Foro- Ciudad.com

Jijona/Xixona - Alicante

Poblacion:
España > Alicante > Jijona/Xixona
10-02-10 13:57 #4628325
Por:valencianeta

L'Ajuntament de Xixona s'adhereix al manifest en favor del coneixement del valencià a les administracions públiques gràcies a una moció d'Esquerra
L'Ajuntament de Xixona s'adhereix al manifest en favor del coneixement del valencià a les administracions públiques gràcies a una moció d'Esquerra

Esquerra - Xixona va presentar una moció a l’últim plenari de l'Ajuntament per recolzar el manifest en favor del requisit lingüístic. La moció va ser aprovada amb la unanimitat de tots els grups polítics.

El portaveu d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat que “ens volem adherir a un manifest signat per moltíssimes entitats, associacions i partits polítics que diu que, malgrat que la Llei d’Ús fixa que tot el personal de les administracions i dels seus serveis dependents que atenen el públic han de tenir el 'coneixement suficient del valencià', 26 anys després encara no n’hi ha hagut cap desplegament legal que ho porte a la pràctica”. Aquest manifest, a més, incideix en que en cap oposició ni concurs (tret els de tècnics lingüístics) s’ha hagut de demostrar cap grau de coneixement de valencià. Més concretament, segons les dades oficials de la Generalitat, només en un 1,2% de les places d’aquesta administració se n’ha requerit la capacitació lingüística.

El dirigent republicà ha afirmat que “tot açò podria ara canviar amb la nova llei de l’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, que és el text legal on cal establir la regulació del coneixement del valencià com a requisit per a accedir a un lloc de treball de qualsevol administració valenciana”. És per açò, ha explicat de Déu, que ”les entitats signants del manifest demanem que als processos de selecció s’haja d’acreditar el coneixement del valencià, ja que el País Valencià és l’única autonomia que no valora la seua llengua com a determinant per a administrar-se i servir els ciutadans, cosa que si que passa a Galícia, el País Basc i a totes les comunitats amb les quals compartim la llengua catalana”.

Joan de Déu Martines ha conclòs que “només amb l’esmena d’aquest projecte de Llei es podrà garantir que el personal de les administracions puga respectar els drets dels valencians i valencianes i posar fi a aquesta discriminació que dura ja massa temps. Per tot açò demanem als grups polítics del PSOE i del PP de Xixona que facen força perquè els seus partits recolzen aquesta petició, i que la seua votació al nostre poble no siga una flor en el desert”.
Puntos:

Tema (Autor) Ultimo Mensaje Resp
Jijona/Xixona - Deuda viva del Ayuntamiento a 31/12/2019 Por: Foro-ciudad.com 30-06-20 14:47
Foro-ciudad.com
1
Jijona/Xixona Resultados Elecciones Generales 2019 10N Por: Foro-ciudad.com 11-11-19 00:53
Foro-ciudad.com
0
JIJONA - XIXONA Programa de Fiestas 2013 Por: Foro-Ciudad.com 22-08-13 08:24
Foro-Ciudad.com
0
JIJONA - XIXONA Listas Electorales Municipales 2011 Por: Foro-Ciudad.com 03-05-11 13:32
Foro-Ciudad.com
0
Simulador Plusvalia Municipal - Impuesto de Circulacion (IVTM) - Calculo Valor Venal
Foro-Ciudad.com - Ultima actualizacion:07/08/2020
Clausulas de responsabilidad y condiciones de uso de Foro-Ciudad.com