Foro- Ciudad.com

la Salzadella - Castellon

Poblacion:
España > Castellon > la Salzadella
02-06-09 00:03 #2382781
Por:No Registrado
promoció de la fira
La Fira de la Cirera, a la Web Oficial de Turisme de la Comunitat Valenciana. Apareix a l'apartat de fires i mercats.

www.comunitatvalenciana.com
Puntos:
03-06-09 13:28 #2393665 -> 2382781
Por:No Registrado
RE: promoció de la fira
https://ww.3x4.info/
6 i 7 de juny II Fira de la Cirera de la Salzadella

El municipi de La Salzadella celebra el mes de juny la seua segona Fira de la Cirera. Per a l’esdeveniment, que va atraure l’any passat milers de persones a la localitat, s’han sumat tots els esforços de productors, comerços, mestresses de casa, llauradors i veïns de la Vila, que han creat amb il·lusió i molta imaginació un esdeveniment social i gastronòmic de primera magnitud. L’especialització de la localitat en aquest fruit ple de sabor i propietats beneficioses per a la salut és el camí que s’ha de seguir per a donar prestigi al producte que produeixen des de fa anys i per a que siga conegut a l’exterior. Com sol passar en aquestos casos on hi ha gent entussiasta pel mig, se solen afegir persones que -tot i la seua rellevància social- s’afegeixen a la festa, com és en el cas de la Salzadella el disenyador Xavier Mariscal. Les lluminoses imatges de la Fira de l’any passat son un contrast del que pot ser el futur d’un poble amb projectes positius i que miren al futur sense perdre la tradició.
El dissenyador Xavier Mariscal acompanyat de les autoritats locals i comarcals, va ser un dels protagonistes de la I Fira de la Cirera, Art i Tradició de la Sazaldella. La fira inunda cada any de cireres, artesania i gastronomia els principals carrers de la població. Mariscal, convidat d’honor, responsable de la imatge gràfica de la fira i que té vincles familiars i d’amistat a la localitat i comarca, va assegurar que havia estat “un honor” per al seu estudi “fer aquesta tasca”. Segons va explicar “hem posat la identitat gràfica a una cosa com és viure bé a una població amb gran qualitat de vida, una cosa que ens dóna molta enveja als qui vivim a les grans ciutats”, va dir l’autor de la imatge de les olimpíades de 1992 o de Bancaixa. A Mariscal va impresionar-lo la festa organitzada a la Salzadella, amb 110 expositors, una demostració de festa, reivindicació i cultura junts en un mateix programa.
L’alcalde de la localitat, Abelardo Ripoll va reclamar en la inauguració de la fira de 2008 “fer comarca des de cada poble, promocionant cada un els seus productes i el millor que tinga per damunt d’aspectes com la política”, afirmació que va ser corresposta amb aplaudiments. El primer regidor va agrair la col·laboració de tots els veïns de la localitat que han suplit les dificultats econòmiques d’organitzar un esdeveniment d’aquestes dimensions. “Coses com aquesta només es fan amb gust i amb amor a la població”, va assenyalar.
A la fira també hi va assistir el secretari autonòmic d’Agricultura, Vicent Riera, que va felicitar a la població per haver sabut trobar aquesta via de promoció. A més va apuntar a la necessitat de “saber canalitzar la producció, perquè aquí és on es troben els diners”. També va assenyalar que la localitat té molt de futur i atractius per a tots aquells que viuen a la costa i necessiten coses a veure i activitats complementàries. A l’esdeveniment hi van assistir els alcaldes i autoritats veïnes, diputats i responsables de sindicats agraris entre molts altres.
Divulgar la qualitat
La Fira de la Cirera, naix amb el principal objectiu de divulgar l’excel·lent qualitat d’aquest fruit de la Salzadella, única per la seua irresistible sabor. Unes cireres, les de la Salzadella, de reconeguda qualitat i que disposa del reconeixement atorgat per la Generalitat Valenciana, com a producte Q de
Qualitat de la Comunitat Valenciana. Al llarg dels dies de Fira, els visitants poden adquirir cireres en el seu estat més fresc, sense perdre cap de les seues moltes propietats. També es pot gaudir de múltiples productes realitzats amb aquest suculent fruit, com pastissos, licors, melmelades, el que permet conéixer més sobre el conreu del cirerer i les seus possibilitats. Es realitzen multitud d’activitats didàctiques i lúdiques, com un concurs de postres amb cireres, mostres amb el procés de recol·lecció del fruit, tallers per als més menuts, etc. El visitant que acudisca a La Salzadella, pot optar per degustar en els restaurants de la localitat, diferents menús realitzats exclusivament per a l’ocasió, amb una gran varietat de plats tradicionals elaborats en la seua gran majoria, amb cireres de la Salzadella.
La 2a Fira de la Cirera, Art i Tradició, compta també amb la col·laboració de més de mig centenar d’artistes i artesans, que mostraran en viu la realització de les seues obres i productes més tradicionals i de tota la població. Les poblacions veïnes també es troben presents i aprofiten per explicar els múltiples atractius amb els que compten les comarques del Nord valencià. A La Salzadella trobaran exposicions fotogràfiques, espectacles pels carrers, actuacions musicals, projecció d’audiovisuals, visites guiades pel casc antic de la població i infinitat d’activitats que de ben segur fan d’aquesta fira, una experiència irrepetible.
Xavier Mariscal, encantat
El dissenyador de prestigi internacional Xavier Mariscal, treballa des ’abril en el cartell que anunciarà aquesta segona Fira de la Cirera, art i tradició de la Salzadella, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de juny. El dissenyador ha plasmat ja els primers esbossos i les primeres idees per conseguir igual que l’any passat, crear una imatge de presentació per a la ja consolidada fira. L’alcalde de la Salzadella, Abelardo Ripoll i el tinent d’alcalde, Sergio Blasco, van visitar l’Estudi Mariscal, a Barcelona, on es van reunir amb el dissenyador per ultimar els preparatius. Mariscal no va voler revelar res sobre el nou cartell, encara que sí es va mostrar encantat de col·laborar un any més en l’organització de l’esdeveniment, al qual va qualificar com “el fruit de la passió, l’esforç i la il·lusió de tot
un poble”.
Per la seua banda, Abelardo Ripoll va mostrar un efusiu agraïment al dissenyador per la seua segona col·aboració amb la fira de la cirera i amb l’ajuntament de la Salzadella. “És un honor que un dissenyador com Xavier Mariscal crega en el nostre projecte i decidisca un any més a ajudarnos a impulsar i divulgar la qualitat de les cireres de la Salzadella”.
Pel que fa a la fira, l’alcalde va afirmar que s’ha treballat dur per intentar cobrir les expectatives i deixar aquesta segona edició com a mínim a l’alçada de l’anterior. L’alcalde va assegurar que en aquesta segona edició, la Fira de la Cirera de la Salzadella es consolidarà com una de les fires més importants de les comarques de Castelló, tant per la quantitat i el bon fer dels artesans i artistes que mostren els seus treballs, com per l’excel·lent qualitat de les cireres de la Salzadella i tots els productes gastronòmics que s’hi realitzen. Des de principis del mes de maig ja es poden adquirir les primeres cireres de la Salzadella, guardonades amb la Q de Qualitat de la Comunitat Valenciana.
Puntos:
04-06-09 08:21 #2400543 -> 2393665
Por:No Registrado
RE: promoció de la fira
...a canal 9

les amas de casa

el racing

i els del salze

tots mostrant lo que han preparat per a vendre als visitants de la fira.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
fira Por: flecha1 18-05-12 22:59
flecha1
14
Llista de voluntaris per fer la fira Por: pepet2008 29-06-11 18:26
yo el barbut
32
cartell de la Fira Por: auela 24-05-10 16:11
Cristiano
5
Fira de la Cirera, ens farà bon temps al poble? Por: No Registrado 09-06-09 14:51
Cristiano
3
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com