Foro- Ciudad.com

Can Fornaca - Girona

Poblacion:
España > Girona > Can Fornaca (Riudarenes)
11-05-08 10:54 #863483
Por:pizarro

Diari de Girona
Gironès (AIR-PSC) expulsa del govern l´edil trànsfuga i estén la mà a CiU a Riudarenes ICV de Vidreres admet que s'ha "donat un temps" per repensar-se el pacte amb el PSC

L'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès (AIR-PSC), farà efectiva dilluns l'expulsió del regidor Josep Miquel Martínez del govern després que aquest decidís deixar les files socialistes i exercir des del grup mixt a causa del seu desacord amb la manera de governar de Gironès. El batlle de Riudarenes, que en un principi havia anunciat que Martínez continuaria al capdavant de les seves àrees -Esports i responsable del nucli de Can Fornaca-, va considerar que, després d'intentar parlar-hi en persona i no aconseguir-ho, "no puc tenir a l'equip de govern un senyor que no atén l'alcalde. Hi ha un principi d'autoritat que s'ha de respectar". Gironès va anunciar que té la "porta oberta a una negociació amb CiU" perquè els dos partits són responsables de que "cap persona individual decideixi pel poble". Martínez va considerar l'expulsió "correcta i justa" i va advertir que, tot i que espera notícies de CiU, governi qui governi es mantindrà a l'oposició. Respecte a una possible entesa entre PSC i CiU, va recordar que als plens "només els va faltar pegar-se".
El ple de Riudarenes és ara un escenari incert amb quatre regidors d'AIR-PSC per una banda, quatre més de CiU i el vot de l'edil que ha esdevingut independent. I CiU no va fer res ahir per esclarir què passarà ara. El portaveu Jordi Ros va admetre que Gironès els ha proposat pactar però a la vegada va retreure que no se'ls hagi convidat a l'acte institucional d'avui -el conseller Joaquim Nadal inaugura les obres del local polivalent- ni hagi esclarit les condicions d'aquest pacte. Avui a la tarda, va explicar Ros, els membres de la candidatura es reuniran amb militants i simpatitzants de CiU per decidir la postura del grup.
Ros va assegurar que de moment no hi ha hagut una conversa formal amb Martínez. La possibilitat de la moció de censura planeja sobre Riudarenes i Martínez hi donaria suport, però Gironès va matisar ahir el fet que el vot de Martínez sigui clau: "el seu vot no serà decisiu si al costat no hi ha els de CiU. Cap dels partits podem tolerar que algú vagi dient que el seu vot val més que el dels altres". Gironès no va dir qui assumirà les competències de Martínez perquè ara el cartipàs s'ha de revisar. El govern ha convocat dues reunions per explicar la situació municipal als ciutadans de Riudarenes: el proper divendres a dos quarts de nou al local polivalent, i el dissabte a les 11 del matí a Can Fornaca.

Riudarenes vol portar l´ACA a la Fiscalia

L'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès, interposarà dilluns una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient contra l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè no ha acomplert els terminis de construcció de la depuradora de Can Fornaca. L'Ajuntament ha fet les canonades, va explicar Gironès, i com que no hi ha depuradora les aigües negres acaben a les torrenteres i poden provocar contaminació. Per evitar que es pugui atribuir un delicte ambiental a l'Ajuntament, el consistori reclamarà aquest equipament per la via judicial i acusarà l'ACA "d'incompliment i desídia". La depuradora podria estar feta fa anys, segons Gironès, si s'hagués deixat fer al consistori.

Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Diari de Girona (Cartes al Director) Por: pizarro 23-05-08 14:00
ESTRELLA SAT
1
Diari de Girona (II) Por: pizarro 16-05-08 10:04
pizarro
0
Diari de Girona Por: pizarro 13-05-08 14:57
la xufla
1
el alcalde entrevistado esta noxe en tv girona Por: welch 02-04-08 22:49
welch
3
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com