Foro- Ciudad.com

Orba - Alicante

Poblacion:
España > Alicante > Orba
04-10-10 21:52 #6248054
Por:domisu

peña taurina
avorer qe penseu de la tasca qe ultimament fa la peña a les festes de bous
Puntos:
05-10-10 19:21 #6254212 -> 6248054
Por:No Registrado
RE: peña taurina
Per la meua part yo trobe que fa molt bones festes de bous ara nia dos ganaderies:asensi i crespo que els animals que tenen no valen res.I an conter d´eixes podrien portar german vidal i carlos orient.
Puntos:
11-10-10 11:57 #6290142 -> 6254212
Por:No Registrado
RE: peña taurina
tens rao.
Puntos:
11-10-10 17:41 #6292221 -> 6254212
Por:domisu

RE: peña taurina
carlos orient5 ya no te ganao
Puntos:
12-10-10 12:55 #6296977 -> 6292221
Por:No Registrado
RE: peña taurina
Jo comprenc que la gent vulga lo milloret de lo milloret per a les festes. Pero també hi ha que vore que en esta vida tot no es pot tindre. Feume cas que si fore per nosaltres a orba vindrien les millors ganaderies, pero tenim que cenyirnos a un presupost del que no ens podem ixir. I com comprendreu, no val el mateix portar a asensi o a crespo que ortar a vidal o santos zapateria.

Dit aixo, també voldria dir que aquest any per desgracia no he pogut gaudir de les festes d'aquest poble per motius de treball, pero segons m'han informat crespo ha fet el que tenia que fer, que era portar bones novilles per fer bons matins, i no crec que haja decepcionat a molta gent. Es un home que te poc ganao i lo poc que te ho te prou bo. Tinc moltes esperances posades en aquesta ganaderia i se que si tot li va be sera una ganaderia bona en un futur no molt llunyà.

També m'agradaria aprofitar aquest tema obert per incentivar a la gent que participe proposant noves actuacions o noves propostes per a les fetes taurines d'orba, per vore si les sugerències que es proposen en aquest tema es poden portar a terme. Demane que siguen sugerències raonables i que no falten al respete a ningu. Moltes gracies.
Puntos:
12-10-10 13:21 #6297147 -> 6296977
Por:No Registrado
RE: peña taurina
Crespo el mati que va vindre eu va fer molt be, les ganaderies molt fruixes van ser la de asensi divendres pel mati i la de gregorio jesus disapte de mati que va ser molt penos, per la meua part yo a crepo no el descartaria perque pot fer matins i mig dies molt bons i devertits pero si que m'agradaria que portaren al cova de pedreger algun any domes per provarlo que no te mal ganao i tambe dir que les festes de bous cada any son millor sobretot gracies a Saoro al mestre per tota la faena que a fet i esta fent durant tot l'any
Puntos:
12-10-10 19:05 #6299108 -> 6297147
Por:No Registrado
RE: peña taurina
una cosa el cova de pedreguer els animals que te no va len res la vaix vore actuar a benidoleig i els animals naven com si naren pe la montaña al seu aire.
Puntos:
12-10-10 19:24 #6299276 -> 6299108
Por:No Registrado
RE: peña taurina
perdona que el diga pero ia dies i dies tots el dies les millors vaques que puga hi haure de les bones ganaderies com la paloma sempre no fan bona actucio, no costa res portala algun any per aprovarla com per exemple han fet en hermanos noguera, la cometa,carlos domenec, crespo ect
Puntos:
12-10-10 19:53 #6299519 -> 6299276
Por:No Registrado
RE: peña taurina
carlos domenec ancara la podien portar pero el cova els animals que te no valen res.
Puntos:
12-10-10 20:26 #6299788 -> 6299276
Por:No Registrado
RE: peña taurina
i tu tampoco vales nada el año pasado hizo una buena temporada i este año no la hecho tanto pero no ha estado mal, carlos domenec si que vale que poco sabes tu de toros
Puntos:
13-10-10 12:33 #6303038 -> 6299276
Por:maldito

RE: peña taurina
Respecte el que s'ha dit de que Crespo i Asensi no feren bons matins; uns altres diuen que si. Al igual que uns troben que el Cova deuria vindre o no, altres diuen que te bons animals i d'altres diuen que no en te per vindre a Orba. Hi ha un comentari que diu perfectament que els animals tenen dies i tots els dies no están els animals al maxim nivell. A més, aquest any, ha sigut un any dolent a nivell d'actuacions dels animals; però, no sols en el poble d'Orba en totes les provincies i Comunitats on es celebren els bous al carrer en ramat de corro. Per aixo; no podem valorar exactament totes les actuacions dels ramaders per veure-l's una vegada i en una situació molt concreta.

Respecte a la ramaderia de Carlos Domenech (primerament nose com te el ramat; perque sa parlat molt que es venia que s'asociaven en altre ramader...) Dir, que no torna al poble d'Orba perque s'arriba a un acord perque duguera uns animals que després ningu els veguerem...suposadament eren 2 vaques roges i 1 bou roig de molt de renom.Se soltaren 3 negres que pasaren per el mig del carrer i poc més.
Trobe que es prou motiu perque descanse un bon temps.

Respecte a les ganaderies de German Vidal i Carlos Orient (com be abans s'ha dit, Orient ja no la ganaderia) i totes les ramaderies importants no tenen cabuda en el cartell, perque el presupost es el que hi ha. Tant la comisió de festes com la penya taurina fem un esforç molt gran per incrementar aquest presupost per poder portar ramaderies de renom.

Pot ser falta iniciativa d'alguns comersos i empreses per col·laborar en la festa (com se fa en altres pobles com Pedreguer o Ondara); també dir que d'altres han estat molt implicades en la penya com Dasi, Marorba, L'hostal, El Xapista o Miralles.(segur que sen pasen algunes pero no moltes).

Pense que la gent podria fer una critica constructiva i proposar millores i espectacles que es pugeren fer durant les festes dels bous.
Per ejemple posar arena en el carrer dels bous perque els animals no patixquen tant ja que el terra tindria una millor aderencia i no caurien; també la gent se sentiria mes segura en la terra ja que l'asfalt s'asvara i molt.
A mi m'agrada molt que el dilluns de vespra se feren bous perque era una vespra morta; l'unic que la nit estige molt gela perque en la paella la festa s'acaba molt pronte. S'haveren pogut fer bous per la nit també. El dijous per la vespra ho vec molt be sense bous la gent disfruta molt del dia dels quintos pero que allargen la disco-movil.

Cualsevol proposta nova i iniciativa que es propose sera ben rebuda
Puntos:
13-10-10 18:32 #6305222 -> 6299276
Por:Miguel Rumbo

RE: peña taurina
M'agrada molt aquest tema que s'ha obert per a que la gent del poble participe amb la millora de les festes taurines.

Son unes festes que tot el mon espera any rere any amb molta impaciencia i es els que treballem en l'organització d'aquestes festes sempre estem mirant per millorar aquestes festes. Pero esta clar que mai es podran fer unes festes al gust de tot lo mon, i per aixo es un molt bona proposta la de que en aquest foro fer propostes per a la millora de les festes d'agost del poble d'orba.

Ara be, desgraciadament aquest any no he pogut gaudir de les festes d'agost d'orba, i no puc opinar de com han estat si be o malament. Lo que se d'aquestes ultimes festes es per la gent que m'ha estat dient el que ha passat.
Ara be, no se com va estar la vesprada de bous del dilluns, pero aixo va ser un canvit d'ultima hora perque els festers van voler, i jo crec que es un gasto molt elevat el pagar un dia senser de segur per fer tan sol una actuació.

Respecte a la supresió dels bous del dijous (dia dels quintos) jo soc una de les poques persones que encara defen que es facen bous, ja que es veritat que tot lo mon s'enpasa eixe dia amb la beguda perque s'escomensa molt pronte a beure. Pero tan sols hi ha que vore les estadistiques d'accident al dia dels quintos. L'ultim va ser en 2003, i l'anterior a eixe va ser ja en el segle XX. Estadísticament no es un dia de perill, i per aquest motiu no vec el perque de suprimir els bous el dia fort de la festa.

M'agradaria que la gent votara per vore quina ganaderia o quines vaques o bous li agradarien vore en el poble d'orba. L'associació taurina faria tot el que podria per portar ganaderies volgudes per la gent del poble.

Ja per ultim llançar una pregunta sobre els canyissers d'orba: Que trobeu que beneficien o perjudiquen en l'espectacle de les entrades del poble d'orba?

Moltes gracies.
Puntos:
14-10-10 18:00 #6311753 -> 6299276
Por:familia extresada

RE: peña taurina
Amigos extranjeros van ha alucinar, van a degustar una extrema crueldad!
Somos los mejores en atormentar, somos los mejores en martirizar, nuestras fiestas populares nunca las olvidaras!!!

El toro de la Vega, el toro de San Juan, el toro embolado o el toro enmaramao; la sangre y el dolor es plato principal, el sufrimiento ajeno es magistral, goce con nosotros viendo agonizar a un animal!!

Esta es la imagen que ofrecemos al resto de la humanidad, profesionales del tormento mas cruel, menos mal que en esta tierra no todo el mundo es igual.

BIENVENIDOS A LA ESPAÑA MEDIEVAL, EL SADISMO DE UNA SALVAJE HUMILLACIÓN!!

Sangrientas tradiciones son aberraciones a la moral, disfrazar la cultura de irracionalidad, despreciando la vida y la muerte de un animal.

Vustra tradición es nuestra maldición, NO HABRA DESCANSO HASTA LA ABOLICIÓN
Puntos:
15-10-10 00:47 #6315132 -> 6299276
Por:maldito

RE: peña taurina
En primer lloc per nosaltres tu tambe ets extranger per no parlar la nostra llengua; aixina que no fa falta que et refereixques als extrangers que venen al nostre Pais Valencia ja que tu tambe ets un extranger a la nostra terra.

Segon lloc; es diu que d'ilusions tambe es viu, eixa es la vostra ilusió abolir algo que mai sera suprimit. Perque els bous no sols son festa i cultura; es una pasio un sentiment.

Abans d'anar en manifestasionetes i escrits en un foro anonim; perfavor si tant voleu als animals comenseu per eliminar les perreres (fem camps per a gosos, eixes granjes de vaques (on estan tancades sense poder menejarse i sols fan llet i son alimentades en pinsos d'engorde). Almenys els animals que nosaltres defenem i volem estan criats en les millors condicions en bons menjars i en moltes atencios.

A per cert eixes visites al zoologic o als circs amb els fills per favor no els dugau aixo si es una aberració; tindre animals tancats si senyors tancats en caixes sense poder menejarse i adriestarlos a fer coses que moltes vegades son humillasons per aquests animals. Que d'aixo no els dius res als teus compatriotes extrangers.
Puntos:
17-10-10 13:11 #6335782 -> 6299276
Por:domisu

RE: peña taurina
bueno hasta vist qe si qe añia aficio pero no trobeu qe podriem fer algo mes per la festa som per exemple cambiar al corro tirar arena o demanarli a lajuntament qe protegixca la festa mixansant la declaracio de orba com villa teurina
Puntos:
22-10-10 14:03 #6370405 -> 6299276
Por:Miguel Rumbo

RE: peña taurina
Ja fa temps que pense que es necesari un canvi de carrer, perque portem les millors ganaderies amb les millors vaques i bous de tot el mon. L'unic que no es poden lluir per culpa del corro. Es un corro prou menut, estret i si no fora prou esta desnivellat.

Quan estaven fent el carrer terraseria vaig tindre una mica d'esperança ja que en un principi jo veuia que anava a ser un carrer molt ample. Despres van fer el que van fer, posant la mitjana eixa al mig i per si no fora prou fent els badems que hi han, (que per altres pobles ja ens coneixen com al poble dels bots, VERGONYA, pero aixo es una altre tema que no es te perque discutir aci). Aixi que un altra vegada anem a parar al mateix carrer que sempre, el que jo propose i vuldria saber que opina la gent es el carrer fontilles, des que s'enxampla fins la cantona del nou carrer que arriba fins l'escola.

El corrar estaria al final del carrer (en la cantonada del carrer nou) les entrades serien des de la creu avall, de la llar dels pensionistes per miguel d'hunamuno, de la llar dels pensionistes per carrer denia, plaça i major o be carrer denia, plaça i major.

Que trobeu?

Aprofitant que he tret el tema de les entrades, que opineu d'un nou recorregut per fer alguna entrada un poc variaeta, que no siga sempre la mateixa. El recorregut que tinc pensat es de la llar del pensionista per canonge sendra agafant la curva pel carrer denia cap a la plaça i dins del corro del carrer major.

Vos deixe la meva opinio, a vore com va.
Puntos:
23-10-10 13:44 #6376220 -> 6299276
Por:maldito

RE: peña taurina
Jo trobe que el canvit de carrer seria una bona idea respecte al espectacle; pero tambe vec altres inconvenients. Per exemple com mes ample es un carrer mes roden les vaques i aixo provoca que estes es fixen menys en les rateres (per rematar i clavar el cap que es lo que li agrada al poble d'Orba i tambe treballen menys els obstacles.) Tambe molta gent que ix a la plaça o als bars pasa per els bous i mira un rato i aixo fa ambient i el carrer ple; que si es donare en un altre emplaçament no podria ser. Jo pense que la solucio ideal seria posar arena de chinchilla al terra perque els animals tingeren un millor agarre i es sentiren mes segures. Aixi si que es veuria una semana taurina en collons i calses. Vec bona idea variar el recorregut de les entrades algunes actuacions.
Puntos:
29-10-10 19:19 #6417259 -> 6299276
Por:No Registrado
RE: peña taurina
I si canciaren de carrer quin seria perque tots posses els quinze carafals i es queden igual d´estrest
Puntos:
29-10-10 22:39 #6418830 -> 6299276
Por:Miguel Rumbo

RE: peña taurina
Si ho fem en la part ampla del carrer fontilles guanyes uns metres.
Puntos:
30-10-10 14:26 #6421341 -> 6299276
Por:No Registrado
RE: peña taurina
Clar pero ni un problema i tots els cotxes que passen per ai que tenen que fer pegar tota la bolta a orba.
Puntos:
01-11-10 18:19 #6432447 -> 6299276
Por:Miguel Rumbo

RE: peña taurina
Eixe problema es solucionaria canviant la direcció de forma momentanea del carrer que passa per baix.
Puntos:
09-11-10 19:49 #6492793 -> 6299276
Por:No Registrado
RE: peña taurina
Pues proposaliul al president de la associacio taurina.
Puntos:
10-11-10 18:34 #6507244 -> 6299276
Por:Miguel Rumbo

RE: peña taurina
Tu la veritat no tens ni idea, a que no?!

A vore, jo el que vull es vore quina acceptació tindria el canvi de carrer per part del poble. No tinc que anar i dirli res al president de l'associació taurina. Més que res per si algu en veguera dient-me a mi m'ateixa coses, dons pot ser cridaría a Santa Faz, per a que m'internares alli.
Puntos:
10-11-10 20:29 #6508254 -> 6299276
Por:uno mes

RE: peña taurina
El problema no es tan soles del carrer que siga mes ample o menos, sino que també seria de uns cuants cadafals, que estan fets segons a la inclinació del carrer Major, i cambiarlos de lloc a un carrer mes pla, implicaria que eixos cadafals dendrien problemes de montatge.
Puntos:
15-11-10 09:19 #6535627 -> 6299276
Por:No Registrado
RE: peña taurina
tens tota la rao
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Comunicat Associació Taurina d' ORBA Por: maldito 06-02-13 01:56
Claudiorber
2
Blog associaciÓ taurina orba Por: maldito 26-09-12 20:44
domisu
3
ProgramaciÓ setmana taurina orba 2012 Por: maldito 09-07-12 13:47
Orbense
10
Associació Taurina d'Orba Por: Miguel Rumbo 30-04-12 14:46
Miguel Rumbo
18
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com