Foro- Ciudad.com

Massalavés - Valencia

Poblacion:
España > Valencia > Massalavés
27-03-12 16:27 #9835865
Por:jose bosch

No al macroabocador de la ribera


Front a la ubicació d’un macroabocador de dimensions enormes al terme de Guadassuar per tractar els residus de la Ribera Alta, Baixa i la Valldigna, així com a l’elevació del grau de perillositat del Polígon diguem NO.

https://outu.be/vMrophMgluA

NO perquè l’abocador tindrà una superfície aproximada de 120.000 m2 (24 camps de futbol) i una capacitat per a 2.100.000 m3 de fem i, amb aquestes dimensions, és mediambientalment inassumible.

NO perquè durant 20 anys hem patit les molèsties de l’actual planta de residus sense que posaren solució (pudors, sorolls, tràfic de vehicles pesants, etc.)

NO per la ineficàcia a l’hora d’aconseguir matèria recuperable.

NO perquè el projecte no contempla cap actuació que millore el sistema de recollida, implantant mesures encaminades a una política de gestió dels residus (reducció, reutilització i reciclatge). Així, està traint la finalitat per a la qual va ser creat el consorci, bé d’interès ambiental i, per tant, públic.

NO perquè es troba en una zona altament productiva i poblada. A tan sols 1 km de Montortal, 2 de Massalavés i molt prop de l’Alcúdia.

NO perquè es troba a tan sols 5 metres de la Sèquia Reial al llarg d’un quilòmetre i també a 1 km dels ullals del Riu Verd amb decantació pluvial cap a ells i en terrenys amb possibilitat alta de contaminació d’aqüífers per filtracions de lixiviats (aigües contaminades i putrefactes).

NO perquè un projecte així no es pot decidir sense estudis tècnics seriosos que no hagen comparat la idoneïtat de varies opcions possibles, i no ser decidit per aquell que més es beneficia econòmicament.

NO perquè no podem permetre que s’instal•len al cor de la Ribera totes aquelles empreses amb activitats perilloses i contaminants com a conseqüència d’augmentar el grau de perillositat del polígon.

NO perquè estimem la nostra comarca i la nostra terra i vetllarem pel futur d’aquesta.

NO perquè no volem viure, treballar i criar als nostres fills en un espai contaminat i insalubre.

NO AL MACROABOCADOR, NO A L’ELEVACIÓ DEL GRAU DE PERILLOSITAT DEL POLÍGON A GUADASSUAR I NO A LA NOVA PLANTA DE TRACTAMENT DE RESIDUS.

PLATAFORMA CÍVICA CONTRA EL MACROABOCADOR DE LA RIBERA



COL·LABORA AMB LA PLATAFORMA

Si vols ajudar-nos a recollir signatures per a paralitzar el Macroabocador, l’elevació del grau de perillositat del Polígon a Guadassuar i la nova Planta de Tractament de Residus, pots descarregar-te el model juntament amb el Manifest.

Els punts de recollida de fulls de signatures són l'Espai Jove, la Casa de la Cultura i l'Ajuntament de L'Alcúdia. Per a qualsevol suggeriment pots posar-te en contacte amb la Plataforma. Gràcies!


CONTACTA'NS
noalmacroabocador@gmail.com
Puntos:
27-03-12 16:30 #9835883 -> 9835865
Por:jose bosch

RE: No al macroabocador de la ribera

https://outu.be/vMrophMgluA
Puntos:
01-04-12 16:04 #9860637 -> 9835883
Por:Heli

RE: No al macroabocador de la ribera
LA PLANTA DE TRATAMIENTO DE RESIDUOS DE gUADASUAR, DEBE tener un seguimiento y será necesario ir adecuando las medidas ecológicas pertinentes.

No estoy en contra, porque de hecho ya tenemos nuestra ración de olores, sobre todo en verano, pero no creo que haya motivo de problemas sanitarios: Lo más preocupante de lo que se ha dicho. Y esto entra en la factura que cobrará Guadasuar para mantener la planta dentro de lo legal, de lo ecológico, para el planeta y para el hombre.
Puntos:
02-04-12 15:00 #9864324 -> 9860637
Por:jose bosch

RE: No al macroabocador de la ribera
muy bien! Guiñar un ojo
Puntos:
02-04-12 15:02 #9864337 -> 9864324
Por:jose bosch

RE: No al macroabocador de la ribera
https://oliticadepoble.wordpress.com/2012/03/25/el-fiscal-ve-posible-prevaricacion-en-el-vertedero-de-guadassuar/

Admite la denuncia contra el cambio del PGOU para que el suelo donde se ubicará el basurero deje de ser rústico



La fiscalía del área de Alzira ha admitido a trámite la denuncia presentada por la Plataforma Cívica Contra el Macro-Abocador de la Ribera, que está previsto situarlo en Guadassuar, aunque a escasos metros de Montortal, perteneciente a l’Alcúdia. Así, se han incoado las diligencias de investigación, designando un fiscal instructor, para conocer si se ha incurrido en un delito de prevaricación en la elaboración del Plan General de Ordenación Urbana de Guadassuar.

La decisión de la fiscalía supone un contratiempo importante para las intenciones del alcalde de Guadassuar, José Ribera, auténtico valedor del macrovertedero que prevé tratar los residuos de la Ribera y la Valldigna. La denuncia, presentada ante el decanato de juzgados de la ciudad de Valencia, acusa al Ayuntamiento de Guadassuar y la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana de prevaricar, en la modificación del plan general, para situar la nueva planta de tratamiento de residuos en parte de las diecisiete hanegadas antes clasificadas como suelo rústico.

politicadepoble.wordpress.com
Puntos:
02-04-12 18:11 #9865097 -> 9864337
Por:Heli

RE: No al macroabocador de la ribera
¿Para cuando el juicio?
Puntos:
03-04-12 03:46 #9867380 -> 9865097
Por:jose bosch

RE: No al macroabocador de la ribera
juicio? pues no se que fara la fiscalía.. la veritat és que estos temes de com funciona "la fiscalia" no tinc ni la menor idea .. però quan sàpia alguna cosa ho dire
Puntos:
03-04-12 03:49 #9867383 -> 9865097
Por:jose bosch

RE: No al macroabocador de la ribera
Ací pots trobar totes les notícies de la plataforma:

noalmacroabocador.blogspot.com


DISSABTE 4 DE FEBRER DE 2012
El nou macroabocador i la nova planta de Guadassuar aprovat hui pel Consorci costarà 18 milions d’euros més que el projecte inicial


La proposta de modificació del Pla de Gestió de Rsidus corresponent al projecte de macroabocador de Guadassuar ha contat amb el rebuig dels representants de 22 municipis front els 17 que han votat, este migdia, a favor i amb una abstenció. Llògicament els delegats de la Generalitat i la Diputació, que ja sumen el 40% del vot ponderat, han recolçat la nova instal.lació deixaren el resultat final en 219 vots favorables, 84 contraris i 3 abstencions.
Prèviament els membres del Consorci Ribera-Valldigna votaren una proposta de l’Ajuntament de l’Alcúdia de retirada del punt, perquè s’estudiara i consensuara una nova ubicació. El resultat ha sigut molt semblant; amb 23 pobles a favor, 16 en contra i una abstenció.
Municipis governats pel PP com son els casos de Massalavés, Benimuslem i Senyera han recolzat les tesi de l’oposició.
Als veïns de les comarques de la Ribera i la Valldigna la modificació els costará ficar de les seues butxaques al voltant de 18 milions d’euros més que amb el projecte inicial que data de l’any 2007.
LA UTE, Reciclatges Ribera del Xúquer, feta entre les empreses Tetma i Lubasa ha afegit a la planta de voluminosos, inicial, altres processos, com és una nova planta de tractament que encararirà el proyecte previst anteriorment en 9 milions d’euros al passar d’un cost de 1,8 milions a 10,5 milions d’euros. A més la nova ubicació del macroabocador passarà d’un cost d’11 milions a 20 milions d’euros. La UTE s’estalviarà un bon grapat d’ecoparcs donat que la modificació del contracte contempla la instal.lació de 25 en lloc de construir un en cada poble del consorci.
Els delegats opositors al nou macroabocador han denunciat els “inconvenients mediambientals” del futur complexe dels residus enj estar ubicar a pocs metres de la Sèquia Reial del Xúquer i a un kilòmetre dels Ullals del riu Verd. El regidor de l’Alcúdia, Paco Sanz ha destacat “l’elevat risc de co0ntaminació” existent “per la producció de lixiviats i la situació de les escorrenties a tan sols 5 metres de la sèquia”.


Sanz, en declaracions a Riberaexpress, ha advertit que el nou macroabocador de Guadassuar “naix amb molta debilitat i plagat d’irregularitats”.

Així ha qualificat d”actuació fraudulenta” la del president del Consorci i alcalde de Guadassuar, José Ribera, “per utilitzar informació privilegiada i actuar en benefici propi ó del seu ajuntament, però en detriment de la resta de municipis”. Un fet que ha explicat en assegurar que Ribera “va ordenar fer cates mig any abans que constara, documentalment, la primera fase de sondejos realitzada en la parcel.la escollida en desembre de 2010″. Simultàniament va proposar al Consorci elevar de 1,2 a 3 euros per tona -un 250%- la compensació económica destinada a l’ajuntament que acollisca la instalació.
El màxim dirigents del consorci ha agraït als membres del Plataforma Cívica presents en la sessió, “el seu bon comportament, traslladant-me la seua oposició però sense fer propostes”. Ribera ha assegurat que si trobara “un lloc millor que Gaudassuar per al dipòsit ecològic, es canviarà la seua ubicació, estem oberts al que faça falta però no a perdre el temps” digué finalment.
Puntos:
03-04-12 03:51 #9867384 -> 9867383
Por:jose bosch

RE: No al macroabocador de la ribera
La Plataforma contra el Macroabocador denuncia per prevaricació a la Generalitat i a Guadassuar


La Plataforma contra el Macroabocador de la Ribera ha presentat hui una denúncia per prevaricació contra l’Ajuntament de Guadassuar i la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient de la Generalitat
La denúncia, que ha sigut cursada a les 10 d’este mati davant el deganat de jutjats de València, acusa ambdós institucions de prevaricar, és a dir de fer una cosa malament sent conscients que està mal feta. Segons el desprén de la documentació presentada en Conselleria, l’ajuntament de Guadassuar ha corregut conscientment el límit del sòl urbà, ampliant-lo en més de 17 fanecades que són sòl rústic. Casualment, és en estos terrenys on es pretén ubicar la nova planta de tractament de residus.

Documentació manipulada
La Plataforma afirma en el plec presentat que “L’actuació realitzada per part de l’ajuntament de Guadassuar, pareix clarament que constitueix una autèntica manipulació interessada de la documentació que afecta a l’àmbit de sòl classificat com urbà en la zona del futur polígon industrial de la Garrofera, i no sembla ser el resultat d’un acte casual o producte de l’atzar o d’una errada humana inconscient, sinó que resulta bastant clar que és conseqüència directa de la voluntat manifesta i maliciosa dels responsables municipals de l’ajuntament de Guadassuar, que van votar a favor de dit acord l’any 2010 amb l’objectiu d’abastir finalitats no permeses en dret, amb un resultat injust”
Els fets denunciats es remunten a juny de 2010, quan l’empresa urbanitzadora del Pla Parcial de la Garrofera fa constar al plenari de l’ajuntament de Guadassuar que existia una clara discrepància entre el PGOU aprovat en 2008 i el plantejament del sector fet en 2010, discrepància que consistia bàsicament en què s’havia corregut el límit de sòl urbà, de manera que s’havia creat una nova parcel·la de 15.000 metres quadrats que no existia ni en el Pla Parcial del sector ni en el Pla General d’Ordenació Urbana de 2008.

La al·legació de l’empresa no va ser admesa per “extemporània” (fora de termini), amb el vot a favor de l’alcalde i els 6 regidors del grup Popular, a pesar de l’informe del secretari municipal que va manifestar expressament què“amb independència de l’extemporaneïtat de la formulació de les al·legacions, és cert que l’autor del Pla General s’aparta de la documentació aprovada per l’Ajuntament… per la qual cosa, el problema subsisteix o es perllonga malgrat la desestimació que es proposa”.
Esta mateixa al·legació de l’empresa urbanitzadora també va ser presentada a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient de la Generalitat, es a dir, que és coneixedora de la maniobra de l’ajuntament de Guadassuar, i tot i això no ha tingut cap problema per a donar el vist-i-plau al PGOU de Guadassuar, motiu pel qual la denúncia de la Plataforma contra el Macroabocador de la Ribera va dirigida també a ella.
Reunió del Consorci

Divendres, dia 3 de febrer, hi ha prevista una reunió del Consorci de Residus Ribera-Valldigna que té previst aprovar la construcció, sobre les dites parcel·les, una nova planta de tractament de residus no orgànics la qual execució “resultaria incompatible amb l’ ordenació urbanística vigent i amb l’ordenació aprovada pel mateix ajuntament”. Per a la Plataforma el que resulta evident és que s’ha canviat la consideració legal del sòl per a poder aprovar el nou projecte que inclou la planta de rebujos i, al mateix temps, l’elevació del grau de perillositat del polígon; de manera que es podran instal·lar en la zona tota mena d’empreses molestes i insalubres.

Divendres de matí una representació de la Plataforma acudirà al plenari del Consorci per a explicar als seus membres la denúncia interposada i comunicar-los la possibilitat d’incórrer també en un delicte de prevaricació, en cas d’aprovar el projecte
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
La Mancomunitat de la Ribera Alta donarà cobertura legal a les localitats d’Alzira, Alberic, Benimuslem i Massalavés que gestionen el pou de la Garrof Por: jose bosch 29-01-13 07:31
jose bosch
0
Grua mancomunitat de la ribera alta Por: jose bosch 16-10-12 18:16
jose bosch
4
Infraestructures confirma que la lÍnia 1 de metrovalencia continuarÀ en servei a la comarca de la ribera Por: jose bosch 03-10-12 21:28
jose bosch
0
Alarte es reuneix en Alzira amb els socialistes de la Ribera Por: No Registrado 18-02-12 17:14
No Registrado
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:09/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com