Foro- Ciudad.com

Lleida - Lleida

Poblacion:
España > Lleida > Lleida
09-04-13 18:34 #11215822
Por:lo_JF

Fusió municipal
De moment 4 pobles del Pallars Sobirà volen fusionar-se en un únic municipi. Fins ara ja compartien serveis mancomunats per estalviar diners. El més important pero d'extensió més petita es Esterri d'Aneu. D'aquesta manera es redueixen 3 batlles i uns quants regidors, pero també es possible que els que quedin al nou consistori puguin cobrar una mica més que el que cobren ara, que en algun cas igual ni cobre.

Falte saber quin nom donaràn al nou municipi, tot i que com a l'indret es conegut com les valls d'Aneu, i només Espot no inclou Aneu al seu topònim, es possible que la seva nova identitat inclourà Aneu al toponim.

https://ww.naciodigital.cat/noticia/53510/primera/fusio/municipis

Primera fusió de municipis
La vicepresidenta Ortega anuncia que els ajuntaments d'Alt Àneu, Espot, Guingueta d'Àneu i Esterri s'uniran administrativament seguint un model que "s'anirà imposant". La Generalitat limitarà per llei els sous d'alcaldes i regidors

Com a Grècia. La Generalitat comença a aplicar una de les primeres mesures a les que va obligar el rescat de la troika: el procés de fusió de municipis. Així ho ha anunciat aquest matí la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, aquest matí en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa. Com a primer pas, Ortega ha informat de la fusió voluntària dels ajuntaments d'Alt Àneu, Espot, Guingueta d'Àneu i Esterri, tots al Pallars Sobirà. Un model que, segons la vicepresidenta, s'anirà imposant a poc a poc.

A nivell administratiu cal recordar que l’Alt Àneu és fruit de la fusió, a finals dels anys 60, dels antics ajuntaments d’Isil, Son, Sorpe i València d’Àneu, amb els seus respectius agregats: Alós, Àrreu, Borén, Isavarre, Isil, Son, Sorpe i València d'Àneu.

Sous dels alcaldes, limitats per llei

A més d'aquesta mesura, l'Ortega també ha avançat que la Generalitat fixarà els sous màxims dels alcaldes i els regidors. Una mesura de la que només en quedaran exclosos l'Ajuntament de Barcelona i el Consell General d'Aran per tenir un règim propi. El Govern portarà al Parlament la nova llei de l'Administració local que suposarà la reducció d'uns 1.000 càrrecs remunerats.

La nova llei local catalana pretén combatre la duplicitat d'administracions i, en aquest sentit, estableix que no hi haurà consells comarcals on hagi una àrea metropolitana, com és el cas de Barcelona.

Preveu les vegueries

El projecte de llei també preveu que les quatre diputacions passin a ser vegueries, a l'espera que s'aprovi una altra llei per incrementar el nombre d'aquests ens supramunipals de 4 a 7 (Àmbit Metropolità de Barcelona, Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Girona, Ponent i Terres de l'Ebre).
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Lleida Resultados Elecciones Municipales 2019 Por: Foro-ciudad.com 27-05-19 03:12
Foro-ciudad.com
0
Lérida, primera ciudad española en prohibir el burka en los recintos municipales Por: No Registrado 28-05-10 18:11
No Registrado
0
PROYECTO DE AMPLIACION DEL HOGAR MUNICIPAL DE BONAIRE (Exp.025/2010) Por: Foro-Ciudad.com 13-02-10 03:44
Foro-Ciudad.com
0
Ayuntamiento de Lleida niega irregularidades en las concesiones municipales Por: No Registrado 11-02-10 20:41
No Registrado
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com