Foro- Ciudad.com

Orba - Alicante

Poblacion:
España > Alicante > Orba
22-08-11 13:03 #8592266
Por:FERNANDO 1967

¿es pot cremar el terme d´orba?
Fa uns dies,li vaig fer una pregunta al Regidor encarregat de l´àrea d´agricultura.
No m´ha contestat, pot ser no tinga perquè fer-ho,però com a ciudatà i representant d´un poble,deuria,crec,quedar be atenint les preguntes d´els orberos.
Si em va contestar Ignaci Cervera.¡¡¡ REGIDOR ATURAT!!!Personalment em pareixen molt correctes totes les idees a reconvertir terreins abandonats en terres cultivades,a mes tenint com hi-ha aigua suficient.
Ignaci he llegit l´acta de constitució del Nou Ajuntament, eixit de les ùltimes eleccións municipals,i he tornat a concloure alta vegada el mateix:"No es bo pel govern d´un poble que estiga conduït per una majoria absoluta,siga del color ue siga, mes promte o mes tard s´utilitza el trull per-a ¿GOVERNAR?.
(Es la lectura que jo faig del acta esmentada)
La nova pregunta que li faig al Regidor es: ¿Si es crema el terme d´Orba qui es responsabilitza dels sinistres particulars?
A qui denuncie,¿al veïnat per abandó o a l´Ajuntament per passotisme?
Esperem no es creme el terme.

¡¡¡Jo no estaria tranquil ¡¡¡
Puntos:
23-08-11 18:05 #8600426 -> 8592266
Por:GUAPA1952

RE: ¿es pot cremar el terme d´orba?
Estoy de acuerdo contigo, pero hay tantas parcelas para limpiar, yo por cierto, lo pienso muchas veces, y estoy preocupado.a., al lado mio tengo una super finca abandonada, no porque no tienen dinero, si no porque no es productivo,estoy de acuerdo en que obliguen al propietario a que lo limpie, siempre estoy pensando si algun dia me llamarÁn para decirme que lo mio estÁ ardiendo.
Y hago la misma pregunta al ayuntamiento, a quien denuncio del abandono?
Puntos:
31-08-11 22:53 #8648690 -> 8600426
Por:bar isabel

RE: ¿es pot cremar el terme d´orba?
si se quema cualquier parcela, huerto...... eso es responsabilidad del mismo propietario de la parcela, el cual paga el desplazamiento de bomberos, que el cual como e oido no es barato
Puntos:
01-09-11 00:21 #8649326 -> 8648690
Por:O R B A

RE: ¿es pot cremar el terme d´orba?
ESTE AVÍS ESTÀ A LA PÀGINA WEB DE L'AJUNTAMENTEs comunica a tots els propietaris de terrenys en rústica, sòl no urbanitzable comú i protegit:

Segons art. 8 de la llei 10/2004, de 9 de desembre, de la Generalitat, del sòl no urbanitzable, hauran de CONSERVAR EL SÒL EN LES CONDICIONS PRECISES PERQUÈ NO S'INCREMENTE EL RISC D'EROSIÓ, INCENDI, INUDACIÓ i CONTAMINACIÓ , ni es produïsca perill per a la seguretat o salut pública, evitant qualsevol altra pertorbació mitjà ambiental, danys o perjuís a tercers o a l'interés general.

S'advertix que en el cas que es produïsca un incendi, els gastos que s'ocasionen seran a càrrec del propietari del terreny.
Puntos:
02-09-11 17:07 #8661750 -> 8649326
Por:FERNANDO 1967

RE: ¿es pot cremar el terme d´orba?
Agraeïx a BAR ISABEL i ORBA, haver donat un poc de llum a la pregunta que jo feia ¿Qui es responsabilitza del mal ocasionat al cremarse una parcel-la?.
De moment entenc que es faria càrrec dels costos emprats en apagar el foc: bombers,helicòpters,material humà etc.l´amo de la parcel-la cremada.
Però el problema és més greu del que pareix.
1º.- Jo tinc que fer-me de mal voler del veï,al reclamar-li els danys ocasionats en la meva propietat.
2º.- Cobraré tard i mal,si cobre.
Aplegue a la conclusió del primer dia ¿no seria millor previndre que curar,netejar les parcel-les (alguns ja ho estan fent)abans que siga tard?.
¿¿¿¿¿Hi-ha algú que puga obligar a fe-ho????

¡¡¡¡GRACIES!!!!
Puntos:
02-09-11 20:32 #8663193 -> 8661750
Por:Miguel Rumbo

RE: ¿es pot cremar el terme d´orba?
A vore, jo no soc molt entes en agricultura ni en coses del camp, pero en aquet tema en particular si que em toca de prop, ja que en els terrenys que tinc en orbeta els tinc quasi per complet envoltats de parceles que tenen un fum de brutea, i ja fa uns anys quasi s'em va cremar la parcela.

Ara ve el que volia dir de veres. Ja que la proposta que va proposar lo del banc d'arrendament de bancals, i aquest govern no ho ha deixat tiraro avant. Perque no s'encarrega la coperativa o es proposa la formació d'una associació agraria encarregada de dur endavant aqueta proposta?

Tal volta el que estic proposant jo es un tant descavellat o imposible, per alguna llei o algo paregut, pero tal volta no ho siga.

Aixi ho deixe.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
¿es pot cremar el terme d´orba? Por: FERNANDO 1967 12-08-11 01:35
rous_s
3
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:08/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com