Foro- Ciudad.com

Normativa de construcción en Can fornaca

Poblacion:
España > Girona > Can Fornaca (Riudarenes)
Normativa de construcción en Can fornaca
I N F O R M A C I Ó U R B A N Í S T I C A
URBANITZACIÓ DE CAN FORNACA. RIUDARENES


Les Normes Subsidiàries del Planejament de Riudarenes, aprovades per la Comissió d’Urbanisme de Girona el 4 d’Octubre de 1984, i en concret el Pla Parcial de Can Fornaca, qualifiquen les zones edificables de la urbanització de Can Fornaca com a Zona Residencial.

(art. 1 – 15)

Paràmetres de caràcter general

Art. 1.- Llicències
Estaran subjectes a prèvia llicència les parcel.lacions. els moviments de terra. Les obres de nova planta. Modificació d’estructura o d’aspecte exterior de les edificacions. La primera utilització dels edificis i la modificació objectiva del ús dels mateixos. L’enderroc de construccions. La col·locació de cartells de publicitat visibles des de la via pública i les altres activitats que contemplin les normes i el planejament.
El procediment i condicions d’atorgament de llicències s’ajustarà al previst al reglament de serveis de les entitats locals.

Art. 2.- Condicions de volum.
Les alineacions i rasants a que s’han de subjectar les construccions seran les definides en el Pla Parcial d’ordenació.

A efectes s’han de considerar tres alineacions: una oficial del carrer. De parcel·lació i d’edificació. Definides de forma següent:

a) Línia oficial del carrer: es la resultant de la determinació de les alineacions d’acord amb la xarxa viària aprovada. I assenyala el límit entre el espais destinats a carrers, places. etc. i les illes d’edificació.
Les tanques definitives s’ajustaran a les alineacions i rasants aprovades.
b) Línia de parcel.lació: es la resultant de la divisió de les illes d’edificació, en lots o parcel·les, formen el perímetre que limita, junt amb les línies oficials del carrer, la superfície de cada una d’aquelles divisions obtingudes mitjançant el projecte de parcel.lació.
c) Línia de parcel.lació: es la que assenyala el límit a partir de la qual es podrà aixecar, dins de les illes, d’acord amb l’establert en cada zona. Les línies d’edificació poden o no coincidir amb les línies de carrer o de parcel.lació.

Art. 3.- Illa d’edificació o parcel·la
S’entendrà per illa d’edificació o parcel·la, la unitat de terreny objecte d’utilització, delimitat entre línies de carrer i línies de parcel.lació.

En el cas de la parcel.la que es sol.licita, l’aliniació del carrer i els límits són els determinats en el Projecte de Reparcel.lació i d’acord amb plànol annex a la present.

Art. 4.- Superfície d’ocupació
Es la que resulta d’aplicar sobre la total àrea de la illa, parcel·la o solar, el tant per cent d’ocupació admès com a màxim e cada zona del perímetre format per les línies d’edificació.
Aquesta superfície d’ocupació no pot sobrepassar la projecció sobre el pla horitzontal de cap construcció.

Art. 5.- Sostre edificable.
Es el resultat d’aplicar a la superfície total de la illa, parcel·la o solar, el coeficient d’edificabilitat corresponent a cada zona del planejament.
El sostre edificable d’un edifici es el que queda comprés dins de les línies que limiten els cossos de construcció, sense comptar amb terrasses, voladís.

Art. 6.- Coeficient d’edificabilitat.
Es la relació dels metres quadrats d’edificació permesos per metre quadrat de superfície de terreny.
Aquest coeficient es podrà referir a la superfície de la illa o parcel·la o també com a promig de la superfície total d’un sector o zona determinat.

Art. 7.- Mesurament de l’altura
La altura reguladora, indicada per cada zona del planejament, es contarà a partir del nivell natural del terreny al centre de gravetat del edifici que és projecti.

Art. 8.- Espais lliures
Tota superfície no edificada es considerarà espai lliure, essent aquest públic o privat.
El manteniment i la cura dels espais lliures privats anirà a càrrec dels propietaris dels mateixos. I els públics a càrrec del municipi o de les persones o entitats que delegui, segons els acord o compromisos.

Art. 9.- Zonificació
A efectes de l’ús dels terrenys, utilització dels mateixos o condicions d’edificació , es considerarà el territori que abarca el planejament dividit en zones, la determinació i extensió son les que figuren en el planell corresponent de zonificació d’aquest Pla Parcial.

Art. 10.- Condicions Higièniques
Tots els locals i vivendes han de complir els reglaments i disposicions vigents en la matèria.

Art. 11.- Estètica i composició general.
La composició arquitectònica i distribució dels edificis serà completament lliure, amb subjecció dels següents extrems.
1.- S’han de complir les especificacions d’aquestes ordenances.
2.- Es prohibeixen els materials de construcció fràgils i trencadissos.
3.- Es permeten tots els sistemes de construcció bons.
4.- Els murs de contenció tindran les dimensions necessàries i suficients per complir les condicions d’estabilitat corresponent a la seva missió. No obstant la altura no serà mai superior a 0,40 m. respecte a les terres a contenir presa la mida per la cara interna.
5.- Es mantindran a totes les zones o sectors unes composicions arquitectòniques amb consonància i tradició a la zona, ambient del paisatge i topografia del lloc.
6.- No s’admetran construccions provisionals de baixa qualitat.

Art. 12.- Vorades i voreres.
Serà obligació del propietari la seva construcció en el cas que no estigui construïda, la borera del vial de davant, amb panot de ciment comprimit. L’amplada serà la definida al Pla Parcial, en funció de l’amplada del carrer.

En el cas, la vorada i vorera es contruirà en un únic projecte en l’execució del Projecte d’Urbanització de Can Fornaca.

Art. 13.- Parcel·les i edificis fora d’ordenació.
Els terrenys amb superfície inferior i que figuren al Pla Parcial, podran ser edificats amb una reducció proporcional a la disminució de superfície mínima.
Les edificacions construïdes amb anterioritat a la aprovació del Pla Parcial, s’hauran de legalitzar. Es consideraran fora d’ordenació les que no compleixin el Pla Parcial, admetent-se la seva legalització, qualsevol modificació haurà de complir les ordenances.

Art. 14.- Normes complementàries
Per qualsevol dubte d’interpretació de les ordenances, o omissió de les mateixes, regiran les Normes Subsidiàries de Riudarenes.



(art. 16 - 25)

Paràmetres específics Zona Residencial

16.- Tipus d’ordenació Edificació Aïllada o aparellada (projecte unitari)
17.- Parcel·la mínima 800 m2
Ocupació màxima 25 %
18.- Edificabilitat 0,30 m2 sostre / m2 sòl
Altura Reguladora Màxima 8,50
Planta Baixa + 1 –ocupació del 50 % en planta segona-
19.- Separacions a llindars 5 metres a línia carrer
3 metres a resta llindars
20.- Edificacions Auxiliars 4 m. altura / Planta Baixa / màxim 5 %
Aïllades o adossades a l’edificació principal. Possibilitat d’ocupació de l’espai lliure de separació de 5 m al carrer en substitució de terres degudament justificat.
21.- Agrupació edificis Es permesa l’agrupació de dos edificis sempre que es compleixi la finca mínima i ambdós tinguin igual composició arquitectònica
22.- Garatges Obligatòria la construcció d’un local per aparcament x cada 100 m2 o fracció, adossat o aïllat de l’edificació principal.
23.- Zones Lliures L’espai no ocupat per l’edificació es mantindrà lliure d’altres edificacions.
24.- Tanca del terreny Material opac fins 0,40 m. i resta fins 1,60 amb arbusts o gelosia
25.- Usos permesos Habitatge unifamiliar, garatges d’ús particular, max. 4 cotxes i 100 m2.S’admet l’ús comercial al detall en totes les seves possibilitats sense que representi ni molèsties ni riscos per la salubritat de les persones




Riudarenes, octubre 2003



Jordi Solé Sans
arquitecte assessor municipal
Enviado por: Loveday | Ultima modificacion:20-11-2006 21:04
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:15/01/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com