Foro- Ciudad.com

Riudarenes - Girona

Poblacion:
España > Girona > Riudarenes
27-01-09 11:40 #1688393
Por:Superdetective

CiU no expulsa els regidors de Riudarenes
Diari de Girona

El president de CDC a la Selva Interior afirma que dóna suport als regidors i que es podran presentar als propers comicis
CiU ha decidit que finalment no expulsarà els regidors de la seva federació de Riudarenes tot i haver estat declarats trànsfugues per la comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme de Madrid el mes de juliol passat, després que els edils de CiU, fins llavors a l'oposició, presentessin una moció de censura contra l'alcalde Jordi Gironès (AIR-PSC), que va prosperar gràcies al vot d'un regidor trànsfuga.

D'altra banda, el president de la federació nacionalista, Eudald Casadesús, havia declarat en diverses ocasions que a finals de l'any 2008 expulsaria els quatre regidors trànsfugues però ara, afirma el president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a la Selva Interior, Narcís Junquera, "donem suport als regidors de CiU perquè considerem que ningú compleix el pacte antitransfuguisme de partits". Per Junquera, l'opció d'expulsar-los "es va plantejar a nivell de Barcelona, però veiem que el nivell de transfuguisme no funciona a cap partit" i per tant, "denunciarem a nivell de la direcció política que el pacte antitransfuguisme no funciona".

Segons el president de CDC a la Selva Interior, la decisió de CiU es justifica en què "hi ha d'altres pobles on s'ha presentat una moció amb trànsfuga contra un alcalde de CiU i els seus partits no els han tret ni han fet res".La negativa d'expulsar els quatre regidors de CiU del partit suposarà a més, explica Junquera, que els edils "continuen essent militants de CiU i es podran presentar a les properes eleccions municipals". Un fet que els mateixos dirigents de la Federació havien assegurat en sentit contrari fa pocs mesos, quan va prosperar la moció de censura contra Jordi Gironès.????

La moció de censura a Riudarenes es va gestar el mes de maig de l'any passat, quan el regidor José Miguel Martínez va decidir deixar de ser edil del partit d'AIR-PSC, de l'alcalde Jordi Gironès i donar suport a CiU, convertint Jordi Ros (CiU) en nou batlle de la població selvatana. Aquest alcalde, però, només va durar tres mesos al capdavant del consistori, ja que va dimitir per motius personals i actualment el batlle és Narcís Colomé. El lloc de Ros, l'ocupa la regidora d'Urbanisme, Mònica Borés.

Canvi de cadires al Consell

Aquest any ha de canviar la presidència del Consell Comarcal de la Selva, que es troba a mans actualment del convergent Robert Fauria i que fruit del pacte que van fer amb els socialistes, el proper a dur les regnes del Consell serà l'exalcalde de Riudarenes, Jordi Gironès (AIR-PSC).

Ara, però, el canvi de CiU envers l'expulsió dels regidors de Riudarenes podria causar un daltabaix al Consell, ja que com bé va assegurar el PSC en presentar-se la moció contra el seu grup a Riudarenes, si CiU no condemnava aquesta pràctica política, podria provocar que els socialistes obrissin una ronda de negociacions per pactar amb els Independents, ERC i ICV a l'ens comarcal de la Selva.

Ros va ser l'impulsor de la moció de censura amb el trànsfuga José M. Martínez i va dimitir al cap de tres mesos per motius personals.

José Miguel Martínez va decidir deixar el govern d'AIR per divergències amb la manera de fer de Gironès, segons va afirmar en el seu moment.

L'exalcalde Jordi Gironès (AIR-PSC) va estar governant el poble durant 13 anys i segons CiU no dialogava i, per això, li van presentar la moció.

Narcís Colomé fou elegit alcalde pel seu grup després que Ros dimitís per sorpresa. El nou alcalde era el número dos del grup convergent.

Puntos:
27-01-09 11:41 #1688399 -> 1688393
Por:Superdetective

RE: CiU no expulsa els regidors de Riudarenes
Jojojojo esto si va a doler al AIR.
Puntos:
27-01-09 11:49 #1688424 -> 1688393
Por:gripua

RE: CiU no expulsa els regidors de Riudarenes
NO PODIA SER D'ALTRE MANERA.

ENTENC QUE EL SENYOR GIRONES NO SERÀ PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL?

LA SENYORA BORÉS NO EL VOTARÀ PAS, OI?

COM VA AIXÒ? ALGÚ DELS QUE HO SABEU HO POT EXPLICAR? PLIS!
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
En referencia a la Revista Riu d'Arenes Por: Superdetective 08-11-08 20:56
daniel cicuta
3
El sueño de mi vida..GOSPEL En la fiesta major de Riudarenes Por: Al medio dia alegría 13-09-08 18:48
EL MENTIROSO
1
Horari de sortida a les mines de sal de Cardona Por: Asociacion de vecinos 19-05-08 19:13
Asociacion de vecinos
0
ESTUDIO AMBIENTAL: PARA ALUCINAR Por: EL DE LA CAMPANA 25-04-08 11:31
EL DE LA CAMPANA
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com