Foro- Ciudad.com

Santa Coloma de Farners - Girona

Poblacion:
España > Girona > Santa Coloma de Farners
20-05-15 20:33 #12633141
Por:Jaramagos.s

Foto: Els Segadors de 1640La 10a Festa de la Revolta dels Segadors recorda els fets de 1640
Revolta dels Segadors | Santa Coloma de Farners
La festa d’aquest any ha coincidit amb els 375 anys de l’inici de la Guerra dels Segadors

Durant tres dies la capital de la Selva ha ofert activitats que han aprofundit en la història de la ciutat a partir del 30 d’abril de 1640, el dia que els colomencs van dir prou als abusos de Felip IV i el Comte-Duc d'Olivares, el dia que el poble desafià un exercit i va encendre l'espurna que va encendre la revolta.

Aquests dies s’han fet conferències i xerrades al voltant dels fets de 1640 a Santa Coloma.


La plaça Farners, centre neuràlgic de la festa, ha presentat una imatge diferent a com es pot veure al llarg de l’any ja que ha estat ocupada per un campament de segadors i un campament de “tercios”.

Durant aquests dies també s’han fet rutes guiades en carruatge, s’ha construït un paller al campament de segadors o s’han pogut veure demostracions d’oficis antics com el ferrer, el domasser, el terrissaire o l’espardanyer.


També hi ha hagut actuacions de castellers, de bastoners, cercavila de gegants, concerts, un correfoc, activitats i tallers infantils, espectacle de falconeria i recreacions històriques de la crema de Santa Coloma l’any 1640 han estat alguns dels ingredients d’aquesta festa.

La Festa de la Revolta dels Segadors està organitzada pel Casal Independentista La Sega 1640 i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.
Puntos:
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:26/06/2018
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com