Foro- Ciudad.com

Can Fornaca - Girona

Poblacion:
España > Girona > Can Fornaca (Riudarenes)
17-05-08 08:27 #877270
Por:pizarro

El Punt (comarques gironines)
CiU de Riudarenes acaba presentant la moció de censura, sense l'autorització de la direcció del partit

El PSC exigeix als convergents que desautoritzin i expulsin els seus regidors

ANNA PUIG. Riudarenes
CiU de Riudarenes i el regidor trànsfuga, José Miguel Martínez, van presentar ahir la moció de censura per fer fora de l'alcaldia Jordi Gironès (AIR-PSC). La moció es debatrà en el ple el dia 28, en el qual es nomenarà com a nou alcalde el convergent Jordi Ros. La crisi política de Riudarenes s'ha traslladat a les direccions dels partits. El PSC exigeix a CiU que expulsi els seus regidors o amenaça de «conseqüències polítiques a la comarca». La direcció de CiU ha dit que no comparteix la moció de censura.

«És un dia trist però necessari.» Així justificava Ros la presentació per part dels quatre regidors convergents i de Martínez d'una moció de censura que el dia 28 els permetrà enviar a l'oposició els quatre regidors de l'AIR-PSC. «Una moció no agrada a ningú. És una eina democràtica que s'utilitza quan hi ha una mala gestió», va dir. Martínez sosté que hi ha donat suport perquè «la persona que governi tingui en compte tot el poble». Afirma que es crearan regidories transversals i ell es quedarà Urbanisme, compartit amb Ros; Esports, amb Montse Valls, i Sanitat. El trànsfuga creu que «el que s'ha fet és a petició del poble» i critica que ahir, de manera anònima, es repartissin pel poble unes fotocòpies amb la seva foto i la frase: «Judes per 30 monedes. Tu per quant?»

La crisi a Riudarenes pot tenir conseqüències en altres pactes a la comarca en què estan implicats CiU i el PSC, com el del Consell Comarcal. El secretari d'Organització del PSC a Girona, Esteve Pujol, creu que la moció és inacceptable. «Només es pot entendre com un acte de pirateria política», segons Pujol, que es pregunta «quines raons obscures i no confessables» pot tenir Martínez. El PSC exigeix a CiU que expulsi els seus regidors, tenint en compte que la federació ha signat, com el PSC, el pacte d'antitransfuguisme. «Estem a l'espera d'una actitud ferma. No vull aventurar què passarà, però poden sorgir problemes importants», va dir Pujol a aquest diari.

El president de CiU a Girona, Eudald Casadesús, no va voler replicar les exigències del PSC però va dir que CiU «no comparteix aquelles accions que representin mocions de censura d'aquestes característiques, malgrat que hi hagi motius per entendre-la». El partit, però, no s'ha plantejat si expulsarà els regidors.



«Són uns lladres i uns traïdors a la voluntat del poble»

Centenars de persones van assistir ahir a la reunió que ja havia convocat l'alcalde, Jordi Gironès, abans que es presentés la moció de censura. Es van viure moments de tensió quan a la sala polivalent, on es feia l'acte, hi va entrar el trànsfuga José Miguel Martínez. Xiulets i crits de «fora, fora» van ser la benvinguda que va rebre. Gironès va demanar calma i Martínez va acabar marxant poc després que comencés l'acte. En el seu discurs, un Gironès emocionat i indignat, va dir que l'AIR-PSC «té una dinàmica, una trajectòria i un projecte de poble imparable». Va criticar Martínez pel fet de «jugar amb la voluntat de tot un poble» i també va tenir paraules d'indignació «per als que li han donat suport». Els seus regidors van afirmar que «no han eliminat Jordi Gironès sinó que han aconseguit motivar-lo més».


> Suport multitudinari a Gironès: Suport multitudinari a Gironès

- Com se sent?
- «Decebut perquè veig que estan fallant els mecanismes d'una societat civil que hauria de ser seriosa i responsable.»

- És un final esperat?
- «En absolut.»

- Veia possible reconduir la situació i arribar a un pacte amb CiU?
- «No. Jo no tinc cap obligació de negociar una cosa que és meva [referint-se a l'alcaldia] i que el nostre grup ha guanyat a pols. Crec que la perversió màxima és que, després de guanyar un procés electoral, hagi de negociar el que he guanyat a pols. Creia que els senyors Narcís Colomé i Montse Valls [regidors de CiU] no serien capaços de caure tan baix i donar suport a un fet com aquest. És tan trist i deplorable l'actuació de Martínez com l'altra. Pensava que tenien una dignitat personal i que no acceptarien pactar a qualsevol preu. I m'atreveixo a dir que el poble patirà una reculada, però ho recuperarem.»

- Està indignat.
- «Són uns lladres i uns traïdors a la voluntat del poble. Han demostrat que no tenen cap mena d'escrúpol.»

- Se'n penedeix, d'haver incorporat Martínez a la seva llista?
- «Assumeixo tota la responsabilitat. Haig de reconèixer que em vaig equivocar de ple. Però això és com comprar un meló. Jo no sabia que compraria una fruita podrida. Mai hauria imaginat que aquesta persona seria capaç de fer una cosa així. Em va faltar ull clínic.»

- Després de tot el que ha passat, es planteja plegar de la política municipal o pensa continuar a l'oposició?
- «Miri, jo he estat elegit alcalde. M'agradarà veure qui exercirà ara el càrrec, però si és qui tots imaginem, li nego tota autoritat i capacitat. Els mesos ens ho diran. A més, aquesta moció de censura està promoguda per un exalcalde i per una persona amb sobrepès que els dissabtes ve al poble a fer footing. Si pensen que faré com ells, que van plegar, van molt equivocats. Jo plegaré el dia que em mori o quan no em votin els ciutadans. Jo sóc l'alcalde de Riudarenes fins que acabi aquest mandat, encara que un altre n'exerceixi legalment. Sóc el que ha guanyat quatre eleccions municipals consecutives. I ho he fet amb tota justícia i sense joc brut. Deu ser per alguna cosa.»


Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
El Punt (comarques gironines) Por: pizarro 26-05-08 09:43
pizarro
0
El punt (Comarques Gironines) Por: pizarro 22-05-08 13:33
la xufla
1
El Punt (comarques gironines) Por: PIZARRO 18-05-08 13:06
EL MENTIROSO
1
El Punt Por: pizarro 16-05-08 09:55
pizarro
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com