Foro- Ciudad.com

Orba - Alicante

Poblacion:
España > Alicante > Orba
08-02-11 20:53 #7030255
Por:noregistrado1986

MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Article d'opinió escrit per Salvador Sendra Perelló al Canfali- Marina Alta.

La Màgia de l'alcalde d'Orba

Els mags mantenen l'atenció del públic cap a un lloc mentre, per l'altre, preparen la sorpresa.
L'alcalde d'Orba manté l'atenció del ciutadà en les subvencions però la realitat és molt diferent. Com és un mag dolent, li hem descobert el truc.
On estan els diners de l'aigua potable que va adjudicar fa quatre dies? Res per aquí, res per allà; han desaparegut! I, on han anat a parar? Aquesta resposta és més complexa, però tampoc està exempta d'una bona dosi de màgia. Us ho explicaré perquè he mirat baix la taula i m'he trobat que, amb l'entrada de Paco a l'Ajuntament, fa quasi 8 anys, va entrar també FCC per gestionar la recollida del fem, i ho va fer sense concurs ni publicitat, segons he pogut constatar en els arxius.
FCC, molt agraïda, va demandar l'Ajuntament amb quasi 300.000 per impagats. Fa poc que l'alcalde ha adjudicat la recollida del fem a una altra empresa, també << por Decreto de Alcaldía y sin publicidad>>, i ho ha fet perquè ha tancat el deute de la demanda d'FCC. Endevindeu d'on ha tret els diners per a tancar-lo? Uns polvets màgics i... Sorpresa! Però sabem que no és així. Paco va crear el forat amb la contractació d'FCC i ara li ha costat vendre l'aigua potable per pagar les despeses del judici. L'alcalde, en el plenari, va dir que estava content perquè no li havien cobrat els interessos; i jo quasi caic de tos! No m'ho podia creure; no havia vist mai en ma vida un cinisme més gran que el d'aquesta persona que adjudica malament, ven l'aigua per a pagar el deute que ell mateix ha creat i, després, torna a adjudicar''a dit''. Doncs, Paco, ara ja no tenim res per vendre: recorda que ja ho has ventilat tot. La fantasia s'acaba i arriba la realitat: tatxan!
La pròxima vegada que ens vulga fer un truc de màgia, li direm que s'arromangue les mànigues perquè li hem descobert la maganxa. Les persones adultes sabem que, de normal, les coses es donen per la relació causa/efecte i no per l'<<abracadabra, pata de cabra>> que fa servir l'alcalde mentre estem entretinguts mirant les obres del Plan E i del Plan Confianza.
Puntos:
10-02-11 19:48 #7044005 -> 7030255
Por:gualterio malatesta

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Saoro, eres una crack!

Moltes gràcies per explicar el que passa!

Ánim, i per favor seguix així, que som molts el que t'agraim tot el que fas. I sino ja voras com el poble et recolza a les eleccions.
Puntos:
23-02-11 21:27 #7141552 -> 7030255
Por:familia extresada

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Que fort!!!, Que be escriu este xic!!!.Tot aixo es veritat???.Aixo es denunsiable???.I si es aixina, esta es la millor manera que trobes per fer-ho??. Pregunte sense cap idea.
Puntos:
23-02-11 22:31 #7142170 -> 7141552
Por:GUAPA1952

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Et done tota la rao, no sabem ni la meitat de les coses que passen al ajuntament de orba
Puntos:
27-02-11 20:33 #7165865 -> 7142170
Por:no registrado 1985

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
article publicat al canfali el dia 26 de febrer

PACO VILLAR AGUD(*)

Proposta al plenari per anomenar "Mentider oficial del poblé d'Orba" al portaveu ¿...? del BLOC

És conegut per tots els ciutadans la figura "cronista oficial del poblé" com a aquelles persones que per vocació, estudis i dedicació, son capacos d'informar-nos de fets ocorreguts al nostre poblé, valorats pels veíns per ser informació contrastada en els arxius,
Com a contraposició a aquesta figura, a Orba tcnim el "Mentider oficial del poblé" com a aquella persona que no sols no diu la veritat al carrer, sino que disposant d'un carrec públic es dedica setmanalment a difondre mentides sobre el seu poblé en artícles d'opinió en aquest mateix diari. Es el cas del portaveu del Bloc Salvador Sendra Perelló.
Fa dues setmanes en aquest mateix diari el nomena't amb aquest "títol" Salvador Sendra Perelló, en la seua facultat de portaveu del BLOC d'Orba, parlava de la magia de Paco Villar, alcalde d'Orba, fent quatre afirmacions falses, que a continuació hi ha que rebátre:
En primer lloc, deia el "Mentider oficial del poblé" que l'alcalde Paco Villar havia entrat a 1'Alcaldía de la má de ]'empresa que arreplegava el fem (FCC), segons afirmava haver comprovat, Salvador Sendra en "els seus arxius". Vull informar als lectors i veïns que vaig entrar en maig de 2003 i que el contrácte de neteja es va aprovar en comissió de govern, segons l'acta del 26 de Juliol del 2002 0 siga... de quin arxiu s'ha tret la informació el "mentider"?
En segon lloc, assegurava el "Mentider oficial del poblé" que el contrácte de l'empresa de neteja, La Generala, que ha entrat al poblé l'1 de Gener del 2011 ho ha fet "a dit". Si aquest subjecte, que encara em pregunte com un partit amb un poc de serietat com el BLOC l'aguanta com a portaveu, s'hagués molcstat en apropar-se al seu Ajuntament i preguntar al secretari o als funcionaris haguera vist que el contrácte estava publicat en el BOP, que está informat en la web de l'Ajuntament, que es va convidar a participar a tres empreses perqué feren les propostes en sobre tancat i la mes económica per als nostres veíns segons informes técnics és la que va entrar. En gramática parda, qui es creu que és una adjudicació a dit? Sols el " mentider". Producte d'una de les seues al-lucinacions? Que es conteste cadascú.
Així mateix, mantenía el "Mentider oficial de! poblé", Salvador Sendra Perelló, encara portaveu del BLOC orbenc, que l'aigua del poblé s'ha venut i que ha sigut per pagar retards que tenia l'Ajuntament amb 1'empresa de neteja FCC. Si no volies caldo, dos tasses, o siga dos mentides seguides, perqué l'aigua com ell deuria saber, ja que en el plenari se 1'hi ha explicat en mes d'una ocasió, no es ven a cap empresa com aquest demagog vol vendre'ns, per quan lo que s'ha tret a concurs és la concessió administrativa de la gestió de servei. Es a dir, les reparacions en les instal-lacions, despeses de llum, manteniment etc. etc, i tot acó sense que el cost de l'aigua s'incremente per als veïns tal i com ha quedat especifícat en el plec de condicions, que es troba a disposició de qui vulga consultar-ho en la web de l'Ajuntament. Amb aixó, apuntar que la gestió de l'aigua per empreses especialitzades está fent-se en la majoria de pobles del voltant independentment del color polític dels Ajuntaments (Parcent, Alcalalí, Pedreguer, Pego, Els Póblets etc.). Tot acó a efectes d'economitzar i gestionar de manera mes responsable el consum de l'aigua.
Pero el "Mentider" es mostra encara mes atrevit quan manté que el canon aportat per l'empresa adjudicatária de l'aigua ha sigut per pagar factures retardades a FCC, ja que si s'hagués documentat a l'Ajuntament abans de qué l'ansietat per escriure no li fera tombar el tinter, el personal municipal l'hi hagueren informat que a FCC no se l'hi deu res, ja que les factures retardades varen ser abonades durant l'estiu del 2010, i no amb el referit canon de l'aígua com ell promulga irresponsablement.
Total que quatre afirmacions, quatre mentides. Cosa que sembla greu per vindre d'un regidor que té les portes obertes del seu Ajuntament per poder verificar les seves afirmacions, pero que prefereix difamar, mentir i difondre una confusió inexistent en árticles d'opinió setmana rere setmana. Eixa circumstáncia, pel que té d'actitud destructiva i falsa, em porta, a proposar al plenari oficialitzar un nomenament que resulta trist, pero per desgracia merescut d'un regidor del meu poblé: "MÉNTÍDER OFICIAL DEL POBLÉ" AL PORTAVEU DEL BLOC D'ORBA, SALVADOR SENDRA PERELLÓ.
P.D. Dedicat al portaveu del BLOC: Repetir cent vegades una mentida no la converteix en veritat.
Per cert, he vist aquesta última setmana en l'article d'opinió, que segueix fent gala del títol proposat "Mentider oficial del poblé" quan parla d'una sentencia contra el seu Ajuntament de 300.000 euros a favor de l'empresa de neteja FCC. Només demanar-li si mitjancant este periódic, ens podria facilitar el número de la sentencia que condemna l'ajuntament i de quin "arxiu secret" ha tret aquesta afírmació. Ai, ai... sap que no hi ha cap sentencia, perqué no existeix tal condemna! Per molt que ho desitge, tampoc es tornará veritat!
(*) Alcalde d'Orba.
Puntos:
27-02-11 21:40 #7166397 -> 7165865
Por:noregistrado1986

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Jajaja, Villar per favor, així el periòdic Las Provincias(diari conservador) també és mentider no? Va que ja te'm descobert el joc i ara ja no pots eixir! Per molt que digues, el Síndic de Comptes no diu mentides!
Puntos:
01-03-11 00:11 #7174347 -> 7166397
Por:no registrado 1982

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Saoro tot això és veritat! jo que pensava que tu podries ser una alternativa seriosa... i no m´agrada massa el que estic llegint...
Puntos:
01-03-11 11:05 #7177916 -> 7174347
Por:gualterio malatesta

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
JA ERA HORA! joooooooder!

Supose que haurem d'esperar la contestació de Saoro.
Puntos:
01-03-11 12:48 #7178579 -> 7177916
Por:maldito

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Personalment no se el que es veritat o no. Sols se que no hi han politics en aquest poble; tan sols un grup de "xiquets" que s'escriuen notetes en periodics per enfonsar el del costat... La veritat patetic per part del cronista i del Senyor Alcalde per debatreliu en una "noteta".

De veritat les dues persones implicades trobeu que la politica d'un poble se resol escrivint 4 paraules o en fets?

Un poquito de porfavor...
Puntos:
01-03-11 18:52 #7181280 -> 7177916
Por:orbeta

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Hi ha un informe de la Sindicatura que és una sentència. Llegiu-lo en la pàgina web i penseu qui enganya a qui.
Puntos:
01-03-11 19:06 #7181390 -> 7177916
Por:no registrado 1985

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Orbeta, el informe de la Sindicatura es un informe, no una sentencia, perque la Sindicatura no es ningun jutgat, y en cap de lloc anomena irregularitats greus, acabant el informe amb recomenacions pera funcionar millor. De totes les maneres les interpretacions de cadascu son lliures, pero el resultat son sols recomanacions, açi podeu trobar el informe complet.

https://ww.sindicom.gva.es/web/informes.nsf/0/7BC904261CEDCCF0C125783900417713/$file/08C_Orba.pdf
Puntos:
07-03-11 10:31 #7217269 -> 7177916
Por:Rockadura

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Debat politic JA!!!

Deixeu de enviar notetes al periodic i feu un debat politic per a que els veins puguem vore les veritats i les mentides a la cara dels protagonistes.

Que tranquilets a casa s'escriu molt be, pero a primera fila i amb la presió popular les coses canvien molt.

PROPOSTA DE DEBAT:

VILLAR VS SAORO
Puntos:
09-03-11 09:36 #7239832 -> 7177916
Por:no registrado 1985

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Articles de opinio publicats al canfali el disapte 5 de març.

Orba
Villar replica al BLOC que l'adjudicació de la recollida de residus data d'un any abans de accedir a l'alcaldia


L'alcalde d'Orba, Paco Villar, ha eixit al pas de les deficiéncies en l'adjudicació de la recollida de residus recollides en l'informe de la Sindicatura de Comptes a con-seqüéncia de la denuncia del BLOC, per aclarir que aquesta "data d'un any abans de accedir jo a l'alcaldia". Segons ha precisat, "l'adjudicació es va fer el 30 de juliol de 2002 per solucionar en urgencia l'abandonament del servei de l'anterior concessionária i fins juny de 2003 no em vaig fer carrec de l'alcaldia".
A este respecte, argumenta que "aquella adjudicació comptava amb l'informe favorable del secretari, amb les ma-teixes condicions que l'anterior adjudicatária, que en optat per prorrogar a l'espera de que fructificaren les gestions iniciades amb altres pobles del voltant per
constituir un consorci que estal-viara costos".
Per a Villar, "eixa i no altra es la rao de haver-ho prorrogat, que no te res que vorer amb les acusacions interessades del portaveu del BLOC, que tracta de traure partit electoral d'aquesta circumstáncia, utilitzant una demagogia que sembla infantil, perqué lo que hi ha que garantir davant de tot es el servei als ciutadans, i mes quan es tracta
de una qüestió essencial pel fun-cionament básic del poblé com aquesta".
Així mateix, ha qualificat com "irresponsable" l'actitud del BLOC "per formular una denuncia d'aquest tipus quan, per una part dos dels seus tres regidors han estat integráts dins de l'equip de govern durant tota la legislatura i amb aixó son corresponsa-bles de tota la gestió municipal de estos quatre anys". Este ex-trem l'ha portat a afirmar a mes que "per eixa mateixa qüestió deurien conéixer de primera ma les limitacions de l'Ajuntament d'Orba en quant a recursos hu-mans, cosa que li es aliena a un organisme com la Sindicatura que normalment audita a municipis de mes de 50.000 habitants, amb personal específic per afrontar eixe tipus d'exigéncies".

PACO VILLAR AGUD (*)
De la mentida a l'insult, aquests son els arguments del BLOC d'Orba

La setmana passada destapárem les mentides del porta-veu del BLOC d'Orba, ací resumides en quatre punts:
- Deia el mentider: "l'alcalde Paco Villar entra a 1'alcaldía de la mà de FCC". Primera bola, enquant Paco Villar está d'alcalde desde juny del 2003 i l'adjudicació de FCC en juliol del 2002 (un any abans).
- Deia el mentider: "amb el canon de la venta de l'aigua s'ha pagat el deute amb FCC". Segona trola, ja que el referit deute es va pagar en 1'estiu del 2010 (prop de sis mesos abans del contrácte de la gestió de l'aigua).
- Deia el mentider: "s'adjudica a dit a la nova empresa de recollida de fem, la Generala". Tercera falta a la veritat, per quant encara es pot consultar en la página web de l'ajuntament i en el BOP la publicació del contrácte i l'expedient en l'ajuntament.
»Deia el mentider: "hi ha una sentencia que condemna l'ajuntament al pago de 300.000 euros a FCC".Quarta prova de falsedat, per quant no existeix tal sentencia, ja que no hi ha cap condemna.
Una vegada recordades i vistes per sentencia les mentides del portaveu del Bloc d'Orba, sembla i com constatem en 1'article publicat el cap de setmana passat en aquest mateix diari, a falta de millor arguments, el BLOC recorre a l'insult. Prova d' aixó és la afirmació on el BLOC "...considera l'informe redactat pel síndic de comptes és "demolidor", i el considera com una victoria davant la gestió "nefasta d'un alcalde dictatorial, militarista i fascista".
Respecte als insults, tan sols diré que en aquest poblé tots ens coneguem i que com a alcaldía dictatorial el máxim exponent ja el tinguérem durant les alcaldies del BLOC. Si amb "militarista" pretens insultar, he de dir-te que en el meu cas és mes un elogi. Estic molt orgullos de la feina desenvolupada al servei militar durant part de la meva vida.
En quant a l'insult de "fascista", pense que s'ajusta mes a les actituds de certs grups polítics intransigents i difamadors de mentides, per tal d'aconseguir uns objectius que no aconsegueixen amb la veritat i la feina, que amb la meua labor en 1'Alcaldía durant els darrers vuit anys.
També voldria fer menció a les mentides divulgades pel BLOC, referents a l'auditoria del síndic de comptes: On el BLOC diu "Greus irregularitats en els comptes d'Orba" el síndic de comptes sempre diu "RECOMA-NACIONS" i es limiten a sis després de tot un any d'auditar i fiscalitzar a un ajuntament de 2.600 habitants. En base a aixó, 1'equip de govern considera tot un éxit els resultáts d'una auditoria que servirá per millorar la gestió municipal.
(*)Alcalde d'Orba.

SALVADOR SENDRA PERELLÓ (*)
A Orba no hi ha cap dictador, per sort


Jo només em faig responsable dels articles que signe; de la resta, no. No subscric el que aparegué la setmana passada parlant de dictadors, de feixistes ni de res semblant. A Orba no hi ha dictadors; eixa sort tenim. A mes, el fet d'acusar algú de feixista no l'exclou de la democracia. Un feixista pot ser president o alcalde, si el voten.
Arreu de l'Estat tenim un greu problema amb les bana-litzacions dels termes perqué no ens costa gens acusar de dictador, o de feixista, o de coses per l'estil. El problema rau en el trauma social que arrosseguem de la mort de Franco i de la seua mediocritat al llarg de 40 anys. El dictador va morir manant, al llit, de vell, tranquil-let i calentet. I aixó ens ha marcat. Banalitzar els termes no significa haver superat els traumes. Hem d'assumir el nostre servilisme i la nostra por; el nostre conservadoris-me i la nostra vergonya.
No obstant, amb la democracia hi ha xicotetes coses que podem canviar en un país i en un poblé. Xicotetes coses que, fins i tot amb el nostre limitat coratge i el nostre patétic conformisme, podem millorar. No ens cal insultar sense fonamentar el que diem perqué respectant-nos també ho podem fer, i mes quan ens referim a i'alcalde del nostre poblé. A mi, per exemple, no m'agrada el que fa, per aixó em rebel-le. I tu, qué fas?
(*) Portaveu del BLOC a l'Ajuntament d'Orba.
Puntos:
09-03-11 13:56 #7241438 -> 7177916
Por:gualterio malatesta

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Crèc que el Sr. Alcalde ha estat molt però que molt be.
Puntos:
16-03-11 09:06 #7296326 -> 7177916
Por:No Registrado
RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Mireu el LEVANTE. Qui conta les mentides?

https://ww.levante-emv.com/comarcas/2011/03/15/comarcas-bloc-impugna-contrato-dedo-basura-orba/790491.html

No hi ha mes cego que qui no vol vor
Puntos:
28-03-11 18:57 #7383530 -> 7177916
Por:orbeta

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
Ja he llegit l'article. Interessant. Interessantíssim. Potser s'hauria d'escarbar una miqueta més. Tinc entés que els delictes tarden uns quants anys en caducar. No és per res: només per si hi ha delicte en totes estes maniobres. En la meua opinió, sí que hi ha, però m'agradaria que donara el seu punt de vista algun altre jurista més informat en la llei de contractacions i en la d'administracions públiques.
Delicte en la (no) contractació.
Delicte en la (no) adjudicació.
Puntos:
29-03-11 18:27 #7392238 -> 7177916
Por:orbeta

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
També podria considerar-se un delicte fer constar la meitat de l'import del servei del fem en el pressupost per així evitar traure el concurs públic durant 7 anys?
I pagar les factures sense que l'import conste en el pressupost?
Estaríem parlant d'eixos 950.000 euros que no tenen partida i que estan pagats sense assignació pressupostària?
Em referisc a l'informe del Síndic.

Gràcies
Puntos:
30-03-11 12:36 #7398043 -> 7177916
Por:marina alta

RE: MÉs corrupciÓ (tema interessant)
No se quien tiene o no la razon, lo unico que se es que el pueblo debe mucho dinero y el portavoz del bloc no ha gobernado, asi que el alcalde puede decir misa, pero los dineros se deben y esta deuda la ha generado su equipo de gobierno. Las palabras son bonitas pero la deuda es real y se ha generado con este alcalde y este ayuntamiento, asi que al menos el del bloc me aporta el beneficio de la duda, a los otros como dijo Jesus "por sus obras los conocereis" y ya los conocemos, ya.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
L'espectacle d'Orba Por: POBLEORBA 06-05-12 20:34
POBLEORBA
0
QÜESTIONS DE POLITICA DE LA GENT D'APEU Por: No Registrado 12-08-09 21:34
consiliari
9
ORBA PERQUÉ NO TE POLIGON Por: No Registrado 19-07-09 16:38
No Registrado
11
“HERBES NATURALS I MEDICINALS D’ORBA” Por: O R B A 10-05-07 10:38
O R B A
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com