Foro- Ciudad.com

Lleida - Lleida

Poblacion:
España > Lleida > Lleida
14-03-13 11:18 #11146436
Por:lo_JF

Una bona noticia
Per fi una bona noticia que ve d'Europa. Ja sabiem tots que la banca tenie una possició d'abús i ara, vulgui o no vulgui el govern, tindràn que adeqüar al Llei per fer-la més coherent. Aquesta sentència contradiu al que ha dit el govern que fer cas a les plataformes anti-desnonaments farie que la banca endurís les condicions per donar crèdits hipotecaris... ¡¡¡pero si ja ho han fet!!! que no solten un euro desde fa temps.

https://ww.vilaweb.cat/noticia/4095020/20130314/justicia-europea-considera-illegal-llei-espanyola-desnonaments.html

Dijous 14.03.2013 10:18
La justícia europea considera il·legal la llei espanyola sobre desnonaments

Una sentència del Tribunal de Justícia de la UE troba abusiva la normativa espanyola

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea considera abusiva i il·legal la llei espanyola sobre les desnonaments, que fa que ara les famílies que no poden pagar una hipoteca puguin quedar al carrer i amb el deute pendent. El tribunal diu que això vulnera els drets dels consumidors que protegeix la directiva comunitària. Tots els magistrats hauran de tenir en compte des d'ara aquesta sentència en tots els casos. Espanya no està obligada a canviar la llei per això, però el govern espanyol havia esperat a saber què deia la sentència per tirar endavant el projecte de llei sobre els desnonaments que és en tramitació al congrés.

L'abús

La legislació espanyola no permet aturar un desnonament invocant clàusules abusives en les hipoteques, sinó que aquesta qüestió s'ha de tractar en un altre judici una vegada que ja s'ha executat l'expulsió.

La sentència del Tribunal de Luxemburg respon a una qüestió presentada pel jutjat mercantil de Barcelona, que ha de dirimir una denúncia presentada per un ciutadà contra CatalunyaCaixa, que va forçar la seva expulsió de l'habitatge que ocupava el gener de 2011 per impagament de la hipoteca.

El ciutadà en qüestió sol·licita que es declari nul·la una de les clàusules del préstec hipotecari i que, en conseqüència, el procediment judicial d'execució hipotecària sigui considerat també nul.

Segons l'advocat Josep Jover, la sentència del tribunal de justícia de la UE afectarà gairebé un 90% dels casos de desnonament.

'Es podrien aturar la majoria de desnonaments'

'És un cop contra el PP i PSOE, que han mantingut una política absolutament en contra de la ciutadania i els consumidors', diu Jover a VilaWeb.

'Ara hauran de canviar la llei. Això obre la via de suspensió de tots els procediments, per analitzar si hi ha hagut clàusules abusives. Suposen el 85% o 90% dels desnonaments. Vol dir que es podran aturar la majoria de desnonaments, si els advocats ho al·leguen i els jutges ho estimen. Però els jutges ho miraran d'ofici sota la seva responsabilitat.'

Sobre què hauran de fer els jutges, Jover diu: 'Ara els jutges han d'analitzar allò que fins ara la llei deia que no podien entrar, que eren les clàusules abusives. Ara forçosament els jutges podran entrar. Podran aturar els desnonaments de consumidors (persones físiques) que creguin que hi va haver una actuació abusiva per part de bancs i caixes.'
Puntos:
14-03-13 13:39 #11146777 -> 11146436
Por:lo_JF

RE: Una bona noticia
https://ww.vilaweb.cat/noticia/4095161/20130314/demanda-catalunya-caixa-lorigen-sentencia-europea.html

Dijous 14.03.2013 13:22

Una demanda contra Catalunya Caixa, l'origen de la sentència europea

L'entitat va aplicar a un veí de Martorell, Mohamed Aziz, un interès de demora del 18,75%

El Tribunal de Justícia de la UE ha emès una sentència en què considera il·legal i abusiva la legislació espanyola sobre els desnonaments.

Aquesta sentència respon a una qüestió presentada pel jutjat mercantil número 3 de Barcelona arran d'una denúncia presentada per Mohamed Aziz, un veí de Martorell (Baix Llobregat) contra Catalunya Caixa, que va forçar-ne l'expulsió de casa seva el gener del 2011 per impagament de la hipoteca.

L'any 2003, Aziz va demanar un préstec per comparar un pis, segons que explica un reportatge d'El País del novembre de l'any passat. El 2006 l'empresa on treballava com a soldador el va fer fix, i cobrava 1.300 euros al mes. I el 2007 va decidir de tornar a hipotecar l'habitatge en una altra entitat, Caixa Tarragona, integrada ara a Catalunya Caixa. Aquesta entitat li va concedir un préstec de 138.000 euros, a pagar, més els interessos, durant trenta-tres anys. La quota mensual era d'uns 700 euros al començament.

Però el contracte tenia una sèrie de clàusules que ara el Tribunal de Justícia de la UE considera abusius. Una d'aquestes deia que si Aziz deixava de pagar una quota el banc li aplicaria uns interessos del 18,75% 'des del dia següent al que s'hauria hagut de fer el pagament'.

Aziz es va quedar sense feina i va arribar un moment en què ja no va poder pagar algunes quotes. I l'entitat li va començar a aplicar aquest elevat interès de demora. El pis es va subhastar, la caixa es va quedar la meitat del preu de taxació, uns 90.000 euros, i el deute de 40.000 euros continuava vigent. Com que Aziz i la seva família no podien pagar (l'únic ingrés que tenen és una pensió de poc més de 400 euros que cobra ell per una discapacitat) els van acabar expulsant de casa.

No hi va haver cap manera d'aturar cautelarment el desnonament arran de l'existència de clàusules abusives, perquè la legislació hipotecària espanyola no ho permet.

I fou aleshores que Aziz va contactar amb un advocat Dionisio Moreno, que va demanar la nul·litat del préstec per clàusules abusives. Un jutge de Barcelona va admetre a tràmit la demanda i va elevar la pregunta al Tribunal de Justícia de la UE, demanant si l'ordenament jurídic espanyol complia el marc jurídic de protecció dels consumidors en clàusules abusives.

I el Tribunal de Luxemurg ha dit que no.
Puntos:
18-03-13 09:14 #11153705 -> 11146777
Por:No Registrado
RE: Una bona noticia
Ya es grave que el unico que se haya quejado judicialmente del abuso de los bancos sea este tal Mohamed, los demas mucho protestar y salir a la calle pero ninguno se ha atrevido a poner una denuncia.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Te bona pinta Por: lo_JF 21-03-13 11:31
lo_JF
0
PROYECTO DE AMPLIACION DEL HOGAR MUNICIPAL DE BONAIRE (Exp.025/2010) Por: Foro-Ciudad.com 13-02-10 03:44
Foro-Ciudad.com
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com