Foro- Ciudad.com

Lleida - Lleida

Poblacion:
España > Lleida > Lleida
22-03-13 15:02 #11163566
Por:lo_JF

Cel net i certificat
Ja feie goig pujar a l'observatori del Montsec. Avui venie com a noticia tant als diaris com al telenoticies...



Dijous, 21 de març de 2013 - 11:40h
Montsec, Destí Turístic Starlight

La Fundació Starlight concedeix el certificat al Montsec per les bones condicions per a la contemplació d'estels

La Fundació Starlight, avalada per la Unesco, ha inclòs en la delimitació de la zona del Montsec certificada com a Destí Turístic un total de 24 municipis pertanyents a les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà (amb abast total o parcial dels termes municipals). Aquesta decisió incrementa en 8 el nombre de municipis integrats en el projecte de desenvolupament turístic del Montsec al voltant del recurs del cel nocturn de qualitat respecte dels 16 que formaven part de l'extingit Consorci del Montsec.

Els Destins Turístics Starlight són indrets visitables que compten amb qualitats excel·lents per a la contemplació del cel i la realització d'activitats turístiques relacionades amb aquest recurs. L'objectiu d'aquesta certificació, que valora conjuntament per primer cop ciència i turisme, és garantir poder gaudir de l'observació del cel i descobrir els valors naturals, culturals i paisatgístics vinculats. En aquests moments, a banda del Montsec, hi ha 5 llocs al món certificats com a destí turístic Starlight: l'illa de La Palma, la Reserva de Biosfera de La Rioja, Granadilla de Abona (Tenerife), Alqueva (Portugal) i Costiera (Itàlia).

Reserva Starlight
D'altra banda, avui s'ha lliurat la distinció de Reserva Starlight a una àrea del Montsec, un cop finalitzat el procés d'avaluació de les auditories efectuades els darrers mesos. La Reserva Starlight del Montsec està a l'interior de la zona de delimitació de Destí Turístic i comprèn de manera total o parcial el territori d'11 municipis. Els de la Noguera són Àger, Camarasa, les Avellanes i Santa Linya, Alòs de Balaguer, i Vilanova de Meià; els del Pallars Jussà són els 6 que també s'han inclòs en l'àmbit del Destí Turístic Starlight i que es detallen més amunt.

Les Reserves Starlight consisteixen en espais naturals amb un grau encara major quant a qualitat del cel nocturn i accés a la llum dels estels, així com una major exigència i compromís per a la defensa d'aquests elements.

El Montsec es converteix en la tercera Reserva Starlight al món. També ho són l'illa de La Palma i el llac Tekapo (Nova Zelanda).

Observatori Astronòmic del Montsec
Aquest centre serà el punt de referència per a la protecció de la contaminació lluminosa i per la preservació de l'excel·lent qualitat del cel nocturn a la serralada del Montsec, segons publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Aquesta resolució protegeix tant l'observatori com els 16 municipis de la seva àrea d'influència, amb una superfície de 1.600 km2: Àger, Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, les Avellanes i Santa Linya, la Baronia de Rialb, Camarasa, Foradada, Os de Balaguer, Ponts, Vilanova de Meià, Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana, Ivars de Noguera, i Sant Esteve de la Sarga.
Puntos:
02-04-13 09:54 #11184487 -> 11163566
Por:No Registrado
RE: Cel net i certificat
els hostelers de la zona es ficaran mes contents encara que ja tenien prouta feina amb els del parapent i desde fa uns anys amb les excursions al centre que hi ha prop del camping perque l'observatori de dalt em semble que nomes es pot visitar els dies de portes obertes
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
algo se mueve Por: No Registrado 22-11-13 20:25
No Registrado
1
Felicitats nois Por: lo_JF 05-06-12 11:10
lo_JF
0
IMPORTANTE! GRUPO DE AYUDA. Protectora Lleida.DIFUSIÓN! A raíz de la oleada de asaltos a la protectora de Lleida... Por: Melotxu 31-01-08 00:11
Melotxu
1
Basses d'Alpicat area d'autocaravanes. Por: No Registrado 03-05-07 21:27
No Registrado
1
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com