Foro- Ciudad.com

Cabestany - Lleida

Poblacion:
España > Lleida > Cabestany (Montoliu de Segarra)
26-08-09 03:59 #3037187
Por:ramon_rosell@msn.com

CABESTANY LA SEGARRA
Cabestany es un nucleo rural que sus habitantes viven de la agricultura, mayoritariamente cereal, por su situacion rodeada de bosque y altura y clima no caluroso en verano y no muy frio en invierno hacen que su estancia sea privilegiada.

Antonio Mora Vergés:

Tornàvem de Vallfogona de Riucorb, on havíem assistit a l’acte de presentació de valldelcorb. info la web que des d’inicis d’agost d’aquest any 2.009, obrirà – metafòricament – un ampli finestral des de que el món podrà veure i conèixer les meravelles d’aquest indret privilegiat.

La façana de Sant Joan de Cabestany, poble del municipi de Montoliu de Segarra (Segarra), als altiplans que separen les valls dels rius Cercavins i Corb, en va cridar l’atenció, i desviava el meu vehicle per ascendir fins la petita població.
L’estructura del temple permet sostenir la hipòtesi d’una primera construcció preromànica, que serà parcialment refeta en dates successives.
Quan a les dades històriques, força minses, trobem:

El lloc és esmentat ja al s X.

L'antic castell de Cabestany fou adquirit, amb el poble, pels hospitalers el 1273, i n'obtingueren el mer i mixt imperi el 1381.

L'agregat de Cabestany es troba al sector meridional del terme. Forma un grup de poques cases. L'església parroquial de Sant Joan conserva molts dels seus trets romànics, però ha estat reformada en èpoques posteriors. En els carrers es veuen arcs i altres elements de pedra medievals. Sota el poble hi ha una font d'aigua abundosa.
Un gos menut i nerviós, sembla preocupar-se per la nostra acció de recollir imatges del indret.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
cabestany de los pocos pueblos de la segarra que aun se conserva como tal Por: No Registrado 10-01-05 19:00
No Registrado
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com