Foro- Ciudad.com

Can Fornaca - Girona

Poblacion:
España > Girona > Can Fornaca (Riudarenes)
28-05-08 19:33 #905535
Por:pizarro

Diari de Girona (Última hora)
La indignació i els crits protagonitzen el ple de moció de censura de Riudarenes El tràmit fa fora de l'alcaldia a Gironès després de 13 anys

ACN/DDEG Una moció de censura presentada per CiU i que ha comptat amb el suport del regidor trànsfuga del AIR-PSC, José Miguel Martínez, ha fet fora aquest dimecres al migdia de l'alcaldia de Riudarenes Jordi Gironès, que n'havia estat alcalde els passats 13 anys. En un ple extraordinari, el nou alcalde i líder de CiU, Jordi Ros, ha jurat el càrrec entre l'escridassada general i la indignació de la majoria dels més de 150 assistents que han omplert la sala polivalent del municipi. Els ciutadans diuen sentir-se traïts per la fuga del regidor del AIR-PSC que ha fet que la moció prosperi i que passarà a formar govern, aquesta vegada amb CiU, com a regidor no adscrit.

Aquest migdia l'expectació era màxima en aquest municipi de la Selva. Tot i la tensió que es respirava a l'ambient, les agressions cap al cap de CiU i el regidor trànsfuga no han passat de les verbals. Per donar suport a Gironès s'ha traslladat a Riudarenes la plana major del PSC, amb el secretari d'organització del partit a les comarques gironines, Esteve Pujol. 'Aquest acte d'avui és de pirateria política i demostra la poca alçada política i ètica d'aquest grup de CiU', ha lamentat a la sortida de l'acte.

El primer en parlar ha estat el líder de CiU, Jordi Ros, que ha justificat la presentació de la moció per la 'manca de diàleg' de Gironès amb les entitats i el poble en general, la falta de projectes i la desconeixença de la realitat del municipi. 'Portem tot un any presentant propostes de ple que mai s'han tingut en compte ni s'ha volgut treballar conjuntament', ha dit Ros que ha afegit que fins a l'últim moment s'ha estat negociant amb AIR-PSC per crear un govern de concentració que no s'ha acceptat perquè 'Gironès només volia l'alcaldia'.

'La moció suposa dotar Riudarenes de major representativitat i de polítiques més consensuades', ha assegurat Ros en el seu discurs i ha dit que permetrà un model de gestió 'progressista, sostenible i equilibrador del territori on tothom serà escoltat'.

Després del seu discurs i abans que Gironès hagi tingut la paraula, el públic ja ha dedicat el primer aplaudiment a l'alcalde sortint i fins i tot s'ha alçat una pancarta que deia que no volien cap altre alcalde que no fos Jordi Gironès. Aquest, ha dit que no volia entrar a discutir els arguments de Ros per fer-lo fora de l'alcaldia i ha dit que CiU només ha buscat 'treure de la manera que sigui el senyor Jordi Gironès de l'alcaldia per motius aliens a la política'.

Tot seguit, Gironès ha indicat que el seu partit ha 'fet història' a Riudarenes per haver estat escollit per majoria absoluta en els darrers 13 anys i que també n'ha fet 'per la feina que ha dut a terme'. L'alcalde sortint ha optat per fer una repassada a les principals obres que ha capitanejat durant aquests anys i ha afegit també el llistat de projectes que tenien pensats per aquesta legislatura i que, segons ha dit, cap altre grup podrà tirar endavant. 'Tot el treball que hem fet el reivindiquem i ho diem mirant a la cara del qui sigui', ha declarat desafiador Gironès que ja ha parlat del seu paper en l'oposició. 'A partir d'avui serem a l'oposició i també ho sabrem fer bé, no decepcionarem perquè representem a la majoria del poble que volem que segueixi confiant en nosaltres i ens torni on hem de ser d'aquí a tres anys', ha dit.

De fet, aquest mateix dimecres Gironès, ja com a cap de l'oposició, ha entrat una instància a l'Ajuntament demanant la celebració d'un ple extraordinari perquè el nou equip de govern li 'rendeixi comptes d'alguns assumptes'. Gironès ha agraït el suport que li ha mostrat el poble i, entre un llarg aplaudiment, s'ha acomiadat del càrrec.

Acte seguit, s'ha procedit a la votació de la moció de censura que ha comptat amb els vots a favor dels quatre regidors de CiU més el vot del trànsfuga i els vots en contra dels ara quatre regidors del grup AIR-PSC. Un cop aprovada, el nou alcalde, Jordi Ros, de CiU, ha jurat el càrrec entre els crits del públic assistents que quasi no feien possible que s'escoltés la megafonia de la sala.

Un cop finalitzat el ple, el nou alcalde i el regidor trànsfuga han estat increpats per alguns ciutadans i han abandonat minuts després la sala polivalent. Gironès ha rebut les felicitacions dels membres del partit i també d'alguns dels ciutadans que s'han acostat a donar-li suport.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Diari de Girona Por: pizarro 27-05-08 09:48
Al medio día alegría
1
Diari de Girona Por: pizarro 26-05-08 10:52
Al medio día alegría
1
Diari de Girona Por: pizarro 14-05-08 16:27
pizarro
0
Diari de Girona Por: pizarro 13-05-08 14:57
la xufla
1
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com