Foro- Ciudad.com

Vilallonga/Villalonga - Valencia

Poblacion:
España > Valencia > Vilallonga/Villalonga
24-04-14 19:11 #11995293
Por:NODO75

Libro Abel Soler
Las Provincias:
Un año del «secuestro» del libro de Villalonga
El historiador Abel Soler recordó ayer, con motivo del Día Internacional del Libro, que se cumple un año del «secuestro» del libro 'Villalonga. Història i geografia d'una vila de la Safor', escrito con motivo del 400 aniversario de la Carta Pobla. Desde entonces, según denuncia, los 800 ejemplares están custodiados en dependencias municipales por el alcalde socialista, Enric Llorca, «que prohibió su distribución sin más».
-------------------------
Safor Guia:
L'autor del llibre sobre la història de Vilallonga denuncia que es compleix un any del 'segrest' per l'alcalde Llorca

Abel Soler demana que l'obra “Vilallonga. Història i geografia d’una vila de la Safor", editada per l'Ajuntament, "isca al carrer en llibertat, íntegrament, tal com està; sense que l’alcalde Enric Llorca afegisca o arranque pàgines, obrant amb actituds pròpies de segles passats o de règims dictatorials". L'alcalde manté que el llibre el va encomanar l'aleshores regidor de Cultura, Alfred Giner (Compromís), de forma discrecional i sense consignació pressupostària.

J.C. 22/04/2014

Abel Soler, autor del llibre “Vilallonga. Història i geografia d’una vila de la Safor", editat per l'Ajuntament de la localitat, ha denunciat a través d'un comunicat que es compleix ja un any del "segrest" de la publicació, després que el llibre fóra imprés. Els vora 800 exemplars es troben des d’aleshores custodiats en dependències municipals per l’alcalde, el socialista Enric Llorca, que en va prohibir la distribució.

Soler ha lamentat el fet públicament aprofitant la commemoració del Dia Internacional del Llibre, el pròxim 23 d'abril. El llibre fou encomanat a Abel Soler per l'aleshores regidor de Cutura, Alfred Giner, de Compromís, amb motiu del 400 aniversari de la Carta Pobla, i abans que es trencara el pacte local PSOE-Compromís.

Mentre que Alfred Giner sosté que l'únic motiu de la confiscació és no recollir la doble denominació del municipi (Vilallonga-Villalonga), l'alcalde argumenta que el llibre es va encomanar sense consignació pressupostària, per la qual cosa hi ha encara un deute de 14.000 euros. Llorca assegurà fa uns mesos que el llibre no es repartiria mentre no hi haja una decisió presa per unanimitat de PP, PSPV-PSOE i Compromís. El passat desembre, una trentena de veïns participaren en una manifestació de protesta.

Abel Soler afegeix: "Es comenta que pretén desenquadernar-los per tal d’afegir una “salutació” oficial seua i canviar la portada amb el nom del poble en castellà; inexplicablement, ja que el llibre està escrit en valencià i, com els dos topònims (Vilallonga/Villalonga) són cooficials, és lògic que vaja en valencià".

'Falta de credibilitat'
Fins ara no s'ha organitzat cap comissió per a “desbloquejar” la distribució de l’obra, com havia promés l'alcalde. Per a Soler, l'alcalde "continua sense donar explicacions convincents sobre el segrest”, i l'acusa de no tindre "credibilitat".

Abel Soler adverteix que Llorca "no pot modificar un llibre o reimprimir-lo al seu gust sense vulnerar greument els drets d’autoria, seria un error de greus conseqüències legals i econòmiques".

Per tot això, l'autor demana que el llibre "isca al carrer en llibertat, íntegrament, tal com està; sense que l’alcalde afegisca o arranque pàgines, obrant amb actituds pròpies de segles passats o de règims dictatorials".
Puntos:
24-04-14 19:13 #11995294 -> 11995293
Por:NODO75

RE: Libro Abel Soler
Comentario lector Safor guia:

Ahí, ahí, saco un libro pagado por todos pero sin ser votado ni nada, solo por ser amigo, y si se quejan les llamo dictadores. ¿Este mensaje también lo vais a censurar?
Puntos:
24-04-14 19:31 #11995333 -> 11995294
Por:trencaclossques

RE: Libro Abel Soler
amigo de kien no tienes ni idea de kien es abel soler estos comentarios me recuerdan a cuando ,,la gosa sorda vino a vilalonga..como son sus amigos hale los contratan ,,que patetico no tener otros argumentos,,tanvien pagamos todo el pueblo algunos jornales a gente de su lista amigos hermanosi conocidos el que tanto le echo a la llugular a dora la del pp en pleno plenario,i a juan,r i el va i hace peor ,pero que se cree que lo paga de su bolsillo,,nodo se k el comentari no es teu,,pero li conteste igual ,,
Puntos:
25-04-14 17:13 #11996389 -> 11995333
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Clar que sabem qui es Abel Soler, al igual que els de la gosa sorda. Tot gent del bloc.

Clar que tenim arguments i els em dit ben clarets pero com no entra dins de la vostra ideologia mos digeu que segem patetics.

Els patetics segeu vosatros que no acepteu que en el llibre figure les dos denominacions.
Puntos:
25-04-14 18:10 #11996445 -> 11996389
Por:tocaous

RE: Libro Abel Soler
Per moltes vegades que ho repetisques continuara sent mentida. Tot allò relacionat amb les trobadas del poble ho va decidir la comissió creada per a l'ocasió (igual que es fa tots els anys en tots els pobles que les organitzen). En eixes comissions estan representats les Ampas i equips directius dels Centres, representants d'Escola Valenciana i polítics de l'ajuntament. I ells van ser els que van decidir portar a la Gossa Sorda i de teloners a grups locals com Llicsons i la Banda del Xino. Aquell any a mi em van comentar que venia la Gossa Sorda perquè un dels seus membres és militant del Bloc, ara pel que es veu ja ho són tots...... Jo no dic que sigueu patètics, els vostres arguments sí que ho són.
Si Abel Soler és o no del Bloc, no puc discutir-t'ho perquè ho desconec. Però si és militant del Bloc, pel que s'ha vist no ha importat a molts ajuntaments governats pel PP o pel PSOE. Si busques en internet podràs veure que ha escrit llibres d'història de molts pobles valencians. I en la nostra comarca per exemple ha escrit els de Piles, Xeresa, Daimús, Ador, Palmera, El Real de Gandia, Palma de Gandia, Rótova, Beniarjó i l'alqueria de la Comtessa. I supose que si tants ajuntaments i de diferent color polític l'han contractat per a fer un llibre sobre la seua història, algun mèrit tindrà l'home, i no crec que si és o no militant del Bloc haja influït molt.
M'alegre que el foro permeta de tant en tant entrar com anònims, així alguns poden entrar.....
Puntos:
25-04-14 18:46 #11996489 -> 11996445
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
¿a pero que lo de tocaous no es un anonimo?

eso si es un comentario patetico
Puntos:
25-04-14 18:55 #11996498 -> 11996489
Por:tocaous

RE: Libro Abel Soler
La qüestió és fer-se el boig en l'important
Puntos:
25-04-14 20:09 #11996600 -> 11996445
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
I dic jo...quina diferència hi ha entre la història de Piles, Xeresa, Daimús, Ador, Palmera, El Real de Gandia, Palma de Gandia, Ròtova, Beniarjó , l'Alqueria de la Comtessa...amb la de Vilallonga?

Ho dic perque trobe que no s'haurà calfat molt el cap fent eixos llibres. Fet u fet tots. Es fa un llibre "base" i despres pose un nom aci i un altre allà segons el titol del poble.
Es un pensar nomes.
Puntos:
25-04-14 20:47 #11996648 -> 11996600
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Que nomes en el de Benifla (PP) i Vilallonga (Psoe) han tengut problemes.
Puntos:
25-04-14 21:12 #11996680 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Les aportacions sobre temes del nostre poble sempre seran benvinguts en estudis, però, i Abel ho sap millor que ningú, les aportacions en estudis per erudits no son rendibles econòmicament, i un llibre que compra una corporació sí que ho és, no obstant, jo crec que és ètic i convenient deixar clares aquestes

És convenient deixar les coses clares. Ningú pot conèixer tants temes sobre tants pobles.Sembla que aquest llibre s'ha fet per interés econòmic i polític, i no pas per un interés de divulgació històrica.
Puntos:
25-04-14 21:16 #11996682 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
L' acte d'investigar sobre història, ja siga en la vessant biogràfica com en la social d'un poble, és un acte ètic guiat per la necessitat de saber i de comprendre. Abel Soler s'ha especialitzat en proposar als ajuntaments dels pobles el escriure llibres sobre la història dels mateixos; la corporació sol acceptar pensant en el rèdit de popularitat que tal llibre li donarà; Abel Soler, tot hi ha que dir-ho, sap fer aquestes gestions molt bé. La corporació queda convençuda de que tindran a les mans la història completa del poble, en un producte atractiu per les seues fotografies i qualitat d'impressió.
Puntos:
25-04-14 21:18 #11996683 -> 11996648
Por:tocaous

RE: Libro Abel Soler
Clar home, el que se celebrarà el 400 aniversari de la carta de poblament no ha tingut res a veure.
Puntos:
26-04-14 08:34 #11996982 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Home, esta clar que a tengut que vore.

Pero la historia de un poble la deu de escriure una persona imparcial respecte a signes politiques.

Si la historia de Villalonga la habera escrita un del PP, troves que vera segut igual?
Per aixo han buscat un escritor afi a les ideologies politiques dels que han encomanat el llibre

I el problema del llibre a no ixir a la llum es que posa soles una denominacio. Que es lo que vol el bloc. I que en ixe llibre no fa cap mencio de la corporacio municipal que en ixos moments representa a Villalonga, que tambe forma part de la historia. En cambit si fa mensio del dos representants del bloc.

Qui te afa de protagonisme, qui vol pasar a la historia?
Puntos:
26-04-14 08:49 #11996994 -> 11996648
Por:tocaous

RE: Libro Abel Soler
Si l'hagués escrit un historiador del PP i en castellà amb el títol de Villalonga, jo hauria comprat el llibre igualment, sense cap problema.
I torno a repetir:
Si Abel Soler és o no del Bloc, no puc discutir-t'ho perquè ho desconec. Però si és militant del Bloc, pel que s'ha vist no ha importat a molts ajuntaments governats pel PP o pel PSOE. Si busques en internet podràs veure que ha escrit llibres d'història de molts pobles valencians. I en la nostra comarca per exemple ha escrit els de Piles, Xeresa, Daimús, Ador, Palmera, El Real de Gandia, Palma de Gandia, Rótova, Beniarjó i l'alqueria de la Comtessa. I supose que si tants ajuntaments i de diferent color polític l'han contractat per a fer un llibre sobre la seua història, algun mèrit tindrà l'home, i no crec que si és o no militant del Bloc haja influït molt.
Puntos:
26-04-14 09:12 #11997003 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Che¡¡¡ voleu deixar de dir tonteries i fer el ridicul¡¡

Pero ¿habeu vist el llibre el que diu i conta?

¿cambia algo el partit del que ha escrit el llibre en : on esta la fonteta del grill- la cova del manco o com es va construir la capella ...?

¿que te que vore la politica en totes estes coses que es en realitat de lo que parla el llibre?

Pense que algu que no li ha pegat una mirada al llibre, per tot el que es diu per ahi, es deu de pensar que es algun manifest comunista o algo per lÈstil, cuant en realitat no te res que vore en politica.

Parla de personatges de l'historia del poble,(de tots els colors) de paratges, festes i anecdotes...
Puntos:
26-04-14 09:34 #11997026 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
pose la ma en el foc (i no hem cremaria), que dels 11 del ajuntament, a 10 els encantaria el llibre si el llixiren, olvidant-se de salutacions, tituls i xorraes, EL CONTINGUT, parla del seu poble. i tindrien gust de saber moltisimes coses, que com jo, desconeixia del meu poble, i a segut un plaer enterarme.

del 1 que falta, pues jo comprenc que no li agrade el llibre, per que no es naxcut aÇi, i en realitat no li pica res.

es com si a mi hem fan llixir l'historia de marxuquera, pues no m,interesa.
Puntos:
26-04-14 09:57 #11997040 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
No todos hemos tenido tu suerte de poder leer el libro.
Puntos:
26-04-14 11:01 #11997076 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
per aixo mateix, com jo si que llixit el llibre, i com soc d'este poble, puc dir ben clar, que de politica NO te res de res, i que l'autor del llibre, s'ha documentat, i molt be, per escriure-lo, hasta tal punt que jo com ha vei del poble, desconeixia molts temes, i este xic a corregut un monto d'arxius i documents escrits i fotografics, qu'es un plaer llixir.

a partir de ahi, el que vullga fer POLITICA de aÇo, es que te el servell atrofiat.
Puntos:
26-04-14 14:07 #11997235 -> 11996648
Por:solysombra1975

RE: Libro Abel Soler
Jo sempre e vullgut llegirlo, i algundia o fare, pero pensé que lo que esta pasant en la polémica del dichos llibre, es que la gent tinga mes gana de llegirlo. Axina que no patiu tant, que cuant mes proibisquen les coses, mes dexichaes es fan. Axina que el mal de ara a la llarga es tornara be.
Puntos:
26-04-14 15:39 #11997315 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Exactament, el llibre s'ha fet per interés polític i econòmic i no per interés històric. Es com el fotògraf de les comunions, que amb un reportatge en trau vint, un per cada xiquet.

De tota manera, crec que està bé haver fet el llibre, ja que ompli un buit dins dels llibres escrits sobre Vilallonga, no obstant això, no cal un erudit per escriure sobre la història de Vilallonga, ja que el que hi ha està més que escrit i reconegut. No més calia recopilar informació i publicar-la en un exemplar.
Puntos:
26-04-14 15:54 #11997319 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
El que ha creat el problema del llibre han segut els dos representants del bloc.

San pasat de listos. L ' han politalizat.

Han vullgut fer un llibre que pasara a la historia com Vilallonga. Que ha segut el tema principal per el que s' han presentat de consejals, " cambiar el nom del poble ". Cal que ells eu suavisen digent doble denominacio.

Han vullgut que el llibre pase a la historia com unics personatjes importants i culturalas en estos moments de la vida. Tot llibre que publica el ajuntament te el saludo o presentacio del alcalde. Pero ells no, ells son els mes cults de la villa. I eu tenien que deixar impres en un llibre.

Tan facil i educat que vera segut posar les dos denominacions al dixoset llibre i el saludo del alcalde.

Ara tot el poble tendriem el llibre en les nostres cases
Puntos:
26-04-14 15:55 #11997320 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
fesne tu uno, si tan facil es.
Puntos:
26-04-14 16:54 #11997370 -> 11996648
Por:solysombra1975

RE: Libro Abel Soler
Axo de que an cambiat el nom del poble, es lo que penses tu i algu com tu, jo en senc tan VILLALONGER com el primer, i sempre dire VILLALONGA, i no li done importancia a es que volen dir Vilallonga, pa mi axo no es cambiar el nom del poble, es donar la opsio als que vullgen dir Vilallonga, encara que sempre an tengut exa opsio. Per axón no comprenc com arriben les coses a este punt, axo domes es una manera o un motiu pa enfrontarse uns en altres. Che que cada escu o diga com vullga. Hi han coses per lo que si val la pena que poseu les vostrs forses pa defendre, pero pa mi axo no li trobe ni cap ni peus, sempre enfrontanse per el nom del poble. Axo es, com a dit altres voltes lo que busquen alguns i disfruten de vore al poble dividit. Ale segiu axi, que igual com dia Aznar que ¡¡España va bien!! podem dir que en la actitud de vosaltre tambe podem dir que ¡¡VILLALOGA va be!!
Puntos:
26-04-14 17:19 #11997396 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Tu lo has dicho, que cada uno lo diga como quiera.

Por eso el libro tenia que haber puesto Villalonga / Vilallonga
Puntos:
26-04-14 17:32 #11997409 -> 11996648
Por:solysombra1975

RE: Libro Abel Soler
Si domes es exe el probema, es mol fasil de arreglar, que li digen a Roman Calafat que pinte en grasia, Villalonga. Supose que es podría fer i no costaría molt o no res. Veus com en bona voluntat, arreglat. JA JA.
Puntos:
26-04-14 18:32 #11997460 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
i vinga
i vinga
i vinga
i vinga
i vinga
com els burros
sempre el mateix
que si vilallonga, que si villalonga
que si saluda l'alcalde o no saluda
que si la fet el bloc o perico las pelotas

I DEL CONTUNGUT DEL LLIBRE ,¡¡QUE ES LO QUE INTERESA, ¿QUE?¡¡

BURROS-MES QUE BURROS¡¡¡
Puntos:
26-04-14 18:48 #11997471 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Vuelvo a repetirte, no todos emos tenido tu suerte. Cuando pueda leerlo, podre opinar. ¿Ay alguna manera de poder conseguir uno?
Puntos:
26-04-14 21:57 #11997647 -> 11996648
Por:no registrado...

RE: Libro Abel Soler
SI................SI
Hi ha una manera de llegir -ho ,vas a el alcalde i li demandes que pose el llibre a disposicio de tot el que ho vullgen comprar i llegir.
No sé si et fera cas pero dis-li que li votaras en les proxims elecció .
A lo millor t´escolta.
Puntos:
26-04-14 22:11 #11997660 -> 11996648
Por:no registrado...

RE: Libro Abel Soler
Una altra cosa no sé si alguns comprenderan lo que hi ha escrit en ese llibre ,perque com diu un no registrat son uns BURROS.
Mil vegades ,en valencia ,en castella, en este foro, en viva veu hem explicat que elpoble no cambiat el nom, que no s´anomena Villalonga/ Vilallonga. Podeu cridar-li com vos isca dels OUS.De una manera o de otra,les dues formes son correctes.Lo que no es correcte es dir VILLALONGA/VILALLONGA. No podeu dir visc en Villalonga/vilallonga.No podeu dir-lo , Mai he escoltat a ningu dir esa favada.
BURROS,BURROS.... No ho vaig a dir per falta de coneiximent ,ho va dir per ser TOSSUTS
Puntos:
27-04-14 12:06 #11998044 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Solysombrea, no creus que el alcalde es el que mes culpa te. Ell va ser el primer que va gastar Vilallonga en els premis de blat picat, y ara es el gran paladin de Villalonga. Que un del PP es nege a utilizar Vilallonga seria de los mes normal, pero que ho faga un del Psoe no te ni peus ni cap. Y tambe crec que al que a escrit el llibre no li hagera costat res posar en el titol Villalonga/Vilallonga y tots tan contents.
Puntos:
27-04-14 14:52 #11998157 -> 11996648
Por:solysombra1975

RE: Libro Abel Soler
VILLALONGA o diuen casi tots es del poble, llevat de algún jove. Jo vec que igual o diuen es de esquerres que de dretes, per mol que hi haga gent que pelee molt per voler cambiaro, que es fasa lanim de cansarse de esperar a voreu, i ja a dit que no es que vullgem fer la puneyta, es que es la costum que tenim i axo no podrán cambiaro. Per axo no dexem de ser mes lloberos o menos, es la costum que tenim desde menuts.
Puntos:
27-04-14 19:36 #11998411 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Gracies per lo de jove, pero algunes persones menos jovens que yo tambe han gastat Vilallonga. Nomes tens que preguntar que posaba en els llibres de festes de 1975, fa 38 anys en les portades posaba Vilalloga, y no es va montar ningún numeret como an fet ara. En aquell añ encara vivía Franco, y el alcalde de turno no va tancar en clau els llibres. En canbi ara un alcalde del PSOE-PV si que ho a fet, dexant molt claret el seu talante. Gracies a la seua nefasta gestio, sa perdut una bona oportunidad de evitar conflictes en el nom del poble, y que cada un diguera lo que li agrada ya siga Vilallonga o Villalonga.
Puntos:
27-04-14 19:43 #11998416 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Pero Alfred i Santi volen que aixo cambie. Volen conseguir que tots digem Vilallonga. I uan vollgut fer pe tot lo alt . Ni mes ni menos que en la publicasio de un llibre " historia de Vilallonga"

De si uns cuants anys vindra un altre historiador i vora este llibre i dira que sempre sa dit Vilallonga i asi eu demostra el llibre escrit per Abel Soler.

Per cuatre voltes que en algun document a ixit la paraula Vilallonga ( escrits per forasters i de catalunya) front a centenars de documents que esta escrit Villalonga, ja creuen que poden cambiar el nom

Dic cambiar, perque lo de doble denominacio es una escusa pap ixirsen en la dells.
Puntos:
27-04-14 20:38 #11998464 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
4 voltes? I dir que Vilallonga es valencià i Villalonga es castellà es mentira, no?
Cabanilles, Vicent Ferrer, Josep Tarraso, mentirosos?
Puntos:
27-04-14 21:17 #11998519 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Pues, que el poble de silla ni li se ocorrixca encomanar el llibre de la seua historia a abel soler. veig el titol " cadira, historia d'un poble"
Anda ya, mega pandi que sou uns radicals de collons. i voleu fer vore que el problema el te la gent de villalonga que no es sent identifica amb el vilallonga. tant costava posar la doble denominacio?
Puntos:
27-04-14 21:33 #11998535 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Jajaja, bolt bo.i molta rao.
Puntos:
27-04-14 21:38 #11998539 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Voleu dir que els nostres antepasats parlaven churret? Jajaja
Puntos:
27-04-14 22:34 #11998619 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
val, aceptem cap quadrats com a persones en trellat.
Puntos:
27-04-14 22:50 #11998647 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
En les proximes eleccions no voteu al Bloc, que a vore si esta vegada si que porten lleons, tigres y cocodrilos a la safor.
Puntos:
27-04-14 22:56 #11998658 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Tu si que pareises burro o cap cuadrat ya que no admitises que aparega les dos denominasions.

Al bloc no el votarem, no per els animalets, sino pa que no obligen als colages de Villalonga a estudiar soles el valencia d'ells, o siga el catala
Puntos:
27-04-14 23:05 #11998674 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
I a tu qui t'ha dit que jo no admet la doble denominació? No manipules, listo, guapo i fadri.
Pero res tu tranquil, tu continua a lo teu. Es veu que tots els filòlegs estan comprant pels catalanistes.
Puntos:
27-04-14 23:54 #11998744 -> 11996648
Por:TIO PEP

RE: Libro Abel Soler
No, si al final compraremos todos el libro de las narices para ver las mentiras qeu cuentan.
Pero por enésima vez, ¿porque hace ahora este numerito el sr. Alcalde?. ¿Cuándo le pagó el trabajo al escritor no se leyó ni el título del libro?
Puntos:
28-04-14 11:04 #11998962 -> 11996648
Por:cosmevillalonga

RE: Libro Abel Soler
Primero paga un libro sin leerlo, y después monta el numerito, en teoría, porque quiere cambiar el título que no le gusta nada (o porque no tiene foto?). Y lo último es que la culpa la tiene el PP que quiere quemar los libros. Manda huevos el personaje.
Puntos:
28-04-14 12:11 #11999039 -> 11996648
Por:trencaclossques

RE: Libro Abel Soler
tio pep tu qui eres per a dir que en el llibre hay mentiras un historiador com ABEL SOLER que a fet llibres per tota la safor,i arriba a este poble i el tracten de mentiros pero tu quin tipo de paleto eres,que sabras tu de la historia de este poble apart lo de que el conten,tens archius amagats a ta casa ó que,
Puntos:
28-04-14 13:17 #11999125 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Ixe Abel Soler, de a on trau tan de temps pa documentarse de tots els documents de tots els pobles de tots els llibres que ha escrit. Te enanitos treballant pa ell.?
Puntos:
28-04-14 13:29 #11999140 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Yo no se si tu si treballes, pero jo a la meua faena li dedique uit hores diaries. I el seu treball es escriure llibres.
Puntos:
28-04-14 15:07 #11999253 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Ningu posa en dupte que escriga llibres
Puntos:
30-04-14 10:39 #12001470 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
I a tu qui t'ha dit que jo no admet la doble denominació? No manipules, listo, guapo i fadri.
Pero res tu tranquil, tu continua a lo teu. Es veu que tots els filòlegs estan comprant pels catalanistes.

TAL VOLTA ADMETS LA DOBLE DENOMINACIÓ PERÒ BÉ QUE VOS A PAREGUT QUE EL LLIBRET SOLS TINGUERA UNA SI NO HAGUÉREU DIT ALGUNA COSA AL RESPECTE. DA LO MISMO QUE LO MISMO DA I ELS CAPS CUADRATS SOM ELS QUE VOLEN EL DOS NOMS.
Puntos:
30-04-14 12:46 #12001598 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Vila-Real
Puntos:
01-05-14 22:31 #12003131 -> 11996648
Por:NODO75

RE: Libro Abel Soler
Llibertat per al llibre

Editorial.

S.G. 30/04/2014

El passat 23 d’abril es va celebrar el Dia Internacional del Llibre, efemèride que coincideix amb la data en què moriren Miguel de Cervantes i William Shakespeare, dos grans figures de les literatures castellana i anglesa. Al voltant d’esta jornada s’organitzen multitud d’actes per a fomentar la lectura i reivindicar la propietat intel·lectual per mitjà del dret d’autor.

A Vilallonga, en canvi, continua la polèmica sobre el llibre del municipi encomanat a l’historiador Abel Soler per l’aleshores regidor de Cultura, Alfred Giner, de Compromís, quan encara funcionava el pacte de govern amb els socialistes. Ja fa quasi un any que els 800 exemplars d’esta publicació, editada per l’Ajuntament, estan aguardats en dependències municipals, sense distribuir, per ordre de l’alcalde, el socialista Enric Llorca.

El motiu aparent, argumenta Llorca, és que el llibre es va realitzar sense consignació pressupostària, però el fons de la disputa és que l’obra, escrita en valencià, no arreplega la doble denominació oficial del municipi (Vilallonga en valencià i Villalonga en castellà), un acord plenari (amb el vot en contra del PP) que la Generalitat va ratificar en maig de 2013 arran d’un expedient promogut a l’estiu de 2012 per socialistes i nacionalistes en el govern local.

La divisió sobre el topònim, on en principi semblava que hi havia acord, torna a aparéixer, en este cas, com a principal impediment perquè els veïns, i per extensió tots els lectors, puguen conéixer la geografia i la història d’una vila de la Safor.

Malgrat el decret oficial i els evidents criteris acadèmics i històrics, en Safor Guia som conscients que el nom de Vilallonga desperta suspicàcies i recels entre la majoria dels habitants del poble que, malgrat tindre el valencià com a llengua materna, no el gasten i fan servir només la versió castellana del topònim, per pura inèrcia d’ús, sense plantejar-se o ignorant que el nom valencià està acreditat en fonts escrites des del segle XIII. La cooficialitat, precisament, permet la llibertat de triar, però sense oblidar que en valencià estàndard i no col·loquial, el nom del poble és Vilallonga.

Per això, prohibir la difusió d’un llibre finançat amb diners públics i escrit en valencià que porta per títol “Vilallonga”, sols pot ser fruit d’una caboteria aliena als criteris filològics i científics. I confiscar un llibre no ajuda a la tasca pedagògica que haurien de fer els poders públics per a minimitzar el conflicte lingüístic, i estimar i revaloritzar la versió valenciana minoritària.

En qualsevol cas, i sempre des del respecte, hi ha solucions factibles per al llibre. La més lògica, encomanar una traducció castellana on figure el nom en castellà. La més barata, folrar els exemplars ja impresos amb una sobrecoberta amb el títol (i conseqüentment el topònim) escrit tant en castellà com valencià. Així les dos postures cedirien en benefici del bé comú.

Siga com siga, el topònim “Vilallonga” ha de reivindicar amb dignitat el seu ús, i els llibres tenen dret a ser lliures.
Puntos:
02-05-14 12:11 #12003463 -> 11996648
Por:ratoli

RE: Libro Abel Soler
hi ha solucions factibles per al llibre. La més lògica, encomanar una traducció castellana on figure el nom en castellà.

Quina basura d'article, com a VILLALONGUER hem senc insultat. Ara resulta que anomenar el teu poble VILLALONGA (cosa que 'ha fet sempre fins que van arribar els salvadors del valencià) és perque eres castellà o t'identifiques com a tal.
Puntos:
02-05-14 12:46 #12003509 -> 11996648
Por:RATOLI

RE: Libro Abel Soler
Vila-Real: un preguntat que deia ma uela, desde la meua ignorància, ja que pareix ser que de sopte m'he convertit al castellanisme: Real en valencià no és Reial? sols es traduix la part que algú decideix o hi ha algún protocol ?.
Puntos:
02-05-14 13:57 #12003577 -> 11996648
Por:quixa

RE: Libro Abel Soler
Abans dels salvadors del valencià que tu dius, ya alguns diem Vilallonga. Y t'agrade o no, no sempre sa dit Villalonga.
A mi la solucio mes factible seria la que diuen de posar una sobretapa al llibre que pose el titul que vulga el alcalde.
Puntos:
02-05-14 14:07 #12003588 -> 11996648
Por:quixa

RE: Libro Abel Soler
En lo de Vilareal mas dexat intrigat, pero he posat real o rreal en el salt y en el traductor de google y en els 2 posa real. Pero yo crec ke reial com tu dius deu de ser correcte.
En google tambe he trovat aso:
Su denominación tradicional es Villarreal, en castellano, y Vila-real en valenciano, ambas contrastadas documentalmente en abundantes textos del Archivo Histórico Municipal y de otros. Desde el siglo XIX y hasta 1938, su denominación oficial fue Villarreal; tras la Guerra Civil Española, la Corporación acordó la forma falsamente erudita de Villarreal de los Infantes,3 para distinguir la localidad de otras homónimas como Villarreal de Urrechua, Villarreal de Álava o Villarreal de Huerva. En 1983, se sustituyó está retomando la forma bilingüe Villarreal/Vila-real, que duró hasta febrero de 2006, cuando el Ayuntamiento optó por la oficialidad única de la forma valenciana (Vila-real).
Puntos:
02-05-14 21:43 #12004048 -> 11996648
Por:llobero

RE: Libro Abel Soler
I el Real de Gandia? Com és diu en valencià?
Esteu jugant a fer de filòlegs?
No haveu contemplat la possibilitat de que "real" vinga de la paraula àrab "rafal", i no de la que te que vore amb les monarquies.
Xee, jo també sé jugar a la filologia!!
Puntos:
08-05-14 17:35 #12011818 -> 11996648
Por:trencaclossques

RE: Libro Abel Soler
yo no mes se que el altre dia en el periodic li feien un reconiximent publicament,parle de,ABEL SOLER.per que les seues investigasions an serbit per tota la safor ,i mes,per ser un gran historiador i un gran profesional,i arriba a vilallonga i el tracten de mentiros de estar manipulat,de escriure al seu interes quina vergonya de gent que insulta perque no te arguments,que poble senyor,
Puntos:
28-05-14 22:48 #12071118 -> 11996648
Por:NODO75

RE: Libro Abel Soler
Facebook Psoe:

La falta de acuerdo aún impide repartir el libro de historia de Villalonga
El alcalde, del PSOE, pide retirar la cubierta, un escudo y dos saludas, pero el autor y Compromís lo rechazan.

Home si tenim en comte, que el circ l'ha montat el senyor alcalde del PSOE Enrique Llorca, publicant en un panflet de paper cuxe, pagat per tot el poble i repartit per empleats del ajuntament, publicant en premsa que anava a formar un grup de consens, format per els grups politics del ajuntament de Vilallonga, el autor del llibre , Abel Soler, i representant del CEIC Alfons el Vell de Gandia; que dit de paso no se que pinta un ens intern del ajuntament de Gandia en Vilallonga, i lo que es decidira es faria, pues si el unic que no ha decidit ha sigut el PSOE, perque els altres si que ho varen fer, lo que pasa que no li va agradar la decisio al PSOE i al Str. Enrique Llorca, alcalde de Vilallonga/ Villalonga.
Puntos:
21-09-14 10:38 #12239377 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Xe tu, mira el amigatxo del bloc, al Abel Soler, exe que a fet el llibre del poble que porta enclaustrat ya un añet, va ara la AVL (la que el PP vol tancar si no diguen que el valencia no te res que vore en el catala)y le edita un llibre. Señoret LLorca no esta be ya, traga el llibre y tindra dines pa ferse una estatua segua davant del ayuntament.

Acadèmia Valenciana de la Llengua;
Bon dia! En el tram final de la programació l'Any Roís de Corella, l'Acadèmia acaba d'editar el llibre 'Joan Roís de Corella (1435-1497). Síntesi biogràfica i aportació documental', obra de l'investigador Abel Soler. El llibre serà presentat pròximament en el Centre Cultural la Nau de la Universitat de València.
Puntos:
29-09-14 17:12 #12255805 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
xe pero no saps que en esta vila cualquiera es mes sabut que ABEL SOLER asi tots anem sobrats en cultura,yo mateixa ya comense a pensar si va ser un somnit la presentasio dels 400 anys,en el auditori ont el alcalde estava sentat al costat de abel soler,i les coltaba atentament la charla sobre el llibre que estava preparant per el poble,an dit tantes vegades per el poble i en prensa que ell libre esta fet a esquenes del psoe,que ya no si si o baix somiar o que,al final al igual que els del jovern sentral tantes mentires contaran que a molts enganyaran.meeeecachis no se o bore somiat y eixe moment en el auditori realment no a existit may.
Puntos:
29-09-14 18:04 #12255852 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Jo crec que eu degues somiar jo també estaba i ara dubte si lo que vaig presensiar era real o no despres de escoltar tanta mentida no se si aquell era el llorca o un germá besó.
Puntos:
30-09-14 12:20 #12256616 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
no es pot estar tota una vida, tirant-se en cara uns a altres cualquier cosa.
es moment de enterrar conflictes i fer conter nou.
senyor alcalde: les festes d'octubre seria un bon moment per traure del armarit el llibre, i que la gent, lliurement puga adquirirlo, i al menys, amb el qu,es recaude, pagar gastos.
ja esta be de tonteries i sigam practics, que l'economia del poble no esta per a actes de "chuleria".
BON VENT I BARCA NOVA
Puntos:
30-09-14 15:08 #12256768 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Que li canvie el titul del llibre, que pose el nom que la inmensa mayoria gastem. Pero que no pose la seua foto.
Puntos:
30-09-14 18:07 #12256916 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
millor que el tradixquen al castella, que el saludo siga de rajoy i que la foto de la portada siga de la bandera d'espanya...no te jod...e.

LO QUE HI-HA ES LO QUE ES.

i lo que fa falta es (ja que ja esta fet) traure-li el rendiment, al menys per recuperar diners.

refraner llober: MES VAL PEDRE QUE MES-PEDRE.
Puntos:
01-10-14 08:45 #12258207 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
bingo¡¡ para este ultimo comentario. el ayuntamiento no tiene liquidez ni para un paquete de folios, y tienen un activo parado como es la venta de este libro, con lo que se sacaria una pasta.
Puntos:
02-10-14 10:49 #12259928 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
a mi lla no en dona la gana que este individuo traga el llibre per mi que el traga el pp per lo menos,,diuen clar i ras mosatros no el comprarem pero el que vullga que el compre tal i com esta sense cabiar res de res,eixa es la actitut ara falta que la cunplixquen,preferix esperarme un temps i comprarlo tal cual el va fer abel soler que deixar que moniatos fasen i desfasen el que a ells es done la gana
Puntos:
19-11-14 11:22 #12333050 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Te vas a quedar a las ganas. Van a sacar el libro muy pronto y aunque a los del Bloc no os guste como ha quedado os aguantais. Donde las dan, las toman.
Puntos:
19-11-14 11:46 #12333096 -> 11996648
Por:xequecollons

RE: Libro Abel Soler
Tens tota la rao.Secunde totalment el teu misatge, pero cambiare el refra si meu permitixes.

Fer con fan NO ES PECAT. (I que es foten igual)
Puntos:
19-11-14 12:27 #12333130 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Van a posar una foto del sr, alcalde en la porta del llibre?
Puntos:
19-11-14 13:04 #12333157 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
¿es un concurs de a vore qui la te mes llarga i mes gorda?
Puntos:
19-11-14 16:45 #12333331 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Deixant a banda estes coses tan "importants", algu pot dir si el sr. alcalde s'ha dignat pagarlos a esta pobra gent de l'impremta i al familiar de la seua dona.
Puntos:
20-11-14 09:13 #12333936 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Xecollons ya has cambiado de chip respecto al alcalde. En otro mensaje comentabas que el alcade es un PINOCHO, MENTIROS, EMBUSTER, i un grapat mes de descalificatius. (trobe que ompliria un full sanser).
En el tema del libro de las narices los del Bloc lo han hecho muy mal, pero el Psoe con el alcalde al frente no se ha quedado atras.
Puntos:
20-11-14 09:38 #12333952 -> 11996648
Por:xequecollons

RE: Libro Abel Soler
No te res a vore el que pense del alcalde. Seguix pensant el mateix,
PINOCHO, MENTIROS, EMBUSTER I .......

Pero el tema del "FAMOS LLIBER". No en pareix res correcte que un grupet MOLT MINORITORI del meu poble. Faga lo que li vinga en gana, aprofitant la coyuntura política actual.

El llibre es del poble i vullgam o no, de tota la corporacio politica, no sols de 2 persones. Les cuals en contra de la majoria del poble, ens han canviat el nom.

I no en digues que els que manaven avans han venut el aigua. MOL MAL FET, pero perque uns fagen coses mal fetes no es escusa per a ferne unes altres mal tambe.

I per a que no m'englobes en un algun partit, el dire que jo si que vaig confiar esta llegislatura en Enric, pero em va decepcionar.

EN UN POBLE NO ES DEU DE VORE EL PARTIR, SI NO LA GENT QUE EL FORMA.

Pero a vegades també esta gent ens decepciona
Puntos:
20-11-14 10:10 #12333971 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
PP: 1.205 45,13% 5
PSOE: 968 36,25% 4
COMPROMÍS: 471 17,64% 2

DECRETO 60/2013, de 17 de mayo, del Consell, por el
que se aprueba el cambio de denominación del municipio
de Villalonga por la forma bilingüe de Vilallonga/Villalonga
Puntos:
20-11-14 10:36 #12333981 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
mira , xequepocscollons, tot eixe discurs que has fet, desde el moment que dius "...ens han cambiat el nom del poble...". ja no val per a res.

a no ser que tingues una mentalitat de parvulari infantil, tot el mon sap I ES OFICIAL, que el poble es diu en castella (que es lo vostre) de una manera i en valencia de un altra.
Puntos:
20-11-14 10:40 #12333984 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Si el bloc es molt minoritari, el psoe es minoritari?
Puntos:
20-11-14 11:41 #12334024 -> 11996648
Por:xequecollons

RE: Libro Abel Soler
En ningun moment, jo he dit si el nom es VALENCIA O CASTELLA.
Eixo eu dius tu, que dius que han valencianiçat el nom.

Lo unic que dic es que la GRAN MAJORIA DEL POBLE, no volia el camvit de nom o el nom en valencia que dius tu.

La meva mentalitat es la que tinc, pero tu el tindries que ferte revisar la teva
Puntos:
20-11-14 11:45 #12334028 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
jo no entre en mentalitats de cadascu, pero tu no pots dir Villalonga, escriure un escrit a l'ajuntament de Villalonga o posar en el teu DNI Villalonga?
Puntos:
20-11-14 11:55 #12334032 -> 11996648
Por:xequecollons

RE: Libro Abel Soler
i perque en el camvit no s'ha fet aixi

VILLALONGA/VILALLONGA
Puntos:
20-11-14 12:43 #12334046 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
perque s'ha fet lo mateix que en la resta de pobles del país valencià-regne de valencià- comunidad valenciana.
Si vas cap a Alacant per l'autopista tens varios eixamples com Calp-Calpe, Alacant-Alicante.
Puntos:
20-11-14 15:49 #12334551 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
es igual que ho expliques en senyals de trafic, en noms de pobles, o com vullgues, la cabra tira al monte.
NO HO ENTENEN, O MILLOR DIT NO VOLEN ENTENDREU.
Puntos:
20-11-14 17:56 #12334643 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Molt be, vosaltres diguentvos de tot pel nom del poble pero ningu em contesta, els xicons de l'impremta i Gomis ja han cobrat o el señor alcalde encara esta pensant perque va votar a favor de pagarlos???????????????????????????????????????????????
Puntos:
20-11-14 18:19 #12334658 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
es que aixo, el unic que te ho pot contestar es l'alcalde.
i eixe home, tot i que llich tot aÇo, esta en la llei del silenci imposada per el seu partit.
Puntos:
20-11-14 18:40 #12334687 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
per a xequecollons:
m'agradaria que tu i els que pensen com tu (soles defenen el nom villalonga), foreu capasos de llexir el que vach a dir, amb respete, i des pres , si voleu opinar.
segurament, jo soc mes major que molts de vosaltres, i el que vach a dir vos sone a xino, pero podeu preguntar als majors.

la gent que sols defen la paraula villalonga, en un 99%, tan sols te un argument per a dir aÇo: "...es que tota la vida s'ha dit villalonga...".

be, ¿tota la vida de qui, la teua, la meua, la de m'ha uelo...?

durant "tota la meua vida (escolar)", a mi, m'obligaven a cantar el "cara al sol" tots els dillunsos i divendres. NO PER AIXO SOC UN FACISTE, MES BE EL CONTRARI.
tot el mes de mach, m'obligaven a cantar "con flores a maria". NO PER AIXO SOC UN BEATO, MES BE EL CONTRARI.
i sobre tot, m'obligaven a parlar i escriure en CASTELLA. NO PER AIXO HE RENUNCIAT A LA LLENGUA QUE PARLAVA EN M'A CASA I EL MEU POBLE.

tenia amics "cabuts" (de la font). i cuant li preguntaves a uno ¿de on eres? orgullosament contestaven "DE LA FONT D'EN CARROS". MAI EN LA VIDA M'HAN CONTESTAT "de fuente en carroz".

i ara resulta, que uns cuants, voleu que jo NO PUGA DIR LLIUREMENT I EN VALENCIA: SOC DE VILALLONGA.

pues be, lo de "tota una vida", sera per a vosaltres, pero a mi ningu hem va ha impedir que jo diga el nom del meu poble com el "franquisme" hem va impedir.

ja se que no vach a fer cambiar de opinio a ningu (ni ho pretenc), pero respeteu a les persones que pensen diferent.

ah, i sembla que els que diuen VILALLONGA, son persones mes RESPETUOSES, per que cuant uno diu VILLALONGA, tambe el respeten.
Puntos:
20-11-14 19:23 #12334737 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
A ver como quedamos, unos contais que en el psoe hacen lo que él dice, y ahora tu dices que el hace lo que le dice el partido. ¿Es un dictador o un mandao?
Puntos:
20-11-14 19:39 #12334750 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
I els del Bloc tampoc saben si els han pagat?. Ell tambe entren al foro.
Puntos:
20-11-14 21:21 #12334852 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Sembla que no, en el proper plenari el sr. alcalde vorem amb que ens sorpren.
Puntos:
20-11-14 21:47 #12334874 -> 11996648
Por:No Registrado
RE: Libro Abel Soler
Xequecollons tu no has vis les plaques del premis blat picat en les que el alcalde (el mismo que igual que tu ara es quexa de que en el llibre solament posa Vilallonga) va posar VILALLONGA? Uno no pot ser tan falso, a algunos li la pegara, pero cada vega son mes el que vegem que cada dia es posa la camisa que mes li combe.
Puntos:
21-11-14 18:28 #12336016 -> 11996648
Por:podemos66

RE: Libro Abel Soler
lo de minoritari es pa pensarseu ,,la doble denominasio del nom del poble sa fet grasies als vots a favor del psoe igual que este es alcalde grasies als vots del bloc tanto montan montan tanto,els del bloc arrepentits de donarli a este el seu supor per a que fora alcalde i el psoe defenent ara a estes hores el nom de villalonga despres de votar a favor,lo del aigua que com uns an fet mal no val pa continuar fento mal,pero si que els a valgut alguns a el hora de enchufismes dir que tots fan el mateix,hipocresia a chorros i dos vares de medir.
Puntos:
21-11-14 18:58 #12336041 -> 11996648
Por:xequecollons

RE: Libro Abel Soler
El torne a repetir que aquest alcalde m´ha decepcionat. Trobe que igual que a molta gent.

Pero jo no vol dir que jo aprobe el cambit a VILALLONGA.
Soc com la GRAN MAJORIA del poble VILLALONGA.

Si de mi depenguera, cuand es puguera intentaria tornaro a cambiar
Sempre i quand el poble pensara com ara
Puntos:
21-11-14 20:01 #12336153 -> 11996648
Por:tocaous

RE: Libro Abel Soler
Jo alucine
Puntos:
22-11-14 10:17 #12336523 -> 11996648
Por:blavero renegat

RE: Libro Abel Soler
Blanc o negre, perque? Pos a mi m'agra el blanc y negre.
Puntos:
22-11-14 12:59 #12336652 -> 11996648
Por:TIO PEP

RE: Libro Abel Soler
Todo el mundo que piense igual que xequecollons debería saber a que dos partidos NO TIENEN QUE VOTAR, si quieren recuperar el auténtico nombre de nuestro pueblo.
Puntos:
22-11-14 16:14 #12336784 -> 11996648
Por:semen pla

RE: Libro Abel Soler
La mallora que estamos contra los pliticos ladrones y chulos sabemos queDOS PARTIDOS.no vamos ha votar
Puntos:
22-11-14 22:27 #12337041 -> 11996648
Por:TIO PEP

RE: Libro Abel Soler
Ladrones hay en todas partes y en todos los partidos.
Puntos:
23-11-14 07:08 #12337167 -> 11996648
Por:tronko1987

RE: Libro Abel Soler
A veces me pregunto que os dan a los peperos para poder hacer esas afirmaciones sin ruborizarse...
Puntos:
23-11-14 10:50 #12337239 -> 11996648
Por:podemos66

RE: Libro Abel Soler
la doble denominasio del nom del poble sa fet grasies als vots a favor del psoe ara que volen contarnos,que estan arrepentits,pues els del bloc tambe estan moooooooolt arrepentits de els vots a favor de que este fora alcalde pues una persona que vota una cosa i diu una cosa i despres per quedar be en alguns sectors del poble cambia de opinio i mentix i torna a mentir per ixirsen en la seua no te el que fa falta tindre en politica ,sinplement esta fent lo que fa el seu partit en tota españa de boca una cosa i de fets un altra,
Puntos:
23-11-14 10:54 #12337243 -> 11996648
Por:podemos66

RE: Libro Abel Soler
no en deixa,mensaje considerado spam sense insultar ni posar males paraules k coll..s pasa
Puntos:
23-11-14 16:42 #12337839 -> 11996648
Por:TIO PEP

RE: Libro Abel Soler
Dosis de realidad, leer los periódicos, ver la televisión, ver lo que ocurre en tu ciudad o pueblo, etc.
¿Hay algún partido sin corruptos en sus filas?
Esta claro que donde más corrupción hay es en los partidos mayoritarios, ya que son los que normalmente ostentan el poder en más comunidades autónomas, ciudades y pueblos.
En Podemos que todavía no ostentan el poder en ningún ayuntamiento, ya les han sacado un caso nada claro.
Incluso los sindicatos de izquierdas han caído en la tentación........
Pero no estoy justicando nada, para mí también es vergonzoso lo que está ocurriendo, y las penas por corrupción deberían ser más duras. Pero repito, quien este libro de pecado que tire la primera piedra.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Foto cristo en libro fiestas Por: No Registrado 18-10-14 16:29
No Registrado
11
Video pleno factura libro Por: No Registrado 27-07-14 16:50
No Registrado
4
Facturas libros Por: No Registrado 04-07-14 21:06
No Registrado
3
Comisión para el libro de historia de Vilallonga. Por: NODO75 24-03-14 18:49
pelat2
1
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com