Foro- Ciudad.com

Riudarenes - Girona

Poblacion:
España > Girona > Riudarenes
08-05-08 19:14 #858446
Por:pizarro

El Punt (comarques gironines)
Un regidor del govern de Riudarenes passa al grup mixt i obre la porta a una moció de censura contra l'alcalde


Sosté que el PSC-AIR aplica una política de «marginació» que ha dividit el poble

ANNA PUIG. Riudarenes
El regidor d'Esports, Participació Ciutadana i Relacions amb Can Fornaca, José Miguel Martínez, ha abandonat el grup de l'AIR-PSC i ha passat al grup mixt perquè el partit «aplica polítiques de marginació i ha dividit el poble». El regidor no deixarà el govern ni les seves carteres si no el fan fora, però diu que anirà per lliure, fet que en realitat deixa el govern en minoria. Tampoc descarta aliar-se amb CiU per fer una moció de censura. L'alcalde, Jordi Gironès, està decebut i acusa CiU de ser els provocadors.


Martínez va entrar una instància a l'Ajuntament el dimarts passat que anunciava la seva decisió d'abandonar el grup municipal de l'AIR-PSC, argumentant que té «diferències d'opinió» amb la resta de membres del govern. Per aquest motiu ha decidit passar al grup mixt. En declaracions a aquest diari, Martínez diu que ha estat un any «intentant entendre» la manera de governar de l'AIR però que, en veure que no comparteix la seva línia, ha optat per anar per lliure. «Fan una política per sí mateixos, de marginació i actualment el poble està dividit en dos bàndols», sosté. No ha renunciat a les seves carteres i diu que vol continuar gestionant-les si no el fan fora. Reconeix, però, que pensa actuar lliurement: «el govern es queda en minoria i jo estaré al mig». I és que ara el plenari estarà format per quatre regidors de l'AIR, quatre de CiU i un al grup mixt.



ES DEIXA ESTIMAR PER CIU
Martínez, veí de la urbanització Can Fornaca de Riudarenes, només fa un any que és regidor. Es va presentar per primera vegada en aquestes darreres eleccions municipals perquè, segons diu, l'AIR el va anar a buscar. «Però ha quedat clar que no tinc res a veure amb ells», afirma. Sobre una possible moció de censura, no amaga que és una possibilitat que té sobre la taula. «No seria lògic que si deixo un grup perquè no comparteixo la seva política no em plantegi la possibilitat de fer una moció de censura», assegura. No obstant això, deixa clar que encara no hi ha hagut cap acostament amb CiU, però dóna per fet que els convergents trucaran a la seva porta. I ell la té oberta. «Estic disposat a parlar i valorar qualsevol alternativa. No descarto ni dono res per fet», diu clarament.

L'ALCALDE «CONFIA» EN ELL
Gironès va manifestar ahir que li ha sabut greu la decisió que ha pres Martínez perquè prèviament no havia manifestat aquestes diferències. El mateix regidor reconeix que no havia intentat fer res per evitar aquesta situació límit. «Hem tingut una bona relació, sense discussions, i per això no ho acabo d'entendre», sosté l'alcalde. Malgrat això, assegura que dimarts a la nit va parlar amb Martínez i que aquest li va assegurar que no tenia intenció d'adulterar el resultat de les eleccions. «I confio en la seva paraula», diu. Però les declaracions d'ahir de Martínez posen molts dubtes sobre la taula. Gironès considera que la provocadora d'aquesta situació és CiU. «Han fet una persecució personal contra l'alcalde i han exercit una gran pressió als membres del govern. No sé si això hi ha influït», pensa l'alcalde. Per Gironès, CiU «s'està passant de la ratlla», ja que «ha deixat l'àmbit polític i està entrant en temes personals amb insinuacions, acusacions i calúmnies». Gironès sosté que Martínez continua sent regidor amb àrees delegades i que l'únic que pot fer és «seguir confiant en ell».

El regidor i número 2 de CiU, Narcís Colomé, explica que el seu partit està «a l'expectativa del que succeeixi». Reconeix que hi havia rumors, però que la notícia els ha sorprès. Tampoc descarten la moció de censura però primer es volen reunir per valorar la situació. Sobre les acusacions de Gironès, creu que és l'alcalde el que ha tancat les portes a l'oposició i no els deixa exercir la seva feina i representar com cal els seus votants.

Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Entrevista del punt a l'alcalde Por: manel garcia 22-04-09 19:47
la dona catalana
2
TRES PUNTS MÉS Por: jordi cule 12-01-09 00:47
jordi cule
0
carta del punt Por: daniel cicuta 13-11-08 10:31
EL MENTIROSO
2
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com