Foro- Ciudad.com

Xert - Castellon

Poblacion:
España > Castellon > Xert
10-11-08 10:12 #1389777
Por:EL GEGANT I LA GEGANTA

dilluns 10 de novembre del 2008
Ey!!! No sabia que habieu canviat de foro!!!

Bueno si hi ha algú per açí, vos pose un e-mail que he rebut sobre el robellons. Fins on arriva la cosa.

Subject: FINS ON APLEGAREM AMB EL PROBLEMA DELS ROVELLONS


Hola, soc la neta de Jose Meseguer Querol, propietari de la finca de Les Torretes de Vallibona.

Hem poso en contacte amb tots vosaltres per a compartir l'ultima i molt desagradable experiència que hem viscut gràcies als rovellons. Se que contant-ho no solucionem res, però crec que és important que entre tots posem mesures ja! a esta locura. No pot ser que no puguem anar a "disfrutar d'un dia de buscar rovellons" (com diuen els buscadors) a la nostra finca!!!!

Este matí, els meus pares han anat al mas a fer feina, i han pujat al pinar. S'han trobat amb tres homes (un d'ells és el que puja a la plaça a morella a vendre cebollí, de traiguera) buscant rovellons. Els meus pares els han informat que estaven a una finca privada, i no podien buscar rovellons allí, els han demanat que se n'anaren. Ells amb to xulesc els han contestat que no podien anar-se'n ja que un d'ells estave dins del pinar, amés els han fet la burla dient que el "xiquet" que estave al pinar ere molt buscador i s'endurie tots els rovellons. S'han entablat en la típica disputa de: si preferim que es facen malbé antes de disar que se'ls emporten, que si a ells també entren a "robar-los" els esparrecs... (fins ací el que passe habitualment)

Fins que ha pujat "el xiquet" que estave buscant rovellons amb mitja cistella i ma mare, ha anat a vore els que hi havie, ha tocat la cistella i han caigut part del rovellons. Sense pensar-ho gens "el xiquet" li ha pegat punyada a l'orella de ma mare i l'ha tirada enterra. Mon pare ha anat a ajudar-li i l'han agarrat entre dos dels homes i han començat a sarandejar-lo i pegar-li punyades, ell ha parat els cops com a pogut i ha reprimit el instint de tornar-se per no posar-los més agressius. Mentre, ma mare m'ha cridat per telèfon (com a pogut, perquè els nervis i la temor li dificultaven recordar i marcar el meu número, i els "agressors" li deien que deixare el mòbil i deixare de cridar que li tornarien a pegar) i jo he telefonat a la Guardia Civil de Morella. Quan s'han cansat de pegar, se n'han anat, però tan tranquils, perquè un poquet més avant han tornat a parar el cotxe per a seguir buscant (com si pegar-li als amos d'una finca fore el més normal del mon).

Els meus pares han anat pujant cap a Morella i quan han passat per on ells havien parat els han tirat una pedrada cap al cotxe. En poc tros s'han trobat a la Guardia Civil que ja baixave, i els han contat el que havia passat, els agents han anat a buscar als "agresors" i els meus pares han pujat a comissaria a posar una denúncia . Els agents, segons han comentat, els han demanat les dades als "energumens" i la denúncia està en curs.

No tinc ni idea de que quines conseqüències tindrà la tramitació de la denúncia per a ells. Però jo crec que és intolerable que puguen venir a la nostra "casa" a robar-nos, i si els diem que ixquen de casa i no ens robon ens puguen pegar. I tot perquè, perquè son rovellons i no una tele, les taronges, l'ensiam,... COM SON ROVELLONS ES PODEN ROBAR. És indignant! No se si per mitjà d'eixa legislació, que no aplegue de cap manera, o amb altres mesures, hem de conscienciar a la gent que robar és robar ja sigue rovellons o altres coses.

Hem de dir, que la Guardia Civil ens ha recolzat en altres ocasions quan algun "energumen" no ha volgut eixir de la finca, i en esta ocasió ha baixat molt ràpidament i ens ha ofert el seu recolzament. Però no és suficient, ja que ells no poden estar a totes les finques on els puguem necessitar.

Com he dit al principi, crec que no soluciono res enviant este Email, però crec que tots tenim el mateix problema i tots podem trobar-nos en estes situacions. Com vos he dit avanç, els "energumens" eren coneguts, el més vell ere un home de Traiguera que puge a vendre cebollí a la plaça de Morella, els altres pareixien els fills i un net. Els que els han pegat eren els dos suposats fills, l'aguelo els animave i amenaçave als meus pares: "una altra vegada pujarem amb l'escopeta"....



Que penseu? Jo sense comentaris.
Puntos:
12-11-08 20:39 #1401225 -> 1389777
Por:PETXINA

RE: dilluns 10 de novembre del 2008
Ufff!!!!! Me penso que tinc una lleugera idea de qui poden ser estos "energumenos", i la veritat es que no m´extranya...De totes formes, me pareix vergonyos que la gent siga capaç de agredir algú, per uns rovellons...jo els fotria una garrotá al cap i els robliria al monte, no se mereixen res mes...
Canviant de tema....Ja vos val, fa siglos que no escribiu res i al final els que mes ho feem, ens hem obert un altre foro, si voleu, esteu convidats a participar, claro, si voleu....
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Dissabte 11 d´octubre de 2008 Por: PETXINA 11-10-08 20:43
Mashinito
5
Dilluns 29 de Setembre Por: Bogabante 29-09-08 18:38
PETXINA
3
Dilluns 28 de gener 08 Por: Rustic 04-02-08 17:25
turmelleta
5
Dimecres, 23 de Gener de 2008. Por: valltorta 23-01-08 22:43
Mashinito
12
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com