Foro- Ciudad.com

Can Fornaca - Girona

Poblacion:
España > Girona > Can Fornaca (Riudarenes)
10-11-07 00:26 #559003
Por:chemamoto

Artículo publicado en www.DiariDeGirona.com el 07-11-2007
EN PORTADA

L´autobús escolar de Riudarenes ha de circular cada dia en sentit prohibit

El transport escolar que recull cada dia els nens que assisteixen al CEIP Josep Boada per retornar-los al nucli de Can Fornaca ha de transitar per un carrer en direcció contrària per prendre la carretera C-63 a l´alçada del nou CAP en direcció a Sils. L´autobús ha de circular uns metres en direcció prohibida per una travessera del carrer Sant Martí perquè al davant de l´escola no queda prou lloc per girar després de la instal·lació de mòduls prefabricats.
El grup municipal de CiU a l´oposició ha demanat la convocatòria d´un ple extraordinari per debatre la conveniència de canviar la senyalització viària en el municipi de Riudarenes. Segons assegura el portaveu convergent Jordi Ros, l´alcalde del municipi Jordi Gironès (PSC) «no ha volgut» debatre l´assumpte en els plens ordinaris.

EN EL INTERIOR

E.PADILLA, RIUDARENES. El transport escolar que recull cada dia els nens que assisteixen al CEIP Josep Boada per retornar-los al nucli de Can Fornaca ha de transitar per un carrer en direcció contrària per prendre la carretera C-63 a l´alçada del nou CAP en direcció a Sils. L´autobús ha de circular uns metres en direcció prohibida per una travessera del carrer Sant Martí perquè al davant de l´escola no queda prou lloc per girar després de la instal·lació de mòduls prefabricats.
El grup municipal de CiU a l´oposició ha demanat la convocatòria d´un ple extraordinari per debatre la conveniència de canviar la senyalització viària en el municipi de Riudarenes. Segons assegura el portaveu convergent Jordi Ros, l´alcalde del municipi Jordi Gironès (PSC) «no ha volgut» debatre l´assumpte en els plens ordinaris.
L´informe presentat per CiU per demanar la convocatòria de la sessió plenària denuncia també que les indicacions per anar a l´Ajuntament o al CAP fan passar els conductors per direccions prohibides, o bé els porten per un circuit pel qual mai s´arriba als llocs assenyalats; senyals amb topònims mal escrits i rètols que s´aguanten amb filferros. CiU argumenta mala imatge i la possibilitat d´accidents de trànsit per exigir un canvi en la senyalització viària a Riudarenes.
L´alcalde de Riudarenes, però, repta l´oposició a buscar alternatives per al dificultós trànsit de vehicles al centre de Riudarenes i «si troben la solució, ho farem». «L´autobús escolar recorre només 25 o 50 metres en contradirecció i hi ha un vigilant municipal que guia aquest transport», va assegurar Gironès. Ros diu que no es tracta d´un vigilant sinó d´un membre de la brigada municipal que escombra el carrer, que no té formació en seguretat vial i que realitza aquest servei sense l´aval ni de cap decret d´alcaldia, ni cap acord de junta de govern o ple.
El circuit que fa el transport escolar és l´única alternativa que li permet «sortir a la carretera en direcció a Sils sense haver de recular. D´aquesta manera s´estalvia un quilòmetre de recorregut», va explicar el batlle. Qualsevol altra opció, assegura Gironès, significaria «un sidral». Fa uns anys es van canviar diverses direccions en el nucli antic de Riudarenes i es va apostar per fer carrers de direcció única, perquè «són estrets i el parc automobilístic s´ha sortit de mare».
El canvi, però, impedia arribar amb un vehicle fins l´Ajuntament i ara es torna a debatre si cal donar dos sentits de circulació al carrer Girona. S´ha habilitat un aparcament públic gratuït perquè la gent pugui aparcar i acostar-se a peu fins el consistori. Tot i això, Gironès nega que hi hagi problemes.

SIN COMENTARIOS
Puntos:
10-11-07 09:10 #559071 -> 559003
Por:EL MENTIROSO

Borrado por el usuario.
Puntos:
11-11-07 17:57 #560118 -> 559071
Por:EL DE LA CAMPANA

RE: Artículo publicado en www.DiariDeGirona.com el 07-11-2007
La culpa no es del Consell, sino del Equipo de Gobierno del Ayto. Pues fueron ellos quienes provocan que el autocar circule así.

Que dice nuestro representante de Can Fornaca en el Gobierno Local? Aquí nuestros hijos están por sobre sus intereses personales. Imagino que debe tener una tienda de chaquetas para espaldas anchas...





Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
REFLEXIONES Por: PALOMA BLANCA 06-05-08 00:31
El bueno,el feo y el malo
4
INSPIRACION DE PIZARRO Por: RIUESPLET 30-04-08 15:47
pizarro
2
AUTOBUS ESCOLAR-NOS TOCARÁ PAGAR? Por: EL DE LA CAMPANA 19-02-08 10:56
EL DE LA CAMPANA
9
Hace tiempo dejé de creer en formulas mágicas Por: canfornaqui 11-02-08 18:31
siniestro
4
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com