Foro- Ciudad.com

Vilobí d'Onyar - Girona

Poblacion:
España > Girona > Vilobí d'Onyar
04-10-09 07:42 #3429678
Por:No Registrado
Impost de Successions
Trossos
Vicenç Villatoro
Successions

Un grup de ciutadans han creat una plataforma per queixar-se del tracte fiscal que reben a Catalunya les herències, a través de l'impost de successions. Un tracte molt diferent del d'altres zones de l'Estat, on es paga moltíssim menys o simplement no es paga, com en el cas d'Euskadi. Aquesta desigualtat, aquest perjudici comparatiu per als ciutadans de Catalunya, ja seria un argument sòlid perquè la Generalitat repensés l'impost de successions. Però no és l'únic ni el més poderós. La plataforma cívica ha penjat els seus arguments en una pàgina (www.nosuccessions.org). No els conec de res, no hi he parlat mai, no sé de quin peu calcen, però he mirat la pàgina i em sembla que tenen raó.

Classe mitjana

En cas d'herència entre cònjuges o de pares a fills, l'altíssima tributació que es produeix a Catalunya és una càrrega exagerada sobretot per a les classes mitjanes. La plataforma parla d'un impost sobre la mort. La nostra classe mitjana ha posat durant anys els seus estalvis -els diners que ha guanyat treballant, i que ja han tributat prou quan els guanyaven- en un pis o en una casa. Quan la reben els hereus, la parella o els fills, els arriba gravada amb unes quantitats exagerades, que han fet que en alguns casos s'hagi hagut de renunciar a l'herència, perquè no s'hi podia fer front. No sé si hi ha casos excepcionals en què l'impost de successions tingui sentit. En els que he pogut conèixer directament, classes mitjanes i herències en el matrimoni o entre pares i fills, m'ha semblat que no en tenia.

Temps de crisi

Ens podem preguntar si en temps de crisi és el millor moment per reduir o eliminar impostos, encara que siguin injustos per concepte i discriminatoris per àmbit d'aplicació. Algú diu que, al contrari, s'han d'apujar impostos per fer front a un augment de la despesa social. Però altres diuen que el que convindria és precisament abaixar impostos per afavorir el consum i la inversió, que és el que ens traurà de la crisi. Les receptes són complexes i no es poden resumir en una única frase, brillant o populista. Però gravar desproporcionadament les capes mitjanes, com fa l'impost de successions, és sempre injust; i en temps de crisi és, a més, inoportú.

Llegir-ho a l'"AVUI":
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Presupuesto detallado del Ayuntamiento de Vilobí d'Onyar - 2014 Por: Foro-Ciudad.com 30-06-15 17:47
Foro-Ciudad.com
0
Elecciones Locales 2015 - Resultados electorales Ayuntamiento de Vilobí d'Onyar Por: Foro-Ciudad.com 24-05-15 21:47
Foro-Ciudad.com
0
Destrozan la 'estelada' de un monumento en Vilobí d'Onyar Por: No Registrado 06-11-12 17:06
No Registrado
0
Ayuntamiento de Vilobí d\'Onyar - Prespuestos Municipales Actualizados hasta el año 2010 Por: Foro-Ciudad.com 28-01-11 02:20
Foro-Ciudad.com
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com