Foro- Ciudad.com

Can Fornaca - Girona

Poblacion:
España > Girona > Can Fornaca (Riudarenes)
17-05-08 08:35 #877274
Por:pizarro

Diari de Girona
"La moció era l´única alternativa que ens quedava" El PSC reclama que els regidors de CiU siguin expulsats pel partit per "falta d'ètica política"

El líder de CiU a Riudarenes, encara cap de l'oposició, està convençut que el canvi d'aires serà positiu per al poble i que, d'aquí a uns anys, es constataran millores en la gestió municipal, sobretot pel que fa al dia a dia més que en els grans projectes. E.Batlle, Riudarenes.
CiU és la llista menys votada i governareu gràcies a uns trànsfuga. Això us resta legitimitat política?
-No és veritat que no estiguem legitimats. La moció de censura és una figura reconeguda democràticament. Estem legitimats perquè sumem majoria, i l'hem interposada perquè el poble no va bé. Tot i això, no m'agrada arribar a aquest extrem, però la moció és l'única alternativa que ens quedava.
Quin paper jugarà l'exregidor d'AIR-PSC, el trànsfuga?
-Encara no ho sabem, però ens ha volgut deixar clar que per ell el càrrec no és una cosa prioritària. El més important és que té idees i si les coses van bé, arribarem a acords puntuals, però ja anirem afinant les coses. José Miguel Martínez és una persona que ens ha demostrat moltes ganes i vàlua i hi seguirem parlant durant aquests dies.
Sempre s'han queixat de la manca de tarannà democràtic de l'alcalde Gironés. CiU serà més dialogant?
-Nosaltres mai hem insultat ningú en un ple i tampoc ho farem ara. Segurirem actuant tal i com ho hem estat fent fins ara.
Jordi Ros s'atribueix el mèrit d'haver retornat a CiU l'alcaldia després de la desfeta del 1995?
-No, no tinc cap mèrit. No em vull atribuir cap mèrit, si de cas amb els anys serà Riudarenes que jutjarà si ha millorat la situació de la gestió municipal. A més, jo no estic sol a CiU, sinó que hi ha la gent que ens envolta. Tot l'equip ens sentim satisfets. Jo sóc un "som", en el sentit que som un grup, i ho sóc gràcies a ells.
Quina serà la primera acció de govern de CiU?
- En aquests moments no ho sé. Visc el present i penso aarribar a demà. Encara ens queden 10 dies i encara poden pasar moltes coses. En aquests moments, sóc cap de l'oposició i no puc pensar en el futur. El senyor Jordi Gironés encara és el meu alcalde i encara excercita les seves funcions i per tant, seria lleig anar explicant què farem quan estiguem governant Riudarenes.

E.Batlle, Riudarenes.
Convergència i Unió (CiU) de Riudarenes va entrar ahir al matí la sol·licitud de ple per executar la moció de censura que suposarà que l'actual equip de govern d'AIR-PSC perdi l'alcaldia després de 13 anys. Ha estat, segons els implicats, una negociació àrdua, tot i que la moció es donava gairebé per descomptada des que l'exregidor d'AIR-PSC José Miguel Martínez va decidir passar a les files del grup mixt perquè no estava d'acord amb la gestió del govern de Jordi Gironés (AIR-PSC) a Riudarenes.
Per la seva part, Gironés va explicar ahir en una reunió multitudinària a Riudarenes que es mantindrà com a cap de l'oposició i que "d'aquí tres anys hi tornarà a haver eleccions", amb la qual cosa va donar a entendre que repetirà com a alcaldable socialista. L'encara alcalde de Riudarenes, que veu com se li escolen entre les mans 13 anys de govern i no pocs moments de polèmica -a finals de 2006 va renunciar a la militància socialista i va anunciar que encapçalaria la llista de CiU, però al final tot va quedar en no res- va convocar la ciutadania per explicar la situació política al municipi. i centenars de persones van seguir la reunió, que es va celebrar al centre cívic recentment inaugurat.
L'acord entre els convergents i el regidor trànsfuga, tot i que no se'n coneixen els termes, ja era un fet feia dies i per tant el sorpasso sobre el grup socialista era qüestió de temps. La incertesa dels darrers dies va generar certa crispació al municipi, fins al punt que ahir Riudarenes es va despertar enmig d'una pluja d'octavetes editades per AIR-PSC on definien que les causes del transfuguisme es deuen a "motius il·legals, inconfessables i socialment inacceptables, més que ideològics", i on es recordava que PSOE, PP, IU, ERC, CiU i altres partis van signar un acord antitransfuguisme el 2006.
Ara, però, hauran de passar els 10 dies que demana la llei perquè es convoqui el ple de Riudarenes -serà un migdia- per sotmetre el govern de Gironés a la moció de censura presentada pels convergents liderats per Jordi Ros, i amb el suport d'un regidor que va ser reclutat per Gironés arran la seva popularitat a la urbanització de Can Fornaca. Gironés ha admès en els darrers dies que la inclusió de Martínez a la llista va ser "un error", i durant l'acte celebrar ahir es va declarar "sorprès" perquè el trànsfuga, segons va explicar, no havia donat mai indicis d'estar en desacord amb l'actuació de govern.
Però el debat sobre la situació política a Riudarenes no es tancarà tan fàcilment. La decisió d'impulsar una moció de censura no acaba d'agradar a tota la plana de CiU a Girona, ja que hi ha qui defensa que no s'hauria de fer fora AIR-PSC del govern perquè la situació pot donar peu a la pèrdua de la presidència del Consell Comarcal de la Selva. La possibilitat que l'ens comarcal passi a les mans d'un tripartit format per PSC, ERC i ICV amb el suport dels dos consellers independents està sobre la taula. El president de la Federació de CiU a Girona, Eudald Casadesús, va però negar-ho tot considerant que "el tema de Riudarenes és un afer local".
Des de les files socialistes la realitat sobre la situació a Riudarenes es veu des d'una òptica ben diferent. De fet, el secretari d'Organització de la Federació gironina del PSC, Esteve Pujol, poques hora abans que Ros presentés la moció a l'Ajuntament, des de la cúpula de CiU no eren partidaris de fer-ho. Pujol va considerar "inacceptable" que CiU es presti a fer una moció amb l'aval d'un regidor trànsfuga, i va arribar a demanar a CiU que expulsés de les seves files els quatre regidors de Riudarenes, als quals va atribuir un "acte de pirateria política" i de "perversió democràtica". Sobre el regidor que farà possible girar la truita del poder a Riudarenes, Pujol va considerar que la rapidesa amb què Martínez ha pujat al tren de la causa convergent "fa pensar que les seves raons són obscures i no confessables".
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
INVITACIÓN A LA XVI VILA GEGANTERA DE GIRONA Por: Asociacion de vecinos 22-01-09 19:26
en pere dela cullera
3
Diari de Girona Por: pizarro 21-05-08 16:34
pizarro
2
Diari de Girona (II) Por: pizarro 16-05-08 10:04
pizarro
0
Diari de Girona Por: pizarro 14-05-08 16:27
pizarro
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com