacerolades ja que hi ha gent que no disposa de cotxe per anar-hi.
Es sap alguna cosa??

Gràcies
Puntos:
30-06-07 12:42 #439701 -> 437172
Por:No Registrado
RE: MANIFESTACIO DIA 1 CONTRA L
S'ha de dur demà casseroles?
Que farem?
Puntos:
01-07-07 06:09 #440079 -> 439701
Por:No Registrado
RE: MANIFESTACIO DIA 1 CONTRA L
també hi hauran pancartes politiques? perque es una vergonya que s'utilitzin les manifestacions en contra de l'abocador per insultar als alcaldes! es patetic
Puntos:
02-07-07 07:47 #440562 -> 440079
Por:No Registrado
RE: MANIFESTACIO DIA 1 CONTRA L
Para el que no sigue la prensa:
segre 1-6-07

Gimenells modifica les normes urbanístiques amb l'objectiu d'evitar el polèmic abocador

L'ajuntament estableix perímetres de seguretat per allunyar-lo de la població

30-05-07 08:15 - L'Ajuntament de Gimenells i el Pla de la Font està decidit a evitar la possible instal•lació d'un abocador de residus industrials o urbans per al qual ha aprovat la modificació de les normes urbanístiques del municipi. L'alcalde reelecte, José Manuel Pardos, ha explicat que si no es pot evitar, com és la volutat de tothom, marcaran "una sèrie de perímetres de seguretat per garantir la seguretat del poble". Una empresa d'Almacelles, Xaviker SL, projecta un abocador a Gimenells, fet que ja ha provocat nombroses manifestacions.



Nace una plataforma en contra de la planta de compostaje de Gimenells

Gimenells - Sergi Martí 2007-04-22

Gimenells cuenta ya con una plataforma vecinal que se ha constituido para luchar contra un proyecto que pretende instalar una planta de compostaje y un vertedero en esta localidad. Los principales impulsores de esta plataforma reunieron ayer a los vecinos de la localidad en el Local Sant Isidre de Gimenells, a las 21.30 horas de la noche, para realizar una charla informativa sobre la situación del proyecto y las consecuencias que tendría en la localidad una instalación de estas características.



En este sentido, el presidente de la entidad ecologista Ipcena, Joan Vàzquez, fue el encargado de explicar en qué consiste una planta de estas características y que inconvenientes presenta para las localidades que las acogen.
Uno de los impulsores de esta plataforma explicó a LA MAÑANA que la reunión de ayer indicaba el inicio de la actividad de la plataforma. La reunión de ayer estaba programada para informar a la población y recoger partidarios a que no se construya esta planta en el municipio de Gimenells i Pla de la Font.
Este vecino de Gimenells, que junto a otros dos han impulsado el nacimiento de esta plataforma explica que ahora contactarán con otras plataformas para asesorarse y también cuentan con la colaboración de la asociación ecologista Ipcena.
Este es un proyecto incipiente y según este vecino, ahora es el momento de buscar ideas y de asesorarse para intentar que esta planta de compostaje no se instale en Gimenells. La plataforma nace ahora porque según este impulsor porque hasta hace pocos meses no había trascendido la noticia de que había un proyecto para instalar esta instalación, aunque esta iniciativa esta planteada desde el pasado año 2004.
Por su parte, el alcalde de Gimenells, José Manuel Pardos, aseguró que esta planta de compostaje “no traerá ningún beneficio al municipio y, en cambio, si que traerá muchos inconvenientes” por lo que la postura del consistorio frente a este proyecto es clara.
Aun así, Pardos aseguró que el único proyecto que tiene en el Ayuntamiento es uno presentado en 2004, en el que se contemplaba la construcción de una planta de compostaje y un vertedero. Posteriormente recibió una notificación del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya en la que se denegaba la licencia a este proyecto por razones medio ambientales. Según el alcalde, esta ha sido la última noticia que ha tenido de este proyecto.
Además el alcalde de Gimenells aseguró que, personalmente y como un vecino más del municipio se adherirá a la plataforma contraria a la ubicación de esta planta. Pardos comentó también que en las últimas conversaciones que ha tenido con representantes de las poblaciones vecinas de Raimat y Sucs le han expresado que tampoco están conformes en que se instale esta planta de compostaje en esta zona.
Cabe recordar que este proyecto contempla la construcción de una planta de compostaje y un vertedero en el término municipal de Gimenells y Pla de la Font, a 3’5 kilómetros del la localidad y a 400 metros de Raimat.
Este es un caso parecido al que se dió hace unos meses en Maldá, donde se movilizaron para evitar que una instalación de estas características se instalará en su municipio.

Unes 2.500 persones es manifesten a Almacelles contra l'abocador de Gimenells

La plataforma pressionarà perquè el projecte no arribi a la Generalitat

01-07-07 11:40 - Unes 2.500 persones s'han manifestat aquest diumenge a Almacelles contra el projecte que impulsa la construcció d'un abocador a Gimenells i Pla de la Font. La plataforma "Segrià Net" assegura que continuarà pressionant perquè el text no arribi a la Generalitat. De totes maneres, l'Ajuntament d'aquest muncipi del Segrià ja ha aprovat una moció contra la planta de tractament de residus. La llei, però, juga a favor dels consistoris afectats. I és que la legislació sosté que la cèl.lula d'habitabilitat del projecte prescriu després de sis mesos de la seva presentació. El representant de la plataforma "Segrià Net", Ignasi Giribert, ha anunciat que el consistori de Gimenells està treballant perquè el text que impulsa l'empresa "Xavier S.L" caduqui. "Segrià Net" denuncia que la planta de tractament de residus és inviable tant econòmica com socialment. A la manifestació d'aquest dissabte s'hi ha sumat tota la plana política dels municipis afectats. La pròxima manifestació serà a la ciutat de Lleida. La plataforma ciutadana "Segrià Net, Salvem la Vall de Camarasa" estudia presentar al.legacions a Bruesel.les.
ANIMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Puntos:
04-07-07 10:27 #442427 -> 440562
Por:No Registrado
RE: MANIFESTACIO DIA 1 CONTRA L
A lo mejor me equivoco, pero no es suficiente con que el ayuntamiento de Gimenells se niegue a dar el permiso de obras al abocador, para que no tengan ninguna opción a construirlo??? Diabolico
Puntos:
07-07-07 11:44 #444769 -> 442427
Por:No Registrado
RE: MANIFESTACIO DIA 1 CONTRA L
Amb la legislació actual l'ajuntament hi te l'última paraula, però ara es vol aprovar una nova llei amb la que això passarà a dependre, casi exclusivament, de la Generalitat.

Penseu que NINGÚ vol la merda a cada seva, i a algun lloc s'ha de posar!! Triste

Esperem que tardi a aprovar-se!!!! Confundido

I a fer força, que ENS HEM DE FER SENTIR!!!!

Aquí us adjunto la notícia que va sortir el 4 d'abril al diari AVUI:

"Diari AVUI.
Medi Ambient.

Vistiplau del consell tècnic del govern al projecte de la nova llei de residus.
Les infraestructures estaran previstes en un pla aprovat per decret Se suprimeixen la llicència municipal i els entrebancs urbanístics.

Joaquim Elcacho.
Els ajuntaments no podran vetar la instal·lació d’abocadors de residus, incineradores, ecoparcs o deixalleries fent servir el procediment clàssic de denegar la llicència municipal. Tampoc es podrà rebutjar aquest tipus d’instal·lacions amb recursos legals com la modificació del pla urbanístic municipal o al·legant que la instal·lació es troba en terreny no urbanitzable.

Senzillament, la futura llei reguladora de residus farà desaparèixer el tràmit de llicència municipal i determinarà que abocadors, ecoparcs o deixalleries es construiran allà on determini el nou pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus, una figura que aprovarà el govern per decret.

La supressió dels entrebancs urbanístics i municipals que sovint afecten els projectes de gestió de residus és l’apartat més destacat de l’avantprojecte de llei de modificació de la llei reguladora de residus elaborat pel departament de Medi Ambient i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). L’avantprojecte va ser aprovat la setmana passada, en primera instància, pel consell tècnic del govern i serà sotmès aquest mes al dictamen preceptiu de la Comissió de Govern Local (on es troben les entitats municipalistes). El projecte podria ser aprovat pel govern aquesta mateixa primavera perquè se’n pugui fer de manera immediata la tramitació parlamentària.

El projecte de llei de residus especifica que el planejament urbanístic ha de preveure “les reserves de sòl necessàries per a l’execució de les instal·lacions de gestió de residus previstes”. A més, “es declara d’utilitat pública i interès social, als efectes de la legislació d’expropiació forçosa, l’establiment o ampliació d’instal·lacions d’emmagatzematge, valorització i eliminació de residus”.

Teresa Lahuerta, cap del servei jurídic de l’ARC, considera que l’objectiu de la modificació de la llei de residus no és impedir la participació ciutadana o el control municipal sinó “optimitzar la planificació que el Govern fa respecte a la gestió dels residus”.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
No a l'abocador, No a la planta!!!! Por: No Registrado 17-01-08 14:19
No Registrado
36
Notícia contra l'abocador Por: clamor 01-06-07 09:29
No Registrado
12
la caminda NO A L'ABOCADOR Por: No Registrado 25-05-07 13:49
No Registrado
26
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com