Foro- Ciudad.com

Sant Feliu de Codines - Barcelona

Poblacion:
España > Barcelona > Sant Feliu de Codines
16-03-09 06:05 #1944232
Por:No Registrado
cap de la policia local sant feliu de codines
Un jutge investiga la policia de l'Ametlla del Vallès per no tramitar més de 150 denúncies i multes
Ayer, 13.52

Imprimir El Jutjat d'Instrucció número 1 de Granollers (Vallès Oriental) investiga l'Ajuntament i la Policia Local de l'Ametlla del Vallès per presumptament arxivar o no tramitar més de 150 denúncies i multes de trànsit des del 2001. Seguir leyendo el arículo
Segons consta a la denúncia davant de la Fiscalia, a la qual ha tingut accés Europa Press, moltes sancions no es tramitaven davant de la Direcció General de Trànsit (DGT) per seguir amb el procediment sancionador habitual, que podia incloure la retirada de punts o del carnet, i que haurien suposat per a les arques municipals gairebé 60.000 euros d'ingressos.

El jutge ha citat a declarar l'abril els dos denunciants i l'excap de la Policia Local, Luis Fernández, que des del gener és el cap de la policia de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) en comissió de servei i que podria haver ordenat l'arxivament d'algunes denúncies.

La denúncia també apunta contra l'exregidor de Seguretat Ciutadana, Josep Garcia, actualment primer tinent d'alcalde de Serveis Territorials i Planejament Urbanístic per part d'Autèntics Independents de l'Ametlla (AIA). Se'ls acusa tots dos d'omissió de persecució de delicte.

Davant de les sospites, i després de ser nomenat regidor de Seguretat el 2007, Baldo Reyes (PSC) va encarregar un informe jurídic sobre la qüestió a un advocat extern i el va entregar a l'alcalde, Jordi Pousa (PSC), i a la regidora de Recursos Humans, Maria Àngels Cabello.

L'informe apunta a un suposat delicte d'encobriment amb l'agreujant de mixt de parentesc per part de Luis Fernández, després que el juny del 2002 un agent confisqués 31,8 grams d'una substància que probablement era haixix a Carlos C.E., gendre del cap policial, segons la denúncia.

Des d'aleshores, la causa està arxivada en carpetes sense tràmits i sense que s'hagi posat en coneixement del jutjat de guàrdia, assegura la denúncia.

El document de l'advocat també insta els Serveis Jurídics de l'Ajuntament i els seus responsables polítics a posar en coneixement de l'autoritat judicial els delictes dels quals tingui coneixement, ja que en la documentació que adjunta l'advocat s'aprecien delictes contra la seguretat del trànsit "als quals no se'ls ha donat el curs adequat, entre molts altres".

El document conclou que l'Ajuntament "pot, i ha de tenir un paper actiu de denuncia i personar-se com a acusació particular, posant de seguida en coneixement de la Fiscalia" totes les irregularitats que detecti.

Tot i això, després d'entregar aquest informe el 10 de desembre del 2008, Reyes va ser apartat del càrrec i nomenat regidor de Medi Ambient. El gener, Luis Fernández va ser nomenat cap de la Policia Local de Sant Feliu de Codines i el cap d'aquesta població va anar a l'Ametlla.

L'alcalde ha explicat a Europa Press que la decisió de remodelar el cartipàs municipal es va prendre i es va notificar a Reyes abans de rebre aquest informe, ja que era una recomanació de la Diputació, i que justament, a causa de les incidències detectades, va decidir prendre ell directament les regnes de la Regidoria de Seguretat.

A més, Pousa ha explicat que un centenar de les denúncies no tramitades es van interposar entre el 2001 i el 2003, quan ell encara no era alcalde. Respecte a l'altre mig centenar ha dit que no es van tramitar per un "mal funcionament de l'administració" i per les baixes d'algun funcionari que havia de tramitar la denúncia. En aquest sentit ha assegurat que és "mentida" que s'hagin deixat de tramitar voluntàriament.

Aquestes irregularitats a l''Ametlla també han arribat al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que el març del 2007 va enviar un escrit a l'alcalde després de rebre la queixa d'un ciutadà al qual l'ajuntament no havia respost les al·legacions que havia presentat contra una denúncia de trànsit.

També el cap provincial de Trànsit el maig del 2004, Antoni Riu, va enviar un escrit a la Policia Local de l'Ametlla informant que havia d'enviar a la DGT els expedients que requereixen la retirada del permís de conduir.

L'Ametlla del Vallès és un municipi d'uns 8.000 habitants i la seva Policia Local té una vintena d'efectius. El PSC i l'AIA governen amb majoria absoluta amb vuit dels 13 regidors, mentre que CiU i el Grup pel Rellançament de l'Ametlla (GRA) estan a l'oposició.

Justament, el cap de CiU al consistori, Andreu González, ha explicat a Europa Press que el seu grup està pendent del fet que la investigació del cas acabi per exigir responsabilitats.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Elecciones Locales 2015 - Resultados electorales Ayuntamiento de Sant Feliu de Codines Por: Foro-Ciudad.com 24-05-15 21:25
Foro-Ciudad.com
0
Ayuntamiento de Sant Feliu de Codines - Aprobados 607.563 € - Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local Por: Foro-ciudad.com 12-11-09 20:06
Foro-ciudad.com
0
2 Proyectos aprobados en Sant Feliu de Codines con cargo al Fondo Estatal de Inversión Local Por: Foro-ciudad.com 19-02-09 03:48
Foro-ciudad.com
0
Resultado Elecciones Locales 2007 en Sant Feliu de Codines. Por: Locales2007 28-05-07 01:11
Locales2007
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com