Foro- Ciudad.com

Portbou - Girona

Poblacion:
España > Girona > Portbou
01-08-10 19:04 #5827641
Por:No Registrado
La hoja de ruta de Puigcercós El presidente de Esquerra propone los pasos para la independencia
Un full de ruta?

01.08.2010 | 10.23 h

Sovint la pressa i la impaciència han portat a la nostra gent a demanar o a proposar un full de ruta cap a la independència. Evocar vies simplistes, per no dir màgiques, també facilita aquest tipus de debat. Però el cert és que aquesta setmana el Tribunal Internacional de la Haia ha posat una mica d’ordre per sobre del desconcert regnant.

Tal com assenyalava Carod-Rovira en un article a l’AVUI, no és pas fàcil. Però en la mateixa línia del que indicava, el Tribunal Internacional deixa una cosa ben clara: la independència s’assoleix a partir d’una majoria democràtica, que obté el Govern del país i, a partir d’aquí, condueix una transició per esdevenir un nou estat.

El full de ruta comporta que aquest Govern promourà el diàleg nacional amb els agents econòmics, socials i culturals del país, establirà el contacte amb organismes internacionals especialment la Unió Europea, per preparar el reconeixement immediat. Buscarà mediadors en els organismes internacionals per tal de facilitar la negociació de traspàs amb l’estat espanyol de tot allò que compartim: hisenda, caixa de la seguretat social, reserves del Banc d’Espanya, garanties de dipòsits, etc, i sobretot pel que fa a control d’infraestructures logístiques, transport telecomunicacions o científiques. I serà aquest mateix Govern qui finalment celebrarà un referèndum per ratificar la seva decisió.

El full de ruta és lògic i simple, es basa en la democràcia, en les majories i tal com deia el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre la IP basada en la llei de Consultes sobre la Independència de Catalunya “tota proclamació d’independència, sempre, sempre, neix d’un acte d’al•legalitat” i aquest es fonamenta en una decisió democràtica.

Que sigui simple no vol dir que sigui senzill, ans al contrari, ens queda un llarg camí per recórrer i el de convèncer a moltes persones que això és possible i, a més, necessari. Però mentre la marea democràtica no s’acaba de desbordar, hem fet molta feina i encara en podem fer més. Per exemple és fonamental que les persones i entitats conscients del moment polític facin un pas endavant per substituir les cúpules de la societat civil organitzada que encara estan instal•lades en el vell ordre: patronals, universitats, sindicats, cambres, col•legis professionals... el diàleg nacional per la independència serà més fàcil, més fluid.

Hi ha full de ruta? Sense ser la panacea, sí. No hem de fer ni més ni menys que han fet tants altres països que ja són estats. No hi ha dreceres, ni camins fàcils. Però és ben possible. I tant que ho és, ara més que mai. Només cal mirar enrere, deu anys a tot estirar, per comprovar fins a quin punt hem avançat. S’ha fet camí, en queda per fer però ja no es veu inabastable.

Puntos:
01-08-10 19:28 #5827824 -> 5827641
Por:lesvamosachorrear

RE: La hoja de ruta de Puigcercós El presidente de Esquerra propone los pasos para la independencia
Pero qué pena dan!! xD
Se nota que son políticos y viven de decir una estupidez tras otra.
Me gustaría que algún día dieran una explicación bien clara de como sería Cataluña y como funcionaría todo siendo independientes.
Creo que basta con decir que casi todo lo que tiene esta COMUNIDAD AUTONOMA, son inversiones del "Estado opresor" que tanto odian.
Tendrían que empezar por comprar todos esos bienes que pertenecen al estado. De lo contrario, pues habría que derribarlo todo. Pero está claro que no te puedes quedar con lo que no es tuyo.
Puntos:
01-08-10 20:05 #5828105 -> 5827824
Por:No Registrado
RE: La hoja de ruta de Puigcercós El presidente de Esquerra propone los pasos para la independencia
La pena es la que dan los votantes de esta gente. Los de ERC simplemente buscan chupar del bote, son imaginativos creando polémicas para captar votos, el problema son sus incautos votantes y los ciudadanos que sufrimos las consecuencias de tener a ERC mandando en municipios, diputaciones, generalidad de Cataluña y gobierno de España.
Puntos:
01-08-10 22:30 #5828870 -> 5828105
Por:lesvamosachorrear

RE: La hoja de ruta de Puigcercós El presidente de Esquerra propone los pasos para la independencia
Bueno, de los votantes mejor no hablar ya.
Y de las Juventudes de ERC... pues qué decir? Tan jóvenes y ya adoctrinados por esa secta. Deben de ser los que llenan de pintadas las paredes del tunel que va a dar al campo de fútbol
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
SI presentará una declaración de independencia a final de mes Por: No Registrado 10-09-12 23:10
No Registrado
0
Separatistas: Entre el odio y la barbarie, el retorno a la caverna Por: No Registrado 10-09-12 20:54
No Registrado
1
CiU ve difícil recortar un 12% el gasto de Cataluña y amenaza con la independencia Por: No Registrado 10-02-11 12:27
No Registrado
0
Laporta aspira a extender la independencia a Baleares y Comunidad Valenciana Por: No Registrado 14-10-10 14:42
No Registrado
4
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com