Foro- Ciudad.com

Cabrera d'Anoia - Barcelona

Poblacion:
España > Barcelona > Cabrera d'Anoia
10-06-11 21:37 #8124997
Por:laveu

Incineradora ???
He llegit a diverses converses d'aquest Foro alguna cosa sobre una incineradora o alguna cosa semblant que s'hauria d'instal·lar al polígon industrial de Cabrera. Algú pot aportar més informació fiable que no siguin rumors ?

Crec que estem parlant d'un tema molt seriós i si és veritat podem estar al davant d'un greu problema que pot afectar no únicament a Cabrera sinó a tots els municipis de la zona.
Puntos:
11-06-11 09:22 #8127154 -> 8124997
Por:PIKAPIEDRA2010

RE: Incineradora ???
La veritat el que millor podries fer és trucar al pròxim alcalde a partir d'avui a les 13 hores.

Que tinguis un bon dia,
Puntos:
12-06-11 10:57 #8134781 -> 8127154
Por:Toni47

RE: Incineradora ???
este tipo de incineradoras de ultima generacion,en toda Europa civilizada se instalan sin ningun problema en los nucleos urbanos ,tenemos ejemplos en Paris,en ciudades suizas o por ejemplo en paises nordicos, en estocolmo pot ejemplo,aqui en Catalunya tenemos un ejemplo que es el que segun tengo entendido todos los grupos politicos del municipio y los tecnicos municipales visitaron hace pocos meses,esceptuado el psc,que por aquel entonces ya esgrimio argumentos parecidos a los que se han leido estos dias por este foro, aunque despues rectificaron,bien la planta que hago referencia esta en el nucleo urbano de Mataro al lado del centro comercial y rodeado de excelentes plantaciones de hortalizas,que segun los agoreros de la epoca hace 20 años estaban destinados a desaparecer,todos los que visitaron las instalaciones y despues de las esplicaciones pormenorizadas de los tecnicos de la planta entendieron que era una instalacion que no perjudicaria en nada si se instalava en nuestro municipio,de todas maneras me consta que una de las condiciones de instalar esta planta en Cabrera que puso el sr alcalde era que no contaminase.
Puntos:
13-06-11 20:42 #8148301 -> 8134781
Por:laveu

RE: Incineradora ???
No em puc creure que algú es cregui que una incineradora no contamina.

Tant a Bruseles com a la Generalitat, la incineració de residus es considera altament contaminant i s'evita sempre que es pot a tot arreu.

Es crema tot tipus de residus que surten de la bossa d'escombraries de milers d'habitatges: penseu un moment que podeu arribar a llençar cadascú de vosaltres, no les inofensives restes orgàniques i papers, sinó restes de productes de químics de tot tipus que tenim a casa, pintures, piles, restes de productes fitosanitaris, plàstics... Intenteu cremar tot això a la llar de casa a veure si us agrada el que surt i multiplique-ho per milers i milers de kilos durant cada dia del reste de la vostra vida. Imagineu la pudor ?

I que surt d'una llar de foc de casa? fum i cendres. Imagineu la quantitat de cendres que surten d'una incineradora, on s'han cremat residus de tot tipus: cendres altaments tòxiques que necessiten de tractament especial.

A més el que comporta de transport de milions de tonelades d'escombraries: camions i camions des de centenars de pobles i ciutats recorren les carreteres per trobar-se al nostre municipi, contaminació, congestió... I després cal transportar les cendres: més i més camions. Imagenieu el fum de milers de camions diàriament per les carreteres del poble, cada dia de la vostra vida.

Es tracta d'una de les instal·lacions més contaminants que esxisteixin, per molts filtres que hi posin. Que preguntin al veïnat de qualsevol municipi on hi ha una planta d'aquestes.

És un tema molt i molt iomportant que afectaria al nostre municipi, no tan sols als que ara vivim sinó a totes les generacions futures. Això no ho poden decidir únicament els polítics, cal que el poble decideixi si vol tenir una instal·lació com aquesta al darrera de casa seva. I que hi ha dels municipis veïns ? Els de Capellades i Vallbona encara ho tindran més aprop. Caldrà que algú els demani si estaran tan contents de tenir aquesta instal·lació.

Això si, l'Ajuntament s'embuxacaria força diners. A costa de al salut del veïnat i de l'aire que respirem.

També prometran alguns llocs de treball: pregunteu als veïns dels pobles on hi han aquestes instal·lacions quantes persones del poble hi treballen: un grapadet de gent fent d'escombraires i respirant pudors durant tota la seva vida i la resta tècnics d'alta qualificació que no trepitgen la planta i viuen ben lluny.

Penseu per un moment que voleu comprar una casa o un terreny: ho comprarieu a un poble on hi ha una incineradora ? Comprarieu les verdures d'un pagés d'un poble on es cremen les escombraries de milers de famílies ? o el vi ? Segur que el de Can Feixes, Torres i Freixenet estaran encantats.

Cal que algú expliqui que està passant amb aquest tema. Cal que l'Ajuntament doni explicacions a tot el veïnat.
Puntos:
13-06-11 22:44 #8149539 -> 8148301
Por:PIKAPIEDRA2010

RE: Incineradora ???
La Veu. Ets un geni amic meu.
No trigarà gaire a sonar les campanes de nou.
Les coses no són como comencen, si no com acaben!!!. Que recordi no s'ha aprovat cap projecte d'instal·lació d'una incineradora i menys encara fet l'exposició publica, període d'al·legacions, i la corresponent publicació al DOGC. Efectivament ho puc dir per que ho conec de primera ma, no per la banda política, però si més per l'administrativa. I és que m'agrada molt el bon vi i la bona terra de vinya, neta de contaminació. Encara que no sóc d'aqui hem considero un bon patriota, no com els que es vesteixen amb una senyera per prendre el pel a tot Deu. I la única esperança que tenen de complir amb les desenes de compra de vots de forma mig ràpida, efectiva i que faci guanyar temps a l'esperança impacient i malaurada d'alguns. Ja m'enteneu!!!.
Si algú ha comprat vots a canvi de llocs de feina, aquests lloc mai existiran, i el poble s'encarregarà de passar comptes quan toqui. Això està millor dit, que el que va amenaçar l'alcalde al discurset d'investidura, quan va dir que: als que no col·laboressin amb ell, el poble els hi passaria comptes.
En aquest cas l'oposició és tot el poble.

Salut.

Gracies estarem en contacte!!!.
Puntos:
13-06-11 23:02 #8149804 -> 8148301
Por:almogavar1961

RE: Incineradora ???
LAveu, el teu missatge, m'ha impactat molt, buscaré tota mena d'informació i ens matindren en contacte, a mi tampoc m'agrada que el nostre poble sigui un clavagaram si es cert el que dius.

Salutacions.

Almogavar.
Puntos:
14-06-11 13:43 #8153688 -> 8149804
Por:Agustina Rodriguez

RE: Incineradora ???
La incineradora de residuos industriales en Constantí no supone un peligro para la salud de la población 22/07/2009
El Ecoparc de residuos especiales del Campo de Tarragona no ha supuesto, hasta ahora, riesgos adicionales significativos para la salud de la población. Lo concluye el Laboratorio de Toxicología y Salud Medioambiental de la URV, que ha realizado el Plan de Vigilancia y Control de los riesgos ambientales y sobre la salud pública 2004-08.
La evaluación global de los estudios de monitoritzación medioambiental y biológica, conjuntamente con los datos de emisiones de la planta, llegan a la conclusión de que la exposición a dioxinas y furanos (PCDD/Fs) y metales pesantes por parte de la población residente a las cercanías del Ecoparc, no se ha visto incrementada significativamente por las emisiones de estos contaminantes durante el periodo ahora evaluado (2004-200Chulillo. Se corroboran los datos ya obtenidos al quinquenio previo (1999-2003). Desde 1999, año en que el Ecoparc empezó su actividad, el Laboratorio de Toxicología y Salud Medioambiental (LTSM) lleva a cabo un plan de vigilancia y control de los riesgos ambientales y sobre la salud pública, derivados de la potencial influencia de esta instalación. Durante la fase de construcción de la planta (1996-199Chulillo, se hizo un estudio “blanco” o de referencia, que tenía que servir de base para el futuro seguimiento. Posteriormente se han llevado a cabo los dos ciclos quinquenales de vigilancia y control.
Los objetivos del LTSM en el segundo ciclo eran: determinar las concentraciones de dioxinas y furanos y metales pesantes en muestras ambientales y biológicas de las mismas matrices (suelos y vegetación) que se venden recogiendo desde el estudio “blanco”; evaluar los riesgos para la salud de la población que vive a las proximidades del Ecoparc;
comparar los resultados del quinquenio actual con los obtenidos en el previo, 1999-2003, y evaluar la significación de las potenciales diferencias; y finalmente, analizar la variación temporal en las concentraciones de PCDD/Fs y metales desde el estudio blanco, así como las posibles repercusiones en los riesgos sobre la salud de la población.
ESTE ES PARTE DEL ARTICULO PUBLICADO, a continuación el enlace:
//noticias.universia.es/ciencia-nn-tt/noticia/2009/07/22/659881/incineradora-residuos-industriales-constanti-supone-peligro-salud-poblacion.html#.TfcxG3JFgk0;facebook
Puntos:
14-06-11 14:09 #8153944 -> 8153688
Por:PIKAPIEDRA2010

RE: Incineradora ???
Amiga Agustina, no puedes negar tu interés. Pero ese estudio no es cloncluyente de hecho el enunciado de ese artículo dice: https://oticias.universia.es/ciencia-nn-tt/noticia/2009/07/22/659881/incineradora-residuos-industriales-constanti-supone-peligro-salud-poblacion.html#.TfcxG3JFgk0;facebook.

Por tanto dice: "la incineradora de resíduos industriales de Constantí supone peligro para la salud de su población".

Respecto de todo ello adjunto comentario de Greenpeace, sobre la incineradora de Constantí, y adjuntamos enlace:
De esta forma se volvería a cometer, cinco veces el mismo gravísimo error que se cometió con la construcción de la incineradora de Constantí. ...

LinK: https://ww.greenpeace.org/espana/Global/espana/.../incineradora-de-constant.pdf

Veo que insistís pues tenéis intereses muy personales inconfesables y por lo que empiezo ha ver, difícilmente conciliables con los intereses de una gran mayoría de la ciudadania de Cabrera.

Esos saludines.
Puntos:
14-06-11 14:19 #8154031 -> 8153944
Por:Toni47

RE: Incineradora ???
como siempre ya haceis vuestras apuestas.Agustina nada mas contesta ,me imagino que Ud, entendera lo que quiera pero la realidad es que aun no hay nada de nada, es mas tendran que mirar con tecnicos si contamina o no el ayuntamiento no dejara pasar nada que vaya en contra de nuestro pueblo, menos demagogia que estais a la que salta y aun ni se han pronunciado.Ellos son bastantes inteligentes para saber lo que es bueno o no.´´ALMOGAVAR, estes tranquilo que yo creo que este ayuntamiento no nos fallara,DESPERTA FERRO
Puntos:
14-06-11 14:24 #8154088 -> 8153944
Por:Agustina Rodriguez

RE: Incineradora ???
Si entra en el enlace que he puesto, no dice:"la incineradora de resíduos industriales de Constantí supone peligro para la salud de su población", sino todo lo contrario: "La incineradora de residuos industriales en Constantí no supone un peligro para la salud de la población". ESTO ES MANIPULAR LA INFORMACIÓN. Ademas, aún no he expresado mi opinión acerca de este tema, solamente estoy recabando información. CUANDO LO TENGA CLARO YA ME PRONUNCIARÉ, mientras tanto nadie lo va a hacer por mí. CUANDO COPIE ALGO HAGALO BIEN, pues puede llevar a confusión.
Puntos:
14-06-11 21:31 #8157974 -> 8153944
Por:laveu

RE: Incineradora ???
TONI47:

Qué técnicos van a mirar si la instalación contamina ? El arquitecto municipal ? Menuda formación (con todos mis respetos a la carrera de arquitectura) para decidir sobre una instalación de una compeljidad técnica como una incineradora.

Y quien va a decidir ? Los políticos ?

Y que pasa con los vecinos de Cabrea que respiraremos los humos de la incineradora el resto de nuestras vidas ? Y que hay de los gases de los miles de camiones que traeran la basura, y de los que se tendran que llevar las cenizas (entre un 30 i un 40% de todo lo que entra) dia tras dia y a cualquier hora circulando por las carreteras del municipio ? y que hay de los vecinos de los municipios vecinos que respiraran lo mismo qiue nosotros ?

Valbona d'Anoia verá con buenos ojos que miles de camiones circulen por una de sus calles, muy cerca de una escuela y viviendas, por el único acceso al Polígono Industrial de Cabrera d'Anoia ?

Es hora de reclamar INFORMACIÖN y TRANPARENCIA a l'Ajuntament. Sea del color que sea.

Os animo a pedir una reunión con el Alcalde para obtener información. Parece ser que es la única forma que tenemos. Quizás así alguien se plantee disponer de una página web como se merecen los vecinos de Cabrera, igual que la inmensa mayoria de municipios, con información sobre los temas que se tratan en el ayuntamiento y que puden afectar a nuestras vidas
Puntos:
14-06-11 22:09 #8158294 -> 8153944
Por:Mercedes Oso

RE: Incineradora ???
Buenas noches laveu,

me pedistes información en un mensaje privado y te conteste que solicitases, en el Ayuntamiento, una reunión conmigo, por qué no lo has hecho?.
Quizás tendrías una información más real si lo hubieras hecho, aunque me imagino que a tí y a otros como tú os interesa más la demagogia que la verdad.
Tenía un concepto más elevado de ti, siento haberme equivocado.

Saludos,


P.D.: La oferta de la reunión sigue en pie, para cuando tú quieras.
Puntos:
14-06-11 23:08 #8159032 -> 8153944
Por:laveu

RE: Incineradora ???
Em sorprén el teu missatge que demostra cap respecte cap a les persones que representes. Si la teva intenció era desacreditar-me penso que t'has equivocat ja que jo no he dit res que no sigui cert o tan sols la meva opinió personal peroò tu ets una representant política.

Com pots veure, tan bon punt he llegit aquesta nit el teu missatge privat ja havia demanat la reunió a l'Alcalde (t'adjunto còpia). També he respost a les persones que havien escrit a aquest Foro, només amb la intenció d'aportar informació, sense faltar al respecte a ningú.

Tot això ens ho podiem estalviar si l'Ajuntament fos més transparent amb la informació, independenement del seu color polític. No crec que la solució sigui que cadascú demani una reunió amb tu. Per quan una pàgina web municipal amb informació real i actualitzada dels assumptes que afecten al nostre municipi ? No és la primera vegada que ho demano.

Per cert, tu també podies haver-me fet un missatge privat com vaig fer jo en comptes de fer un correo obert a tothom tant despectiu per mi i per tots els que escrivim a aquest foro: "me imagino que a tí y a otros como tú os interesa más la demagogia que la verdad". Trobo tota una falta de respecte, més encara si prové d'algú amb la teva responsabilitat com a representant de la ciutadania.

Si tens informació sobre aquest tema, fes-la pública per a tothom.


Contra la demagogia, informació clara i veraç.



----- Mensaje reenviado -----
Para: "cabrerai@diba.cat"
Enviado: martes 14 de junio de 2011 21:44
Asunto: Informació sobre el projecte d'Incineradora


Sr. Alcalde

Li demano una reunió al més aviat possible per tal d'obtenir tota la informació disponible sobre els rumors d'un possible projecte d'una incineradora de residus al nostre municipi, tal com m'ha recomanat via correu electrònic la Regidora Mercedes Oso.

Li agrairé que em pugui rebre en horari de tarda i m'ho faci saber amb prou antelació.
Puntos:
14-06-11 20:42 #8157555 -> 8153688
Por:laveu

RE: Incineradora ???
Agustina: et compraries una casa a Constantí al costat de la Incineradora ? o a Hostalets de Pierola, al costat de la planta de tractament de residus de tot Barcelona ?

Us animo a que visiteu qualsevol de les instalacions d'aquest tipus que hi han a Catalunya. No cal ni que demaneu cita (tot i que gaire bé totes tenen programes de visites guiades gratuïtes), us podeu acostar a l'exterior i comprovar si us agardaria viure al costat. Jo he fet la visita a moltes d'aquestes instal·lacions de l'Àrea Metropolitana i se de que parlo. Acosteu-vos per exemple a l'Ecoparc de Zona Franca i si suporteu només 5 minuts m'ho dieu i no torno a escriure una sola paraula sobre el tema. O acosteu-vos a la Incineradora de Sant Adrià. Però els fums d'una incineradora no serien el problema més important si es fa amb l'última tecnologia de depuració de gasos, que és hipercarísima i només s'ho poden permetre economies de paisos sense crisis. Dubto que aquí disposessim d'aquests diners, i si no consulteu els pressupostos de l'Agència de Residus de Catlunya, dels més retallats als pressupostos que demà aprova el govern.

Està clar que una instal·lació d'aquest tipus es fa per tractar una gran quantitat de residus. Ens cal una cosa així a un municipi de menys de 2.000 veïns ? Encara que comptessim els residus de tota la comarca s'ens quedaria gran. És a dir, a una instal·lació així es tractarien els residus de milers i milers d'habitants de molts municipis: imagineu la quantitat de camions de residus circulant cada dia (i a totes hores, incloent nit i caps de setmana) per les carreteres que creuen el municipi. I després compteu una quantitat de camions similar per transportar les cendres (entre un 30 i un 40 % en pes dels residus que entren)per les mateixes carreteres. Això no és contaminant ? i no fa pudor ? Acosteu-vos qualsevol dia a una de les carreteres d'accés a qualsevol incineradora i m'expliqueu si us agradaria viure a menys de 2, 4, o 10 kilometres.

Arguments cientifics a favor i en contra, podem trobar els que vulguis però fixeu-vos qui els fa i qui els paga. Podeu consultar la pàgina web de Greenpeace i trobareu estudis fets per organismes i experts independents. I si parlem de Dioxines, uns compostos altament tòxics i acumulatius, la seva detecció és cientificament molt complicada per la seva composició i baixa concentració als fums d'incineradores de residus, més encara la seva depuració. Es coneixen des de fa pocs anys però els seu major problema és la seva acumulació als teixits, encara no es poden tenir prou dades dels seus efectes acumulatius. Us arrisqueu a respirar-los el resta de la vostra vida ?
Puntos:
15-06-11 08:19 #8160704 -> 8153688
Por:castigadordecanros

RE: Incineradora ???
esPERO QUE OS SIRVA UN POCO EL SIGUIENTE TEXTO

Razones suficientes para un NO
Aunque fuera cierto que la incineración es una solución al problema de los residuos, el precio que hay que pagar es demasiado alto. Es absolutamente falso que las plantas incineradoras no produzcan cantidades significativas de contaminación peligrosa. Estos son algunos de los productos que se generan en el horno de una incineradora:

contaminantes clásicos: dióxido de carbono (calentamiento global), óxidos de nitrógeno (neblinas urbanas y ozono a nivel de suelo), cloruro de hidrógeno (brumas ácidas), dióxido de azufre (lluvia ácida)

metales pesados, como plomo, cadmio, mercurio, cromo... (tóxicos y bioacumulativos)

organoclorados, como fosgenos, benzenos, fenoles clorados, PCBes, dioxinas y furanos (altamente tóxicos, cancerígenos, biocumulativos)

sustancias sin identificar y cuya toxicidad se ignora
Los filtros instalados en algunas (en España se pueden contar con los dedos de una mano) incineradoras son eficaces para retener algunos de los contaminantes anteriores, como el ácido clorhídrico (formado a partir del cloruro de hidrógeno). El resto escapa de manera significativa por las chimeneas: el contenido en metales pesados y organoclorados de las zonas próximas a las incineradoras es significativamente mayor que en zonas alejadas, habiéndose medido cantidades anormalmente altas en la leche materna y la leche de vaca (en Inglaterra está prohibida la venta de leche procedente de vacas que pastan cerca de incineradoras).

Según un estudio realizado por la Agencia del Medio Ambiente de EE.UU. la incineración es la primera fuente de contaminación por dioxinas.

El cumplimiento de la normativa comunitaria, nacional y autonómica no garantiza la protección del medio ambiente y la salud pública. Las dioxinas y los furanos no están regulados para incineradoras de residuos urbanos. Además, los niveles máximos autorizados de emisión no tienen en cuenta el riesgo de acumulación en la cadena alimentaria. En el caso de los metales pesados no se establecen niveles específicos para cada uno de ellos por separado.




La incineración NO soluciona nada
Lo que se quema en una incineradora debe ser fabricado de nuevo. Se calcula que se generan 25 toneladas de residuos durante las fases de obtención de materias primas y elaboración por cada tonelada de material producido. Por tanto, la incineración agrava el problema de los residuos.

Por cada 3 toneladas de basura que entran en una incineradora se produce 1 tonelada de cenizas de fondo tóxicas, y que por tanto necesitarán ser depositadas en un vertedero especial. El resto se transforma en gases y cenizas volátiles.

Así pues, la incineración no elimina la basura sino que la redistribuye en el aíre, el agua y la tierra y la hace más tóxica.




La incineración NO es una fuente de energía
Solamente un ejemplo: la incineradora de residuos urbanos de la ciudad de Tarragona genera 30.000 megavatios-hora cada año; el reciclaje de las 18.000 toneladas de papel y 9.000 toneladas de cristal que quema en ese mismo intervalo de tiempo ahorraría unos 165.000 megavatios-hora.

La incineración despilfarra la energía




La solución ya existe
La pregunta clave no es ¿Qué hacemos con los residuos? sino ¿Qué podemos hacer para producir menos residuos?
Reducción del consumo (aumentar la durabilidad de los productos facilitando su reparación, simplificar embalajes y envases, etc)

Reutilización (apoyo al envase retornable, freno a los productos de "usar y tirar")

Reciclaje intensivo y compostaje (producción de abono) de la fracción orgánica de la basura.

No se trata de ninguna bella utopía. Sin ir más lejos, el Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA) desde 1991 está llevando a cabo una experiencia piloto de compostaje y reciclaje intensivo llamada Residu Mínim en tres municipios próximos a la ciudad de Barcelona: Molins de Rei, Sant Cugat y Torrelles (60000 habitantes en total). La experiencia ha conseguido superar ya los niveles de recuperación de residuos previstos por la Generalitat de Catalunya para el año 2000.
Hay muchos ejemplos más que demuestran la viabilidad práctica de estas soluciones.

La incineración es totalmente INCOMPATIBLE con el reciclaje intensivo. Los materiales que se recuperan para su reutilización o reciclaje son, al mismo tiempo, el material combustible que necesita la incineradora para su correcto funcionamiento.





El negocio de las incineradoras
Pregunta ingenua: ¿Por qué la incineración se favorece como método de eliminación de residuos, vistos sus riesgos e ineficacia?

La respuesta es que se trata de un negocio floreciente, que mueve grandes cantidades de capital. Una instalación incineradora (que transforma residuos urbanos en residuos tóxicos) cuesta del orden de los 40.000 millones de pesetas; una planta de compostaje (que transforma residuos urbanos en recursos), del orden de 150 millones de pesetas.

Los principales sectores económicos interesados en impulsar la incineración son:

ingenierías nucleares (ante el declive de la industria nuclear han entrado decididamente en el negocio de las incineradoras)

empresas eléctricas

constructoras

empresas productoras de envases y embalajes desechables (plásticos, Tetra-Pak)
Puntos:
14-06-11 15:16 #8154514 -> 8148301
Por:Xavier Bertran

RE: Incineradora ???
Bon dia a tots,

Crec que aneu pel bon cami de recaptar informació en qüestió. Anirem miran els links de Agustina i Picapiedra.
El que si hem preocupa una mica es el que diu la veu del que es pot arribar llençar a les escombraries.
Entenc que piles no hem de tirar, que oli tampoc, menys pintures, plàstics.
Però la realitat es que quan vaig a llençar les escombraries al contenidor mes a la vora hi veig plàstic d'ampolles, i al costat hi ha un groc per a plàstic.
Si es veritat que com el de llegiu, detergent no es pot llençar al groc per que es de productes tòxics, aquest al contenidor verd i després va a parar a un altre lloc. Incineradora, deixalleria Hostalets Pierola?
Al respecte crec que hi tenim un asignatura pendent.
Quan estava a l'ajuntament, passant tristement el temps com algun listo diu, vàrem proposar la construcció d'una petita deixalleria, per a classificar aquest rebuig, que no van veure amb bons ulls els socialistes, però si l'arquitecte, totalment subvencionada.
Però be, la qüestió es que s'ha de fer amb aquest rebuig?, que hem de fer per que la gent llenci correctament aquest residus. Que hem de fer amb les piles velles?
Jo ho llenco al poble on vaig a treballar on tenen una oficineta petita on recullen piles, bombetes i fluorescents, olis de cuina, metalls. I, es mes, ho premiaven amb un descompte al rebut de l'aigua.(per als veins del poble) Amb una persona que simplement diu, això possiu aqui, això allà.
No se si a Cabrera es poden llençar les piles als casals o a l'ajuntament.
Puntos:
14-06-11 20:25 #8157424 -> 8154514
Por:almogavar1961

RE: Incineradora ???
Encuentro muy edificante que entre todos vayamos dando nuestras opiniones y recabando toda la información que nos sea posible para publicarla aqui de esta forma compartirla.

Xavi,que yo sepa, en una de las ventanas de los bajos del ayuntamiento hay un cubo de reciclaje en donde se pueden tirar las pilas usadas.

Y Toni47, si de algo estoy segura, es de que el nuevo gobierno municipal y espero que la oposición, NO NOS FALLARAn y harán lo que sea mejor para nuestro pueblo no se convierta en un vertedero.

DESPERTA FERRO!!!!

Saludos.
Puntos:
14-06-11 21:34 #8158010 -> 8157424
Por:eclise

RE: Incineradora ???
buenas noches¡¡ estoi completamente de a cuerdo contigo almogavar en lo de que no nos fallaran y aran lo mejor para nuestro pueblo ya que yo si eso que se dice fuese verdad es ta ria en contra de la dicha incineradora aunque diese travajo a 200 personas por decir una cifrar ya que me vine a vivir a qui y deje la ciudad por la contaminazion y la tranquilidad que a qui se vive y poder respirar estos aires puros de cabrera.UN SALUDO.
Puntos:
14-06-11 23:56 #8159584 -> 8158010
Por:laveu

RE: Incineradora ???
Eclise,

Si us plau, mira't la part del missatge de resposta que he fet al Xavier Bertran:

"Els diners que costaria una instal·lació com aquesta de ben segur que podríen fer més servei al veïnat si es dediquessin a fer una Deixalleria com la que necessitem a Cabrera ... I també per millorar els camions de recollida selectiva: menys contaminants i sorollosos, o per fomentar la recollida selectiva amb campanyes d'informació i sensibilització del veïnat, o per fomentar l'aprofitament de la biomassa de les restes de poda i jardineria per generar energia elèctrica, o per fomentar el compostatge cassolà de les restes orgàniques, o per fer una planta de selecció d'envasos (Ecoparc)de plàstic, metalls i briks..."

Imagina els diners que costaria una instal·lació tan complexa tècnicament i d'elevat risc ambiental, dedicats a la millora de la recollida selectiva de tots els municipis que necessitem aquestes millores per fer una gestió més sostenible dels nostres residus. De ben segur que es generarien més llocs de treball i més riquesa, amb cap risc ambiental i un millor servei per la ciutadania.

Tenim dret a una Deixalleria, a més i millors contenidors de recollida, a vehicles de recollida més nets, a un Ecoparc, a una planta de tractament de la Biomassa, a Compostadors casolans, a disposar de més informació sobre la gestió dels residus, a no hipotecar el nostre futur amb instal·lacions de tractament finalista dels residus.
Puntos:
16-06-11 10:32 #8170361 -> 8157424
Por:PORTATIL 69

RE: Incineradora ???
Yo pienso que por donde se tiene que empezar y vuelvo a recarcarlo y lo hare tantas veces como haga falta es.

POR EMPEZAR NOSOTROS EL PUEBLO A RECICLAR SI SE RECICLAR SE SABE LO QUE SE TIRA Y DONDE SE TIRA QUE PARA ESTO SE ESTA LUCHANDO PARA CONTENEDORES DE RECICLAJE PUES YA QUE CABRERA DISPONE DE ELLOS UTILIZARLOS......

De esta manera cuando tiran las basuras con los camiones va todo distribuido,,,,,,,,,,,,

CRISTAL,,,PLASTICO,,,CARTON Y PAPEL,,,,,,,ORGANICO,,,,,,Y BASURAS

Y para las pilas hay unos contenedores pequeños que son de carton que en CAPELLADES hay al entrar de algunas tiendas ,me imagino que para quien vaya a SAN PEDRO a comprar tambien habran........

Y en lo que decis no creo que EL NUEVO GOBIERNO al completo en cuanto tengan los proyectos y vean los resultados y no sean favorables para CABRERA no lo hagan

A en el AYUNTAMIENTO TAMBIEN HAY CONTENEDOR PARA PILAS

Salu 2
Puntos:
17-06-11 16:34 #8181433 -> 8170361
Por:laveu

RE: Incineradora ???
Portatil 69 i altres:

RESULTATS DE LA GESTIÓ DE RESIDUS MUNICIPALS (l'any 2009):

Tones recollides a Cabrera: 1.215,98
Tones recollides selectivament: 115.19
% Recollida Selectiva/Total de residus: 9,54
La mitjana de la comarca de l'Anoia va ser 19.86% i a tot Catalunya 37.53 %.

Conclusions: a Cabrera no es recull selectivament més del 90 % dels residus. A L'Anoia ho fem una mica millor però tot i així més del 80% dels residus no es recull selectivament.


Què passa ara amb els milers i milers de tones de residus que no es recullen selectivament? Han d'anar a parar a abocadors (com el d'Hostalets de Pierola) o a Incineradores com la que sembla ser (encara ningú ho ha confirmat) volen fer a Cabrera.

El problema és que cremant els residus donem el missatge a la població que no cal que s'esforcin en fer separació de residus, tot es pot cremar, diuen que no contamina (molts científics ho posen en dubte) i, a sobre, seguirem pagant més i més.

Jo i moltes persones creiem que els diners que es dedicarien a construir una planta incineradora podrien invertir-se en millorar l'actual sistema de recollida selectiva de residus, invertint en sensibilitació ciutadana, millores en la recollida i transport dels residus, Deixalleries a tots els pobles, plantes de tractament de le restes de poda i restes orgàniques... sense cap risc de contaminació.

Hi han municipis a Catalunya que ja arriben a recollir selectivament el 80% dels seus residus. Sense anar més lluny, A Sant Sadurní d'Anoia, el primer any d'implantació del nou sistema de recollida selectiva domiciliària porta a porta ja han arribat a recollir selectivament més del 60% dels residus que generen.

Si la mitjana del % de recollida selectiva a Cataluna fos del 80%, perquè necessitariem una incineradora?

A Alemanya, Austria, Suïssa i altres païssos desenvolupats és veritat que tenen incineradores de residus però abans han aconseguit separar al màxim els residus, arribant a taxes del 80% o més, de manera que a les incineradores només arriba una petita part, molt ben seleccionada i controlada. Sovint a aquests païssos tenen lleis que obliguen i controlen als ciutadans a fer la recollida selectiva dels residus que generen. Aquí, malauradament no estem en aquesta situació.

I pel que fa al que dius de confiar amb els nostres polítics... Com podem confiar en algú que no ha fet cap esforç en donar cap informació a la ciutadania durant els darrers anys ? No Socialistes, ni ERC, ni CIU, ni altres grups locals han sigut capaços d'informar de res sobre aquest projecte ni sobre cap projecte municipal. Ni tan sols se n'ha parlat durant la campanya electoral o als programes electorals que ens han fet arribar a les bústies tots els grups. Hem d'esperar a que tinguin presa una decisió i llavors ja sigui massa tard per donar la nostra opinió?
Puntos:
14-06-11 23:37 #8159323 -> 8154514
Por:laveu

RE: Incineradora ???
Xavier Bertran, em sembla que tenim raons per estar preocupats.

Però la informació no l'hauries de buscar a aquest Foro sinó a l'Ajuntament, on el partit polític de les llistes electorals de les que formaves part, CIU, està ara al govern municipal. Són ells els que han de fer publica tota la informació disponible sobre aquest tema, sigui quina sigui, és la seva responsabilitat informar a la ciutadania. No és cap retret sinó un suggeriment.

Per cert, una incineradora és una planta de tractament finalitsa dels residus, és a dir que no hi ha cap possibilitat de recuperació dels diferents materials que composen les diferents fraccions dels residus ja que tot el que entra es crema. En un món amb recursos limitats com el nostre, no té cap sentit no recuperar o reciclar al màxim els nsotres residus.

Els diners que costaria una instal·lació com aquesta de ben segur que podríen fer més servei al veïnat si es dediquessin a fer una Deixalleria com la que necessitem a Cabrera (espero que ara amb CIU al govern torneu a proposar-ho). I també per millorar els camions de recollida selectiva: menys contaminants i sorollosos, o per fomentar la recollida selectiva amb campanyes d'informació i sensibilització del veïnat, o per fomentar l'aprofitament de la biomassa de les restes de poda i jardineria per generar energia elèctrica, o per fomentar el compostatge cassolà de les restes orgàniques, o per fer una planta de selecció d'envasos (Ecoparc)de plàstic, metalls i briks...

Recorda que Cabrera d'Anoia i la comarca de l'Anoia tenen els índexs de recollida selectiva més baixos de Catalunya. Hi han molte scoses per millorar, només cal mirar qualsevol altre municipi. Es poden consultar les dades a la pàgina web de l'Agència de Residus de Catalunya. I tot això pagant cada cop més per la recollida i tractament de les nostres escombraries.
Puntos:
15-06-11 01:55 #8160412 -> 8159323
Por:Xavier Bertran

RE: Incineradora ???
laveu,
per l'interes com a veïns així ho farem, ens informarem tots millor.
El tema de la deixalleria, hi ha tot un projecte de deixalleria tipus C crec, que vàrem presentar.
No obstant, no se si es pot fer, però actualment, jo aniria mes per projectes mancomunats, es a dir amb altres municipis. No se si es pot fer com en d'altres serveis però potser si.
Avui, per a mi, es mes llogic compartir despesses amb d'altres ajuntaments en tenir coses en comú.

De fet en el seu temps, el servei de recollida d'escombraries havia d'ésser mancomunat, s'havien posat diners per a la compra d'un camió amb la mancomunitat (capellades, vallbona, carme crec i no se si algun que altre municipi) però entre que el representant de l'ajuntament no s'enterava de res (socialista castell) i el poc interes de complir del altres companys de viatge, nopaltres amb un servei de recollida mes car. Per què? No ho se.
Altres tonteries que van fer els socilistes de lépoca, comprar una desbrozadora molt potent, per a troncs. Mai no es va fer servir, això si, la mancomunitat es va gastar una pasta molt gran. Es va cedir l'ús,crec, a una empresa de Vallbona, però mai es va fer servir, perque no van pensar que la maquineta necessitava un tractor que tires d'ella de mes de 140 cavalls.
Potser tenia un sentit si es volia fer la franja de seguretat, però es clar, amb el representant que teniem a la mancomunitat, les veiem passar. De fet quan els vàrem questionar sobre la màquina ens va dir que era per a triturar tot tipùs de deixalles, de mobles, bla, bla, bla, però la realitat es que vàrem buscar les característiques de la màquina per internet i vam inclús poreguntar a qui la va vendre, una empresa de Vilafranca i, res de res de tot això.
Feina d'opossició, de control.
Anem obrint els ulls? Hem tingut i en tindrem de personalitat.
Puntos:
15-06-11 16:46 #8164449 -> 8160412
Por:laveu

RE: Incineradora ???
Xavier, ara que esteu al govern municipal teniu l'oportunitat de posar en marxa tot el que fins ara eren propostes, començant perquè el propi Ajuntament tregui a la llum pública tota la informació sobre la incineradora (el primer Ple ordinari seria una bona ocasió per fer-ho) i seguint per totes les mesures per millorar la recollida selectiva de residus, incloent la Deixalleria i la mancomunitat per a la recollida de residus.

Per fer una Deixalleria no cal una gran instal·lació, municipis més petits ja en tenen, ni tampoc una gran inversió. Dificilment podreu trobar municipis que la vulguin mancomunar (els més propers ja en tenen i tot i així quedarien molt lluny perquè el veïnat de Cabrera en fes ús). L'Ajuntament té molts terrenys de titularitat pública per fer una petitat instal·lació i segur que a la Gene i a la Dipu trobareu bona predisposició per posar-hi diners, ara que també les governa CIU.
Puntos:
15-06-11 16:58 #8164542 -> 8160412
Por:almogavar1961

RE: Incineradora ???
No creeis que sería bueno para todos hacer una reunión y exponer claramente nuestros puntos de vista y que se nos informe de lo que se ha estado hablando en el ayuntamiento hasta el momento sobre esta planta? Creo que es un tema que nos interesa a todos y en el debe de haber la mayor transparencia posible.

Es más soy partidari@ de que se hicieran este tipo de reuniones trimestralmente para que tanto el ayuntamiento y sus habitantes tengamos una fluida comunicación. Además tenemos una página web municipal, que no sirve para nada, tan sólo para saber la dirección, teléfono, y poca cosa más de nuestro municipio. No pensais que podría servirnos para vincular en vez de no servir de nada como hasta ahora? Creo que ya es hora de poner hilo a la aguja y que los habitantes de Cabrera en vez de pedir, empecemos a dar.

DESPERTA FERRO, que estàs dormit!!!!!!!!!!

Salutacions

Almogavar.
Puntos:
15-06-11 19:08 #8165841 -> 8160412
Por:Pipe64

RE: Incineradora ???
Almogavar estoy de acuerdo contigo en la propuesta de las reuniones.

Por otra parte, la Sra. Mercedes Oso podria informar a todos los vecinos a los que representa de una manera global y no solo en reuniones individuales. Este foro es uno de los medios con los que cuenta para hacerlo, ya que la web municipal no sirve para nada y seria conveniente buscar otros medios de distribución de lo que se hace o piensa hacer desde el Ayuntamiento. Sobre todo en cuestiones que significan hipotecar el futuro de Cabrera para muchos años.

Salut
Puntos:
15-06-11 19:33 #8166090 -> 8160412
Por:PIKAPIEDRA2010

RE: Incineradora ???
Más información sobreincineradoras:

https://ww.greenpeace.org/espana/es/System-templates/Search-results/?all=incineradora%20constanti


No hace falta juzgar solo aporto comentarios de entidades tan consolidadas como Geenpeace.

Saludos.
Puntos:
15-06-11 20:19 #8166591 -> 8160412
Por:PIKAPIEDRA2010

RE: Incineradora ???
Crec que la nostra administració de l'Ajuntament, te els seus propis mecanismes d'informació. Els regidors i diferents partits polítics, com ara CiU i ERC que están al Govern Municipal. No crec que la fórmula assembleària sigui la més correcta per corretgir tendències o polítiques del nostre municipi.

S'enten que els que són Regidors de Govern tenen suficient capacitat per regir els destins de tota la ciutadania de Cabrera en tots els àmbits, també per suposat en aquest.

Jo, per exemple m'hi nego. S'han unit en contra de la majoria del poble (contra els Socialistes). Els Socialistes es troben a l'oposició i estan per a controlar, però no per Governar i prendre decisions. Als PSC ens toca vigilar, res més.

Aquestes coses, no passaven, abans no passaven, no van passar mai en vint anys.

El que no es pot fer, és fer servir qualsevol excusa, com fa el Sr. Xavi Bertran, per criticar al Socialistes, que per cert són la majoria social del poble, que han quedat a l'oposició per decisió majoritària de la resta de regidors del Ple. És a aquest majoria de regidors, es a dir, CiU més ERC, la que ha de exercir amb transparència la seva tasca, i donar explicacions. No a sobre demanar-li explicacions al PSC-UPCA, quina mena de partits són aquest de Cabrera que a sobre es demanen explicacions a l'oposició. O fer sevir maniobres de distracció com els nens de parvulari amb la mestra.

Això només passa a Cabrera!!!. Aquest Govern de ferros, que desperti!!!. Que s'expliqui o el més provable, és que tingui que respondre sense ni tan sols arribar a les urnes. Es pensen que tot ho poden fer a la Comissió de Govern, sense passar pel Ple o menys encara, ni tan sols passar per les urnes.

Aquests insults a la intel·ligència sobren. Qui te el poder l'ha d'executar i sobre tot ha prendre decisions. Equivocadament o no però la ciutadania de Cabrera, vol respostes i solucions.

Desperteu Ferros!!!. Ara toca governar. I feu-m'he un favor. Governeu amb transparència i diàleg, però no vingueu a buscar als Socialistes de la UPCA, per ser copartícips i solidaris amb les decisions d'aquest Govern Municipal. Nosaltres ni voliem ni volem central incineradora. Expliqueu-li això: als Huguet de Can Feixes, a la B. Torres, a la Codorníu, Can Gallego i la Freixenet. Que quan comenci a pujar el grau d'acidesa del nostre raïm veurem on el col·loquem. El col·locarem a sota de les vostres cases.

Que quedi clar, no volem incineradora, ni planta de tractament, ni contaminats de merda de tot Catalunya.

Sempre hem estat per Cabrera i la seva Gent.

Salut amics. Per que Som Cabrera.
Puntos:
15-06-11 20:45 #8166856 -> 8160412
Por:eclise

RE: Incineradora ???
pica pica te tendrias que llamar y no pica piedra o siiiiii por lo de tabernicola es que nen antes el dichoso edificio a hora la incinedadora joderrr luego que sera?????????? no sabeis perder macho¡¡¡ acaso esta algo echo para juzgar????? o a caso esta demostrado que es malo?????? el que quiera una esplicazion que la busque mercedes ya la dio no???? si hay dudas esta el ayuntamiento para quejarse y no esto para crear malos royos como creais los de upca heee pero por mucho que digais que digan o que yo mismo diga no vamos ni a creer ni a creernos unos a otros ni a solicionar nada asin lo mejor es lo que dice almogavar oooo hacer lo que yo he echo hablar con la persona a decuada y yo la creo asta que no se me demuestre lo contrario okey?? saludos .
Puntos:
15-06-11 20:51 #8166910 -> 8160412
Por:Toni47

RE: Incineradora ???
Pero que te pasa? Dios mio que te pasa?.Relajate y toma una tila, que aqui nada mas se comenta, que yo sepa nadie dice que lo vayan a hacer mañana, ¿ pero que te has pensado? no nos des clases que ya hemos ido a la escuela algunos y otros a la universidad.

ELS FERROS ESTAN DESPERTS Y TANT¡¡¡¡¡¡


No parlis de transparencia POR FAVOR¡¡¡¡
Puntos:
15-06-11 21:32 #8167266 -> 8160412
Por:eclise

RE: Incineradora ???
este ni con una tila se relaja que se fume un porrete mejor jejejejejejejje un saludo.
Puntos:
15-06-11 21:34 #8167281 -> 8160412
Por:laveu

RE: Incineradora ???
Pikapiedra, de quins mecanismes d'informació parles ? De la web municipal ? d'algun butlletí o full informatiu ? En 4 anys de govern de dos partitis diferents i tres Alcaldes diferents no s'ha fet públic cap informació per cap mitjà d'informació a la ciutadania. VERGONYÓS.

T'aconsello que busquis informació sobre el significat de Participació Ciutadana i Democracia.

Em nego a que 5 persones triades per executar un determinat programa de govern (veieu els programes electorals) decideixin el futur de tot un poble, no només pels 4 anys de mandat que tenen sinó per vàries generacions.

No parlem d'assemblees sinó del dret a la informació del veïnat.

M'alegro que els socialistes estiguin per dir no a la Incineradora i t'agrairia que donis a conèixer tota la informació que sembla que tens tu o els socialiistes sobre aquest tema en aquest Foro. També t'animo a demanar al grup Socialista que presenti una moció al primer Ple municipal per rebutjar la incineració de residus al municipi i per posar una web municipal amb tota la informaciño que ens mereixem el veïnat.
Puntos:
15-06-11 21:39 #8167322 -> 8160412
Por:Xavier Bertran

RE: Incineradora ???
Picapiedra

Els socialistes son la minoria social, per que les altres opcions han anat sortin com a opcions diferents, si no de que, ho entens això? Si un esta conten amb el que hi ha si queda. I sera que no.
En quan a escusses, no cap niuna, aprofito el foro per a fer saber la base i la arrel d'on be.
Transparencia, si molta, com aprobar presupostos per una quantia menor per a fer-ho directament l'alcalde sense haver de fer falta l'aprobació del ple, pressupost que es divideix en dos o tres cops. totalment ilegal.
I les comissions de govern, el que bon segur no faran es servirles com els socialistes, aprofito (excusa), per a fer cales per anar de vacances, tocant un punt avui, dos cuatre dies mes tard i cobrant i cobrant. I quan s'ha de contestar a Sorea, que passa, diuen que no hi son. Quins pebrots.

Tal com diu Toni47 entenc que aquest es l'estat en que es troba aquest projecte.
Puntos:
15-06-11 21:45 #8167374 -> 8160412
Por:laveu

RE: Incineradora ???
Eclise, també t'animo a tu a compartir amb tothom la informació que sembla que tens facilitada per "la persona adecuada" de l'Ajuntament. I a proposar-li també que presenti una moció al proper Ple en contra de la incineració de residus al municipi.

Jo encara espero que em convoquin per parlar-ne, tot i solicitar-ho per escrit.

Amb tants missatges i encara ningú ha confimat o desmentit que existeixi un projecte d'instal·lació d'una incineradora. Ni tan sols la regidora o els mebres de diferents partits que han fet missatges els darres dies: INDIGNANT !!!

Volem saber que passa amb aquest tema ? hi ha o no un projecte d'instal·lació d'una Incineradora al municipi ? En quin pount es troba ? Perquè no s'ha informat al veïnat durant la campanya electoral ?
Puntos:
15-06-11 21:49 #8167403 -> 8160412
Por:laveu

RE: Incineradora ???
Toni, sembla que saps algunacosa més que no expliques "que yo sepa nadie dice que lo vayan a hacer mañana".

T'agrairiem que donis tota la informació de que disposis d'aquest assumpte. Perquè amagar-ho ?
Puntos:
15-06-11 22:07 #8167548 -> 8160412
Por:eclise

RE: Incineradora ???
buenas hola laveu ala respuesta a tu pregunta te dire que desde el primer momento que A QUI se dijo me informe y no e creado malos royos con la incinerarora porque al igual que tu crees alos socialistas yo creo a la persona de esquerra que me lo dijo y a qui tambien lo a dicho asin que repito asta que no se demuestre lo contrario la creo y nada cada uno que se crea REPITO lo que quiera creer si fuera tan malo como aqui se dice ten por cuenta que estaria en contra TOTAL¡¡¡¡¡ YA LO DIJE ASIN QUE DIGAN QUE POR DECIR QUE SERA LO PROSIMO QUE DIRAN HE???? VETE A SAVER PERO SI NO ESTUVIESEN FUERA Y ESTUVIESEN DENTRO OTRO GAYO CANTARIA Y AQUI POQUITO A BLARIAN ESTOS SEÑORES QUE SE CREEN ASTA LO QUE DICEN JEJEJEJEJEJEJEJE ME RIO PORQUE NO ESTAMOS TONTOS Y SAVEMOS LO QUE QUEREMOS JEJEJEJEJJEJE GRACIAS A DIOS Y MENOS MAL QUE SE QUEDARON EN PUERTAS YYY PORQUE SERAAAAAA BUENO UN SALUDO Y ESTAS EN TU DERECHO A IR Y QUE TE DESPEJEN LAS DUDAS DE TODO DE UNA FEZ POR TODAS .
Puntos:
15-06-11 22:08 #8167550 -> 8160412
Por:Toni47

RE: Incineradora ???
LAveu yo no escondo nada, sois vosotros que escondeis, no doy información porque primero no la tengo, y segundo tengo plena confianza en nuestro equipo de ayuntamiento "yo si los vote", pero no se puede especular con lo que no se conoce. SI AUN NO HAN EMPEZADO A TRABAJAR Y YA ESTAIS ELOCUANDO .por favor.

AH¡ pero no te preocupes que yo tambien pediré o iré alpleno que lo expliquen y si no has venido yo misma te lo explicarè.



DESPERTA FERRO¡¡¡
Puntos:
15-06-11 22:12 #8167586 -> 8160412
Por:Toni47

RE: Incineradora ???
HOLA ECLISE, cuantos dias sin leer tus risa, me alegro de leerte por aquí.SALUDOS.
Puntos:
15-06-11 22:28 #8167704 -> 8160412
Por:eclise

RE: Incineradora ???
Riendote Riendote Riendote toma risassss jejejejejejejejjej y muchas gracias estas soltera?????? esque tengo un primo soltero y claro ..... jejejejejejejejjej es broma asin cambiamos de temita ya que prefiero la coÑa y como aqui todo vale pues ala¡¡¡¡¡¡ yo me a punto a decir el disparate mas gordo saves que los burros hablan toni????siiiiii de verdad que hablan creeme nena puede que diga un disparate o ke¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ sea verdad jejejejejejejejejej un saludo.
Puntos:
15-06-11 22:30 #8167726 -> 8160412
Por:almogavar1961

RE: Incineradora ???
Sigo pensando que antes de que este tema llegue al pleno, francamente no sé muy bien cómo funciona y cómo se toman las decisiones municipales, tendríamos que hacer una reunión o asamblea para que se nos informara de cómo está el tema, Aquí se está elucubrando mucho, y según quién y como siempre, va por ti Pikapiedra, dándonos clases de política, y ya empiezo a hartarme, si quiero que me den clases, me matriculo de nuevo en la facultad y me enseñan ciencias políticas, no un "politiquillo" que no acepta la realidad como tú, que sigues viviendo en el mundo del perfecto socialista y esto es Cabrera d'Anoia y "el salustianato" pasó a mejores tiempos. Y no te preocupes tanto por el FERRO, que está bien despierto y pendiente de todo, porque el FERRO, somos los habitantes de Cabrera d'Anoia.

Así que DESPERTA FERRO!!!!!!

Saludos-

Almogavar
Puntos:
15-06-11 22:42 #8167823 -> 8160412
Por:PIKAPIEDRA2010

RE: Incineradora ???
Ser apolític és una cosa,
ser apartidista és una altra cosa,
i ser antipartidista és una cosa molt diferent.

Ets molt lliure de no votar,
i també ho ets per votar a qui vulguis,
però si us plau: respecta a les i els altres,
respecta als que pensen d’una altra manera.
Respecta't. Respecta la democràcia.

El sistema no és perfecte, però es pot millorar;
pot canviar a millor, però també a pitjor;
per això és tan important no abandonar,
perquè si tu abandones, la teva veu desapareix.

El teu silenci no farà desaparèixer el que detestes,
simplement, et deixarà inerme davant l'opressió.

No odiïs. Pensa. Comparteix. Proposa. Escull. Exigeix.
No et deixis manipular. Sigues lleial només a la teva consciència.
Que ningú et faci callar... i molt menys et prohibeixi votar.

Jaume d’Urgel
Puntos:
15-06-11 22:50 #8167885 -> 8160412
Por:eclise

RE: Incineradora ???
Ozuuuuuu chiquillo lo siento mister pero no entiendo el ingles porque zoyyyy incultozzz zave usted¡¡¡ un saludo y cuando quiera le ago un gaspacho andaluz.
Puntos:
15-06-11 22:51 #8167895 -> 8160412
Por:Toni47

RE: Incineradora ???
Molt maco i molta veritat ara vas i el posses en practica



Desperta ferro¡¡¡¡¡
Puntos:
15-06-11 22:54 #8167925 -> 8160412
Por:almogavar1961

RE: Incineradora ???
Bonic poema, ara veiem tots que ets una persona cult/a

Però també tenim tot el dret a que no ens donis més lliçons de ciències polítiques.

Salutacions

Almogavar
Puntos:
15-06-11 23:20 #8168175 -> 8160412
Por:PIKAPIEDRA2010

RE: Incineradora ???
Tampoc heu de donar lliçons vosaltres a la resta de com han de pensar, viure o votar. Penseu-hi, penseu-hi.

Penseu el que volgueu però no manipulareu, per que estem per despertar, com Socialistes, el coneixement dels ciutadans de Cabrera sobre la incineradora.

Nosaltres no despertem ferros, això ho deixem pels ferrers.
Nosaltres despertem i desvetllem consciències. Poder és molt profund, i no teniu per què entendre-ho. Només demano que respecteu la nostra ideologia i a la meva gent. Sé que és molt dur per vosaltres tot això que dic, però poder amb els anys i a força d'escoltar-ho, ho entendreu. Només es tracta de pensar una mica, i respectar la visió de l'altre.

Afortunadament la cultura penetra a la pell sense que se n'adoni ningú i els missatges d'esperança i de progrés cada vegada ressonen més, com altaveus de la INDIGNACIÓ.

Els valors de la solidaritat, del humanisme i de l'igualtat estan per sobre de la desqualificació personal que alguns feu i practiqueu a la vida quotidiana.
No defallirem i continuarem, amb constància i humilitat, el que trobem que és de justícia i fonament de la nostra existència.
Pròximament La Rosa de Cabrera (Guanyar o Enganyar?).

Em fa mal als ulls veure el que veig, i escoltar el que escolto, però tal com va dir l'Honorable President Macià al congrès del POUM: "Catalans, arribarà un dia en que el treball vencerà!!!".

Salutacions fraternals.
Puntos:
15-06-11 23:24 #8168224 -> 8160412
Por:PIKAPIEDRA2010

RE: Incineradora ???
Us adjunto el fur sobre la plataforma que porta dies constituint-se, que pròximament es registrarà al registre d'entitats cíviques de la Gene.

Us presento a la Plataforma Anti-CentralIncineradora Paci Cabrera:

El seu link és: https://ww.facebook.com/profile.php?id=100002532487687

Salutacions.
Puntos:
15-06-11 23:46 #8168496 -> 8160412
Por:Toni47

RE: Incineradora ???
Pikapiedra ¿POR QUE sus mensajes siempre pone 38 ? no entiedo porque lo hace ¡es simple curiosidad¡ ¿ SERÁ POR SI TIENE QUE BORRAR?
Puntos:
16-06-11 00:06 #8168741 -> 8160412
Por:laveu

RE: Incineradora ???
Entre tots i totes us esteu carregant aquest foro. prou de baralles infantils, partdismes, rialletes i insults. el tema És prou seriÓs. podeu obrir altres foros per insultar-vos mutuament.

Si no tenim cap informaciÓ sobre el projecte d'incineradora, millor que ens abstenim d'escriure res mÉs fins que algÚ sÀpiga que passa del cert.

Animo a tothom a reclamar informaciÓ al seu parti polÍtic o a l'ajuntament.
Puntos:
16-06-11 10:58 #8170562 -> 8160412
Por:PIKAPIEDRA2010

RE: Incineradora ???
Bon dia,

Estimada amiga de laveu, qui regeix els detins de Cabrera és qui governa, i ara governa és CiU+ERC. Són ells, els que han d'explicar políticament el que tenen estabert i acordat fer en aquesta temàtica. Un altra cosa, és la base social que m'imagino que ja estan treballant com he pogut observar.

La política amb majúscules és qui orienta les polítiques al municipi,i no els partits. Ho fa qui qui governa, i hi toca als que els hi toca. Ni a Cabrera, ni a cap puesto governa l'oposició, no ho he vista mai. Repeteixo governen per un pacte en contra del poble ERC+Convergència+Unió, probablement ells ja sabien que nosaltres els Sociates no volíem incineradora, i ells sí, que sabien el que tenien que fer al respecte d'aquesta qüestió, que mou uns molts interessos que no compartim la majoria de Cabrera. És la molta merda que se'ns be a sobre!!!.

No te cap altra explicació, governen els que algú volia imposar certs criteris anti-ambiental de l'Entorn Natural de Cabrera que està immersa en Plena Xarxa Natura 2000 Espai d'Especial Interès Paisatgístic i Biològic, on només niuen determinades especies d'aus protegides, i que ocorre igual amb el nínxol de flora i micològic...

Però nosaltres estem per controlar i així ho farem. ës una de les promeses feta al nostre electorat i afiliació, són 208 voluntats més qui vulgui afegir-se lliurement.

Parles de partits polítics:
* Quan els de CiU diuen que no responen a les consignes de cap partit, això diu En Xavier Bertran, integrant de la llista de CiU i que la seva independència personal, està per sobre de tot; això és pot llegir en aquest fur.

* Els d'ERC no tenen ni un militant de base, i no segueixen la consigna general del seu aparell de partit, t'ho dic per experiència.

* Del PSC-UPCA són tots afiliats de base (tots amb signatura personal d'afegir-se al projecte socialista i progressista per Cabrera, més de 80 persones), amb una única orientació, seguir l'ideari programàtic de cada periòde: discutint, construint i fent autocrítica, quan cal.

Per exemple, si no governem a Cabrera és només per culpa nostra, per haver mirat només pel poble, i haver respost a la crida d'ajuda i haver-nos ajuntat amb qui només veia pel seu interès personal, com és el cas que ens ocupa.

Iniciativa espero respongui conforme al seu contingut Verd, però mai es sap.

Per que ho sé?, per que hi va haver un partit polític que ha estat oferint pels electors ciutadans que els hi votessin, a canvi de 200 llocs de feina, pels escollits. I hi ha tans com 176 testimonis, més una pila més, que no sel's van creure o no els va agradar la proposta de cremar merda a Cabrera.

Si ha saltat el senyal d'alarma ha estat gràcies a nosaltres PSC-UPCA,i com no amb la insistència de LAVEU, per un oferiment directe d'un senyor relacionat directament amb el nou tripartit de Cabrera (ERC+Convergència+Unió).

Que voleu més que us digui, us adjunto informació més detallada, vull fer incidència màxima al Decreto 16/2010 de la Generalitat de Catalunya.
Os adjunto la siguientes paginas WEB para que veais que solo es realizable esa actuación acogiéndose a ese Decreto 16/2010, y de la única manera posible que es Plantemiento Urbanístico nuevo y sugerir nuestro Ayuntemiento a la Junta de Gestión integral de Resíoduos de Catalunya, que Cabrera es pueblo candidato a que haya una Central Termica y clasificadora (como nadie lo quiere adjudicado), por que las otras están todas adjudicadas. Estos son los Links directos (esto escuece, pero es que queremos que escueza) :

https://ww20.gencat.cat/portal/site/arc/menuitem.60fb2478680e61fd624a1d25b0c0e1a0/?vgnextoid=4e6c53a2012d6210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=4e6c53a2012d6210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&newLang

https://ww20.gencat.cat/docs/arc/Home/Consultes%20i%20tramits/Normativa/Normativa%20catalana%20en%20materia%20de%20residus/decret_16_2010_es.pdf

https://ww20.gencat.cat/docs/arc/Home/Ambits%20dactuacio/Planificacio/pla_accio_rm.pdf (PLA D’ACCIÓ PER A LA GESTIÓ DE RESIDUS MUNICIPALS A CATALUNYA 2005-2012)

Salutacions.

Continuarem informant!!!
Puntos:
16-06-11 13:01 #8171542 -> 8160412
Por:Agustina Rodriguez

RE: Incineradora ???
Tan solo he podido abrir un enlace de los que ha puesto en el mensaje #8170562, del cual extraigo el siguiente fragmentoMuy FelizECRETO
16/2010, de 16 de febrero, por el que se aprueba el Plan territorial sectorial de infraestructuras de gestión de residuos municipales.
Artículo 1
Aprobación del Plan territorial sectorial de infraestructuras de residuos municipales
Se aprueba el Plan territorial sectorial de infraestructuras de gestión de residuos municipales, que se puede consultar en las dependencias de la Agencia de Residuos de Cataluña y en su sede electrónica (www.arc.cat).
Artículo 4
Ámbito territorial
4.1 El Plan territorial sectorial de infraestructuras de gestión de residuos municipales tiene como ámbito de aplicación todo el territorio de Cataluña.
4.2 La distribución territorial del Plan territorial sectorial de infraestructuras de gestión de residuos municipales se divide en siete zonas que, a su vez, se dividen en un total de 29 subzonas, de acuerdo con la descripción que consta en el anexo de este Decreto.
Artículo 6
Tipo de instalaciones
Los tipos de instalaciones que regula el Plan territorial sectorial de infraestructuras
de gestión de residuos municipales son las siguientes:
a) Plantas de trasvase o de transferencia.
b) Plantas de compostaje.
c) Plantas de metanización.
d) Plantas de selección.
e) Plantas de incineración y otros tratamientos térmicos.
f) Plantas para tratamientos específicos.
g) Depósitos controlados.
ANEXO
Distribución territorial
Zona 1. Región metropolitana de Barcelona
Ámbito 1.1. Alt Penedès y Garraf
Ámbito 1.2. Anoia Sud y Baix Llobregat (excepto municipios que forman parte de la Entidad Metropolitana de Servicios Hidráulicos y Tratamiento de Residuos).
Ámbito 1.3. Entidad Metropolitana de Servicios Hidráulicos y Tratamiento de Residuos.
Ámbito 1.4. Maresme y Vallès Oriental (excepto municipios que forman parte de la Entidad Metropolitana de Servicios Hidráulicos y Tratamiento de Residuos).
Ámbito 1.5. Vallès Occidental (excepto municipios que forman parte de la Entidad Metropolitana de Servicios Hidráulicos y Tratamiento de Residuos).
ESTO ES LO QUE INQUIETA TANTO A LOS VECINOS DE CABRERA D'ANOIA???????
Reflexionemos un poco....Aqui está la lista de muchos municipios que son tan aptos como el nuestro para estas instalaciones. Que no se adjudiquen, tan a la ligera, el papel de protector el partido UPCA. Somos más de 1000 habitantes con voz y voto, que decidiremos que pasará con este "proyecto" y otros que vendrán.
No me extiendo más, ya que les molesta a algunos, aun cuando estos mismos, incluyen mensajes de unas dimensiones impresionantes.
Puntos:
16-06-11 13:16 #8171698 -> 8160412
Por:PORTATIL 69

RE: Incineradora ???
Sr.Pikapiedra
Como le va a parecer a ud.correcto algo ya que ahora no es ud.el que lleva las riendas ya lo e icho en otras ocasiones uds.los socialistas son como el PERRO DEL HORTELANO que ni comen ni dejan comer.........

Por supuesto que se entiende que los que son REGIDORES DE GOBIERNO tienen suficiente capacidad para decidir el destino de CABRERA en todos los sentidos....

Es normal que ud.se niegue ya que esta legislatura ud.no puede hacer nada,solo,VIGILAR eso se les dara MUY BIEN........

Mal o muy enfadadoEso de que estas cosas no pasaban es verdad porque no habian uds.tenido la idea de la FAMOSA INCINERADORA o PLANTA DE RECICLAGE .pero tenga en cuenta que en veinte años ,han pasado cosas mucho peores.

Y aqui no hay escusas,como ud.dice que utiliza el Sr.XAVI BERTRAN ,para criticar a los socialistas.

Eso de mayoria socialista del pueblo si,porque han votado 208 votantes socialistas,pero tambien hay que tener en cuenta que han habido 502 votantes que estan en contra de uds. Los SOCIALOISTAS.

Sonriente ESO QUIERE DECIR ALGO......O NO¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Y lo de insultos a la inteligencia sobran,eso son todos uds. Los que tienen que tenerlo en cuenta ya que son los que insultan y faltan al respeto al pueblo entero.

Me gustaria saber si hubieran sido uds.los PSC-UPCA los que gobernaran que harian¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡pues lo mismo que hace E.R.C Y CIU....

Ellos no han pubicado nada solo se han limitado a informar de montar una planta de reciclage .......que podria ser posible,pero no dan obcion a nada segun los socialistas ya esta montada asi les van las cosas¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Como e dicho al empezar son el perro del hortelano ni hacen ni dejan hacer,solo saben con perdon meter mierda
Puntos:
16-06-11 23:28 #8176895 -> 8160412
Por:almogavar1961

RE: Incineradora ???
Laveu, Tienes toda la razón: aquí se debe venir a aportar, no a dar clases de política ni de dignidad. Si tenemos algo que aportar pertfecto, sino, mejor nos abstenemos de intentar ser la conciencia de todo el pueblo como algunos intentan a base de insultos y menosprecios.

Y supongo que ya sabes mi lema...DESPERTA FERRO, espero que a ti Laveu, no te moleste, ya que no es mi intención molestar a nadie.

Saludod.

Almogavar.
Puntos:
17-06-11 10:23 #8178832 -> 8160412
Por:PIKAPIEDRA2010

RE: Incineradora ???
A qui vol prendre el numero i aqui vol empaperar, quan la teva companya a faltat al respecte com ve sent habitual a la amiga laveu, em refereixo a la Senyora Oso.

He pogut repassar les vostres intervencions i aneu a saco i amb falta de respeecte contra qui parla contra la vostra intencionalitat i estrategia conjunta,


AMICS MEUS S'HA ACABAT. TOTS A CONTESTAR EDUCADAMENT I AMB COTRRDIALITAT A AQUEST GRUPET TAN PROLÍFIC.

US HO DEMANO JO, SI US PLAU, JA N'HI HA PROU D'INSULTS AL CONEIXEMENT.
QUE PASSA, ¿QUE MENTRE MÉS BURRO I MENYS CONEIXEMENT ES TE S'ESTÀ MÉS HABILITAT PER DECIDIR PER UN POBLE?. HOME, MÉS MANIPULABLES SI QUE SÓN, ALTRA COSA...?
Puntos:
17-06-11 12:16 #8179568 -> 8160412
Por:luz celestial

RE: Incineradora ???
Disculpeme pero tendria que mirar todo lo que anterior mente a escrito ustet en este foro que eso no es de ser un buen cristiano al igual que otras personas del foro que tampoco tienen buen fondo .
Puntos:
17-06-11 23:39 #8184682 -> 8160412
Por:almogavar1961

RE: Incineradora ???
¿Y eres tú precisamente quién habla de "ir a casco, de grupo prolífico, de falta de respeto y de estrategia conjunta" ? ¿Tú que acabas denominando burros a los que crees que están manipulando a los que os han quitado la alcaldía, es decir a los habitantes de nuestro municipio?.
Y para rematar: OS LO PIDO YO, ¿tanto poder de convocatoria tienes?

ESO MISMO TE DIGO YO YA ESTA BIEN Que yo sepa nunca he insultado ni faltado al respeto de nadie en este foro, en cambio, tú a mí me has llamado pedante, inculta y has dudado de mis estudios universitarios. No insultes más nuestra inteligencia con tus intentos de educarnos.

DESPERTA FERRO!!!!!!!!!!

Saludos

Almogavar.
Puntos:
17-06-11 23:48 #8184743 -> 8160412
Por:luz celestial

RE: Incineradora ???
Uy por dios y la santa virgen a ustes les arreglaba yo con 3 padres nuestros.
Puntos:
17-06-11 23:57 #8184809 -> 8160412
Por:almogavar1961

RE: Incineradora ???
Luz celestial, por el bien de mi sagrada alma le ruego esos 3 padres nuestros.

DESPERTA FERRO!!!!!!

Saludos y que Dios la bendiga hermana

Almogavar
Puntos:
18-06-11 18:20 #8188859 -> 8160412
Por:luz celestial

RE: Incineradora ???
Gracias mujer yo rezo por todo el mundo todas las noches y pido paz en el mundo a hora lo are en este foro y os a consejo que a provecheis el tiempo que nos queda en la tierra para ganaros el cielo.
Puntos:
04-07-11 20:43 #8297484 -> 8160412
Por:laveu

RE: Incineradora ???
Sembla que ens hem oblidat del tema del foro ? Qué passa amb la Incineradora ?

Tants grups polítics al poble i ningú sap res ? Potser no hi ha res ? potser tots amaguen el que saben ?
Puntos:
05-07-11 00:12 #8299066 -> 8160412
Por:Xavier Bertran

RE: Incineradora ???
La Veu,
Crec que hi ha poca informació de moment. Crec que el que hi ha es un acord de tots els polítics de tirar-ho endavant si la promotora escollis Cabrera D'Anoia. Crec que es una instal·lació tipus la de Mataró.
Crec que tu pots aportar molta informació al respecte perque en saps d'aquests temes.
Com veus Veu, crec moltes coses i, crec que aquest es el problema de moment, que no en sabem tots mes. I ben segur els polítics no es volen cremar ni dir això serà així o d'aquest altre manera perque de cert, el que hi ha es l'acord , entenc que votat en comissió i no se si en sessió plenaria.
Puntos:
06-07-11 14:41 #8309645 -> 8160412
Por:siscaner

RE: Incineradora ???
Veo ke sigues igual de despistado la veu no es la seÑora oso,si te miras otros hilos ella siempre entra con su nombre y apellido no como algunos que se escudan en un apodo






P.d:como ya dije en otro hilo y como se que alguno-a me lo reprochara mi apodo lo saben la mayoria de mis amigos y allegados no como otros...



Desperta ferro.......
Puntos:
07-07-11 03:21 #8314541 -> 8160412
Por:Tu padre

RE: Incineradora ???
hola siscaner yo se quien eres y sino tengo un tecnico electronico espacial con base en callo canros que me lo dira en dos o trecientos años,bueno va dimelo no
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Queremos una incineradora en cabrera??? Por: PAIC CABRERA 19-06-11 23:40
eclise
28
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com