Foro- Ciudad.com

Can Fornaca - Girona

Poblacion:
España > Girona > Can Fornaca (Riudarenes)
11-05-08 10:57 #863487
Por:pizarro

El Punt
L'alcalde de Riudarenes fa fora del govern el regidor del grup mixt i vol negociar un pacte amb CiU.
Gironès sosté que Martínez ha demostrat «manca de respecte a l'autoritat»

ANNA PUIG. Riudarenes
L'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès (AIR-PSC), signarà demà un decret en què retirarà al regidor que va abandonar el seu partit, José Miguel Martínez, totes les competències que tenia delegades (esports, participació ciutadana i relacions amb Can Fornaca). Gironès sosté que des de dimecres no ha pogut parlar amb Martínez i considera que ha demostrat «una manca de respecte a l'autoritat». A part, ofereix a CiU, a l'oposició, arribar a un pacte que deixi Martínez sol a l'oposició.

«He intentat trobar-me amb Martínez per parlar de la situació i ha estat impossible. No puc tolerar aquesta manca de respecte perquè l'alcalde no és cap titella», diu amb rotunditat Gironès. Dimarts passat, Martínez va comunicar que deixava l'AIR-PSC, al govern, per passar al grup mixt argumentant que no compartia la política dels seus companys. Tot i això, no renunciava a les seves regidories però obria les portes a CiU a una moció de censura. I és que el ple queda amb quatre regidors de l'AIR-PSC, quatre de CiU i un al grup mixt.

L'alcalde considera que un sol regidor no pot marcar l'agenda política del municipi i aconsella a CiU que no se «sotmeti als capricis d'aquest senyor». Malgrat les discrepàncies que han tingut els dos grups, que han acabat fins i tot amb una denúncia als jutjats, Gironès sosté que és el moment d'unir forces. «Crec que els dos grups podem governar plegats», sosté. Per la seva banda, CiU no es definirà sobre els dos oferiments que té sobre la taula fins demà al vespre, després d'una reunió de militants.

D'altra banda, Martínez va manifestar que esperava aquesta decisió de l'alcalde i que l'acata. Segons el seu parer, ell ja ha donat les explicacions que calia però Gironès «no les ha acceptat».

A part, l'alcalde convocarà per al pròxim divendres una assemblea amb tots els veïns per explicar-los la situació política. «S'està generant un clima estrany i no vull que degeneri», diu Gironès.

Denúncia a la fiscalia contra l'ACA

També demà, l'alcalde donarà ordres als serveis jurídics de l'Ajuntament perquè presentin una denúncia a la fiscalia contra l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) pel retard en la construcció de la depuradora de la urbanització Can Fornaca. La instal•lació, projectada des de fa anys, costa un milió d'euros i està pensada per donar servei a 2.500 habitants, amb un cabal de tractament de 500 m³ al dia. «És inacceptable aquesta espera de tant de temps i ja n'estic tip», sosté Gironès. L'alcalde afegeix que l'Ajuntament es va oferir per fer la instal•lació i que posteriorment la pagués l'ACA, però aquesta no ho va acceptar. «Riudarenes ha fet un sacrifici immens i hem invertit molts diners a Can Fornaca, i és inadmissible que la depuradora no s'hagi fet», diu l'alcalde.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
El PUNT DIGITAL ( 26-05-08) Por: El bueno,el feo y el malo 26-05-08 20:13
El bueno,el feo y el malo
0
El Punt (comarques gironines) Por: pizarro 26-05-08 09:43
pizarro
0
El Punt (Comarques gironines) Por: pizarro 20-05-08 07:54
pizarro
0
El Punt Por: pizarro 14-05-08 16:48
EL MENTIROSO
1
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com