Foro- Ciudad.com

Igualada - Barcelona

Poblacion:
España > Barcelona > Igualada
08-03-05 12:15 #35230
Por:No Registrado
Vegueria del Penedès
El Punt 15/02/2005

Penedès. Constitueixen la plataforma Pro Vegueria del Penedès per forçar el debat en la nova divisió territorial

A. MERCADER . Vilafranca del Penedès

Membres de diversos partits polítics, d'Òmnium Cultural, de l'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP), la plataforma Salvem el Penedès, la Unió de Pagesos i ciutadans de manera particular van constituir dijous passat a Vilafranca del Penedès la plataforma Pro Vegueria del Penedès, que pretén fer força davant l'administració autonòmica i defensar la creació d'una vegueria pròpia per a les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i part de l'Anoia. En la reunió constituent que es va fer a l'edifici de l'Escorxador, la vintena d'assistents van marcar els objectius de la plataforma: sintetitzar i adequar el text redactat per l'IEP per tal de recollir el màxim d'adhesions i iniciar un programa d'activitats i xerrades a les quatre comarques per tal de difondre la necessitat d'obtenir una vegueria pròpia, ara que s'està perfilant la proposta definitiva de nova organització territorial que s'enviarà al Parlament perquè es discuteixi. El president de l'IEP, Joan Solé Bordes, considera «apropiada la possibilitat de sintetitzar el document i fer-hi esmenes ja que el document inicial es va fer fa sis mesos» i «poder parlar de propostes». «Tot i així, no estem disposats a acceptar que hi hagi una divisió provincial de les comarques del Penedès, tal com es planteja», afirma.
La plataforma ciutadana ha fet una crida per tal que s'ampliï el nombre d'adhesions en la pròxima reunió prevista, el dia 22 de febrer a 2/4 de 9 del vespre a l'Escorxador. Durant la reunió s'exposaran els primers esborranys per redefinir el document i es donaran a conèixer diverses propostes d'activitats per tot el territori


vegueria única per a les tres comarques del Penedès

el punt 08/03/2005

Penedès. Regidors i alcaldes d'ERC reclamen la vegueria única per a les tres comarques del Penedès

Diuen que no volen ser l'eixida de Barcelona i Tarragona, i així ho traslladaran al conseller Carretero

ALBERT MERCADER . Olèrdola

Els alcaldes i regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf van fer dissabte a la tarda un pas endavant a favor de la vegueria del Penedès. Els dirigents d'ERC van aprovar un document anomenat Declaració d'Olèrdola, en què deixen clara la posició del partit a les tres comarques a favor de la vegueria. Els càrrecs electes d'ERC reclamen «el dret a disposar d'un instrumenmt de govern per tal de fer front a les agressions que està patint» el territori i diuen que ara se senten com «l'eixida del Camp de Tarragona i de l'àrea metropolitana de Barcelona».

En la declaració que van aprovar en l'assemblea d'alcaldes i regidors del Penedès, els republicans justifiquen la necessitat que s'atorgui una vegueria al Penedès «per raons històriques, geogràfiques, culturals, socials i econòmiques, i per la necessitat de disposar d'un instrument de govern i planificació que faci front a les agressions d'imposició d'infraestructures i vetlli per la millora del benestar i la qualitat de vida». En el text deixen clar que «després de 25 anys de democràcia encara hi ha temes fonamentals que són lluny de les necessitats reals» i reclamen una «reflexió» sobre les necessitats del Penedès i el seu encaix al país després de veure com es proposen construir diverses infraestructures de comunicació i serveis. Diuen que ara tenen la sensació de ser «l'eixida del Camp de Tarragona i de l'àrea metropolitana de Barcelona». Àngels Parés, tinent d'alcalde de Sitges, deia que la petició de la vegueria «pot servir, a més, per donar equilibri al país i trencar aquesta bipolarització que hi ha entre Barcelona i Tarragona». Els republicans del Penedès faran arribar aquesta setmana la Declaració d'Olèrdola al conseller de Governació i Administracions Públiques, el republicà Joan Carretero, que està elaborant la proposta de nova divisió territorial, i el convidaran que es desplaci fins al territori. En la proposta inicial de Carretero es preveuen set vegueries que divideixen el Penedès, en principi, entre l'àrea metropolitana de Tarragona -on quedaria inclòs el Baix Penedès- i l'àrea metropolitana de Barcelona -on s'inclourien, com passa ara, el Garraf i l'Alt Penedès-. Aquest debat arriba també en el moment que l'Anoia busca una posició de joc en el Penedès històric.

Penedès. L'objectiu és millorar la coordinació

Durant la trobada d'alcaldes i regidors d'ERC, que es va fer a Sant Miquel d'Olèrdola, els dirigents municipals d'ERC van aprofitar per escollir els representants de l'assemblea d'alcaldes i regidors de les tres comarques i les comissions de treball que tindrà aquest organisme. La intenció dels integrants del partit és que l'assemblea d'alcaldes i regidors «serveixi per millorar la coordinació i posar sobre la taula problemes conjunts», segons va explicar l'alcalde de Subirats, Antoni Soler, que va resultar escollit president de l'assemblea. De fet, el debat sobre el futur del territori era una de les qüestions que afectava les tres comarques i, fins ara, no s'havia produït cap debat d'aquestes característiques. De fet, partits com el PSC no han integrat els dirigents del Baix Penedès en el debat d'una manera activa, tot i que s'han pronunciat a favor de la unitat del Penedès històric, però integrat a l'àrea metropolitana de Barcelona. La nova assemblea d'ERC té dues vicepresidències. La primera l'ocupa la tinenta d'alcalde de Sitges, Àngels Parés, i la segona la gestionarà el tinent d'alcalde de l'Arboç Carles Ribé, que serà nomenat alcalde el 2 de setembre.

Puntos:
11-03-05 11:49 #36832 -> 35230
Por:No Registrado
RE:Vegueria del Penedès
el punt 11/03/2005

> Penedès. Les plataformes que defensen la vegueria del Penedès i l'Alt Ter s'uneixen per tenir força

A.M. . Vilafranca del Penedès

La plataforma que defensa la creació d'una vegueria que integri l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia ha iniciat contactes amb la Plataforma per la Vegueria de l'Alt Ter, que integraria Osona, el Ripollès i la Garrotxa, per difondre conjuntament els col·lectius i fer pressió davant la Generalitat abans que s'aprovi la nova divisió territorial de Catalunya. Les dues plataformes mantindran el pròxim 2 d'abril una reunió a la localitat de Vic, on està previst que es prepari la presentació pública dels dos col·lectius i els treballs que estan duent a terme per aconseguir el reconeixement d'aquests territoris.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Estafador de i.b.f. te deseo lo peor Por: xorizomarti 27-03-14 19:53
No Registrado
3
la verguenza de igualada"ser estafador de i.b.f"ya se te conoce por la comarca Por: No Registrado 04-11-12 22:11
No Registrado
3
Esta semana para la fira estara el tenderete de i.b.f Por: No Registrado 04-02-12 09:39
No Registrado
2
ALERTA Por: No Registrado 06-11-11 04:41
No Registrado
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com