Foro- Ciudad.com

la Font d'En Carròs - Valencia

Poblacion:
España > Valencia > la Font d'En Carròs
27-01-10 18:06 #4493098
Por:No Registrado
ley de libertad religiosa-
Parece que la ley de libertad religiosa va ser una realidad, quiere esto decir que la Iglesia (con mayusculas, la de los cielos, no la de cada pueblo) va tener que dejar de anunciarse gratis en ayuntamientos, colegios, lugares publicos , etc, que personalmente no me molestan como tampoco me molestaria tener una sinagoga, una mezquita o un templo budista en la Font, lo que me fastidia es tener que "comulgar" quiera o no quiera con los caprichos y derechos adquiridos de una institucion que si de verdad estamos en un estado laico no tiene porque erigirse en reina y soberana por encima de cualquier otra. No tenemos porque aguantar pasacalles, campaneos, obras de teatro fuera de un teatro (como se entere la SGAE, lo tiene crudo) como tampoco les gustaria a esos feligreses tener una verdadera "fila" de verdaderos moros desfilando a golpe de panderos ni degollando corderos en plena calle como en la fiesta del cordero ni asistir en plena calle a una cremacion hindu. Que se dejen sus ritos para la intimidad igual que hacemos la mayoria de los ciudadanos, pero no, estos tienen que dar por ..... a todas horas para hacerse de notar. Si tuvieran que pagar anuncios de sus fiestas y celebraciones a cuenta del vaticano seguro que se lo pensaban. Lo dicho, quien quiera peces que se moje el culo, si asi fuera mas de uno ni se mojaria el borde de la sotana(entiendase otras prendas de vestir mucha mas de moda).

YO, dixit.
Puntos:
27-01-10 18:29 #4493327 -> 4493098
Por:No Registrado
RE: ley de libertad religiosa-
Eres un incult/a, se te nota massa, lo teu es laicisme pur i dur, no laicitat sana, deuries estudiar els conceptes, el laicisme que tu promulgues és un totalitarisme, i ja sabem com acaben, uns i altres.
Recorda que estem en una societat d'arrel cristiana, tots tenen cabuda llògicament, però no es poden tirar pedres damunt la teva teulada, fes un repàs per els països musulmans, per cadascún que es pot viure la fe cristiana lliurement, 10 posen molts problemes, aquest any s'han cremat 62 esglèsies, i s'han mort 110 sacerdots i religiosos. Abaixant a lo cuotidià de la Font, les campanes, processons i altres simbols externs són també signe d'assistència a malalts, a pobres, recuperació de patrimoni, formació i entre moltes coses més, comprensió i acolliment fins a aquells més allunyats de la pròpia esglèsia, o els que critiquen constantment sense oferir res a canvi. Ningú es perfecte, però por sus obras los conocereís, critica i desfés o treballa i anima, agarra el que vullgues. per lo que veig, tu ja fa temps que t'has sumat a la crítica, nosaltres continuarem intentant sembrar l'Evangeli, encara que, com algú diu per ahí, siguen bufonades pastorals. Si eres valent/a, ja saps on tens que anar, seràs molt ben rebut/a, no critiques a les persones, aporta a les persones, entonces seràs fiable, bona vesprada.
Puntos:
27-01-10 21:45 #4495624 -> 4493327
Por:Leo_08

RE: ley de libertad religiosa-
Evidentment i secundant l'opinió del missatje #4493327, no és més progressista la defensa d'una llei de llibertat religiosa des de un ateísme radical i, molt menys, quan la promulga l'Estat sense mesurar les conseqüències de la constitució. Allí es promulga:

Artículo 14.

Los españoles son iguales ante la Ley, sin que pueda prevalecer discriminación alguna por razón de nacimiento, raza, sexo, religión, opinión o cualquier otra condición o circunstancia personal o social.

La seua paraula no pot contradir-se, ni ara, ni mai.

Son molt bones les afirmacions del bisbe Mons. Demetrio Fernández quan explica el plantejament del tema. A continuació un estracte literal:
"no nos preocupa que otras religiones con implantación en España adquieran el reconocimiento de todos sus derechos civiles"
"antes que el gobierno español lo anuncie, lo ha proclamado hace más de 40 años a todos los vientos el Concilio Vaticano II, y esperamos que todos los ciudadanos en todos los países de la tierra adquieran estos derechos"
"toda persona tiene derecho a vivir según su religión, a educar a sus hijos en tales convicciones y a expresar esa fe públicamente"
"al Estado le corresponde la sana laicidad, esto es, la autonomía para legislar para todos de acuerdo con el bien común. El Estado es aconfesional para apoyar a todas las religiones no para ir en contra de ninguna"
"nos preocupa que esta nueva ley recoja posturas expresadas en recientes ocasiones, en las que se quiere eliminar del ámbito público cualquier manifestación religiosa. Hay un laicismo, de cuño europeo, que ataca lo religioso y quiere eliminar a Dios del ámbito público, sea como sea. Y existe una sana laicidad, de estilo más norteamericano, ‘donde la dimensión religiosa, en la diversidad de sus expresiones, no sólo es tolerada, sino valorada como ‘alma’ de la nación y garantía fundamental de los derechos y de los deberes del ser humano'" (Benedicto XVI, 30 abril 200Chulillo.
"Si la reforma de la ley de libertad religiosa va por el camino de esta sana laicidad, no hay nada que temer", dice el Obispo.
"Pero si la reforma se orientara por los caminos del laicismo radical, el que mira a lo religioso como sospechoso o como algo nocivo para la sociedad, tememos que la mayoría parlamentaria sirva para atropellar derechos fundamentales que nuestra Constitución reconoce, y se produzca una regresión en el campo de las libertades"

Crec que está prou clar. No fa falta dir res més.
Puntos:
28-01-10 20:01 #4503044 -> 4495624
Por:No Registrado
RE: ley de libertad religiosa-
Sabes lo que te digo ? Que a otro perro con ese hueso, o lo que es lo mismo, cuentale ese cuento a un crio de 4 años. La iglesia comecocos mas vale que se preocupara mas de lo terrenal y menos de echar campanas al vuelo. Metete tu evangelio donde te quepa, que yo mi cabeza la tengo llena de todo aquello que yo como persona adulta he querido meter, no necesito que nadie de carne y hueso, me diga como tengo que comportarme y mucho menos me juzge, para eso me valgo y me sobro. La iglesia siempre ha sido oportunista y como yo digo .....si cristo levantara la cabeza, se moria de ver en lo que sus "discipulos " han convertido su doctrina de humildad, entrega al projimo, poner la otra mejilla, y muchos etceteras que tu mismo puedes encargarte de obviar.
Puntos:
28-01-10 13:52 #4499940 -> 4493327
Por:No Registrado
RE: ley de libertad religiosa-
Sí, hace años que me he sumado a la crítica constructiva, esa qque no escucháis. Una cosa es sembrar el evangelio y otra las bufonadas con las que queréis dar ejemplo. Soy más valiente que tú, porque antes de que tú me lo dijeras ya he estado donde tenía que estar y hablar con quien tenía que hacerlo. Continuaré criticando lo que me venga en gana. Y si mo sois capaces de aprender de las críticas es que no sois capaces de nada.
La Iglesia tendría que tomar medidas.

Pablitas



Puntos:
28-01-10 14:36 #4500237 -> 4499940
Por:Leo_08

RE: ley de libertad religiosa-
L'església, més allà de tu i de mí, com ja saps, és molt vella. Mentre que per a uns la vellesa és signe de decadència, per a uns altres és signe de saviesa i prudència; no s'és més valent per dir les coses de manera que més fereixin o ofenguin. Ni és més noble dir que un fa critiques constructives, quan ataca amb un llenguatge que reflecteix rancor i falta d'assossec interior.

Tant et molesta compendre que la tasca pastoral de qualsevol membre de l'església no és per a gloria de un mateix, sino per a anunciar a Crist? Tant difícil és entendre això?

Tots estém dispostos a acceptar les crítiques, però sobre tot quan les crítiques ajuden a creixer. Quan una crítica ajuda a creixer a dos interlocutors opostos, això és fer crítica constructiva. Quan una crítica és pegar una patà als c..... de males maneres, això és tan destructiu per al que la rep, com tan destructiu per al que la llança.

Leo_08
Puntos:
28-01-10 19:31 #4502734 -> 4500237
Por:No Registrado
RE: ley de libertad religiosa-
Nada que objetar. Tienes toda la razón. Pero no creo que decir las cosas sin buscar eufemismos sea malo para nadie. Mi patada ya sé que le habrá dado a alguien en alguna parte blanda, pero no a todos. Lo siento si te he ofendido.
Creo que las críticas hay que aceptarlas, porque es la mejor manera de caminar hacia delante. Pero estoy viendo que, aunque queréis hacer creer que las aceptáis, no es de todo el caso. Porque no os pondrías tan de la manera que os ponéis. Yo destesto los saraos, tanta procesión, tantos cristos por las calles, el teatro en las iglesias. Y punto. No creo en ninguna iglesia. Creo en las personas. Y cuando una cosa se hace bien, soy el primero en decirlo.

Soy Pablitas, como tú eres Leo-08. Y espero que no tengas nada que ver con ese fulano/na que me está poniendo nombre e insultando. Porque si empezamos a poner nombres, pondremos unos cuantos. No me gusta tocar las pelotas porque sí. Pero tampoco que me las toquen. En la Font, todos sabemos quienes somos. Lo que hacemos hoy, mañana nos persigue como una sombra. Así, que, por decir algo, a veces hablan los que tendrían que callar y te ponen mala cara cuando te tendrían que dar las gracias. No lo digo por nadie. Es que suele ser así.



Pablitas. Y lo dejo aquí.
Puntos:
28-01-10 20:07 #4503120 -> 4502734
Por:Leo_08

RE: ley de libertad religiosa-
Sempre que m'he dirigit en aquest foro a algú, ho he fet amb el meu seny i sempre firme, o quasi sempre, al final de cada opinió. Mai t'he faltat el respecte ni he dit noms, ni pèls ni senyals. Crec que els temes són seriosos; encara que uns més que altres. Pero mai t'he faltat, crec jo, el respecte. No tinc cap curiositat en saber qui és qui; tinc afany d'aportar opinió i expresar-me en la forma més constructiva i no menys agradable.

Saps que coincidim en coses, no molt, però coincidim. D'altres és personalment impossible acceptar-les des de el meu punt de vista. Puc respectar-les, però no acceptar-les.

Leo_08. Podem continuar parlant, sempre respectants les alteritats.
Puntos:
15-04-10 11:53 #5096985 -> 4503120
Por:Jeff beck

RE: ley de libertad religiosa-
Y que pasa cuant l,esglesia diu que la pederastia ve de la homosexualitat ??exo es la veu de la sabiduria???
Voldria saber la opinio dels creyents del foro.
Puntos:
15-04-10 14:06 #5097789 -> 5096985
Por:Ballerfly

RE: ley de libertad religiosa-
Jeff pareix que vols llegir algo que resulta obvi, al menys per a mi, ningún cristà està d'acord en la política interna de la institució. La forma que tenen de netejar els seus draps bruts no es la idonia per als temps que corren, el obscurantisme era més de l'època medieval, ara el que tindrien de fer es dur a eixes persones davant de la justicia i que feren la penitencia en la presó.

Respecte al tema del post, dir que jo no crec en Déu, de la Iglesia ja ni parlem...... Però lo que no fare es oblidarme dels arrels del meu poble i si toca, ixire en la proveso del cristo en festes, anire al castell del rebollet en la romeria, anire a la foguera de san antoni, etc, etc i baix ningún concepte deixare que les califiquen de bufonades. Un poble que dona l'esquena a les seues tradicions es un poble que esta condemnat a desapareixer com a tal, serem un grup de viviendes i veins, però de poble no tindrem res de res. Al menys eixa es la meua visio dels fets i en quant a la religio veig prou normal que si hem de beneficiar a alguna practica religiosa siga la que els nostres avantpassats han vingut practicant fins ara q com diuen "fer com fan no es pecat", ves a Iran a montar un temple q no siga una mezquita a vore q et pasa....
Sempre mirem la part roin de les nostres coses, la bona no, però la roin si que la fem ben mira i critica

Puntos:
16-04-10 11:17 #5103999 -> 5096985
Por:cram

RE: ley de libertad religiosa-
Pense que els "tradicionals" actes religiosos que es fan en el poble han estat fomentats en temps del feixisme español i explique per què em sembla així:
Sempre que ix o entra qualsevol Sant o inclús el Sr. Retor s'exigeix que es toque l'himne español i que jo sàpia no es tracta de ningún tipus d'autoritat de ninguna classe. Cal recordar la influencia de l'església en el feixisme español i que en aquella època si eren considerats autoritats i encara, amb actes d'aquest tipus, dura quella "tradició". I és més, la llei no contempla aquesta cituació:
"Artículo 3.
El himno nacional será interpretado, cuando proceda:
1. En versión completa:
a) En los actos de homenaje a la Bandera de España.
b) En los actos oficiales a los que asista Su Majestad el Rey o Su Majestad la Reina.
c) En los actos oficiales a los que asista la Reina consorte o el consorte de la Reina.
d) En los demás actos previstos en el Reglamento de Honores Militares.
2. En versión breve:
a) En los actos oficiales a los que asistan Su Alteza Real el Príncipe de Asturias, Su Alteza Real la Princesa de Asturias o Sus Altezas Reales los Infantes de España.
b) En los actos oficiales a los que asista el Presidente del Gobierno.
c) En los actos deportivos o de cualquier otra naturaleza en los que haya una representación oficial de España.
d) En los demás casos previstos en el Reglamento de Honores Militares."
D'altra banda les autoritats locals segueixen tenint el seu lloc "VIP" darrere de les imatges o el retor i el que em pareix més fort de tot és que mai falten a cap acte, dóna la sensació que competixen per vore qui arriba antes i qui va a més. En un estat aconfessional estes situacions no caben, crec que si els polítics volen participar en actes d'aquest tipus ho haurien de fer com qualsevol creient. A més, sembla que la majoria d'ells només els interesse figurar ja que a la única cosa que es dedeiquen és a fer-se de notar saludant a tot el món.

Segurament tot açò forma part de la tradició i del llegat que els nostres avantpassats ens han deixat, però deuriem de reflexionar i pensar que volem deixar per als que venen.
Puntos:
16-04-10 16:43 #5105897 -> 5096985
Por:patro

RE: ley de libertad religiosa-
Ten en cuenta, Cram, que los fascistas, si pueden, se apoderan de todo.
Hay tradiciones y tradiciones. Algunas, valdría más dejarlas en el olvido. Pero está visto que, a muchos, todavía les cuesta soltar el mos.
Puntos:
16-04-10 20:49 #5107712 -> 5096985
Por:Ballerfly

RE: ley de libertad religiosa-
No es per dicutirli a ningu però no crec q els actes religiosos i el fascisme estiguen tan estretament relacionats com voleu fer vore.

Que la Iglesia i la dictadura franquista van estar en permanent relacio no hes pot negar, però si ens remet a les circunstancies no ens te que sorprende ni produir eixa repulsa que a molta gent li produeix.
Resulta prou normal i logic que si un dels bandos que hi havien en la guerra civil es dedicava a matar als religiosos que estaven en els seus convents, estos buscaren ajuda i resguardo en l'atre bando, però sembla que aixo serà una hombra que perseguira per sempre als religiosos d'este pais.

No interpreteu que tinc simpatia per la dictadura, que no es aixina.

Lo que jo veig, desde la modesta distancia que em dona, el que sempre he viscut en la democracia que els nostres avis i pares van conseguir, es que vivim en un pais en el que ningu vol perdonar ni oblidar el que uns es van fer als atres i viceversa i , a més, anem transmitint eixe odi a les generacions que no han viscut res d'aixo i aixina poc es pot avançar.

Algu em podrà dir que el no haver viscut eixes circunstancies descualifica la meua opinió, però jo cerc q el fet de no haver viscut en elles es lo que fa que veja més objectivament les disputes inutils que molta gent te encara.

Perdoneu per enrollarme tant però volia deixar clar el meu punt de vista i que no pugueren haver malinterpretacions per part de ningu

Puntos:
17-04-10 10:56 #5110459 -> 5096985
Por:Jeff beck

RE: ley de libertad religiosa-
nia que perdonar les cose sense olvidarles,axina no es repetixen els fets.ademes les disputes serian inutils desde un punt de vista de algu que no sapia res del tema,y de la historia,pero,clar que si les vius t,afecta mes,pero tambe mos an contat barbaritats que san comes y ser objectiu en este cas en pareix un poc surrealista ( un poc nomes ).
la iglesia es una empresa dictatorial,pero exo sapega tant al faxisme,y per exo an tancat es ulls en tan de casos, per clar nia que olvidar o pasar pagina com dien alguns.exa es la meu opinio y perdoneume si es obvi el que dic,pero es lo que nia,ademes de un valencia deplorable Diabolico
Puntos:
18-04-10 13:50 #5116838 -> 5096985
Por:monmia

RE: ley de libertad religiosa-
Estic d'acord amb el que diu Jeff beck i a més m'agradaria afegir que l'església ansía el poder i per això s'acosta a qui li'l dóna.

Quan he exposat el meu punt de vista abans, no pretenia que l'assumpte s'en anara per les rames. Crec que he sigut prou concret. Així que, no penseu que tocar l'himne i que les autoritats locals vajen darrere de les processons siguen tradicions eredades del feixisme (i una d'elles ilegal) i per tant s'hajen de erradicar?
Puntos:
18-04-10 23:08 #5120575 -> 5096985
Por:No Registrado
RE: ley de libertad religiosa-
Crec que tocar el Himne Nacional d'Espanya, en Espanya no és il.legal, en canvi si és il.legal interpretar el republicá o l'himne cantat en la lletra de Pemán, que és la lletra franquista.
Puntos:
19-04-10 15:19 #5123519 -> 5096985
Por:cram

RE: ley de libertad religiosa-
Sí que és ilegal tocar l'himne d'Espanya en actes religiosos, això es el que s'enten al llegir el Reial Decret 1560/1997, de 10 d'octubre, en el seu article 3r que, per cert, s'ha exposat abans. Esta llei en nungún cas contempla la possiblitat de tocar-se en actes religiosos. Per tant és il·legal. A més, no té sentit que en un acte religios en un estat aconfessional s'interprete l'hinme de l'estat; té sentit, no?
Puntos:
19-04-10 16:15 #5123934 -> 5096985
Por:Jeff beck

RE: ley de libertad religiosa-
No te sentit,pero no em diras que no es precios.!!
Vore a tots els "dirigents"del nostre poble,seguits de les persones mes influyents (en tots es ambits,tan cultural com espiritual)tots rodejats de una especie de halo espiritual,sentinse realizats y sabense posesors de la capa protectora del espirit sant,y en exa careta de no haber trenkat mail un plat, en el himne sonant de fondo.
Exo es especial chaval,no se si es ilegal,pero es super especial.
Y ya se que les pataes que li pegue al diccionari de la llengua valenciana son tambe molt especials,perdonueume si es prou.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
LIBERTAD DE EXPRESIÓN Por: patro 18-04-10 16:42
No Registrado
12
LIBERTAD DIGITAL Por: No Registrado 15-04-10 11:32
Jeff beck
13
LIBERTADDIGITAL.COM Por: No Registrado 11-03-09 19:11
No Registrado
5
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com